Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבנתי שמוסכים, ותקנו אותי אם אני טועה, קונים מיבואני המכוניות חלפים מקוריים בעשרות אחוזים פחות ממחירי המחירון. אולי אפילו פחות מחצי.

האם היבואנים מחייבים מוסכים לא למכור ללקוחות מתחת למחיר מסוים?

לכאורה מוסכים היו יכולים להתחרות גם ע"י מחיר חלפים, ולא רק עבודה.

"צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (ייצור מוצרי תעבורה והסחר בהם)" מגדיר מחירי מקסימום לחלפים. החלק הרלוונטי לא עודכן כבר 40 שנה.

משתמע שהיבואנים יכולים לתמחר מוצרים שיש עליהם מס קניה בבין פי 4.8 עד 6.0 ממה שהם שילמו, כולל הובלה.

אולי אני מפספס משהו לגבי אופן החישוב, אבל אם נניח 50% מס והוצאות שונות, מגיעים למחיר מחירון של פי 3 עד פי 4 נטו.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

קבלת מידע שגוי - יבואנים לא עושים כזו קופה על החלפים, אני יודע על מוסך יבואן שלוקח ללקוחות על החלפים שהוחלפו במוסך כ-30% יותר ממה שהוא קנה

ככה שיש למוסך רווח על החלק אבל ממש מזערי, עיקר הכסף הוא על העבודה ולא על החלק.

פורסם

השאלה היא לא כמה (בממוצע) היבואנים מרוויחים, אלא שיטת ה"הנחות" למוסכים, וכמה מזה יכול או לא יכול להגיע ללקוח הקצה.

בחלפים מקוריים, מחיר הבסיס שמוסכים מציגים ללקוחות הוא בגדול מחירון היבואן הרשמי. לפעמים עם "הנחה" של 10-15%.

לעומת זאת, המוסכים עצמם, או חלק מהם שאני לא יודע כמה הוא, מקבלים הנחות גדולות ממחיר המחירון.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-05-13/ty-article/.highlight/00000196-c572-d9bf-a1b6-edf290b40000

ציטוט

ברפורמה הזאת היו בעיות רבות ... המוסכים ספגו פגיעה קשה, שכן הפער בין מחיר המחירון של חלק חילוף למחירו בפועל, שמגיע ל–70%, הוא מקור הרווח העיקרי שלהם.

https://thecar.co.il/אחזקת-רכב-מרוששת-את-מעמד-הביניים/

ציטוט

מה שהצרכן לא יודע זה שמחיר החלקים שמותקנים ברכב שלו נופח באופן מלאכותי על-ידי ספק החלקים כדי שיתאפשר להעניק למוסך הנחות משמעותיות שיכולות להגיע גם ל-90% ממחיר המחירון.

מדיון בפורום:

https://carsforum.co.il/topic/744842-חסכון-של-אלפי-שקלים-בשנה-באמצעות-ייבוא-חלקי-חילוף-עצמאית-השנקל-שלי/

image.thumb.png.272132d58890541ed633bd83fd95b81f.png

פורסם
בתאריך 11.8.2025 בשעה 00:22, elera כתב:

הבנתי שמוסכים, ותקנו אותי אם אני טועה, קונים מיבואני המכוניות חלפים מקוריים בעשרות אחוזים פחות ממחירי המחירון. אולי אפילו פחות מחצי.

מחייבים? לא. זה אסור. 

אענה לך עם סיפור מעניין. קרה לי אישית כעצמאי בתחום אחר לגמרי, ומאמין שזה ייתן לך הסבר איך כמה דברים עובדים פה. 

כעצמאי, החלטתי בעצמי על טווח התמחור שלי, הרווח שיישאר לי וכדומה, על המוצרים שאני רוכש - ישירות מיבואן, שרוכש גם סחורה המיובאת ע"י יבואנים אחרים. אני יודע כמה עולה לי כל מוצר, אני יודע בכמה אני רוצה (ויכול) למכור, הכל סבבה. 

יום אחד אני מקבל טלפון עצבני מיבואן של אחד מהדגמים האלו, והוא לא מסכים שאני "אוריד לו את המחירים לזנות". 

שוק חופשי וכל זה, פחות עניין אותו. 

טוב. בסדר. שילך לחפש. חשבתי שאין לו עוד כלים בארגז. המחשבה הראשונית שלי הייתה לעשות מבצע כסאח על הדגם הזה שלו. התאפקתי.

מגיע לספק הקבוע שלי, צריך לרכוש סחורה. 

הספק שלי אומר לי שאני צריך להרים את המחיר למוצר המסויים הזה, אחרת הם לא יסכימו למכור לי- לא רק אותו אלא גם אחרים. 

לאותו יבואן שהתקשר אלי, יש כח: א) הוא מייבא את הדגם שהספק שלי מוכר, ב) הוא רוכש מהם סחורות בהיקף גדול יותר ממני כך שאיום בהפסקת רכישות הוא די אקטיבי (הספק יעדיף להפסיד אדיוט פיצי כמוני מאשר ספק שהוא גם לקוח גדול), ואולי יש גם ג' ו ד'.

לא שיניתי את המחיר למוצר, אבל לשמחתי גם לא רכשו ממני אותו מעולם כך שלא הייתי צריך למצוא את עצמי בנקודה של לעמוד מול שוקת שבורה עם ספק שמסרב למכור לי את המוצר שלקוח הזמין. אחרת עוד היו מאשימים אותי ב bait and switch...

למי שתוהה, השיחה שקיבלתי מוקלטת. 

