Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפרץ חניה שנצבע בצבעי אדום-צהוב, התכנון היה להסיט לשם את אחד מקווי התח"צ, אבל עקב התנגדויות תושבים המהלך בוטל ואין תחנה במקום, העירייה לא ממהרת לבטל את הצביעה,

מה התוקף החוקי כרגע?

בחיפוש גוגל, AI כותב שצביעה ללא תמרור נועדה להתיר רק העלאה והורדה, גם לרכב פרטי,

חדש לי המושג הזה, האם זה נכון?

פורסם (נערך)

הצביעה היא עצמה תמרור (511)

אסור לך לעמוד שם גם לצורך העלאה והורדה (תדייק בניסוח של התקנה)

image.thumb.png.d3280314a45a59708f56ab82aaae9d37.png

צריך שהעירייה תמחק את הצביעה (או...)

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

למה אסור לעצור? הרי כתוב שצריך להיות תמרור שמגדיר למי מותר, ואם אין תמרור, אז ניתן לפרש כאילו מותר לכולם לעמוד שם לצורך הורדת/העלאת נוסעים.

אפשר להתווכח אם מותר לחנות שם לאורך זמן. זו התפלפלות חוקית ששואלת, אם הוראת תמרור א׳ מתבטלת לגמרי ,בהעדר תמרור ב׳ שאמור לפרט על מי היא חלה.

פורסם

אבל לא הוגדר לאיזה סוג רכב מותר. אני מפרש את זה כאיסור עצירה מוחלט. אבל זו התפלפלות.

לפי ההנחיות להצבת תמרורים הרי שאם יש היתר לחניה בתנאים מסויימים (למשל בימי המנוחה) נדרש תמרור 439 שיציין זאת.

במקום פות״ש הייתי פונה לעירייה הרלוונטית ומבקש לתקן את המעוות, כדי שלא יימצא איזה פקח נמרץ שיגיש דו״ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אבל לא הוגדר לאיזה סוג רכב מותר. אני מפרש את זה כאיסור עצירה מוחלט

למה?

הרי אם יש אבני שפה בכחול לבן ללא תמרור שמגדיר מתי צריך לשלם או לאיזה תו מותר לחנות, זה אומר שמותר לכולם, ובחינם.

כלומר, כחול לבן זה היתר חניה, התמרור מפרט למי. אם אין פירוט, אז מותר לכולם.

אם ממשיכים עם ההקבלה, צהוב לבן מתיר עצירה לנוסעים. אם אין תמרור, מותר לכולם.

זה לא אומר שמותר לחנות שם. כי הסימון לבד מגדיר מקום עצירה, לא מקום חניה.

פורסם

לאחר עיון נוסף, התמרורים לא מוגדרים בדיוק אותו דבר:

אדום צהוב: ״מקום עצירה לסוג מסויים של רכב ליד אבני שפה צבועות אדום-צהוב: אסורה עצירה, למעט סוג הרכב שעצירתו הותרה על ידי תמרור לשם העלאה והורדת נוסעים בלבד.״

יש איסור מפורש של עצירה למי שלא פורט בתמרור הנוסף. כלומר ברירת המחדל היא איסור.

כחול לבן: ״אבני שפה צבועות לסירוגין בצבע כחול: החנייה מותרת בתשלום על הכביש שליד אבני השפה או על המדרכה על פי הוראות תמרור 439 בצמוד ומתחת לתמרורים 626 או .627 ״

ברירת המחדל היא היתר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מנצל שרשור - אז אם אני מוריד מישהו בתחנת אוטובוס, זה אסור?

כי ההגיון אומר שאם אני רק מוריד, ולא נשאר שם אפילו שנייה נוספת, זה בסדר !

יש תחנות אוטובוס שנמצאות במפרץ, יש ספציפית תחנת אוטובוס שאני מוריד בה שהתנועה מאחורי נעצרת... אין שום מקום אחר קרוב לעצור באיזור...

