Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מאזדה 2 - 2018, הרפידות הקדמיות מגיעות לקצה חייהן ואני תוהה אם על הדרך אני יכול לשפר את הבלימה.

ברמת העיקרון אין תקלה, לא חסר לי כח בלימה אבל אחרי שנהגתי באיביזה חדשה שיכולה לבלום די בקלות ממהירויות גבוהות מאוד לעומת הרכב שלי אני מעוניין להגיע לכח בלימה כזה, כרגע מורכבים על הרכב 4 צמיגים - Dunlop SP Sport FM800.

מה זה ידרוש ממני? רפידות יותר טובות? צלחות יותר טובות? צמיגים חדשים?

ובלי קשר, איזה רפידות מומלצות באופן כללי? חברות מוכרות? יש דרך להשוות?

אגב אני לא מתכוון להתפרע עם הרכב או לנסוע מהר ואני לא מחפש משהו ספורטיבי, סתם רוצה להיות מוכן אם חלילה יפתיעו אותי בכביש.

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם

בקבוצת פולקסווגן אוהבים לשתמש ברפידות שמייצרות נשיכה ראשונית גבוהה ואני מניח שזה מה שדיבר אליך. זה קצת פחות מוצלח למודולציה בנהיגה נמרצת יותר אבל לנהיגה יום יומית זה מספק תחושה נכונה יותר למרבית הנהגים. אני ממש לא מכיר רפידות לרכב שלך כך שאני אתן לאחרים לענות. לגבי צמיגים, הם יכולים לשפר את תחום הבלימה (מגדילים את הטווח עד לכניסה של מערכת ה- ABS) אבל למידות שלך כנראה שאין משהו יותר מצמיג טורינג כמו הצמיג שמורכב אצלך עכשיו (אין לי דיעה עליו כי אני לא מכיר). 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא תצליח להגיע לאותה צורת הבלימה שיש באיביזה.

כי זאת מערכת בלמים שונה, קוטר צלחות, כיוון דוושה.

בכל רכב הבלמים מרגישים אחרת  ( רך/ קשיח), מהלך הדוושה יכול להיות עם בלימה מיידית או מתונה בהתחלה ורק בהמשך יותר אגרסיבית. 

מה עדיף - עניין של העדפה או הרגל.

בקשר לבלמים  - יש לך מושג מה עכשיו מורכב על הרכב? איזו חברה של צלחות/ רפידות מקדימה?

אני ממש בעד לקנות בלמים איכותיים. 

תבדוק מה יש בחנויות חלפים לרכב שלך ( לפי מספר הרכב / צילום רישיון הרכב תקבל תשובות). קיימים הרבה סוגים ויצרנים, לא תמיד המקורי שבא עם הרכב הכי טוב.

אני אישית עברתי לבלמים של חברת TRW. הם גם מחזיקים הרבה מאוד קילומטרים וגם שקטים.

אם אתה מוצא בלמים של חברת ATE,  זה הטופ. 

יותר פשוטים Ferodo , יש גם לא יקרים ועדיין מוצלחים של HI-Q ( תוצרת קוריאה).

הצמיגים שיש לך אני אישית לא אוהב  לא את האחיזה שלהם ולא את הרעש והנוחות. 

תרשום מידוד שמודפסות ברישיון הרכב וניתן יהיה לבדוק איזה דגם אוחז קיים לרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל לדבר ברמת החברה זה כמו שאני אגיד לך מה יותר טוב - מאזדה או טויוטה בלי לציין מעבר לזה כלום :)

המערכת בלימה במאזדה 2 מניסיוני (אבל בשנתון יותר מוקדם) סבירה ביותר ואפילו קצת מעבר.

הייתי אומר שכדי לשפר את הבלימה:

1. צמיגים יותר טובים - אתה כנראה לא מגיע לגבולות של הסטאפ הנוכחי אם אין לך תלונות באמת.

2. אם אתה מחפש אכן נשיכה ראשונית יותר רצינית -> לפי מה שזמין לך -> חפש רפידה מהסדרות הספורטיביות של היצרנים שתתאים לך לרכב. קח בחשבון שזה בעיקר יאכל לך את הצלחות בלם יותר מהר (שגם ככה במאזדה 2 נגמרות יחסית מהר לרוב הרכבים שהיו לי אישית והיו לא ספורטיביים)

אם אתה רוצה להיות מוכן באמת ל״מקרה ש…״ -> זו כבר התחלה טובה מבחינת מנטאליות.

הייתי מתחיל מ:

1. שידרוג צמיגים. זה משפיע על הכל -> יכולת בלימה , חמיקה ממכשול , אחיזה אבסולוטית של הרכב ואפילו נוחות. זה השדרוג הכי רציני שאתה יכול לעשות לכל רכב.

2. קורס נהיגה מתקדמת. לא בשביל להיות נהג מרוצים -> אלא חלק מזה כדי ללמוד את הרכב (איך מרגיש abs , איך מרגיש תת היגוי , היגוי יתר , מה עושים באמת , איך לקרוא את הכביש ולפתח ראיה יותר חדה למה שהולך סביבך ולמה שבא מולך מבחינת קריאת התוואי וכו). זה יעשה אותך נהג יותר טוב.

