Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

לא, אין בעסקים שם מימד של מזל

זה לא נכון, כי מזל משולב בכל דבר בחיים, אז כמובן שגם בחיי עסק.

מי שבונה על מזל, על לקוחות שיבואו כי שני יושבי פרלמנט טוטו אמרו לו שזה בדיוק מה שחסר ברחוב ועל הצלחה "כי תראה איזה מיליונרים כל בעלי העסקים", עדיף שלא יכנס לדבר הזה.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 56 דקות, blackice כתב:

גילוי נאות, אישתי עובדת מול משרד הכלכלה בכל הנושא הזה.

יש מישהו או מישהי שהצליחו בעזרתה?

לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מזל עיוור יותר משפיע מאשר כל דבר אחר. 

לא משנה כמה תהיה מוכן, כמה אתה מבין ויודע, מה וכמה אתה יכול לעשות. 

המזל בסופו של דבר יכול לעשות לך את העסק או לשבור אותו לרסיסים. 

נועה קירל, אין לה קול יפה בכלל או אישיות מדהימה ובכל זאת הצליחה כי קרעה את התחת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בשנתיים-שלוש האחרונות למדתי הרבה דברים על עצמי וגם על טעויות שעשיתי בדרך. במקביל לזה גם נחשפתי (בין אם במקרה או לא) לתכנים שמאוד משכו אותי ברשתות החברתיות (בעיקר אנשים שמדברים על מכירות או עסקים - בגובה העיניים) - ושמתי עוקב.

ננסה לתמצת - אבל זה יהיה ארוך, אני מזהיר:

הדבר הראשון שכל אחד שפותח עסק צריך להבין הוא פשוט מאוד:

הלקוח מגיע אליך שיש לו בעיה או שהוא מחפש פתרון למשהו (לא בהכרח בעיה מוחשית, לפעמים זה יושב על משהו אחר - יכול להיות פסיכולוגי לגמרי, אולי אפילו צורך לא מוסבר [בא לו פתאום לקנות משהו] ).

תשאירו את האג'נדות בצד.

תפתרו ללקוח את הבעיה בצורה הכי מקצועית והכי מתאימה לו.

תפסיקו לחפור ( @ברווז, שמעת ?)

כל ניסיונות המכירה, קורסים וכו' - הם ברוב המקרים לא עוזרים הרבה. לקוחות מריחים מקילומטר שאתה בא למכור להם משהו - והם נרתעים.

האיבחון והפתרון לבעיה זו בדיוק העבודה שהעסק צריך לעשות. הבעיה היא של הלקוח. צריך להבין מה בדיוק מפריע לו (לא כל אחד שבא לשפץ חדר אמבטיה - כדוגמא -  עושה את השיפוץ מאותה הסיבה. במקרה שלי למשל, אני מייד שואל; האם יש בעיה כלשהי [איטום למשל] או שעושים שיפוץ כי השתנו הצרכים של המשפחה\אדם *או* פשוט להתחדש, שיהיה מודרני). בחלק גדול מהמקרים זה עוזר להבין אם הלקוח הוא "טכני יותר" - בא ממוקד לפתרון בעיה (בעיית איטום או צרכים שהשתנו עם השנים) או בא עם חלום שתגשים לו (להפוך את המקום למודרני יותר, חמים יותר וכו' - כי ככה הוא פינטז עליו כבר המון זמן וחסך לזה כסף). הגישה היא שונה לגמרי כשמדובר בפתרון טכני של בעיה או הגשמה של חלום. כשמדברים עם לקוח שמחפש פתרון טכני לאיזו בעיית איטום  - אז מדברים יותר בהרחבה (אבל עדיין בקלילות) על איטום וכמה שכבות עושים וכו' וכו', וכשמדברים עם לקוח שבא להגשים חלום, מתרכזים יותר בעיצוב, בניראות, בנוחות וכו'.
לא דופקים לכולם את אותו נאום כמה אתה טובים\מוצלחים ובאיזה דבק קרמיקה אתם משתמשים - זה לא מעניין...  פשוט צריך להתעניין בבעיה של הלקוח ומשהו לקחת את הדברים לכיוון המתאים.

בעסקים מסויימים לפעמים באמת צריך "מזל". ה"מזל" יכול להיות גם מיקום טוב - וגם יכול להיות בדיוק העניין ששבוע לפני שפתחת את החנות - המתחרה שלך ברחוב הסמוך סגר את שלו.

