Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי EX5 - במחיר תחרותי

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, meir_gi כתב:

אם אכן יביאו את הגרסאות המוגדלת לארץ, זה יהיה טווח פחות או יותר דומה לגילי גיאומטרי הנוכחית וייתן בוסט ל ex5 שחסר לו עכשיו. לדעתי, הדגם הנוכחי מציג חבילה מנצחת במחיר תחרותי  אבל טווח נוכחי מוגבל שימנע מהרבה רוכשים לשקול את הרכב. אם היבואן יביא את הגירסא המוגדלת של הסוללה ויתמחר בהגינות, יש לו קלף מנצח ביד.

הטווח של הדגם החדש הוא 610 ק"מ בסלולה הגדול מול הגאומטרי שהיה 485 ק"מ.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 20.5.2025 בשעה 22:09, DAHUJI כתב:

זה כי אני חושב (רק חושב) שבארה"ב יש איזה קו גבול דמיוני שיצרנים מנסים להתכנס לגביו של 25,000$~ למשפחתית אמריקאית סבירה בקושי (נניח היונדאי אלנטרה ודומותיה) ולא ג'יפ ענק או משפחתית מוגזמת במיוחד. כמובן רמת גימור סבירה. הכל סביר.

בבריטניה, אפשר לומר שזה סביבות ה- 20,000-25,000~ פאונד לרכב משפחתי סביר תקציבי (כמובן שקטן יותר מהמקבילה האמריקאית שאוהבים הכל גדול), ובאירופה עצמה שהיא לא בריטניה אני לא בטוח.

איך אני יודע? - מתוך כל מיני סרטונים ומחירים שקולט פה ושם ב- Carwow.

עכשיו לא לצלוב אותי, כי ברור שזה לא מדויק, וזו לא סטטיסטיקה, ושזה רק על סמך תחושת הפחות או יותר שלי מצפייה בלא מעט סרטונים, אבל זה לתחושתי...

הכוונה שלי שבכל מדינה יש איזשהוא קו גבול לא-דמיוני של תמחור X לרכב מקטגוריה X ברמת גימור "אמצעית" או בינונית.

יבואנים או יצרנים מפחדים או חוששים מלהתעסק עם קו הגבול הלא-דמיוני הזה מחשש להרגיז את הצרכן שמרגיש את קו הגבול הזה ולמשוך את תשומת הלב (והאש) שלו.

קצת כמו מחיר קוטג' 8 ש"ח לגביע שישר הדליק את כולם, כי כולם ידעו שזה בסביבות ה- 5-6 ש"ח.

פה בארץ היה איזה קו גבול של 100,000 ש"ח למשפחתית 1.6L אוטומאט שנחצה כבר לפני עשוריים לדעתי, עד לא מזמן קו הגבול הזה עמד על 150,000 ש"ח למשפחתית, והיום אנשים כבר קונים משפחתיות ב- 200,000 ש"ח די בשגרה (כבר קרוסאוברים יותר והרבה פחות משפחתיות קלאסיות סדאן).

זה קצת מזכיר לי סיגריות שמי שמעשן אמר שכשקופסת סיגריות תעלה 20 ש"ח (שטר עגול ויפה) הוא מפסיק לעשן... היא עולה היום 45 ש"ח ואותו אדם עדיין מעשן.

כנ"ל עם בתים ומשכנתאות של מליון ש"ח (היום אוטוטו כבר משכנתאות של מליון וחצי ש"ח ברגיל) וכו'.

מה זה בדיוק משפחתית אמריקאית? רוב הרכבים החדשים הנמכרים שם הם טנדרים  או SUV (לא קרוסאובר) פול-סייז. המחיר הממוצע לרכב חדש הוא $47000 . רוב האוכלוסיה לא יכולה להרשות לעצמה בכלל חדשים וקונה רק רכב משומש.
יש רק 8 דגמים בארה״ב בפחות מ-$25000, ורק אחד מהם, הקורולה, נחשב משפחתי בארץ (ואף אחד לא משפחתי בארה״ב), והמחירים האלה לא כוללים מס קניה של 5-8% או את ה-destination charge שגובים ממך להביא את הרכב לדילר, בד״כ עוד $1000-1200 .
https://www.caranddriver.com/rankings/best-sedans/cheapest

בתאריך 24.5.2025 בשעה 15:54, bigzoltar כתב:

כן כי עדיף לקנות טסלה מודל y בעוד 90 אלף ₪ (ב- 250 אלף ₪) בגלל המוניטין שלה.

