Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

בדרך כלל נתתי הרכב למוסך שיעביר.

הפעם אני רוצה להגיע להעביר לבד,

מה ההמלצה שלכם ?

אני מבת ים/חולון, לאיזה מכון בדיקה אתם ממליצים לי להגיע שיהיה יותר נעים ופחות מלחיץ, אם יש דבר כזה בכלל ? היות ואני לא אוהב לחץ.

יש לי אגרה משולמת וביטוח חובה בתוקף,

1)ללכת להעביר לפני טיפול או אחרי ?

2)לבדוק משהו פיזית ברכב לפני ?

3)על מה להשים דגש בזמן הטסט, כלומר ההנחיות של הבוחן, לסובב הגה, ימין שמאלה עד כמה לסובב, באיזו מהירות מומלץ, עד כמה להרים אמברקס, עד כמה חזר ללחוץ על הברייקס.

4)מה היתרון/חיסרון אם אני מעביר בעצמי לעומת אם אני משלם למוסכניק להעביר לי ?

היות ולא העברתי בעצמי אני מנסה להיות מוכן כמה שאפשר כדי להוריד לחץ.

תודה רבה למי שיענה.

בברכה

עריכה אחרונה על ידי amobiman
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

- אני מעדיף לעשות טסט באמצע השבוע, המכונים פחות עמוסים.

- אין כללים לגבי טיפול לפני או אחרי - עד השנה נהגתי ללכת לפני הטיפול כך שאם חהיו רג׳רטים אתקן באותה הזדמנות. השנה נסעתי בסיום הטיפול מהמוסך למכון הטסטים. 

- להביא את הרישיון המשולם מודפס (אם שילמת באינטרנט אתה יכול להדפיס בבית, לא חשוב הצבע).

- להביא העתק של ביטוח חובה בתוקף (גם אם חידשת לחודש הבא אתה צריך את זה שבתוקף ביום הטסט)

- להביא צילום רישיון נהיגה של הבעלים הרשומים (אפשר גם תץזץֶאו דרכון, עדיף רישיון כי יש בו פחות פרטים רגישים).

- שני המסמכים האחרונים יילקחו ממך ויצורפו לניירת שהפקידה מתייקת.

- לפני הטסט לקחת בן משפחה או חבר ולעשות סבב בדיקה של כל הפנסים.

- אם עדשות הפנסים עכורות לבצע ליטוש.

- להגיע אחרי נסיעה שתספיק לחמם את הממיר הקטליטי.

- מחיר הטסט 118 ש״ח - לתשלום במזומן או כרטיס אשראי. אם תכשל ותדרש לתיקון וטסט חוזר הרי הטסט החוזר עולה כ-20 ש״ח.

- את ההוראות לפתוח מכסה מנוע, לתפעל את התאורה, הבלמים וההגה תקבל מהבוחן. תביא בחשבון שבחלק מהמכונים רעש רקע או סתם מערכות הגברה סוג ז׳ - אז להקשיב טוב ואם צריך לבקש לחזור על ההוראה.

- והכי חשוב - הסיטואציה קצת מלחיצה, להשאר רגוע. במקרה הכי גרוע תדרש להחליף צמיגים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור שהסיטואציה מלחיצה, הרי זה כנראה האינטרס של כולם פה, להרגיז להלחיץ עוד יותר את האזרחים המסכנים, כדי שיקבלו התקף לב יותר מהר מאשר מאוחר.

