Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא דיברתי על פרפטום מובילה... בדיוק בשביל זה, מעניין לחשב את הנתונים, כמה אפשר להרוויח (או כמה אתה מפסיד) מרעיון כמו זה. 

לא אמרתי שהספינר יטעין את כל האוטו בתוך 3 דקות בזמן שהוא נופל מהר או משהו. 

אמרתי, הרכב ממילא בתנועה, יש רוח, אולי זה יכול לעזור כמו הבלימה הרגנרטיבית ברמה מסויימת. גם היא לא מטעינה את הרכב אלא רק עוזרת לשמור על הסוללה. ועל זה אני מדבר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הבלימה הרגנרטיבית, כשמה כן היא - בלימה.

לכן היא לא פועלת כל הזמן, כי מצב של פעולה רציפה בעצם היה גורם לאיבוד אנרגיה. 

על אותה לוגיקה אפשר אולי לחבר דינמו שיפעל רק בזמן בלימה, אבל זה יסבך בצורה דרמטית את התכנון. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

הבנתי מה אתה אומר. עד עכשיו, זו הנקודה הכי מדוייקת בכל השירשור הזה... נקודה טובה. 

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

ב ממילא בתנועה, יש רוח

הרוח הזו היא לא מקור אנרגיה. כל אנרגיה שתוכל להפיק מהרוח הזו באה על חשבון האנרגיה הקינטית של הרכב כי הגרר האירודינמי מאיט את הרכב.

לפני כשעה, שחר 1 כתב:

על אותה לוגיקה אפשר אולי לחבר דינמו שיפעל רק בזמן בלימה, אבל זה יסבך בצורה דרמטית את התכנון. 

זה אפשרי בתיאוריה אבל לא מעשי כי כמות האנרגיה שאפשר להפיק מספינר כזה זניחה לעומת האנרגיה שמפיקים בבלימה רגנטיבית. בבלימה רגנטיבית מפיקים עשרות קילוואטים. אי אפשר להפיק כזה הספק, אפילו לא אלפית ממנו, מספינר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אבל אז חוזק הבלימה ישתנה ללא שינוי בלחיצה על הדוושה, בהתאם לעומס שיש על הדינמו, לא נעים ומסוכן.

בשביל להשאיר את חוזק הבלימה קבוע ללא תלות בעומס, אתה תצטרך לזרוק המון אנרגייה בצורה של חום, אתה תצטרך גוף קירור + מאורר חזק עליו.

בשביל כמות מזערית של אנרגיה, שבראיה ההוליסטית של המערכת אתה יוצא שלילי עליה, אתה תצטרך רכיב שיוכל לקבל עשרות ואולי מאות אמפרים ולזרוק אותם לסביבה, בזמן קצר, זה מה שדיסקיות הבלמים עושות גם ככה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

האמת היא שההשפעה של ספינר עם דינמו על חוזק הבלימה היא כל כך שולית שאני בספק אם אפילו ניתן יהיה למדוד אותה. אם פותחים חלון בזמן הבלימה זה משפיע יותר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 5.10.2025 בשעה 20:29, eladts כתב:

האמת היא שההשפעה של ספינר עם דינמו על חוזק הבלימה היא כל כך שולית שאני בספק אם אפילו ניתן יהיה למדוד אותה.

זהו, ההודעה הקודמת שלך גרמה לי לחשוב בדיוק על הנקודה הזו- השוליות של ההשפעה:

בתאריך 5.10.2025 בשעה 15:23, eladts כתב:

כמות האנרגיה שאפשר להפיק מספינר כזה זניחה לעומת האנרגיה שמפיקים בבלימה רגנטיבית. בבלימה רגנטיבית מפיקים עשרות קילוואטים. 

הגעתי למסקנה שהמקסימום שאפשר לעשות עם ספינר שמחובר לדינמו זה להפעיל נורת לד בקבינה, אבל זה לא חוקי להוסיף תאורה לרכב :lol:

בתאריך 5.10.2025 בשעה 17:32, saay222 כתב:

בשביל להשאיר את חוזק הבלימה קבוע ללא תלות בעומס, אתה תצטרך לזרוק המון אנרגייה בצורה של חום, אתה תצטרך גוף קירור + מאורר חזק עליו.

מנוע של חיפושיט עובד על קירור אוויר. מנוע!. ועוד הנבלה נמצא מאחורה ככה שלא מגיעה אליוט רוח ישירה מהנסיעה קדימה :lol: אני חושב שלא יהיה צורך מיוחד במאוורר, עם הנדסה נכונה. אבל נרד מזה...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפני 53 דקות, דובצע כתב:

מה עם טורבינת רוח על הגג?

גאוני!

ככה כמה שתיסע יותר מהר, תהיה לך יותר רוח ולכן יותר חשמל, ואז תוכל לנסוע עוד יותר מהר

וכן הלאה עד שתעבור את מהירות האור,

ואז לא יהיו לך יותר אורות באוטו ורק תוכל לראות אותם במראה רודפים אחריך...

• מצחיק 2
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פורסם
לפני 10 שעות, דובצע כתב:

לא נותן ליראות 

במיוחד בשבילך, צילומסך:

image.thumb.png.9e2da2142d974c625821b972bcad87d5.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מימי הביניים כל מיני ממציאים ניסו לבנות פרפטום מובילה. אף אחד לא הצליח. מה שמצולם בסרטון לא נותן שום דבר מבחינה אנרגטית, כי מקדם הגרר של הרכב גדל והאנרגיה שצריך להוציא כדי לנסוע גדלה ביותר ממה שמתקבל מהטורבינות. חוץ מזה, אי אפשר לטעון רכב חשמלי סטנדרטי כשהוא בתנועה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...