המוניטין של טסלה היום רע מאד בגלל המנכ״ל... עד כדי כך שבמספר ארצות התחילו להצית אותם בסיטונות, בעלים רבים מדביקים מדבקות בהם הם מצהירים שקנו את הרכב לפני שידעו שמאסק ניאו-נאצי, ואחרים נפטרים מרכבי טסלה תקינים.
הירידה במכירות בארץ גדולה יותר לעומת לפני שנה מאשר בכל חשמלית אחרת. בשלושה חודשים הראשונים של 2025 נמכרו 95% פחות יחידות מאשר ב-2024, וממקום #10 במכירות של חשמליות ירדו למקום #33 .
חוץ מזה, הדגמים שלהם לא מתאימים לגדלים הנפוצים בארץ או בעולם.

בתאריך 26.5.2025 בשעה 19:28, itsik170 כתב:

תהיה בטוח שכל מה שהוגבל ל-400 יחידות הולך לצנוח חזק עוד יותר כמשומשת.

אף פעם לא הבנתי מי שקנה רכב כזה. הסיכון גדול שלא תהיה שום תמיכה בחלפים או שירות, ומשרד התחבורה לא אוכף את התקנות לגבי אספקת חלפים ל-7 שנים (אין להם בכלל אנשים שאוכפים).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 20.5.2025 בשעה 04:36, DAHUJI כתב:

מעולה! אתה מוכיח את מה שכתבתי דור...

הרכב הסיני הנחות יותר [מדגיש שוב - עדיין נחות יותר, וכנראה שלא לעוד הרבה זמן יישאר ככזה], אותו רכב סיני שמנסה לכבוש את העולם בחסות ובעידוד השלטון המרכזי הסיני (שמסבסד את תעשיית הרכב הסינית בכבדות, כמו שדרום קוריאה סיבסדה את שלה בכבדות, וכמו שאירופה סיבסדה את שלה בכבדות) - נמכר ב- 30% הנחה לעומת הרכב האירופאי.

30% זה סתם מספר מפוברק, יכול להיות גם 25% או 27%, לא להינעל על זוטות... לא עברתי מספר מספר והוצאתי מהסטטיסטיקה את המספר הנכון.

עכשיו איפה התמחור ה"אגרסיבי" שמוריד עוד לפחות 20% מהפער הזה?...

איפה ה"אגרסיבי" פה?

אנחנו שנינו מסכימים שהפער בין רכב סיני לאירופאי צריך לעמוד על 30%~. אחלה. סתם מספר.

איפה האגרסיביות בתמחור?

זו הייתה כל השאלה שלי. מילה אחת לא דיברתי על הרכב או על האיכות שלו (היי, לפעמים גם אירופאי זה דרעק גמור).

בארץ תמחור אגרסיבי זה אלפיים שח מתחת למתחרה, רק הפרסומים אגרסיביים באמת. בנוסף, לאיזה תמחור אפשר לצפות מיוניון מוטורס? הדגם המאובזר עולה רק 6 אלף שקל יותר מדגם הפשוט הרבה יותר, למה? כי בתוך המחיר הפיקטיבי של הדגם הפשוט מסתתרת עוד הנחה של לפחות 10-12% לציי רכב. מי שיקנה את הדגם הפשוט ״פרו״ ב 162 אלף שקל הוא פרייר עם תעודות. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • מצחיק 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 28.5.2025 בשעה 03:47, PinkDolphin כתב:

אף פעם לא הבנתי מי שקנה רכב כזה. הסיכון גדול שלא תהיה שום תמיכה בחלפים או שירות, ומשרד התחבורה לא אוכף את התקנות לגבי אספקת חלפים ל-7 שנים (אין להם בכלל אנשים שאוכפים).

בגלל זה רובם לא מכרו אפילו את ה-400 יחידות שהיו מוגבלים אליה.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...