ו-sperial תודה רבה על המידע המושקע, אקח אותו לתשומת ליבי.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, amobiman כתב:

1)ללכת להעביר לפני טיפול או אחרי ? אם הטיפול הבא לאוטו אמור להיות בחודש הקרוב, אז תטפל קודם. אם הטיפול הבא אמור להיות עוד חצי שנה, לך לטסט. מעולם לא יצא לי לעשות טיפול סמוך לטסט (אני עושה יותר מ15K בשנה, לכן מועד הטיפול אינו קבוע)

2)לבדוק משהו פיזית ברכב לפני ? תקינות מראות ופנסים. אם האוטו "ישר", אין בעיה

3)על מה להשים דגש בזמן הטסט, כלומר ההנחיות של הבוחן, לסובב הגה, ימין שמאלה עד כמה לסובב, עד הסוף באיזו מהירות מומלץ, מהר יחסית עד כמה להרים אמברקס, עד הסוף, ועוד קצת עד כמה חזר ללחוץ על הברייקס. עד הסוף, ועוד קצת

4)מה היתרון חסכת 200-300 ש"ח ולא בזבזת שעה+- מהחיים שלך /חיסרון כשאתה נותן למישהו אחר, אתה נהנה מראש שקט אם אני מעביר בעצמי לעומת אם אני משלם למוסכניק להעביר לי ?

בגדול, להעביר טסט זה לא סיפור נוראי. בפעם הראשונה זה עלול להלחיץ, כי זו סיטואציה חדשה שאתה לא מכיר, ושמעת עשרות סיפורי זוועות על טסטרים, אבל אם אתה ניגש בראש טוב, מקשיב להוראות הבחונים ובא עם רכב תקין, לא צריכה להיות בעיה. 
שווה לנסות לעשות את זה לבד פעם אחת ולראות אם זה מתאים לך או לא. 
בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

ככל שאני יותר חושב על זה יותר קל לי לתת למישהו אחר להעביר כי אני ממש נכנס לחרדה רק מלחשוב על זה, רק שלתת למוסכניק להעביר זה אומר שהוא נוסע עם האוטו ומחזיר אותו, מה קורה אם הוא עושה תאונה ? יש לי ביטוח רק שאני יכול לנסוע ברכב.

פורסם

איזה אוטו יש לך? מאיזו שנה?
לדעתי- נסה בעצמך ותראה במה מדובר. האפשרות הכי גרועה היא שתיכשל ואז תעשה חושבים האם להיעזר בשירות מוסך. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

למוסכניק יש ביטוח. מה אם הרכב נופל מהליפט? מה אם פורצים למוסך בלילה וגונבים מתוכו רכבים? מה אם מתנגדים ברכב בנסיעת מבחן? אל דאגה, חלק מה-300 ש״ח שאתה משלם לו כשהוא מעביר לך את הטסט מכסים את שכר המכונאי, חלק את תחסוקתֶהמבנה וחלק את הביטוח. 

בתור טיפוס לחיץ כמו בקבוק קטשופ אני יכול לומר לך, אחרי שבמהלך השנים העברתי את המכוניות שלי איזה 70-80 טסטים - לא נעים, לא נורא.  אמתֶאין לך מה לחשוש.

לפני 2 דקות, amobiman כתב:

פיקנטו 2015

ת אתה מתחזק אותו בצורה סדירה? אם כן לא צריכה להיותֶבעיה. כמובן יתכנו הפתעות כמו פסילה של צמיגים או מספר רישוי, או, אפילו, מציאת תקלה אמיתית (לי מצאו פעם קרע בגומיית ציריה), אבל אלה תיקונים שהיית צריך לבצע בכל מקרה. ואם אתה מודאג קח את הרכב לטיפול תקופתי לפני הטסט.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה יכול לקחת איתך מישהו(אח/אבא/דוד/חבר)שמכיר היטב את הפרוצדורה וככה תהיה הרבה יותר בטוח ורגוע בפעם הראשונה,בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, amobiman כתב:

ככל שאני יותר חושב על זה יותר קל לי לתת למישהו אחר להעביר כי אני ממש נכנס לחרדה רק מלחשוב על זה, רק שלתת למוסכניק להעביר זה אומר שהוא נוסע עם האוטו ומחזיר אותו, מה קורה אם הוא עושה תאונה ? יש לי ביטוח רק שאני יכול לנסוע ברכב.

נסה לקחת את זה בתור ״טסט״ גם לעצמך, וללכת לשם לבד :-)

ואפילו תחסוך כמה מאות שקלים...

