Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת, מה הזמן הכי ארוך שהרכב שלכם היה במוסך לצורך תיקון?

אני אתחיל, פיאט פולבק 2017, כרגע במוסך כבר חודשיים בגלל נזילת מים מהקולר של ה EGR. הקולר הוזמן על ידי המוסך מכלמוביל והגיע. במוסך מצאו עוד 2 צינורות מים בעייתיים (חלודה \ ריקבון) ואין אצל היבואן בארץ (לא סמל"ת ולא כלמוביל). בדקתי ברוב האתרים המוכרים בחו"ל ואין את אחד מהצינורות באספקה מהירה (חלק מהמקומות מופיע 30 ימים ובחלק פשוט אין). המוסך ביצע הזמנה של הצינורות מכלמוביל ובינתיים הגיע רק צינור אחד מתוך השניים.

עד עכשיו התניידתי בתחבורה ציבורית, בשבוע האחרון מתנייד בפז'ו 208 ידנית חבוטה שצריך להחזיר. כרגע שוקל ומשתעשע לקנות רכב בתקציב מינימלי בשביל להתנייד בינתיים ולמכור כשהרכב יצא מהמוסך (זה כבר רעיון לשרשור אחר).

אומרים שצרת רבים חצי נחמה.

אסף

• מבאס 2
  • מעניין 1
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב2009 הייתה לי פורד פוקוס 2001. הכנסתי אותה לעשות ראש וזה לקח 4 ימים שנראו לי כמו נצח. (אוטו יחיד, זוג לפני חתונה, גרים בר"ג ועובדים בהרצליה/ רעננה).

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

סיטרואן קקטוס 2016, יומיים לטיפול כולל טיימינג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תיקון תאונה נחשב? שבועיים בערך. בלי אוטו. היה קשה למצוא סרן אחורי ובסוף מצאו. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

הרכב של אחי . סיוט של מעל שבוע במוסך בגלל החלפת היחידה של המזגן הפנימית (מאייד) ואחרי ההחלפה המזגן לא עבד כי היחידה החדשה לא הייתה תקינה והגז דלף ממנה. הדשבורד פורק שוב והחליפו ליחידה חדשה אחרת . המזגן שוב לא עבד . שלחו את הרכב למוסך שמתמחה במזגנים והוא קבע שהלך המדחס. הרכב הוחזר למוסך המקורי והוחלף המדחס, .המזגן עדיין לא עבד . אחרי לחצים כבדים מאוד על המוסכניק שישחרר את הרכב ויחזיר את כל הכסף (כי אחרי החלפת המאייד לקח יומיים לגז החדש לברוח) המוסך החליט להביא מומחה שפירק את כל הדשבורד מחדש והגיע עם מחשב יקר. הוא גילה שנשרף איזה חיישן (לא יודע מה) אחרי שהחיישן הוחלף המדחס נכנס לעבודה. הדשבורד הורכב והמדחס החדש הוחלף בישן כי לא הסכמנו לשלם עליו.

אין ספק שאם המוסכניק היה יודע שהוא יצא לכזאת הרפתקה הוא לא היה לוקח את העבודה.

אחרי כמה ימים נשרף ממסר מרוב כל ההתעסקות שהייתה עם הממסרים. למזלנו החשמלאי עלה על זה בשניה.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • מבאס 3
  • רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 10 שעות, GTאי כתב:

שגנבו לי את כל הפרונט

??

אלפא 147, 5 שבועות לצורך שיפוץ מנוע.

מתוכם שבוע עבודה ושאר 4 שבועות שהמוסכניק ואני חופרים בכל העולם כדי למצוא סט רינגים ספציפי שרק איתו הוא מבטיח לי 0 צריכת שמן.

בד"כ היה ליבואן בארץ, במקרה שלי נגמר.

אחרי אותם 4 שבועות היבואן נזכר לחפש יותר טוב ומצא סט במאחורה של המאחורה.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

@itaysamurai לא טעיתי.

הזמנה מהשטחים של פרונט מלא של GOLF GTI... פירקו את הברגים בשביל שיוכלו להתקין על רכב אחר בצורה יפה. 

שכן שמע אותם אז לא הספיקו לפרק את האחורה, אז הנזק היה רק כ 65,000 ולא כפול אחרת היה אובדן להלכה.

(רכב בן שנה וחצי, חובה להביא מקורי)

• מבאס 3
פורסם

5 שבועות- תיקון מכה קלה מאוד בחלק האחורי- רכב ליסינג ככה שזה לא חריג בכלל.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

תיקון תאונה - חודש
המזל שהייתי בחו"ל כל התקופה הזו.
אחרי זה חזרתי לעוד יום כי שכחו לצבוע חיישני חנייה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

2 מקרים:

1) פיאט דובלו מהעבודה, מנוע 1500/ 1600 טורבו דיזל עם הגיר הידני 6 הילוכים (הרוב היו 1300 גיר 5), היתה בעיה בגיר, נכנס ויצא באותו יום, נכנס שוב באותו יום, נשאר לבדיקות שבועיים, ועוד שבוע להחלפת גיר. היה לרכב רק 15000 קמ אגב.