מעבר לזה חשוב להבין שלא משנה אם אתה מוכר מערכת לסינון מים ( @ברווז) או שיפוץ חדר אמבטיה; הלקוח לא מבין כלום בחומרים או מפרטי עבודה, לא מעניין אותו אם בסנן שאתה מוכר לו יש 3000 גרגרי פחם או 3500 גרגרי פחם) - מעניין אותו שתפתור לו את הבעיה. אם יש טעם לוואי למים והוא מחפש מערכת קלה לתפעול - תכוון אותו למקום הנכון. לא כולם צריכים אוסמוזה הפוכה בבית.
אותו הדבר בשיפוצים - הלקוח לא מבין כלום אם אני אגיד לו שאני משתמש בדבק 700 או 603, זה סינית בשבילו.

בסופו של יום, כשמדובר בנותני שירות, לקוחות מחפשים אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיעשו את העבודה כמו שצריך ויתפרו ללקוח את המוצר המתאים. בלי חפירות.

כולם עושים טעויות בדרך, אין אחד שלא. הדרך עצמה ארוכה - וכן, עדיין יהיו טעויות.

החוכמה היא להבין איפה הטעויות, ולעבוד (תמיד) לתקן אותן. כל אחד צריך לזהות בעצמו במה הוא לא כל-כך טוב, ועל זה בדיוק לעבוד.
@ברווז אחד כמוך בקלות היה יכול להמשיך לתת שירות התקנות למערכות סינון - פשוט תבין שאתה מתקין. אתה מוכר התקנה (ותופר ללקוח את המוצר שמתאים לו).
הולך לחנות, קונה את החלקים שצריך, ונוסע להתקין. לא צריך חנות, לא צריך מלאי, לא צריך שום דבר חוץ מארגז כלים קטן (לא תשכנע אותי שאתה לא יכול, אתה תפור לזה). אבל יש כמה דברים שכן צריך: שינוי תודעתי, לברבר פחות, לעשות עבודה מ-ק-צ-ו-ע-י-ת ומהירה.

ודבר אחרון שלמדתי מניר אידלמן (יש לו דף בפייסבוק, אני עוקב);
תלמדו לסתום את הפה. כשאתם סותמים - הלקוחות כמו קסם מתחילים לזמר.

זה לא משנה אם אתה רואה חשבון שמגיע אליו לקוח חדש. פשוט אל תבלבל ת'שכל כמה המשרד שלך טוב, גדול, מדהים, ביצועיסט. סתום ת'פה ותן ללקוח להתחיל לזמר.

תוך שניות תדע למה הוא עזב את הקודם שלו - ומשם בדיוק אתה תדע לתת לו את השירות שהיה חסר לו (זה יכול להיות רק זמינות אפילו).

איציק

לפני 45 דקות, DareDevil כתב:

נועה קירל, אין לה קול יפה בכלל או אישיות מדהימה ובכל זאת הצליחה כי קרעה את התחת..

אהההה, אני מבקש... יש גבול !

עד נועה קירל !

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

בעסקים מסויימים לפעמים באמת צריך "מזל". ה"מזל" יכול להיות גם מיקום טוב - וגם יכול להיות בדיוק העניין ששבוע לפני שפתחת את החנות - המתחרה שלך ברחוב הסמוך סגר את שלו.

בחירת מיקום היא ממש לא ״מזל״ . אבל אם מתחרה נעלם במפתיע - זה כבר באמת מזל.

אבל עם זאת אם מתחרה נעלם (סגר את העסק למשל) בדוק מה הסיבה, יכול להיו שהוא ״פרש בשיא״ ואתה כבר ״תאכל״ שאריות. 

לפני 51 דקות, DareDevil כתב:

בכל זאת הצליחה כי קרעה את התחת..

הקריירה שלה הייתה הפסדית (של אביה) עד לרגע שהיא פרצה. 

אבל ככל שהיא מתבגרת תמיד תגיע מישהי חדשה על אותה המשבצת. ניהול והתנהלות נכונה ישאירו ל הכנסה יפה על פני ציר הזמן (עד שלא) 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הייתי עצמאי בתחום המחשבים יותר מעשור. 

בכנות, הייתי ילד בהתנהלות, אהבתי את גמישות השעות וחייתי בסרט שאני יכול להתעורר ב 10 ולחזור ללקוחות, שכבר עברו חצי יום עבודה. 

עד שהתחלתי לתקן את ההתנהלות שלי כבר עברו כל כך הרבה מים בנהר שתשוקה מיוחדת לא הייתה חוץ מההתלהבות שאני עצמאי ויכול לעשות מה שבא לי( כך חשבתי). 