בסוף יש סוג של היגיון בתהליך הזה (שגם אני מתעב וגם לי הוא נראה מיותר)

עריכה אחרונה על ידי HaimO
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

רכב שקניתי לפני חצי שנה מטופל שנתית עם 40 אלף ק"מ.

ללכת לשם, לחכות בתור, להשתדל להקשיב למה שצועקים לך צריך לנקות את האוזניים טוב כדי שלא יבזו אותך אם אתה לא שומע ישר או לא עומד בקצב שלהם ושואל "מה אמרת?" ?

אפס הבנה והכלה שמה, אני יודע כי הייתי עם אחי כשהוא העביר את הטסט מזמן מזמן.

בקיצור אני צריך יום אחד ללכת לשם בקטע של חייל חדור מלחמה כדי לא להשתגע שם, להחליף פאזה, להיות ישראלי שמקבל את זה שצועקים וצורחים עליו.

כנראה שאלך, רק צריך להכניס עצמי למוד של "יום סבל".

פורסם

מאיפה אתה בארץ? 
הייתי מציע לך ללכת ליד יצחק בראש העין. אני מבסוט מהיחס שלהם וההתנהגות של הבוחנים

• אהבתי 2

פורסם
לפני 38 דקות, amobiman כתב:

רכב שקניתי לפני חצי שנה מטופל שנתית עם 40 אלף ק"מ.

ללכת לשם, לחכות בתור, להשתדל להקשיב למה שצועקים לך צריך לנקות את האוזניים טוב כדי שלא יבזו אותך אם אתה לא שומע ישר או לא עומד בקצב שלהם ושואל "מה אמרת?" ?

אפס הבנה והכלה שמה, אני יודע כי הייתי עם אחי כשהוא העביר את הטסט מזמן מזמן.

בקיצור אני צריך יום אחד ללכת לשם בקטע של חייל חדור מלחמה כדי לא להשתגע שם, להחליף פאזה, להיות ישראלי שמקבל את זה שצועקים וצורחים עליו.

כנראה שאלך, רק צריך להכניס עצמי למוד של "יום סבל".

זה ״יום סבל״ איך שלא תסובב את זה. אני יכול להגיד לך בתור מישהו עם רכב מלוקק ומטופל בעשרות אלפי שקלים, גם לי הסיטואציה לא נעימה. אבל זה כמו טירונות - כולם עוברים את זה בסוף. האם זה שווה את ה-150 ש״ח שאתה חוסך? לדעתי לא. עשיתי טסט לפני שבוע וסבלתי מכל רגע, אבל אני פשוט לא מוכן לתת לאף אחד לנהוג ברכב שלי, אחרת מזמן הייתי משלם למישהו לעשות לי את זה - כי זה פשוט לא שווה לי את הזמן וההתעסקות. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

מה זה חרדת הבחינה הזו? למעט התורים מחוץ למכונים שזה מעלה את העצבים, המסלול עצמו פשוט. הבוחנים צועקים על מי שלא שם לב למה שמבקשים ממנו.

מצטרף להמלצה על יד יצחק בראש העין. את שני כלי הרכב שלי העברתי בניחותא , האחד ביום ראשון ב 11 בבוקר, שמסתבר אנשים לחוצים לגשת לטסט על הבוקר  7 והלאה, ואז הלחץ המכסימלי, לעומת המצב ב 11 או לכיוון 12 שמסתבר שאנשים לא ששים לצאת באמצע היום לעשות טסט אז התור היה קצר (4 מכוניות) והתהליך כולו לקח 20 דקות קצה לקצה. 

את הרכב השני העברתי השבוע ביום שלישי , הגעתי ב 15:30 יצאתי ב 16:10 רק בגלל נהגת שהתווכחה עם הבוחן במסלול שלי שהנורה נדלקת וכבית אקראית ״זה ככה בכל מאזדה״ וסירבה לזוז עד שלא הוזזה להמשך הויכוח בצד. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...