Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השארת סוללות בכלי עבודה

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי לי בסט מילווקי אימפקט + מברגה/מקדחה שמגיע עם 2 סוללות במזוודה, השאלה שלי אם זה שהסוללות מחוברות לכלים במזוודה האם זה פוגע בהם לאורך זמן? ראיתי דעות לכאן ולכאן, השימוש הוא שימוש בייתי ולא על בסיס יומי

פורסם

יש לי כמה כלים נטענים של מילווקי כבר 7 או 8 שנים. אין שום בעיה להשאיר את הסוללה מחוברת, זה חסר משמעות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

אני משאיר את הסוללות מחוברות לכלים כל הזמן,

2 מהם כבר מעל 7 שנים ככה ללא שום בעייה, והסוללות במצב מצוין (בוש 18V).

המצב היחיד בו אני מפריד בין המכשיר לסוללה (למעט בטעינה כמובן...)

הוא בזמן שאני לוקח אותם בתיק.

בעבר נלחץ לי בתיק הדק של מברגה, עבד לאט לאט ובסוף שרף את וסת המהירות, אז למדתי לקח.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

למה לנתק אם אין בכך צורך או תועלת?

יש כמה יתרונות להחזיק את הכלים עם הסוללה מחוברת.

הכלי תמיד זמין לעבודה.

הסוללה לא הולכת לאיבוד.

המגעים בכלי ובסוללה מוגנים.

הכלים יציבים יותר עם הסוללה (אצלי הם עומדים על מדף בארונית)

ובלי הסוללה צריך להשכיב אותם והם תופסים יותר מקום.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

אין שום פגיעה לאורך זמן. 

בדוק עם מברגה שבשימוש מועט יחסית אצלי (בוש 14.4V בת נראה לי מעל 10 שנים, שימוש אולי פעם או פעמיים בשנה ממוצעת). 

לפני 9 שעות, om2 כתב:

אבל מה היתרון שזה מחובר?

מה היתרון שזה מנותק?...

לפני 8 שעות, BoazB11 כתב:

הכלי תמיד זמין לעבודה.

הסוללה לא הולכת לאיבוד.

המגעים בכלי ובסוללה מוגנים.

לחלוטין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תשאיר את הכלי מחובר לסוללה,בלאי אפסי

כמו שכתב החבוב למעלה,רק בתנועה תנתק כי עומס פריטים בתיק עלול ללחוץ על הכלי ולהפעיל (אלא אם כן אתה משנע כל כלי במזוודה משלו,סטייל רכב טכנאי וכו')

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לרוב הכלים יש אפשרות לנעילה להדק הפעלה, אז גם בשינוע אין סיבה טובה לנתק את הסוללה..

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 28.9.2025 בשעה 23:15, BoazB11 כתב:

בעבר נלחץ לי בתיק הדק של מברגה, עבד לאט לאט ובסוף שרף את וסת המהירות, אז למדתי לקח.

דווקא במברגה יש פתרון אחר - הצבת מתג בחירת כיוון הסיבוב באמצע מהלכו. זה נועל את ההדק. עכשיו כבר נדרשות שתי פעולות כדי להפעיל את המברגה (או מקדחה, בהרבה מכשירים יש מנגנון דומה) כך שהסכנה להפעלה לא רצויה קטנה מאוד.

אני רואה סכנה דווקא בהוצאת הסוללה ממקומה - אם לא שמים אותה באריזה ייעודית יש סכנה של קצר בין ההדקים. אגב, הוראות הבטיחות להטסת סוללות ליתיום היא להשאיר אותן במכשיר כשהוא מאובטח נגד הפעלה אקראית, ואם אינן נתונות במכשיר יש לארוז אותן עם הגנה נגד קצר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

הצבת מתג בחירת כיוון הסיבוב באמצע מהלכו. זה נועל את ההדק.

המתג הזה במקרה שלי היה נעול, ומן הסתם השתחרר מהלחץ של הכלים ששמתי יחד בתיק.

על הסכנה של קצר בסוללה לא חשבתי, ואחפש פתרון לזה בהמשך, אז תודה על הטיפ... 

פורסם

אצלי זה כן מופרד אבל רק בשל צורת האחסון שלי במזוודה שטוחה, אבל אין שום בעיה, זה לא שונה הרי מכלים קטנים כמו מברגות 3.6V עם סוללה מובנית. חוץ מזה, יופי של סט, מילווקי מעולים.

פורסם
לפני 10 שעות, Igalz כתב:

לרוב הכלים יש אפשרות לנעילה להדק הפעלה, אז גם בשינוע אין סיבה טובה לנתק את הסוללה..

גם למיכלי תרסיס יש הגנה בצורה של הפקק, למשל, כנגד השפרצה אקראית של החומר, ניקח לצורך הדיון- מיכל שלם של WD40 (קטן), שבעת שינוע עם עוד דברים - הפקק יכול לנשור והמיכל ישפריץ לתוך כל הקרטון שהוא נמצא בו וישטוף את כל התכולה עם WD. 

תשאלו אותי איך אני יודע. 

לא הייתי סומך על נעילה להדק בכלים כמו מברגות למניעת הפעלה, לא ב-100%. הכי יעיל זה לשנע אותם בתוך האריזה המקורית, אם כי זה ממש לא תמיד אפשרי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...