סיימת עם שני אלו ? יאללה אפשר להתחיל לשדרג חלקים.

לפני 13 שעות, עצלן כתב:

יש דרך להשוות?

כמובן -> כמו כל דבר יש נפנופי ידיים וmarketing materials ויש מדע :)

לכל רפידה יש 2 פרמטרים קריטיים שאם אתה יודע לקרוא אותם תבין בשניות על מה אתה מסתכל:

1. טמפ׳ עבודה (על כל דבר שאתה בכביש אתה רוצה אידאלית רפידות שיעילות מ0 מעלות עד לפחות 400 מעלות צלסיוס. ה0 בשביל הבלימה הראשונית ללא חימום , החלק הגבוהה בשביל בלימות ארוכות בירידה , שימוש אינטנסיבי וכו. רפידות ספורטיביות יעלו עוד כמה מאות מעלות מעל אבל הטווח שאמרתי הוא נקודת פתיחה טובה - כאשר רפידות ספורטיביות יהיו יותר לכיוון ה500-600 מעלות)

2. מקדם חיכוך שנמדד בmu (מיו -> כמו הפוקמון :) ) לפעמים נותנים ערך אחד ולפעמים נותנים טווח (בין קר לטמפ׳ אידאלית -> שיכול להיות מאוד שונה. כשאתה רואה ערך אחד -> זה לרוב המקסימלי) - רפידות איכותיות של היצרן יתנו בערך ערך של 0.3 עד 0.35 , רפידות ספורטיביות כבר יגיעו לסביב ה0.4 עד 0.45. מעבר לזה אתה נכנס לקטגוריות שהן יותר למסלול ויהיו פחות נעימות ליומיום -> במיוחד אם התא לא מוכן לזה ומתרגל סוגי בלימה שונים.

אבל לפני שאתה שם שקל אחד על רפידות -> שוב כמו שכתבתי:

1. צמיגים

2. קורס נהיגה מתקדמת.

אלו 2 השיפורים הכי טובים שאתה יכול לעשות לא רק בשביל ספורט אלא בשביל בטיחות. חד וחלק.

• אהבתי 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 17.3.2025 בשעה 08:07, Liviur כתב:

קורס נהיגה מתקדמת

מישהו ספציפי שאתה ממליץ?  כי יש הרבה שמציעים

פורסם

אני לא גר בישראל כבר עשור אז עבר הרבה זמן ומים בנהר.

אני עשיתי את הקורס הראשון בארץ כנראה לפני 25 שנה באלטרנטיבי והיה ממש מה שהייתי צריך בזמנו בתור נהג חדש + הסקיד קאר שלהם הוא כלי מעולה להבין התנהגות של רכב.

כמו כן החברה של פרו דרייב (במיוחד מכיר את גידי קרונין) ממש אחלה וכנ״ל און יעקובסון וליאור לוי מדרייבארט

שני האחרונים (פרו דרייב ודרייבארט) כנראה יותר מתאימים לאוריינטציה ספורטיבית - אבל כאמור - אני כבר כמעט עשור מחוץ לישראל בנושא הזה.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בדיליי קצת גדול אבל הגיע הזמן להחליף צמיגים ובלמים.. תגובה רשמתי באדום.

בתאריך 16.3.2025 בשעה 23:24, vladclar כתב:

לא תצליח להגיע לאותה צורת הבלימה שיש באיביזה.

לא נורא, היה נחמד אם היה אפשר על הדרך אבל זה לא קריטי.

בקשר לבלמים  - יש לך מושג מה עכשיו מורכב על הרכב? איזו חברה של צלחות/ רפידות מקדימה?

לצערי לא, אני יודע שהוחלפו צלחות אחוריות לפני שנתיים בזמן טיפול (ואולי זרק לי משהו על רפידות אבל אני לא זוכר), מעבר לזה לא יצא לי לשנות משהו בעצמי, גם אין לי מושג אם הבעלים הקודם החליף את הצלחות הקדמיות.

אני ממש בעד לקנות בלמים איכותיים. 

תבדוק מה יש בחנויות חלפים לרכב שלך ( לפי מספר הרכב / צילום רישיון הרכב תקבל תשובות). קיימים הרבה סוגים ויצרנים, לא תמיד המקורי שבא עם הרכב הכי טוב.

אני אישית עברתי לבלמים של חברת TRW. הם גם מחזיקים הרבה מאוד קילומטרים וגם שקטים.

אם אתה מוצא בלמים של חברת ATE,  זה הטופ. 

יותר פשוטים Ferodo , יש גם לא יקרים ועדיין מוצלחים של HI-Q ( תוצרת קוריאה).

אבדוק עליהם, תודה רבה.

הצמיגים שיש לך אני אישית לא אוהב  לא את האחיזה שלהם ולא את הרעש והנוחות. 

תרשום מידוד שמודפסות ברישיון הרכב וניתן יהיה לבדוק איזה דגם אוחז קיים לרכב שלך.

