Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, ArikM כתב:

ני לא רוצה קרנות ישראליות, אני רוצה את המדד הספציפי הזה

אז אני חושב שלא הבנת לגמרי מה זה qqq.

qqq היא קרן שמחקה את מדד נסדק 100. כמו שאמרתי לך, אם תבדוק שהביצועים שלה מאוד קרובים למדד הזה, אבל לא ב100%, כי תמיד פערי עקיבה.

בדיוק באותו אופן יש פערי עקיבה בין קרנות ישראליות שמנסות לחקות או לעקוב אחרי מדד snp500. רק שבמקרה הזה פתאום אנשים חושבים שיש איזו קונספירציה או מחדל שגורמים לפערים האלו. ומיכה מתדלק את הקונספירציות האלו. ולכן הוא או שקרן או ליצן.

אגב לחברת invesco שמפעילה את הqqq האמריקאית, יש גם גרסה אירית למעקב אחרי המדד הזה, שנקראת eqqq. שווה לך לבדוק אם היא עדיפה עבורך מבחינת מיסוי יותר נמוך על דיבידנדים וחשיפה למס עיזבון אמריקאי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 58 דקות, Nemesis כתב:

אז תחליט. מצד אחד את רוצה את המדד הזה מצד שני אתה אומר שאתה רוצה QQQ. 

את ה QQQ אני רוצה בשביל התשואה העודפת (כולל הסיכון)

התיק מחולק 70 / 30 לטובת ה SPY.

אבל זה בדיוק היופי  והפשטות. אני לא צריך עוקב/מחקה/שקר אחר. אני לא צריך שיספרו לי סיפורים. 

לדעתי, וזה לא מבוסס על כלום, למדינה תהיה בעיה אם אנשים יתחילו להוציא מכאן כסף החוצה. אין להם שום אינטרס לתת לכסף שלי לצאת, ואז מתחילים לראות הפחדות כמו מס ירושה/ מס עזבון/זו השקעה מסוכנת וכו'.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 2 דקות, ArikM כתב:

את ה QQQ אני רוצה

לפני 2 דקות, ArikM כתב:

אני לא צריך עוקב/מחקה/שקר אחר. אני לא צריך שיספרו לי סיפורים

בפעם האחרונה: QQQ היא קרן מחקה!!

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

qqq היא קרן שמחקה את מדד נסדק 100. כמו שאמרתי לך, אם תבדוק שהביצועים שלה מאוד קרובים למדד הזה, אבל לא ב100%, כי תמיד פערי עקיבה.

ההבדלים זניחים. 

תראה בסרטון של מיכה, כל חברה שעוקבת אחרי ה SNP נותנת תשואה אחרת, למה ?

לפני 35 דקות, פינדר כתב:

אגב לחברת invesco שמפעילה את הqqq האמריקאית, יש גם גרסה אירית למעקב אחרי המדד הזה, שנקראת eqqq. שווה לך לבדוק אם היא עדיפה עבורך מבחינת מיסוי יותר נמוך על דיבידנדים וחשיפה למס עיזבון אמריקאי.

תודה, אבדוק

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 4 דקות, ArikM כתב:

אין להם שום אינטרס לתת לכסף שלי לצאת, ואז מתחילים לראות הפחדות כמו מס ירושה/ מס עזבון/זו השקעה מסוכנת וכו'.

איזה אינטרס יש לי להפחיד אותך?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

איזה אינטרס יש לי להפחיד אותך?

אין לך, ובכל זאת אתה מעלה טענות שנועדו להרתיע אותי

לפני 3 דקות, פינדר כתב:
לפני 6 דקות, ArikM כתב:

אני לא צריך עוקב/מחקה/שקר אחר. אני לא צריך שיספרו לי סיפורים

בפעם האחרונה: QQQ היא קרן מחקה!!

ה QQQ הוא תעודת סל שעוקבת אחר 100 החברות הגדולות ב NASDAQ. 

זה מאפשר לי "לקנות" את 100 החברות הנ"ל בפעם אחת.

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 2 דקות, ArikM כתב:

תראה בסרטון של מיכה, כל חברה שעוקבת אחרי ה SNP נותנת תשואה אחרת, למה ?

יש שיטות שונות לעקיבה או חיקוי. יש רגולציות שונות (למשל קרנות חייבות להחזיק אחוז מסוים של מזומנים בשביל נזילות). יש הבדלי גודל. ועוד ועוד. מיכה הוא כרגע כמו מתנגדי חיסונים שמדברים על הביג פארמה.

לפני 2 דקות, ArikM כתב:

אין לך, ובכל זאת אתה מעלה טענות שנועדו להרתיע אותי

לא מנסה להרתיע אותך. רק מנסה להוריד את רמת הדיסאינפורמציה שאתה כותב פה.

כל מי שמכיר אותי קצת מהדפים הפוליטיים פה, יודע שאין לי בעיה עם ניתוב כספים אל מחוץ למדינה ואני גם משקיע ככה חלק מההשקעות שלי. אני רק מנסה להציג לך יתרונות וחסרונות אמיתיים ולא קונספירציות. ואת זה כמובן במגבלות הידע שלי, בתור מישהו שהוא לא איש מקצוע.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני אתך. 

אני לא מנסה להטיף לעשות א או ב. 

אם כתבתי משהו שהוא שקר, אני לוקח את דברי בחזרה. 

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

יש שיטות שונות לעקיבה או חיקוי. יש רגולציות שונות (למשל קרנות חייבות להחזיק אחוז מסוים של מזומנים בשביל נזילות). יש הבדלי גודל. ועוד ועוד. מיכה הוא כרגע כמו מתנגדי חיסונים שמדברים על הביג פארמה.

