Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיזו 3008 1.6 שנה שעברה הלך הטיימינג ב54k

הרכב עדיין באחריות יצרן. היה צריך להחליף ראש מנוע. הזמינו מחול והחזירו לי מתוקן אחרי חודשיים וחצי

• מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיטרואן ברלינגו של אחד עובד קבלן שעובד איתי, 75000 ק"מ הלך מנוע (דיזל), מסתבר שיש להם בעיה והרכב באחריות הלך למוסך היבואן. עמד ליד כמה עשרות פגו וסיטרואנים במשך חודש וחצי עד שהגיע מנוע. והורכב, לטענתו אמרו לו שחסרים מנועים כולן חיכו למנוע חדש. עד כמה באמת היו שם עשרות רכבים זה לפי מה שהוא סיפר, יתכן והגזים, יתכן ולא.

בינתיים הוא רכש פלואנס דיזל בגרוש ורבע, נסע עליה עד שהרכב תוקן ומכר שוב בגרוש וחצי ועוד יצא שעשה עליה רווח.

• אהבתי 1
פורסם

נתקלתי באדם שהגיע למוסך בטענה שנדלק לו נורה ברכב ומיד כבתה, לדבריו אין שינוי או קושי בנהיגה אבל הוא רוצה לנסוע בראש שקט

אחרי חיבור למחשב ובדיקה מקיפה שלא הניבה דבר, הלקוח ביקש להשאיר את הרכב במוסך ושיסעו עליו כדי שאם וכאשר תדלק הנורה - היא תפגוש בעל מקצוע.

אחרי חודש קפצתי למוסך והרכב עדיין היה שם, הנורה פחדה עדיין להדלק.

בעל המוסך אמר לי שאחרי שבוע הם יצרו איתו קשר ואמרו שאין נורה ואין מניעה לנהוג על הרכב, אבל הוא התעקש להשאיר את הרכב במוסך

מפה לשם בעל המוסך מוכר את הרכב עד שתדלק הנורה, פרטים בפרטי...😀

פורסם (נערך)
בתאריך 16.7.2025 בשעה 10:20, GTאי כתב:

הזמנה מהשטחים של פרונט מלא של GOLF GTI... פירקו את הברגים בשביל שיוכלו להתקין על רכב אחר בצורה יפה. 

שכן שמע אותם אז לא הספיקו לפרק את האחורה, אז הנזק היה רק כ 65,000 ולא כפול אחרת היה אובדן להלכה.

(רכב בן שנה וחצי, חובה להביא מקורי)

מה זה ה-ח-ר-א הזה?...

פרונט שלם לפרק לרכב? בחנייה של הבנאדם עם כלים ועניינים?
זה משהו שאשכרה גנבים עושים?

למה להם פשוט לא לגנוב את כל הרכב וזהו?

מזכיר לי את פעם, שבכל כמה זמן היית יורד לרחוב ורואה את הרכב של השכן על 4 בלוקים בחניה של הרחוב עם גלגלים מפורקים (בתקופה שחישוקי "מגנזיום" לא היו כאלו נפוצים כמו היום).

ומי שילם על התיקון הזה שעלה 65,000 ש"ח? אתה?

לפני 23 שעות, Roycohen1979 כתב:

לאינסיגניה שלי הוחלף הדיפרנציאל פעמיים, פעם ראשונה תחת אחריות ב43000 ק"מ, פעם שניה לאחר האחריות חצי שנה אחרי, הבעלים שילם 52000 שקל על החלק.

אני לא מבין איך הגיוני לשלם 52,000 ש"ח על חלק, כל חלק, אלא אם אתה מחזיק בוגאטי ויירון... לא מבין את הסכומים האלו.

אני על 3-4 אלף ש"ח כואב לי ממש.

כמה הייתה שווה "תיאורטית" אותה אופל אינסיגניה כשהוחלף בה הדיפרנציאל האחורי ב- 52,000 ש"ח?

(זה הכי יקר אי פעם שקראתי על תיקון מכאני כלשהוא, לא ברכב יוקרה נניח מרצדס/BMW וכו').