היו לי כמה לקוחות נאמנים ולא הפסדתי כסף כי עבדתי מהבית עם הוצאות מינימליות, אבל אין ספק שזאת הייתה טעות פטאלית שאני מצטער עליה עד היום. מצד אחד זה לימד אותי הרבה, איך להתנהג עם לקוחות, התנהלות כספית, מושגים מעולם המסחר וגם לפעמים לחשוב מחוץ לקופסה כדי לתת מענה ללקוח למשהו ייעודי שהוא צריך. 

כן הפסדתי שנות ניסיון יקרות כי כשאתה עובד עם לקוחות קטנים אתה לא נחשף לטכנולוגיות רציניות יותר. 

כספית, לקוחות שילמו בשוטף 30/60/90/180/מתי שבא לי וכשצריך לפרנס את המשפחה זה בעייתי. 

הייתה תקופה שהיו חייבים לי 70 אשח בחוץ מספר לקוחות ואחד אמר לי "שמע, תקופה בעייתית,אני לא יכול לשלם לך עכשיו, אתה יכול לבחור להפסיק לעבוד איתי ולהפסיד כסף עתידי או להבין את המצב שלי ולחכות בסבלנות, אתה יודע שאני אשלם לך"( מבחינת אמינות הוא פלס, שילם הכל). 

ביום הראשון שלי כשכיר שהכסף נכנס ב 10 לחודש על השעון, הבנתי שלא שווה להיות עצמאי עוסק לבד ושאני מטומטם שלא עשיתי את ה צעד הזה קודם. או חלק מעסק גדול שיכול להתגלגל ולמצוא פתרונות או שכיר. 

פורסם
לפני שעה, itaysamurai כתב:

זה לא נכון, כי מזל משולב בכל דבר בחיים, אז כמובן שגם בחיי עסק.

מי שבונה על מזל, על לקוחות שיבואו כי שני יושבי פרלמנט טוטו אמרו לו שזה בדיוק מה שחסר ברחוב ועל הצלחה "כי תראה איזה מיליונרים כל בעלי העסקים", עדיף שלא יכנס לדבר הזה.

ראשי התיבות של מזל מבחינתי הם: מקום הנכון, זמן הנכון, לעשות.

• מעניין 1
פורסם
לפני 14 שעות, waterman כתב:

עיצה שראוי לאמץ בחום😇 וכפיים לפות״ש על העלאת הנושא והפתיחות

המדינה מנסה לסייע (לא מספיק לדעתי) ליזמים קטנים https://www.gov.il/he/departments/units/small_medium_business_agency_about

נעזרתי בהם פעם אחת עם הסטארטאפ שלי והבירוקרטיה נוראית. אם אתה לא מגיש תכנית של מאות אלפי שקלים הבירוקרטיה תאכל הרבה ממה שאתה מקבל.

ולנושא העסק, אני גדלתי לתוך עסק משפחתי. 35 שנה עבדתי עם אבא שלי כשמהם כ 25 בתפקידי ניהול שונים מתפקידים זוטרים ועד לניהול כמעט בלעדי ב 15 השנים האחרונות (אבא שלי עבד עד הרגע האחרון. העביר אליי את המושכות בהדרגה כשבשנים האחרונות טיפל בעיקר ברכש וכמנטור).

אני נמצא בתחום היצרני בענף התשתיות. מה שחשוב לדעתי זה לא מזל שאף פעם לא מזיק אלא פיזור סיכונים ומקדמי ביטחון.

אין בעיה לצמוח מהר באמצעות מינוף אבל תמיד צריך לדאוג שאם זה ייכשל שזה יכאב אבל שלא יהרוג. 

מעבר לזה תדאג לא להיות כמו השכן כי אם השכן כמוך אז בשביל מה צריך אותך?

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, phpclub כתב:

ביום הראשון שלי כשכיר שהכסף נכנס ב 10 לחודש על השעון, הבנתי שלא שווה להיות עצמאי עוסק לבד

אני גם עשיתי את המעבר מעצמאי לשכיר.

אולם אירועים קטן שעבדתי איתו הרבה שנים, נסגר ונבנה מחדש כמקום גדול מפואר ומרשים.

הציעו לי להיות ספק העיצוב הראשי וגם לעשות את הגינון, כמו שעשיתי במקום הישן.

לכאורה בוננזה. הכל בגדול ויש פוטנציאל להרויח הרבה. מאוד.