עכשיו, אוסיף כמה אנקדוטות: כך עובד שוק המזון בארץ, ממה שראיתי מהעיתונות המיינסטרים: מי שמוכר בזול מדי מקבל חרם מהיצרנים\יבואנים ולא מוכרים לו סחורה או שהמחיר קופץ למעלה כדי שלא תהיה לו ברירה וייאלץ למכור במחיר "השוק"; כך עובד שוק המזון לחיות מחמד בארץ, היו על זה כתבות לפני כמה שנים (האחרונה, ולפני עוד הרבה שנים, אחת קודמת) בעיתונות. 

אני יכול לנחש שיש עוד שווקים בארץ שבהם זה עובד בצורה הזו, כי איפה שיש אחד יש יותר מאחד. 

לו היה לי גב גדול דיו, הייתי הולך על ייבוא בעצמי. לקטנים אין הרבה סיכויים להצליח, אלא אם הכוכבים מסתדרים בצורה מופלאה כלשהי בטעות. 

• מבאס 1
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

מחייבים? לא. זה אסור.

אסור לפי איזה הגדרה חוקית?

גם אם "המחירון הרשמי" גבוה, והמחירים בפועל הם בעצם "הנחות"?

אני לא יודע מה מפת האינטרסים כאן. אולי גם למוסכים זה נוח.

מצד שני, זה תלוי גם ברמת הפיקוח בפועל על כל סוג שוק. אם אין פיקוח טוב והלחץ מצד היבואנים הוא לחץ רך, זה יקשה על אכיפה או ימזער רצון של מוסכים להיכנס לזה.

נניח, יבואן לא יגיד לך מפורשות מה מחיר המינימום, אבל ההזמנות שלך יסופקו לאט יותר, ולא תמיד יהיו מלאות בגלל "מגבלות מלאי".

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)

חוקי השוק החופשי, חוקי תימחור למיניהם, מה שתיארת בהודעה הראשונה נקרא "תיאום מחירים". שוק המזון חוטא בזה חזק, וזה היה בכותרות ממש לא מזמן. כמה פעמים. 

עריכה. 

שאלתי גם את צ'יפופו בדיוק את מה ששאלת. להלן תשובתו:

ChatGPT said:

בישראל (ובמדינות רבות אחרות), ייבואנים לא אמורים לחייב מוסכים או עסקים אחרים שלא למכור מתחת למחיר מסוים, כי מדובר בהתנהלות שיכולה להיחשב הגבלת תחרות, שהיא אסורה לפי חוק ההגבלים העסקיים (כיום: חוק התחרות הכלכלית).

עם זאת, יש כמה דגשים שחשוב להבין:

🛑 מה אסור לפי החוק?

יבואן או ספק אינו רשאי:

• לקבוע למוסך או חנות מחיר מינימום למכירה ללקוח הקצה.

• לאיים על מוסך/עסק בסנקציות (כמו הפסקת אספקה) אם ימכור מתחת למחיר מסוים.

מה מותר?

יבואנים כן יכולים:

• להמליץ על מחיר מומלץ לצרכן (MSRP) – כל עוד זו המלצה בלבד.

• לתת הנחות תמחור או בונוסים למי שמוכר במחיר מסוים – כל עוד זה לא מהווה איום או כפייה.

⚖️ מה קורה בשטח?

למרות האיסור החוקי, ישנם מקרים שבהם יבואנים רומזים או לוחצים בעקיפין על מוסכים לשמור על מחירים מסוימים, כדי לשמור על מיתוג או רווחיות – מה שעלול להוות עבירה אם מדובר בהתנהלות שיטתית או כפייתית.

אם אתה מוסך או עסק ונתקלת בזה:

אם יבואן דורש ממך לא למכור מתחת למחיר מסוים, או מאיים להפסיק לספק סחורה אם תעשה זאת:

• כדאי לתעד את הפניות (מיילים, שיחות).

• ניתן לפנות לרשות התחרות לבדיקה.

• אפשר גם להתייעץ עם עורך דין מסחרי שמתמחה בדיני תחרות.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לא יודע אם מגבילים. אבל המוסך שלי כל שנה. מציע 10% אנחה. על חלקים. 5% על עבודה. אבל קורעים במחיר עבודה. ככה שזה מפצה אותם.

אני אומר מה לעשות. מקבל מחיר בלי אנחות. מחיר יותר טוב.

עוד דבר. יש יבואנים. שמחייבים לקנות. מהם כמות. למשל 50 פילטר שמן. או אוויר. של רכב מסוים.

עבדתי במוסך מורשה יבואן. בחשמל ומיזוג אוויר. גם שילמנו על התוכנה. של המחירון. וגם האינו צריכים לקנות. מנורות באיכות זבל. ממחסן היבואן.

ועוד חלקים. בסוף הבעלים החליט לעזוב. תיבואן.

מה שאסור זה. למכור מעבר למחיר של היבואן. אם קנייתה. היום מוצר ב 100 שקל. ומחר היבואן מוריד ל 80. אתה צריך למכור את אותו חלק  ב 80 שקל.

מה שכן. לפעמים יבואן. רוצה להפתר ממלאי מת. ומציע למוסך במחיר טוב. וככה המוסך מגלגל תחלק לצרכן.

עוד דבר. השנה. היה פירסום. למה כדאי. לקנות חלק מקורי. תמונה של חלק חליפי. וחלק מקורי. היבואן כנראה רוצה לעלות תמכירות של חלקים מקורים.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...