לפני 22 שעות, Assafo2 כתב:

במקרה שלי בגלל שפיאט פולבק זהה למיצובישי טריטון אז יש תאורטית 2 יבואנים שאני יכול לרכוש מהם חלפים.

למה תאורטית? כי אם נניח סעפת פליטה (שזה סוג של מחלה ברכבים האלה) עולה דרך כלמוביל 2800 ש"ח, בסמל"ת רוצים באזור ה 13 אלף.

הקולר EGR עלה לי דרך כלמוביל כ 3000 ש"ח ודרך סמל"ת עולה בסביבות ה 11 אלף ש"ח. גם הצינורות שחסרים עולים בין פי 3 ל 4 בסמל"ת.

ולמה כלמוביל זולים כל כך יותר מסמל"ת?

סתם כי ככה?...

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני 3 דקות, DAHUJI כתב:

מה זה ה-ח-ר-א הזה?...

פרונט שלם לפרק לרכב? בחנייה של הבנאדם עם כלים ועניינים?
זה משהו שאשכרה גנבים עושים?

למה להם פשוט לא לגנוב את כל הרכב וזהו?

מזכיר לי את פעם, שבכל כמה זמן היית יורד לרחוב ורואה את הרכב של השכן על 4 בלוקים בחניה של הרחוב עם גלגלים מפורקים (בתקופה שחישוקי "מגנזיום" לא היו כאלו נפוצים כמו היום).

ומי שילם על התיקון הזה שעלה 65,000 ש"ח? אתה?

מסתבר שעושים, אין לי מושג למה.

הביטוח שילם, ואני על ירידת ערך הפסדתי בגלל זה כ- 20K כשמכרתי את הרכב (כי לך תאמין שנזק של 65,000 ש"ח זה לא תאונה רצינית ולכן חוץ מסוחרים כולם ישר פוסלים את הרכב).

• מבאס 2
פורסם
לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

ולמה כלמוביל זולים כל כך יותר מסמל"ת?

סתם כי ככה?...

אני לא אוהב לדברר או לתרץ בשביל אחרים. אבל לפי ההגיון שלי הכמות טנדרים שפיאט מכרו במשך 3 שנים היא זניחה מול הכמות שמיצובישי מכרו והמשיכו למכור. 

כדי שמישהו יעשה טרייד אין ויקנה דגם חדש יותר של אותו היבואן אחד השיקולים  זה המחירים שאתה משלם במוסך. מציובישי מכרו טנדרים גם לגופים מוסדיים (רשות הטבע והגנים, חברת החשמל וכו).

ברגע שיש פחות מאותו הדגם על הכביש אז הפוטנציאל רווח ממכירת חלקי חילוף יורד, אז כדי למקסם את הרווח מעלים מחירים.

אחרי שעברו 7 שנים מהיום שהרכב האחרון נמכר והם הפסיקו מכירת טנדרים אז כל התמיכה ברכבים האלה והחזקת מלאי היא כאב ראש שהם לא רוצים. אז מחירים מנופחים עוזרים להשבית את הרכבים האלה.

אתמול ערכתי את השיחה השבועית עם המוסך ועדיין אין חדש לגבי הצינור השני. אמור להגיע במשלוח אווירי, ההערכה שהוא קיבל היא עד סוף החודש.

מחר אני מחזיר את ה 208 שנת 2012 פיורדרעק הידנית החבוטה לאחי וחוזר לתחבורה ציבורית. שוקל אם כדאי לרכוש רכב במחיר זול (נניח 4-5 אלף) להשתמש תקופה ולמכור או לחזור לתחבורה ציבורית בשיא החום.

אסף

• רעיון טוב! 1
פורסם

חוזר לעדכן,

אני שונא את מרפי, אני מתעב אותו.

לפני יומיים ניסיתי בפעם המי יודע כמה לחפש את הצינור שחסר באתרים בחו"ל, אולי חזר למלאי איפשהו.

להפתעתי, מצאתי אצל מוכר באי ביי מארה"ב (אין לי מושג למה יהיה את החלק דווקא שם כי אין רכבים כאלה בארה"ב). התכתבתי עם המוכר שיברר עלות משלוח מהיר דרך חברת שילוח. החלק עצמו עולה 45$ והמשלוח עוד כ 75$. פתחתי חשבון באי ביי, פתחתי חשבון פיי פאל והזמנתי את החלק שאמור להגיע לארץ עד ה 30 לחודש.

