Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשקה נפשי בטיסות חינם

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטט את @sperial מדף אחר:

ציטוט

לעומת זאת, בכרטיס אלעל דמי מנוי יקרים (צריך להתקשר פעם בחצי שנה כדי לבטל), אבל, כאמור, ב-6 שנים הוא כיסה לי 4-5 טיסות לחו״ל. ואני לא משתמש כבד במיוחד.

כבר זמן מה אני מתלבט בקשר להנפקה של פלייקארד. לא הצלחתי להבין אם זה משתלם עבורי. טסים לחו״ל פעמיים שלוש בשנה ומאז המלחמה זה רק באל על.

מן הסתם אני לא חבר בשום מועדון יוקרה של אלעל (גולד ומעלה) וגם לא אהיה כזה רק מטיסות.

הוצאות חודשיות בכרטיס 15-25 אלף.

יש את הכרטיס של כאל שהוא דיינרס-מאסטרקארד ויש את הכרטיס של אמריקן אקספרס. דמי כרטיס דומים ובניגוד למה שספריאל כתב, ואני מאמין לו כמובן, אנשים כותבים שחברות לא מוותרות על דמי הכרטיס גם אם מאיימים לבטל אותו.

מעבר לזה, נראה לי שההטבות של הכרטיסים זהות, רגיל מול רגיל ופרמיום מול פרמיום.

אשמח לשמוע המלצות מנסיון לגבי הכרטיסים האלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

ההמלצה שלי בנושא היא לא לקחת אמריקן. ממש לא כל העסקים (בארץ, ומנסיון גם באירופה) מכבדים אותו.

זו תגובה של לפני 5 שנים.

אני עם אמריקן והיום כמעט כל עסק בארץ מכבד אותו, אחת ל20 רכישות אתה מגיע לאיזה קיוסק או מוסך שלא.

באירופה זה תלוי - ככל שאתה לכיוון אירופה המערבית וחנויות/רשתות סבירות +, לא תהיה לך בעיה בכלל. אם אתה מתכנן טיסה לכפרים בפולין זו עלולה להיות בעיה.

דיינרס בישראל יותר מוגבל.

@פינדר לא יודע לעזור לך לגבי טיסות חינם, אבל עם ההוצאות שרשמת ממליץ לך לראות את אמריקן Platinum אתה בטח יכול להפוך שם את הנקודות צבירה לכאלו של חברות תעופה, יש לך צבירה מועדפת של נקודות וגם לא מעט הטבות בחו"ל שיכולות להיות שוות הרבה כסף.

{ט.ל.ח. אני ממש לא דן חסכן}

פורסם

יש לי היום אמריקן אקספרס גולד קורפורייט (פרטי לא של העבודה). ב95% מהמקומות בישראל הוא מתקבל וכך גם באירופה. יש שם תוכנית של המרת נקודות לטיסות אבל ההנחה היא די זניחה בקצב הנקודות שאני צובר והיא רק בהזמנה דרך האתר שלהם, שהטיסות בו לא זולות במיוחד לפני ההנחה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

היה לי בעבר פליי קארד, ביטלתי אותו.

לא מבין מה הרעיון להחזיק אשראי שמחזיר לך נקודות לטיסה בחברה אחת.

יש לי היום כרטיס שמחזיר לי קאשבק של ביימי, אחוז מכל רכישה, תקף במאות חנויות מכל הסוגים. אני מקבל מאות שח חזרה, ומבחינתי זה כמו לקבל חזרה מזומן, אני יכול להשתמש בזה לכל דבר. במזומן שאני חוסך אקנה טיסות, באלעל או בכל חברה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

גם לי היה את הפלייקארד צברתי בו סכומים נחמדים 

היום אני משתמש בcashcal pro של cal הצבירה בו בשנה הראשונה היא 1.5 אחוז והכל מגיע בביימי 

צברתי בזה סכומים גבוהים בהרבה ממה שאפשר לצבור בפלייקארד וכמובן יש היצע חנויות גדול בהרבה ממה שיש בפלייקארד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

דמי כרטיס 28 דולר לחודש.

