Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוב פעם פיג'ו, הפעם 508

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

אז סתם שתדע שהמחיר למנוע חדש באמת מהיצרן כולל התקנה הוא סביב ה-30-40 אלף שקל. זה בוודאות לא מנוע חדש. לא יודע למי יש את החוצפה לרשום בחשבוניות שלו שזה מנוע 0 ק"מ. 

לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

זה כמו "עולה חדש"...

חדש במקום הנוכחי שלו.

וכשלא יודעים מה וכמה עבר עליו במולדתו רושמים 0...

זה גם המספר שאני מכיר.

אז מה זה המנוע הזה? איל אפשר לבדוק?

אולי הוא בעצמו לא יודע?

פורסם
לפני 16 דקות, razi_pazi כתב:

למה בעצם אתה ממשיך לחפור בסוגיה אם אתה בעצמך אומר שהמחיר שהוא דורש גבוה מידי?

לא חופר, מתעניין בדבר רלוונטי - איך אפשר לבדוק את המנוע, אם רושמים פה שזה זול מידי למנוע חדש.
וכן, המחיר גבוה, אך אני יכול להוריד אותו עוד.

פורסם (נערך)

אם מחליפים מנוע צריך לשנות מספר במשרד הרישוי. מניח שיש דרך לבדוק את זה מול משרד הרישוי.

הבעלים הקודם היה צריך לגשת למשרד הרישוי ולבצע שינוי, ובכדי לעבור טסט מניח שנתנו לו סוג של אסמכתא לעניין.

תשאל אותו בנושא ותבקש אסמכתאות.

אם החליפו מנוע יהיה שינוי מס' מנוע. אם שיפצו את הקיים לא יהיה. מנוע משופץ ולא במוסך יבואן  לרכב שאומרים שגם ככה המנוע שלו מפוקפק בעיניי זה הימור גדול מדי. קשה לדעת מה איכות העבודה. וגם ככה שיפוצי מנוע בארץ לא ברמה גבוהה בדר"כ.

הסיפור הזה נשמע מוזר, חייב לציין. מישהו שמטפל תמיד במורשה לא הולך פתאום למוסך מדרכה. זה עניין של אופי.

אולי הוא מתבייש לומר שהוא מילא יותר מדי שמן, או שם נוזל שמשות במקום של השמן והמציא איזה סיפור מהפדיחות.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 37 דקות, נירו72 כתב:

הסיפור הזה נשמע מוזר, חייב לציין. מישהו שמטפל תמיד במורשה לא הולך פתאום למוסך מדרכה. זה עניין של אופי.

יש שם בסיפור כמה עניינים מוזרים. אבל נקודתית לטפל תמיד ביבואן ולעזוב אותו לשיפוץ מנוע זה דוקא הגיוני.

כמו שכתבו כאן מנוע חדש אצל היבואן זה עשרות אלפי שקלים. 

אני לא יודע אם היבואן משפץ. אני מניח שמתקינים אצלם משופצים אבל המצאי משתנה.

אני יכול לתאר בהחלט לקוח מתמיד של מוסך יבואן הולך למוסך אחר כדי לפתור את בעיית המנוע ב 12,000 ולא 35,000.... 

לפני כשעה, BlinG כתב:

לא חופר, מתעניין בדבר רלוונטי - איך אפשר לבדוק את המנוע, אם רושמים פה שזה זול מידי למנוע חדש.
וכן, המחיר גבוה, אך אני יכול להוריד אותו עוד.

אם אתה יכול להגיע איתו למחיר ריאלי אז אני מבין.

לדעתי זה יקרה רק אם אתה סבלני שהוא יגלה מה השוק באמת חושב על הרכב שלו.

פורסם
לפני 46 דקות, נירו72 כתב:

אם מחליפים מנוע צריך לשנות מספר במשרד הרישוי. מניח שיש דרך לבדוק את זה מול משרד הרישוי.

הבעלים הקודם היה צריך לגשת למשרד הרישוי ולבצע שינוי, ובכדי לעבור טסט מניח שנתנו לו סוג של אסמכתא לעניין.

תשאל אותו בנושא ותבקש אסמכתאות.

אם החליפו מנוע יהיה שינוי מס' מנוע. אם שיפצו את הקיים לא יהיה. מנוע משופץ ולא במוסך יבואן  לרכב שאומרים שגם ככה המנוע שלו מפוקפק בעיניי זה הימור גדול מדי. קשה לדעת מה איכות העבודה. וגם ככה שיפוצי מנוע בארץ לא ברמה גבוהה בדר"כ.