הבעלים מאוד התפלאו שדחיתי את ההצעה.

הצעתי להם הצעה נגדית...

אני מוכן להיות מעצב ראשי וגם לתחזק את הגן אחרי ההקמה, אבל בתור שכיר.

הנסיון של שנים רבות הביא אותי להבנה שאני רוצה לעבוד איתם, לא מולם.

להיות חלק אינטגרלי מהעסק, ולא ספק חיצוני שמשלם עמלות גדולות ומתחרה עם ספקים אחרים כל הזמן.

ידעתי כבר כמה אני מרויח באמת בממוצע שנתי, וביקשתי משכורת קצת יותר גבוהה מזה.

הסכימו ועוד איך שהסכימו.

לא הבינו איך אני מוותר על פוטנציאל להרויח פי 2-3, רווח שיישאר אצלם בכיס, וקפצו על המציאה.

מסתבר שזה היה צעד נבון וחכם. סוף סוף הייתה לי הכנסה קבועה, בלי התנודות של העונתיות של הענף שלנו,

ובלי להיפגע כלכלית מכל מיני קורונות, מלחמות, פיגועים וכו'.

א ב ל. . .

הפכתי לשכיר, אבל נשארתי עם ראש של עצמאי.

היה לי גב של המקום: מחסנים, מקרר, איזור עבודה ממוזג, וחשבון הוצאות פתוח. סמכו עלי.

נכנסתי לאמביציה של להרוויח לעסק כמה שיותר. להצדיק את קיומי שם, וגם להמריא מקצועית כפי שתמיד חלמתי.

הדבר היחיד שהיה חסר לי שם זה עזרה קבועה. ציפיתי שכשאעבור רף מסוים של רווח, יאשרו לי עזרה קבועה.

ייעלתי את העבודה ופיתחתי שיטות וקיצורי דרך, כך שעשיתי הכל בעצמי עם מעט מאוד עזרה.

לא שמתי לב לכך שאני שוחק את עצמי יותר ויותר, ושבגיל 50+ כבר אי אפשר לעבוד כמו בגיל 30.

אפשר, אבל יש לזה מחיר. גב, ברכיים, כתפיים, עודף משקל, ובסוף איזה בקע טבורי ששלח אותי לניתוח.

24 שעות אחרי הניתוח כבר ישבתי באולם ותיפעלתי בקול חלש ארבעה אנשים שיעשו את העבודה שלי.

התחיל ליפול לי האסימון שמשהו פה לא תקין. הרי הייתי עושה הכל לבד, ועוד הרבה דברים מסביב.

מה שהפיל לי את האסימון לגמרי היה כמה חודשים בבדיקות אחרי הניתוח שגילו אצלי לחץ דם גבוה. מאוד.

הרופא אמר "אני רושם לך כדור לבוקר ואחד לערב. רוץ לבית מרקחת עכשיו! בעצם אל תרוץ. לך לאט".

כן, בטח. ממש. אני וכדורים וללכת לאט...

במקום לבית המרקחת הלכתי לעבודה, הודעתי על התפטרות, והמשכתי לקניון הסמוך. קניתי אופניים.

• אהבתי 4
פורסם

הרעיון בעצמאי הוא להעסיק אחרים שיעשו את העבודה ואתה תביא את הרעיונות, את הלקוחות ובעצם תנגן על כל התזמורת.

דווקא כשאמרת ל-4 אנשים אחרים מה לעשות, זה העצמאי האמיתי, לא לעשות את כל העבודה בעצמך.

אני היום מנהל מחלקה ואני עדיין חוטא ועושה דברים בעצמי כי "עד שאני אסביר לו מה לעשות כבר יהיה יותר מהר לעשות את זה לבד", אבל זאת טעות, וכשאני קולט מה אני עושה אני עוצר, וגם אם זה משהו קטן ויקח לי עכשיו חצי שעה להסביר, אני מסביר את זה לאחד החברה כדי שבפעם הבאה הוא כבר ידע להתמודד לבד.

אם התפטרת, מה עושה עכשיו ?

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מה שחשוב לדעתי זה לא מזל שאף פעם לא מזיק אלא פיזור סיכונים ומקדמי ביטחון.

לואי פסטר אמר:

״chances favors the prepared mind”.

ואז השתמשו בזה ב׳מצור ימי 2׳.