קיבלתי מספר מעקב וכל כמה שעות אני נכנס כמו ילד קטן לראות את ההתקדמות.

היום בשעה 13 מרפי החליט להתערב. קיבלתי שיחת טלפון מהמוסך. יש חדשות טובות אמרו לי. החלק שהזמנו מכלמוביל (כן זה שעולה 1200 ש"ח לפני מע"מ) סוף סוף הגיע. מחר נתחיל להרכיב את החלקים (קולר EGR , שני צינורות מים וסעפת יניקה). צריך לנקות את הסעפת ואת והמערכת קירור, נעשה גם טיפול על הדרך. נעדכן אותך מחר בצהרים אם הרכב יהיה מוכן מחר או ביום ראשון.

מישהו מחפש צינור מים לטריטון / פולבק? מבטיח לעשות מחיר טוב.

אסף

• מצחיק 2
פורסם

לפני כ20 שנה הייתה לי פולו 1.4 ידנית. הלך לה הגיר והרכב היה שבועיים וחצי במוסך לא מצאו גיר חדש. בסוף אחרי ריב עם המוסך שמו לי זמנית גיר של מנוע 1.1 עם יחסי העברה מאוד קצרים.

העיקרה אוטו נסע, עברו עוד שבועיים והגיע גיר מתאים ל1.4 מיבוא והוחלף תוך יום.

פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 14:45, DAHUJI כתב:

למה כלמוביל זולים כל כך יותר מסמל"ת?

סתם כי ככה?...

לא יודע לגבי כלמוביל, אבל סמל"ת תוקעים מחירים  מופרכים בלי בושה.

השבוע נזקקתי להחליף מסרק הגה חשמלי לסובארו שלי. אין תחליפי ואין להשיג את החישן מומנט שיאפשר לשפץ.

מחיר החלק בסמל"ת (התחלתי להזיע ממש כששמעתי...) כ-9000₪ לפני מעמ.

לא הייתה לי אפשרות להשבית את הרכב ולנסות יבוא אישי או משהו.

אז לא הכי הרבה זמן במוסך (רק יומיים) - אבל החשבון הכי גדול ששילמתי אי פעם, כ-12K₪ כולל טיפול שנתי.

מייאש!

Untitl99ed.jpg

• מבאס 2
פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

השבוע נזקקתי להחליף מסרק הגה חשמלי לסובארו שלי. אין תחליפי ואין להשיג את החישן מומנט שיאפשר לשפץ.

מחיר החלק בסמל"ת (התחלתי להזיע ממש כששמעתי...) כ-9000₪ לפני מעמ.

לא הייתה לי אפשרות להשבית את הרכב ולנסות יבוא אישי או משהו.

אז לא הכי הרבה זמן במוסך (רק יומיים) - אבל החשבון הכי גדול ששילמתי אי פעם, כ-12K₪ כולל טיפול שנתי.

מייאש!

ואוו... הזייה.

זה אומר שצריך להתרחק מרכבים ביבוא שלהם אם הם כאלה?...

וחשבתי שלובינסקי חזירים.

אני לא מכיר את הסיפור הזה איתם. לא עד כדי כך מתמצא.

פורסם

יש שפע חלקים תחליפיים לסובארו, במחירים הגיוניים לגמרי.

במקרה נפלתי על חלק שאין תחליפי ומפירוק אם יש, זה הימור.

בעבר היה באוקראינה מקום/מישהו שהיה מייצר את חישני המומנט של ההגה

ואז ניתן היה לשפץ. בשנים האחרונות כבר לא ניתן להשיג בגלל המלחמה שם.

זה המצב לפי המכונאי שלי שאני סומך עליו.

פורסם
בתאריך 24.7.2025 בשעה 07:06, TZR84 כתב:

לפני כ20 שנה הייתה לי פולו 1.4 ידנית. הלך לה הגיר והרכב היה שב

אוטו מעולה למיטב זכרוני. אני נהגתי ב פולו 2008. לא ברור לי איך גיר ידני מתקלקל.. זה לא נפוץ לדעתי. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...