Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

בטח אתם מכירים את התופעה המעניינת של רכבים ישנים עם ק"מ נמוך יחסית לשנה, על הצד שלא זייפו והנתון אמיתי עד כמה זה מומלץ בהשוואה לרכב באותה שנה עם נועה ממוצעת? אני יודע שהחיסרון שק"מ נמוך בדרך כלל מעיד על כך שהאוטו עמד מה שגורם לבלאי במכלולים השונים, השאלה היא האם זה ממש קריטי ברמה של לא להכנס לסיפור כזה?

פורסם

אם הרכב טופל, אין עם זה בעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תלוי. אם זה 7000-8000 ק"מ בשנה והאוטו נגיד 10 שנים על הכביש וטופל כל שנה זה מצויין. 

אלו מכוניות שלרוב לא עמדו אלא נעשה בהם שימוש מצומצם יחסית והן במצב טוב, עדיפות על רכב מאותה שנה עם 170 אלף ק"מ.

אם זה רכב שנת 2005 ויש על השעון 30 אלף ק"מ וגם לא טופל כל שנה אז פה יכולים להיות סימני שאלה.

פורסם (נערך)

יש לי במשפחה הקרובה שניים שנוסעים פחות מ-5000 ק"מ לשנה.

מחליפים לרכב חדש כל 8 שנים בערך, עם נסועה של פחות מ-40K ק"מ.

שניהם מטפלים במורשה יבואן כל שנה לפי הספר,

ואת הרכבים של שניהם אני מוכר בבוא הזמן בכ-20% מעל המחירון, לרוב תוך כשבוע מפרסום המודעה.

אחד הקונים ששילם כעשירייה מעל מחיר השוק אמר לי ככה:

"בשבילי זה כמו לקנות רכב בן 2-3 שנים במחיר של רכב בן 6-7, למרות שבפועל זה רכב בן 8..."

*באופן עקרוני אני נמנע מלמכור לקרובי משפחה וחברים, אבל תמיד יש מתעניינים.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

הייתי מעדיף בן 5, כי המכלולים שלו פחות ישנים.

לזמן גם יש השפעה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל מקרה לגופו, יש רכבים שנוסעים ממש מעט, רכב שמשמש רכב שני למשפחה ורוב הנסיעות שלו היו לקום בבוקר להקפיץ את הילדים לבית הספר 5 דקות נסיעה וחוזר לעמוד עד לסוף יום הלימודים, מדי פעם נותן גיחה לסופר או למרכז המסחרי ואלו 99% מהנסיעות שלו. רכב כזה יצבור 3000-4000 ק"מ בשנה ויראה כמו מציאה, אם גם חנה בחניה מקורה הוא גם יראה רענן מבחוץ ומבפנים. תאכלס הרכב כמעט ולא ראה טמפרטורת עבודה, נסע רוב חייו על שמן בטמפרטורה נמוכה (פוגע ביעילות), הטרמוסטט לא נפתח וכו וכו... זה לא בהכרח יותר בריא מאשר רכב שעשה קילומטראז כפול אבל יצא לנסיעות ארוכות יותר גם אם לא מדובר בנסיעה יום יומית.

ישנם בעלי רכבים שמחזיקים את הרכב ל3000 ק"מ בשנה, והם גם לא "פרייארים" לעשות טיפול שנתי כי הרכב עבר רק 3000 ק"מ, עושה טיפול פעם ב4 שנים במקרה הטוב, מעולם לא הוחלף לו נוזל בלמים, מעולם לא הוחלפו נוזלי קירור, גם הטיפול במוסך מדרכה הרי למה להשקיע הרכב כמעט ולא נוסע ואולי מבחוץ הוא יראה טוב אבל תאכלס הוא סובל מהזנחה נוראית שתתפוצץ לך בפנים.

בכל מקרה הסטוריית טיפולים, תמיד להתחשב במי נהג ברכב ואיך תחזקו אותו, לנסות לברר כמה באמת היתה הנסיעה לא רק על בסיס קילומטראז אלא על אופי השימוש, כאמור עדיף רכב שעשה 50 ק"מ בשבוע ונוסע רק פעם בשבוע מאשר רכב שעשה 50 ק"מ בשבוע בנסיעות של 3-4 ק"מ פעם בבוקר ופעם בערב.

• אהבתי 3
פורסם

כמו שאמרו, השאלה העיקרית זה איך הרכב טופל. אם הזניחו מבחינת טיפולים (עושים טיפול כל 15 אלף, שיוצא פעם ב3 שנים, למשל) זה דיל ברייקר.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 48 דקות, מחכה כתב:

תופס טרמפ

שאלה קצת שונה, מה עדיף, רכב בן 5 עם180000 קילומטר, או בן 10 עם 180000 קילומטר?

שניהם מטופלים בזמן.

אם כל שאר הפרמטרים זהים, ברור שרכב בן חמש עדיף, אבל זה לפני ששקללת את המחיר שבוודאות יהיה שונה. לא בטוח שהתוספת במחיר שווה את זה. אולי כן ואולי לא.

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה שיש מצב שרכב בן עשר כבר עבר החלפה של מכלולים בעייתיים ויקרים - ממיר קטליטי, קלאצ׳ים וכאלה… גם זה יכול להטות את ההחלטה לטובתו.

פורסם
לפני שעתיים, יוני711 כתב:

אהלן חברים

בטח אתם מכירים את התופעה המעניינת של רכבים ישנים עם ק"מ נמוך יחסית לשנה, על הצד שלא זייפו והנתון אמיתי עד כמה זה מומלץ בהשוואה לרכב באותה שנה עם נועה ממוצעת? אני יודע שהחיסרון שק"מ נמוך בדרך כלל מעיד על כך שהאוטו עמד מה שגורם לבלאי במכלולים השונים, השאלה היא האם זה ממש קריטי ברמה של לא להכנס לסיפור כזה?

אם הק"מ נמוך והרכב מטופל אז כמה שפחות ק"מ יותר טוב.

יש כאן בפורום גישות שונות ומשונות בעניין הזה עם דעות לפיהן ק"מ נמוך מאוד לכשעצמו זו בעיה.

דעתי היא שכמה שפחות יותר טוב כל עוד מטופל.

פורסם

מנוע ברכב שעשה 10,000 ק״מ בשנה במהירות ממוצעת 50 קמ״ש עבד חצי מהזמן מרכב שעשה אותו מרחק במהירות ממוצעת 25 ק״מ.

קילומטראז׳ הוא רק מדד אחד שלא מספר את כל התמונה. זה הכל.

פורסם

זה סבבה אבל יש אנשים שחושבים שזה חזות הכל.

רכב שעשה 2000 ק״מ בשנה במשך חמש שנים ואז עשה טיפול ראשון הוא פחות טוב מרכב שעשה 30,000 ק״מ בינעירוני בשנתיים עם טיפולים בזמן.

פורסם
לפני 23 דקות, razi_pazi כתב:

נכון. אבל זה הנתון הקיים. עובדים עם מה שיש.

יש כאן פשוט לעיתים גישות מוזרות לפיהן 2,000 ק"מ בשנה זה פחות טוב מ 10,000 ק"מ בשנה.

רכב שנסע 2000 קמ בשנה, על בסיס 2-3 קמ כל נסיעה והפרש של כמה שעות בין אותן נסיעות הוא טוב בוודאות מרכב שעשה 10000 קמ בשנה וננהג בצורה נורמלית עם נסועה נורמלית המשלבת נסיעות עירוניות ובין עירוניות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...