פורסם
לפני 23 דקות, phpclub כתב:

הרעיון בעצמאי הוא להעסיק אחרים שיעשו את העבודה ואתה תביא את הרעיונות,

כ"כ הרבה פעמים אמרו לי את זה, והיו לי עובדים מדי פעם, אבל יש לי אופי של סוליסט.

לא סומך על אחרים שיעשו כמוני, שיהיו מחוייבים ויעמדו בזמנים. 

בעצמי אני נכנס למתח כשאני צריך לפרנס מישהו אחר. 

עניין של אופי שכבר למדתי להכיר ולהשלים עם זה.

לפני 26 דקות, phpclub כתב:

מה עושה עכשיו ?

את אותם הדברים אבל לאט.

נותן שירות לקולגות לפי דרישה ולפי שעה.

בלי לקוחות, בלי הזמנות, בלי הוצאות קבועות או בכלל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, phpclub כתב:

הרעיון בעצמאי הוא להעסיק אחרים שיעשו את העבודה ואתה תביא את הרעיונות, את הלקוחות ובעצם תנגן על כל התזמורת.

דווקא כשאמרת ל-4 אנשים אחרים מה לעשות, זה העצמאי האמיתי, לא לעשות את כל העבודה בעצמך.

כן ולא.

אם לא תעבור בעצמך את כל התחנות לא תדע מה אפשר ומה לא ולא תדע מה לדרוש מהעובד.

ככל שהעסק גדול יותר אתה תעשה פחות פיזית אבל תהיה מלא בעבודה ארגונית ובבקרה 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

כן ולא.

אם לא תעבור בעצמך את כל התחנות לא תדע מה אפשר ומה לא ולא תדע מה לדרוש מהעובד.

ככל שהעסק גדול יותר אתה תעשה פחות פיזית אבל תהיה מלא בעבודה ארגונית ובבקרה 

ברור, הוא כבר עבר את הכל בעצמו והגיע לשלב שיש לו עובדים והוא רק צריך לנווט את הספינה, או "המוח".

פעם איזה מנהל חכמולוג ניסה להסביר לי שמנהל טוב לא חייב לדעת לעשות את העבודה בעצמו, הוא רק צריך לדעת לנהל אותם.

זה אולי יכול לעבוד בסיטואציות מסוימות אבל אתה יכול לנהל הרבה הרבה יותר טוב כשאתה עם כל הידע, יש לך את ההבנה מה נדרש מכל אחד והכי חשוב אתה מוערך (אולי פחות כבעל עסק כי אתה גם בעל הבית ששולט לו על המשכורת אז זה טיפה שונה )

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, phpclub כתב:

(אולי פחות כבעל עסק כי אתה גם בעל הבית ששולט לו על המשכורת אז זה טיפה שונה )

למה שיהיה שונה?

אתה עדיין צריך לסמוך על אלה שעובדים איתך, להאמים להם ובהם ושהם יאמינו לך ובך.

אין לך מושג כמה זה חשוב. אני יודע שגם אם אני נעדר לכמה ימים אני יכול לסמוך על כולם ושהם יעשו כל מאמץ שהדברים ידפקו כמו שצריך בדיוק כמו שכל אחד יודע שאני אהפוך את העולם בשבילו אם הוא יצטרך אותי. 

לא רוצה להיות שוטר.

• אהבתי 1

פורסם

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

למה שיהיה שונה?

אני מסכים כמובן, ואם אתה מגיע למצב כזה אז יש לך עובדים טובים ואתה בעל עסק מעולה,

אבל עדיין חושב שברוב המקרים יש שוני בין מנהל שהוא שכיר לבין בעל הבית.

ואני לא מדבר על מאמץ או אמון או לויאליות, כל אלו יכולים להתקיים.

עבדתי במקום קטן שהמנכ"ל זה בעל הבית, הייתי איתו בקשר טוב ואפילו קרוב, היו לנו לא מעט שיחות, תמיד הייתי לויאלי ותמיד עשיתי את הדבר הנכון, אבל לא הערכתי אותו כמו שהערכתי מנהלים אחרים שהיו לי. כי בסופו של דבר כשרציתי X הוא אמר לי לא, ואז כשרציתי Y הוא אמר לי לא. זה בסדר להגיד לא, כמנהל שכיר זה נתפס כהחלטת עבודה נטו והייתי מכבד את זה, כשבעל העסק אומר לא, זה נתפס כ "איזה קמצן" או "איזה מעצבן, חוסך עלי כמה גרושים ולא איכפת לו ממני". מהר מאוד זה מדרדר לחישובים של כמה הוא מרוויח על הגב שלי..

• תוכן חדש...