אתה מבין, תגובה כזו בעיני בעייתית. מה זה יש שיטות שונות לעקיבה / חיקוי. למה כל כך מסובך. לא בקשתי ניהול אקטיבי של התיק שלי עם גידורים ואופציות. 

מדובר על מוצר פשוט מאד ודי בסיסי. אני לא מוכן לקבל תשובות כאלו כזה נוגע לעתיד של הכסף שלי ולכן הזזתי אותו לניהול אישי. 

כל מה שאני רוצה זו שקיפות -

בפנסיה אני רוצה לדעת באילו מניות הכסף שלי מושקע (ולא ססמאות). למה אני צריך לגלות ש 50 אחוז מהכסף מוחזק במזומן ? אני בקשתי ?

בקרנות ההשתלמות - אם קניתם דולרים, כמה עמלה לקחתם/באיזה שער קניתם, האם זה נכנס תחת דמי הניהול או לא ?

אגב, לא בדקתי, אבל אני לא זוכר כשהדולר היה מעל 4, קרנות ההשתלמות עשו ביצועי יתר על המדד...

לא אוהב שמערבבים אותי. לטוב ולרע.

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם

אתה מוזמן לעשות כמובן מה שאתה רוצה, הבעיה היא בהטעיה.

אתה רומז כאילו כל הגופים המנוהלים לא עוקבים אחרי המדד, כי הם משתמשים בכלים שאתה לא מבין. ואז אתה אומר דברים על החזקות מזומן שבכלל לא קשורים לעניין ורומז שבעצם לא מקבלים את תשואת המדד.

לא בדקת, אבל לא מפריע לך לטעון שלא זכורים לך ביצועים עודפים כאשר הדולר טיפס לכיוון 4. אין ביצועים עודפים ולא עודפים, יש סכום הקרן שלך בדולרים כפול שער הדולר.

אתה פשוט טוען שמרמים אותך ללא כל הוכחה בעניין.

נגד זה אני יוצא.

מאוד פשוט לקחת עקום תשואה של קרן כזו לאורך שנים ולהשוות ל snp500 ולראות מה קרה. למה אתה לא עושה את זה?

באנלוגיה - אדם שרוצה לטוס ולא מבין איך המטוס טס, טוען שהכל אחיזת עיניים ומבקש כלי טיס שמנופף בכנפיים, כי מנוע, ודלק ועילוי נשמעים לן חירטוט שהוא לא מבין.

אתה כמובן מוזמן להשקיע באיזו צורה שבא לך, אבל חשוב להבהיר לקוראים האחרים שיש לדרך שלך חסרונות. כמו מיסוי דיווידנדים גרוע שפוגע קצת בתשואה, צורת מיסוי רווחים גרועה אם מדובר בתיק חשוף למס כמו קשה מעל התקרה וגם סיכוי כלשהו למס עיזבון. נזכיר גם את ההיסטוריה במעט מטרידה את הגופים שמנהלים ira. הפחדות? גם להזהיר אותך לא לחצות את איילון באמצע הלילה בריצה כי זה מסוכן זו הפחדה?

האם זה אומר שזה גרוע? לא. האם זה יותר טוב ממסלול עוקב מנוהל בקה"ש? זה כנראה יהיה זול יותר ברוב המקרים. האם יש אפשרויות נוספות, גם ב ira? בהחלט.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

אין לי מושג מה ההבדל.

גם לא שמעתי על מישהו שחטף את זה, אבל בתאוריה זה אפשרי.

מב עזבון הוא מס על המוריש. מס על כל העזבון בחבילה אחת.

מס ירושה הוא מס על היורש, כלומר אם העזבון מחולק למספר מנות המס הוא לפי הסף לכל מנה. 

• רעיון טוב! 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 שעות, Step כתב:

אני משקיע בsp500 (וגם קצת נסדאק) בפנסיה, קה״ש, וגם בתיק הממוסה.

האם בגלל זה אני ליצן?

לא, אתה לוקה בהבנת הנקרא. הליצנים הם אלה שהמליצו לשים את הכל ב SNP500 כי זה הדבר שמייצג את הכלכלה האמריקאית. ממה שכתבת נראה ששקלת במה להשקיע והחלטת לשים חלק מההשקעות לך שם.

לפני 10 שעות, ArikM כתב:

קרן הפנסיה שלי וקרנות ההשתלמות מושקעות (ככל שניתן) ב SNP500 וה NASDAQ. 

תיק ההשקעות הפרטי שלי, 70 אחוז מורכב מהנ"ל. 

אז כנראה שגם אני ליצן.

אותו כנ״ל

לפני 20 שעות, Gorpi כתב:

התכוונתי שיועץ פנסיוני אומר לך "הנה תראה זה עשה 20 אחוז פה ו-15 אחוז פה".

"סמוך עלי, השקעה פגז".

ברגע שיועץ השקעות מדבר ככה זה הזמן להעיף אותו ולבחור ביועץ שמסביר את ההמלצות שלו בראיה לעתיד ולא לעבר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, ArikM כתב:

בפנסיה אני רוצה לדעת באילו מניות הכסף שלי מושקע (ולא ססמאות). למה אני צריך לגלות ש 50 אחוז מהכסף מוחזק במזומן ? אני בקשתי ?

נקרא לרוב "הרכב נכסים" - לדוגמא https://pensiya.funder.co.il/fund/13922 .

לפני שעתיים, ArikM כתב:

בקרנות ההשתלמות - אם קניתם דולרים, כמה עמלה לקחתם/באיזה שער קניתם, האם זה נכנס תחת דמי הניהול או לא ?

נקרא לרוב "הוצאות ניהול השקעות" - https://pensuni.com/?p=1859

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...