אתה מחזיר את זה בקלות אם אתה משתמש אפילו במעט הדברים שהם מציעים לך (ואני לא מנסה לשכנע אותך)

מספיק לקחת מלון פעם אחת בשנה דרך Fine Hotels & Resorts כולל ההטבות והחזרת את ההוצאה, ויש עוד הרבה - אבל זה תלוי כמובן בסגנון חיים ואופי ההוצאות.

אגב, אתה מקבל כרטיס נוסף לבת הזוג ללא דמי עלות (אם זה רלוונטי)

פורסם
לפני 13 דקות, tan tan כתב:

והכל מגיע בביימי 

זהו שאני שונא את ההתעסקות עם ביימי. את המתנות שאנחנו מקבלים בביימי, לוקח לנו הרבה זמן לנצל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מתוך ניסיוני בשימוש בפלייקארד:

לפני כשנתיים שדרגתי לפרימיום, שנותן נקודה ל-4 ש״ח (הכחול נקודה ל-5 ש״ח). כעבור חודש התחילו לגבות דמ״ש כ-35 ש״ח. התקשרתי ולביטול דרשו שימוש ב-10,000 ש״ח בחודש. ביטלתי את הכרטיס של אישתי (שמשתמשת בעיקר בכרטיסים של מועדונים) השארתי את שלי. מאז התקשרתי כל חצי שנה וקיבלתי פטור מדמי כרטיס בשימוש שקל בחודש.

לפלייקארד יש כמה וריאציות - יש לכאל כרטיס משולב שהוא דיינרס בארץ (ולכן פה ושם לא מכובד, אבל זה נדיר) ומאסטרקארד בחו״ל ובאינטרנט, ויש מאסטרקארד מלא שדמי הכרטיס שלו איזה 3-4 ש״ח לחודש יותר. נדמה לי שיש גם איזה ניואנסים בצבירה, אבל איני מעודכן. וכאמור יש האמקס.

בשימוש שלך בכלל אין ספק, קח את הפרימיום באחת הוריאציות (בדוק מה המתאימה ביותר) ודאג לבטל דמ״ש כל חצי שנה. וכמובן רכז בו את הקניות. יש לי במשפחה מישהו שמרכז את ההוצאות בפלייקארד כמו שמספר tan tan ושכח מה זה לשלם תמורת כרטיסי טיסה (אם כי לעתים משלים מיסים).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, tan tan כתב:

אני מכיר בעל חברה שאת כל הסחורה הוא קונה באשראי של פלייקארד יוצא לו לטוס הרבה דרך אל-על בחינם לגמרי

זה גם אני מכיר, אבל מדובר בהוצאות של עסק, עשרות אלפי שקלים בחודש. ואני לא מדבר על מה שקורה בארצות הברית (שבגלל זה קפץ לי העניין בנושא). גיסי שהיה בארץ באוגוסט סיפר לי שבעסק שלו שם, הוא מחזיק אקסל למעקב על הנקודות של כרטיסי האשראי של העסק והם כבר שנים טסים ביזנס בלי לשלם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, - XM - כתב:

היה לי בעבר פליי קארד, ביטלתי אותו.

לא מבין מה הרעיון להחזיק אשראי שמחזיר לך נקודות לטיסה בחברה אחת.

יש לי היום כרטיס שמחזיר לי קאשבק של ביימי, אחוז מכל רכישה, תקף במאות חנויות מכל הסוגים. אני מקבל מאות שח חזרה, ומבחינתי זה כמו לקבל חזרה מזומן, אני יכול להשתמש בזה לכל דבר. במזומן שאני חוסך אקנה טיסות, באלעל או בכל חברה אחרת.

גם לי יש את הכרטיס הזה...

אפשר לשאול למה אתה מנצל את הBUYME?

אצלי רוב ההוצאות זה מוסדי - מעמ,מס הכנסה, ביטוח לאומי אז קריטי שהכרטיס יתמוך בCASHBACK על זה.

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

20,000 ש״ח בחודש בכרטיס פרמיום מביאות אותך לסביבות 5,000 נקודות ו-250 יהלומים (למעמד) - קצב צבירה נאה מאוד. 

צריך למצוא מבצע הצטרפות שבו נותנים גם טיסה חינם (לא בדיוק, צריך לשלם מיסים).

אם אתה עובר בנתב״ג יש נציגות ברציף D, בדרך כלל עם מבצעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...