Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים - טויוטה סופרה 1982 (דור שני)

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

תודה על הסקירה, מעניין.

אני פשוט מאוהב בכפתוריאדה של רכבים מהאייטיז🥰

אגב, יש עוד אחת, לבנה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חח ובפייסבוק נאמר לי שיש עוד אחת בצבע בורדו.

שתיהן דור שלישי.. חיזקתם את מה שאמרתי בסיום הסרטון...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עד שלא אראה תמונה אני אסתמך על המידע שיש לי ועל המאגרים של משרד התחבורה (הלכתי לבדוק.. חולה נתונים מה נעשה?)

image.thumb.png.e1e50141c645cd0b7f9b7c24d7f14df9.png

סידרתי את כל תוצרת טויוטה מהשנים האלו, ואפילו הרחבתי את החיפוש עד 1987 למרות שכבר ב86 התחלף דגם.

מספר השלדה אינפורמטיבי, 4 הדורות הראשונים התחילו בJT2

סימנתי בצהוב נתונים רלוונטים כדי לגלות - לפי הסדר:

שם - לא תמיד אינפורמטיבי. ניתן למצוא שם את הסופרה שסיקרתי. יש עוד 3 סופרות דור שלישי שניתן לזהות לפי השם MA70 - קוד השלדה של הדור השלישי או MA71 לדגם הטורבו

שנת יצור - כפי שכתבתי מעלה

נפח מנוע - מאוד אינפורמטיבי, מנוע 2.8 מופיע רק בסופרה שצילמתי. אבל... יש פה שוב -  שלוש סופרות דור שלישי עם מנוע 3 ליטר

ודגם מנוע - לא נמצא פה מנוע 5-M מלבד בסופרה שצילמתי. 

אז המסקנה היא - או שהרכב שאתה מדבר עליו לא מופיע במאגר, או שראית דור שלישי או שראית את הסליקה דור שלישי שמופיעה שם תחת הקוד RA65, או שראית את הAE86 שיכולה להזכיר סופרה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • מעניין 1
פורסם

קשה לי אישית להתחבר לרכבים ישנים, כי אני מרגיש שכל הזמן יש סיכון שמשהו יתקלקל, משהו שאצלך יש פחות כי אתה יודע לתקן ברמה גבוהה :)

אני לא מבין כלום במכוניות ישנות, ואולי גם לא ממש מבין בחדשות, איך זה שמנוע של פעם, בנפח 2.8 ליטרים, 6 צילינדרים, מפיק 150 כ"ס והיום מנוע בנפח 1.6  עם 4 צילינדרים מפיק 120 כ"ס, או אפילו יותר?

בזכות ההזרקות, שאין קרבורטור היום? מה עוד?

פורסם
לפני 15 שעות, itaysamurai כתב:

תודה על הסקירה, מעניין.

אני פשוט מאוהב בכפתוריאדה של רכבים מהאייטיז🥰

אגב, יש עוד אחת, לבנה.

בולללל

איזה תא פנים מושלם!! 

אלי כל הכבוד על הסקירה, הכל כתוב, ערוך ועשוי מעולה מאוד נהניתי! 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תקשיב..

אני מאוד אוהב את הכתבות שלך, קודם כל כי הפציינטים הם כאלה מהתקופה שאני יותר אוהב וגם כי זה על הגבול בין מבחן של עיתונאי רכב לבין חובב רכב אחד מאיתנו אבל שיודע לדבר ולערוך סרטונים.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, dinnnn כתב:

הייתה במקרה של עופר לפני?

לא, היא שייכת לאותם בעלים מאז שהגיעה לארץ לפני 3 שנים

לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

קשה לי אישית להתחבר לרכבים ישנים, כי אני מרגיש שכל הזמן יש סיכון שמשהו יתקלקל, משהו שאצלך יש פחות כי אתה יודע לתקן ברמה גבוהה :)

אני לא מבין כלום במכוניות ישנות, ואולי גם לא ממש מבין בחדשות, איך זה שמנוע של פעם, בנפח 2.8 ליטרים, 6 צילינדרים, מפיק 150 כ"ס והיום מנוע בנפח 1.6  עם 4 צילינדרים מפיק 120 כ"ס, או אפילו יותר?

בזכות ההזרקות, שאין קרבורטור היום? מה עוד?

הרבה שינויים, בין אם בראש המנוע, בחומרי ייצור או בבלוק עצמו.
מנועים מודרניים הם עם מגדשי טורבו ולכן יכולים להפיק הספק גבוה יותר מאשר מנוע אטמוספרי
מנוע אטמוספרי סטנדרטי יכול להגיע בערך ל75 כוחות סוס על כל ליטר נפח היום - עם תזמון שסתומים משתנה, גל זיזים כפול ועוד ועוד סיבות.

מנוע טורבו מודרני סטנדרטי יכול להגיע כמעט לכפול מכך על כל ליטר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 15.12.2025 בשעה 13:20, EliC25 כתב:

מנוע אטמוספרי סטנדרטי יכול להגיע בערך ל75 כוחות סוס על כל ליטר נפח היום - עם תזמון שסתומים משתנה, גל זיזים כפול ועוד ועוד סיבות.

סובארו BRZ דור ראשון מנוע 2 ליטר עם 200 כוח סוס פחות מסכימה עם ההצהרה הזאת

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

צודק התפספסה לי המילה.

עדיין לא שוכח את ההלם שלי ששמעתי שהצליחו להוציא 100 כוח סוס לליטר עד שקראתי על ההזרקה הכפולה 

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם
בתאריך 15.12.2025 בשעה 06:20, EliC25 כתב:

לא, היא שייכת לאותם בעלים מאז שהגיעה לארץ לפני 3 שנים

הרבה שינויים, בין אם בראש המנוע, בחומרי ייצור או בבלוק עצמו.
מנועים מודרניים הם עם מגדשי טורבו ולכן יכולים להפיק הספק גבוה יותר מאשר מנוע אטמוספרי

מנוע טורבו מודרני סטנדרטי יכול להגיע כמעט לכפול מכך על כל ליטר.

המוסטאנג מפיקה בין 480-486 (תלוי אגזוזים) כס ממנוע אטמוספרי 5 ליטרים

נשמע שבפורד עשו עבודה יפה עם המנוע ל הגיטי. 

לצורך השוואה הצ׳לנגר rt עם פחות כוחות 

ומנוע גדול יותר 5.7 ליטר. 

פורסם

אתם נותנים דוגמאות של מנועים עבור רכבי ביצועים. בוודאי שהם יהיו מעל הסטנדרט מכל מיני סיבות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...