אולי הוא מתבייש לומר שהוא מילא יותר מדי שמן, או שם נוזל שמשות במקום של השמן והמציא איזה סיפור מהפדיחות.

יש תעודה ממשרד התחבורה בדבר תקינות הרכב במבחן תקופתי עבור תאריך 20.04.25, והמנוע הוחלף ב-19.04.25, חשבונית עבור מנוע שהורכב מים שלפני.
זאת אומרת אני מניח שהוא נסע איתו למשרד תחבורה לאשר מנוע חדש, הרי הטופס הזה זה אישור כשירות תנועה.

רק שאני לא מוצא בתעודה הזאת מספר דגם של מנוע חדש..

פורסם
לפני 11 דקות, razi_pazi כתב:

אבל נקודתית לטפל תמיד ביבואן ולעזוב אותו לשיפוץ מנוע זה דוקא הגיוני.

לא מדבר על השיפוץ. לטענת המוכר עשה טיפול במוסך מדרכה ששם לו יותר מדי שמן וכתוצאה הלך מנוע.

מטיפולים במורשה למוסך מדרכה?

לפני 2 דקות, BlinG כתב:

יש תעודה ממשרד התחבורה בדבר תקינות הרכב במבחן תקופתי עבור תאריך 20.04.25, והמנוע הוחלף ב-19.04.25, חשבונית עבור מנוע שהורכב מים שלפני.
זאת אומרת אני מניח שהוא נסע איתו למשרד תחבורה לאשר מנוע חדש, הרי הטופס הזה זה אישור כשירות תנועה.

רק שאני לא מוצא בתעודה הזאת מספר דגם של מנוע חדש..

אם לא השתנה המס' מנוע, זה אותו המנוע. כנראה עשו לו אוברול. יותר מדי נורות אדומות וסיפורים. לדעתי רד מזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, נירו72 כתב:

כן, הוא אמר שהוא רצה לקצר ולחסוך.
חסך.....

לפני 6 דקות, נירו72 כתב:

אם לא השתנה המס' מנוע, זה אותו המנוע. כנראה עשו לו אוברול. יותר מדי נורות אדומות וסיפורים. לדעתי רד מזה.

אני רוצה לוודא שבן אדם עובד עליי, או אני טועה.. איפה אפשר לראות דגם מנוע מעודכן?

עריכה אחרונה על ידי BlinG
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, BlinG כתב:

כן, הוא אמר שהוא רצה לקצר ולחסוך.
חסך.....

יש תמונה שלו ואת השם תחת הערך - "הזול יוצא ביוקר"

לפני 14 דקות, BlinG כתב:

אני רוצה לוודא שבן אדם עובד עליי, או אני טועה.. איפה אפשר לראות דגם מנוע מעודכן?

בטסט צריך לבוא עם הניירת של המנוע החדש וצריך לעדכן ברשיון רכב ששם יופיע המס' החדש.

אם יש אותו מספר מלפני החלפת המנוע ואחרי, לא הוחלף מנוע. יש הטבעה של מס' מנוע על כל בלוק והמס' מופיע ברשיון רכב. אם יש לך מסמכים מטיפולים שהעביר, מוסכים או משהו אחר מלפני החלפת המנוע והמס' זהה למס' ברשיון רכב שנעשה לאחר "החלפת המנוע", לא הוחלף מנוע.

גם העניין של החלפת מנוע ויום למחרת העברת טסט נשמע מוזר. יותר מדי דברים חשודים ותמוהים.

לדעתי מדובר בסוחר. חלקם נראים כ"כ אמינים שהיית חותם להם ערבות למשכנתא. אל תתרשם מנחמדות של אנשים וכביכול שיתוף פעולה. לעתים עלול להטעות. יותר מדי דברים חשודים פה וסיפורים.

פורסם
לפני 40 דקות, נירו72 כתב:

לא מדבר על השיפוץ. לטענת המוכר עשה טיפול במוסך מדרכה ששם לו יותר מדי שמן וכתוצאה הלך מנוע.

אם זה ככה אז אכן לא סביר פתאום לעבור למוסך מדרכה.