פורסם

יש תמרור 505? אתה נוהג באוטובוס ציבורי או מונית שירות? אם לא, אסור לך לעצור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם,

אני מבין שאין תשובה חד משמעית,

אתמול הגיע מתנדב משטרה נמרץ שכנראה לא מצא למי לתת דוחות ברחבי העיר והחליט להתעלל באלו שחנו שם, כולל נכים בכסאות גלגלים שחנו שם סמוך לקופת חולים לצורך טיפול רפואי,

אני רק מנסה להיכנס לראש שלו ולהבין איך הוא חשב שהוא מועיל לאנושות בכך שהמפרץ יישאר ריק ללא שימוש, והנכים יצטרכו לחנות בשטח עפר סמוך בלי אפשרות לגרור את כסאות הגלגלים שלהם על העפר.

פורסם

כיוון שמדובר במפרץ חניה הרי מדובר בתמרור 512 שהוראתו דומה לתמרור 511.

אבל 

"ב. הסימון יהיה רק במקביל להצבת תימרור 509 - 505 ."

כלומר צריך את שני התמרורים כדי שיהיה ברי תוקף

ולכן הספציפי הזה לא תקף להבנתי 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא זה הניסוח. הניסוח הוא שהעצירה אסורה לכל רכב, ואז מופיעה ההחרגה של כלי רכב שמותר להם לעצור במקום.

ההערה כי הסימון יהיה רק במקביל לתמרורים 505-509 אינה מופיעה בהגדרת הוראת התמרור אלא רק בהנחיות להצבת תמרורים, מסמך שמעטים הנהגים היודעים על קיומו ומעטים מאוד מכירים את תוכנו. 

פורסם

תכלס, אם מדובר במפרץ, זה מגעיל לתת דוחות גם למי שחנה שם, גם אם ההתפלפלות החוקית מפרשת שזה תקין.

הרי החניה לא מפריעה לאף אחד. בנו מפרץ והחליטו לא להשתמש בו ליעוד שלשמו נוצר, למי מפריע אם מישהו חונה שם?

אם מישהו רוצה להלחם, יתכן שתיעוד השתלשלות העניינים (תיעוד של ביטול התחנה בגלל התנגדויות, העדר תמרור וכ'ו) ישכנע שופט שמדובר בדו"ח שלא היה צריך להכתב. אבל לך תדע מה יחליט שופט...

פורסם

צריך לבדוק מה הסטטוס העכשווי בוועדת התימרור העירונית.

פורסם

למה זה משנה? כרגע לא מוצב במקום תמרור שמגדיר את המקום בתחתנ אוטובוס. אין שום כלי רכב שעושה בו שימוש.

לא מדובר על חסימת נתיב, אלא מפרץ. אז אין שום הפרעה תאורטית או מעשית בחניה במקום.

מחר יחליטו שקו 666 עוצר שם ויציבו תמרור? אז ממחר אסור לחנות או לעצור שם אלא אם אתה מסיע את השטן.

פורסם
לפני 3 שעות, chezik כתב:

אתמול הגיע מתנדב משטרה נמרץ שכנראה לא מצא למי לתת דוחות ברחבי העיר והחליט להתעלל באלו שחנו שם, כולל נכים בכסאות גלגלים שחנו שם סמוך לקופת חולים לצורך טיפול רפואי,

לא מכיר את המקום, אבל לפי מה שסיפרת הדוחות שהמתנדב עשה לא חוקיים ולא תקינים, במידה ומקבלי הדוחות יחליטו להגיש ערעור וכדאי שיעשו זאת - כל הדוחות צריכים להיות מבוטלים, ועוד אחת כמה וכמה אם יחליטו להישפט, במיוחד כשמדובר ברכב נכה שחונה במפרץ (נכון שצבוע באדום וצהוב) - ולא מהווה הפרעה לתנועה בכלל.

אם לצורך הדוגמא היה רק תמרור 505 (אני מתייחס רק לאוטובוס), בלי שום סימון 511/512/513 התמרור היה תקף 20 מטר לפני התמרור ו 20 מטר אחרי התמרור, אבל סימון לבד של 511/512 - בלי שום תמרור/שלט - לא מספיק בשביל לעשות דוח.

בעיניי זה נשמע חמור שמתנדב שעורך דוחות שלא בקי בחוקים, עושה דוחות שגויים.

עם כל זה מצד שני, עדיף מלכתחילה להימנע מלחנות/לעצור/לעמוד במקום הזה מחשש שמא יקבלו דוחות (אפילו אם שגויים) כפי שקרה, ואז להתחיל את כל התהליכים של ביטולי הדוחות או בתי משפט.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...