Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב 7 מקומות עד 70 אלף.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים, 

הרבה זמן לא ביקרתי מאז רכישת הרכב הקודם (9 שנים, רנו סניק 2012) 

הגיע הזמן להתחדש, 

התחלתי לחפש רכב שמתי תקציב של 50-60 והבנתי שאני לא בכיוון

הסתובבתי וראיתי שהחלופה היא c4  ספייסטורר שבטרייד אין הציעו לי שנת 2022 ב 70K (על הסניק)

קראתי את כל הקבוצות על C4 ועל רכיבים 7 מקומות ומקווה שלא אחזור על דברים שנאמרו

המצב הוא שאני מוכר כי אין לי כח לחיות בפחד שמחר הולך לי הרכב ואני יומים בלי רכב, מוסך הוצאות וכו...

המחשבה הראשונה היתה לקחת אולי רכב "פחות אמין" כמו ה-C4 בתקציב אבל שנתון חדש (21-22) ולהימנע מהמחלות בגרות, ראיתי את כל שרשורי הרצועה מתפוררת..

חשבתי על 5008 אבל אמרתי אני באותה המשפחה ושההורים בני דודים הילדים יוצאים... (מה גם שהיא יקרה יותר בפער למול C4)

ההתלבטות היא האם לקחת משהו יותר אמין כמו קודיאק/אוטלנדר אבל בשנתון נמוך יותר (וכתוצאה מכך קילומטרג' גבוה) או להישאר בארופאיות אבל להתפלל חזק (אם יש הצעה נוספת על תפילה אשמח )

מקווה שלא אכלתי את הראש יותר מידי 

פורסם

אתה צריך להפריד בין 3 משפחות המנועים של היצרן (או יותר נכון 4) שהן שונות מהותית:

1. מנוע ה1.2 ליטר טורבו, פיורדרעק - להתרחק כמו מאש

2. מנועי 1.6 ליטר בנזין THP - בשנים הראשונות בגרסת ה156 היו הרבה מחלות שהורידו משמעותית את מחירי הרכבים, אבל כבר מאמצע העשור הקודם הגיעה הגרסה החדשה וגרסאות נוספות מאז שהפכו את המנוע לקצת יותר אמין אבל לא חף מתקלות. זה מנוע נפוץ והידע עליו רחב, משמש בעוד דגמים של הקונצרן, במוו ומיני.

3. מנועי הדיזל 1.6/1.5 ליטר - אכן יש תקלה במנוע הדיזל החדש יותר 1.5 במערכת התזמון, שרשרת התזמון צריכה להיות מוחלפת בגרסה חדשה כי אחרת היא נשברת ונגרם נזק רציני למנוע. יש מומחים ממני שיודעים לשים את האצבע מה ומי @Buki למשל. מנועי הדיזל של פיגו סיטרואן סובלים גם מתקלות הקשורות למערכת האוריאה, אך מנגד מוציאים צריכת דלק פנטסטית (1 ל20 זו לא מילה גסה). וערכם בשוק ביד שנייה שומר על עצמו טוב יותר ר מגרסאות הבנזין.

בהצלחה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קודיאק ואמינות לא בדיוק הולכים ביחד עם תלונות לא מעטות לגבי הגיר.

ההאוטלנדר אופציה טובה ודי נוחה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה לכל העונים 

האם במנועי הדיזל 1.5 יש אפשרות לדעת מראש לפני שנות או דגם אם הרצועה מהסוג החדש? 

האם בדיזל יש עדיפות אם נוסעים בתוך או מחוץ לעיר (מעבר למנועי בנזין ) 

פורסם

הרצועה המשופרת הגיע החל מפברואר 2023

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התכוונתי לשרשרת במנוע הדיזל.

פורסם

זאת עדיין אותה רצועה, אתה יכול להקטין סיכוי להתפוררות על ידי החלפת שמן כול 10 אלף והחלפת רצועה כול 4 שנים או 60 אלף.

מומלץ לפרק קרטר שמן לבדוק שאין סתימה.

אתה יכול גם לפתוח פקק שמן ולראות מצב רצועה, זה לא 100 אחוז, אך רצועה במצב לא טוב תהיה סדוקה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מה השיקולים להחלטה בין מנוע בנזין לדיזל

מנוע 1.6 בנזין שציינתם בשנתונים חדשים 2019 והלאה - אמין? בתחזוקה ראויה 

פורסם

במידה ואתה לא נוסע המון אז תתמקד במנוע ה1.6 בנזין ועדיף בגרסא של ה180 כ״ס...

זה המנוע הכי אמין של הקונצרן נכון לרגע זה.

במידה ואתה נוסע הרבה אז בתקציב שלך תתמקד מנוע הדיזל 1.6 שמגיע עם 120 כ״ס והוא שווק עד 2018 לדעתי.
נכון שיש שם את עניין האוריאה אבל אפשר לבטל את זה בעלות של 2000 ש״ח פלוס מינוס.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 17 שעות, Deutz912 כתב:

ב301 1.6 דיזל ידני שלי - צריכת הדלק הטובה ביותר שהיתה לי היא 1 ל 27. אני מודד בכל תדלוק מאז שקניתי אותו.

נכון אבל זה רכב קצת יותר גדול מ301 ןגיר אוטומטי.

וכמובן אני מדבר על צריכת דלק שגרתית, לא בתנאי שיא.

גם ה508 שלי הוציאה 1 ל22 בנסיעה בין עירונית ממושכת (hdi 2ליטר)

אבל ביום יום הנתון הוא 15-16

פורסם (נערך)

אני מדבר על נסיעה של 25 דקות הלוך וכן חזור הרוב הוא עירוני ומעט מאוד בין עירוני כ 8 דקות.

אם אני נוהג רגיל לחלוטין יוצא 1 ל 22 עירוני ובין עירוני (הרוב עירוני).

בדיוק היום הלכתי לראות פיג'ו 5008 בסוכנות בגלל שפספסתי את המקום הייתי צריך לעשות פרסה 13 דקות בשביל להגיע, בכמה דקות הללו הגיע מישהו בשביל הרכב כשאני הגעתי הוא רצה לעשות סיבוב עשה סיבוב וקנה אותו

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Deutz912 כתב:

בדיוק היום הלכתי לראות פיג'ו 5008 בסוכנות בגלל שפספסתי את המקום הייתי צריך לעשות פרסה 13 דקות בשביל להגיע, בכמה דקות הללו הגיע מישהו בשביל הרכב כשאני הגעתי הוא רצה לעשות סיבוב עשה סיבוב וקנה אותו

איזה שנה, יד, היסטוריית בעלות וטיפולים, ק״מ, מחיר? 
תאמר ״מה שהשם עושה הכל לטובה״
ותקבל בעזרת השם שנתון יותר מתקדם במחיר יותר נמוך עם פחות ק״מ!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...