2) האינסיגיה שהיתה לי עד לפני חצי שנה, לא כשהיתה אצלי אלא אצל הבעלים הקודמים, הלך לרכב הדיפרנציאל האחורי (52000 שקל למי ששואל ומחלה חמורה מאוד ברכבים האלו), חיכה 3 שבועות שדיפרנציאל חדש שהוזמן מהחברה יגיע מחול כיוון שאין חלק כזה בארץ ובאותו זמן הרכב היה מושבת.

גרך אגב זו מחלה ידועה ולובינסקי עדיין לא מחזיקים מלאי של החלק הזה.

פורסם
לפני 35 דקות, Roycohen1979 כתב:

2 מקרים:

1) פיאט דובלו מהעבודה, מנוע 1500/ 1600 טורבו דיזל עם הגיר הידני 6 הילוכים (הרוב היו 1300 גיר 5), היתה בעיה בגיר, נכנס ויצא באותו יום, נכנס שוב באותו יום, נשאר לבדיקות שבועיים, ועוד שבוע להחלפת גיר. היה לרכב רק 15000 קמ אגב.

2) האינסיגיה שהיתה לי עד לפני חצי שנה, לא כשהיתה אצלי אלא אצל הבעלים הקודמים, הלך לרכב הדיפרנציאל האחורי (52000 שקל למי ששואל ומחלה חמורה מאוד ברכבים האלו), חיכה 3 שבועות שדיפרנציאל חדש שהוזמן מהחברה יגיע מחול כיוון שאין חלק כזה בארץ ובאותו זמן הרכב היה מושבת.

גרך אגב זו מחלה ידועה ולובינסקי עדיין לא מחזיקים מלאי של החלק הזה.

לאינסיגיה יש את המחלה הזאת בגירסא של ה2 ליטר. אני מאמין שהם לא מחזיקים מלאי כי אין הרבה בכלל מכוניות כאלה בארץ.

פורסם
לפני 36 דקות, netanel1014 כתב:

לאינסיגיה יש את המחלה הזאת בגירסא של ה2 ליטר. אני מאמין שהם לא מחזיקים מלאי כי אין הרבה בכלל מכוניות כאלה בארץ.

נמכרו 40+ בדגם ה2000 טורבו, כרגע יש 3 אולי 4 תקולות.

לאינסיגניה שלי הוחלף הדיפרנציאל פעמיים, פעם ראשונה תחת אחריות ב43000 ק"מ, פעם שניה לאחר האחריות חצי שנה אחרי, הבעלים שילם 52000 שקל על החלק.

בפעמיים הוא לא היה בארץ, גם היום אין בארץ למרות שהיבואן יודע שכשל של החלק הזה הוא ודאות מתמטית.

הם לא מחזיקים את החלק, שאגב עולה בארצות הברית קצת מעל 1500 דולר  פשוט כיוון שהם מעוניינים בהורדה של הרכב הזה מהכביש.

הם גם לא מחזיקים בלמים מקוריים (9700 שקל סט 4 גלגלים רפידות ודיסקים), לא תמיד יש חילופי בארץ, לא מחזיקים מדחס מזגן (7500 שקל הרכבתי משופץ) ולמעשה במחסן החלפים של לובינסקי אין כמעט חלקים לאינסיגניה, לא ל1500 ולא ל2000, אפילו מראה אין בארץ, לא מקורית ולא בפירוקיות.

איפשהו כאשר שלמה סיקסט הבעירו את המותג ללובינסקי ולובינסקי החליטו להפסיק את ייבוא האינסיגניה כדי לא להתחרות ב508 החדשה שלהם הם גם סימנו את הדגם הזה שיעלם מהשטח לחלוטין.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

ברכב הראשון שלי, טויוטה סטארלט שנת 92 פח זבלית ביותר, הלך הקלאץ' וזה לקח 3 חודשים עד שבוצע התיקון. 

הסיפור שסיפרו לי היה שאין את החלף בארץ. צריך להזמין אותו ובלה בלה בלה. וכול פעם מרחו אותי.  בזמנו לא הבנתי כלום ברכבים אז אמרתי אמן לכול מה שהמוסכניק אמר, אבל כניראה שעבדו עליי. 

• מבאס 1
פורסם

במקרה שלי בגלל שפיאט פולבק זהה למיצובישי טריטון אז יש תאורטית 2 יבואנים שאני יכול לרכוש מהם חלפים.

למה תאורטית? כי אם נניח סעפת פליטה (שזה סוג של מחלה ברכבים האלה) עולה דרך כלמוביל 2800 ש"ח, בסמל"ת רוצים באזור ה 13 אלף.

הקולר EGR עלה לי דרך כלמוביל כ 3000 ש"ח ודרך סמל"ת עולה בסביבות ה 11 אלף ש"ח. גם הצינורות שחסרים עולים בין פי 3 ל 4 בסמל"ת.

בעצם כל חיפוש של חלק מקורי הופך להיות לסוג של ויכוח, נכון זה פיאט אבל תבדקו בבקשה כמה עולה החלק בכלמוביל. ואז אני צריך לחפש ביד 2 לוחית רישוי של מיצובישי תאומה כדי שיבדקו לי על חלקים.

אסף

• מבאס 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...