לדעתי פותח השרשור מאוד מרוצה מהרכב (למעט המנוע) או מאוד אופטימי לגבי ירידת המחיר. אחרת לא ברור לי למה ממשיך להתעניין.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BlinG כתב:

וויתרתי על 508 הזאת..

בעל הרכב נעלב ואמר שהפסד הוא רק שלי.

אני מאחל לך שכל ההפסדים שלך בחיים יהיו רק כאלו. סיפורי אלף לילה ולילה ניסו למכור לך. אפרק לך אחד אחד שתרגיש טוב.

1. מישהו שמטפל רק במורשה הולך לפתע למכונאי מדרכה. 

2. רכב שלטענת המוכר הלך לו מנוע בגלל שמכונאי מילא יותר מדי שמן ברמה שהלך מנוע. כמה מישהו שמבין ועושה טיפולים יכול לטעות? ולא לבדוק עם המדיד אחרי טיפול? בוא נניח שכן קרה, לסעיף הבא.

3. ואני מצטט ממה שאמר לך:  "טעות בטיפול האחרון, כמות שמן גדולה מדי.. שטות גמורה, אבל פרץ והעדפתי לא לתקן.
החליפו גם קולר שמן, כי בהתחלה חשבו שזו הבעיה..." רוב הסיכויים שפרץ מחזיר שמן, זה ממש לא הלך מנוע או דורש החלפת מנוע.

4. ובכל זאת נטען שהוחלף למנוע חדש עם אפס ק"מ. אבל  בפועל לא השתנה מס' המנוע ולא הוחלף בלוק המנוע.

5. המכונאי מדרכה לקח אחריות וכיסה עלות מנוע חדש על חשבונו. וואלה מלאך. שילם מכיסו 11,000. חודש משכורת.

6. וכל התענוג הזה אחרי שיפוץ מנוע חלקי או מלא בארץ (לא יודע כבר מה יותר גרוע) , רוצים מעל מחירון, במקום 30% מתחת.

תהיה רגוע ותישן טוב. חסכת לעצמך צרה צרורה.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 11 שעות, נירו72 כתב:

אני מאחל לך שכל ההפסדים שלך בחיים יהיו רק כאלו. סיפורי אלף לילה ולילה ניסו למכור לך. אפרק לך אחד אחד שתרגיש טוב.

1. מישהו שמטפל רק במורשה הולך לפתע למכונאי מדרכה. 

2. רכב שלטענת המוכר הלך לו מנוע בגלל שמכונאי מילא יותר מדי שמן ברמה שהלך מנוע. כמה מישהו שמבין ועושה טיפולים יכול לטעות? ולא לבדוק עם המדיד אחרי טיפול? בוא נניח שכן קרה, לסעיף הבא.

3. ואני מצטט ממה שאמר לך:  "טעות בטיפול האחרון, כמות שמן גדולה מדי.. שטות גמורה, אבל פרץ והעדפתי לא לתקן.
החליפו גם קולר שמן, כי בהתחלה חשבו שזו הבעיה..." רוב הסיכויים שפרץ מחזיר שמן, זה ממש לא הלך מנוע או דורש החלפת מנוע.

4. ובכל זאת נטען שהוחלף למנוע חדש עם אפס ק"מ. אבל  בפועל לא השתנה מס' המנוע ולא הוחלף בלוק המנוע.

5. המכונאי מדרכה לקח אחריות וכיסה עלות מנוע חדש על חשבונו. וואלה מלאך. שילם מכיסו 11,000. חודש משכורת.

6. וכל התענוג הזה אחרי שיפוץ מנוע חלקי או מלא בארץ (לא יודע כבר מה יותר גרוע) , רוצים מעל מחירון, במקום 30% מתחת.

תהיה רגוע ותישן טוב. חסכת לעצמך צרה צרורה.

כן, אני מניח שמאחורי כל הסיפור הזה עומדת אמת אחרת שהוא לא אמר לי, אבל עד הסוף רציתי לאמין לבן אדם. יכול להיות שכמה פרטים חשובים הסתיר..
טוב, מאמין שהגעתי להחלטה נכונה.

אלך על 308 2018 עם 33.000 ק''מ, שהיא מטופלת בקפדנות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, BlinG כתב:

אלך על 308 2018 עם 33.000 ק''מ, שהיא מטופלת בקפדנות.

ממש לא בטוח שזו ההחלטה הנכונה. מקווה בשבילך שלא תתחרט על ההחלטה ללכת על מנוע פיורדרעק.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...