185/65R15 גם קדמיים וגם אחוריים, אני לא מרגיש שתא הנוסעים רועש במיוחד אבל אם יש אלטרנטיבות איכותיות יותר במחיר סביר אני אשמח לשמוע הצעות.

בתאריך 17.3.2025 בשעה 08:07, Liviur כתב:

כמובן -> כמו כל דבר יש נפנופי ידיים וmarketing materials ויש מדע :)

לכל רפידה יש 2 פרמטרים קריטיים שאם אתה יודע לקרוא אותם תבין בשניות על מה אתה מסתכל:

1. טמפ׳ עבודה (על כל דבר שאתה בכביש אתה רוצה אידאלית רפידות שיעילות מ0 מעלות עד לפחות 400 מעלות צלסיוס. ה0 בשביל הבלימה הראשונית ללא חימום , החלק הגבוהה בשביל בלימות ארוכות בירידה , שימוש אינטנסיבי וכו. רפידות ספורטיביות יעלו עוד כמה מאות מעלות מעל אבל הטווח שאמרתי הוא נקודת פתיחה טובה - כאשר רפידות ספורטיביות יהיו יותר לכיוון ה500-600 מעלות)

2. מקדם חיכוך שנמדד בmu (מיו -> כמו הפוקמון :) ) לפעמים נותנים ערך אחד ולפעמים נותנים טווח (בין קר לטמפ׳ אידאלית -> שיכול להיות מאוד שונה. כשאתה רואה ערך אחד -> זה לרוב המקסימלי) - רפידות איכותיות של היצרן יתנו בערך ערך של 0.3 עד 0.35 , רפידות ספורטיביות כבר יגיעו לסביב ה0.4 עד 0.45. מעבר לזה אתה נכנס לקטגוריות שהן יותר למסלול ויהיו פחות נעימות ליומיום -> במיוחד אם התא לא מוכן לזה ומתרגל סוגי בלימה שונים.

אבל לפני שאתה שם שקל אחד על רפידות -> שוב כמו שכתבתי:

1. צמיגים

2. קורס נהיגה מתקדמת.

אלו 2 השיפורים הכי טובים שאתה יכול לעשות לא רק בשביל ספורט אלא בשביל בטיחות. חד וחלק.

אני אכן צריך להחליף צמיגים, אברר בנוסף על רפידות לפי ההיבטים שציינת, תודה רבה.

פורסם

במידה הזאת לא תקבל שיפור בלימה משמעותי מהצמיגים, כל הדגמים הם צמיגי נוחות,  לא ספורטיביים.

אם תמצא גודייר אפיגריפ פרפומנס, זה כנראה הצמיג העדיף.

אם לא, אולי כדאי לנסות Pirelli P1 Cinturato Verde

יש כאן מבחן השוואתי מ 2022 בדיוק במידה שלך.

פירלי יצאו עם אחיזה הכי טובה ביבש ובמקום הרביעי המכובד. 

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2022-ADAC-Summer-Tyre-Test---15-Inch.htm

הם נשחקים יותר מהר מאשר גודייר או מישלין פרימסי 4 ( מישלין גם שקטים יותר), אבל לא ראיתי עכשיו פרימסי 4+ במידה שלך. אם תמצא - צמיגים נוחים ושקטים מאוד, מסוגלים להחזיק המון קילומטרים בזמן יחסית קצר, אבל מתיבשים תוך 2.5-3 שנים.

https://tires4u.co.il/dimensions/185-65r15?type=private&page=2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.5.2025 בשעה 22:46, vladclar כתב:

במידה הזאת לא תקבל שיפור בלימה משמעותי מהצמיגים, כל הדגמים הם צמיגי נוחות,  לא ספורטיביים.

אם תמצא גודייר אפיגריפ פרפומנס, זה כנראה הצמיג העדיף.

אם לא, אולי כדאי לנסות Pirelli P1 Cinturato Verde

יש כאן מבחן השוואתי מ 2022 בדיוק במידה שלך.

פירלי יצאו עם אחיזה הכי טובה ביבש ובמקום הרביעי המכובד. 

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2022-ADAC-Summer-Tyre-Test---15-Inch.htm

הם נשחקים יותר מהר מאשר גודייר או מישלין פרימסי 4 ( מישלין גם שקטים יותר), אבל לא ראיתי עכשיו פרימסי 4+ במידה שלך. אם תמצא - צמיגים נוחים ושקטים מאוד, מסוגלים להחזיק המון קילומטרים בזמן יחסית קצר, אבל מתיבשים תוך 2.5-3 שנים.

https://tires4u.co.il/dimensions/185-65r15?type=private&page=2

זה ממש מוזר, ממה שחיפשתי על הצמיג שמותקן לי עכשיו בDunlop SP Sport FM800  הרוב נותנים דעה שלילית, גם בפורום, אפילו אדם אחד או שניים שאני מכיר אמרו שהיו עם הצמיג ולא אהבו.

מצד שני לפי הביקורת באתר שציינת, אם משווים נתונים הDunlop שמותקן טוב יותר מכל הצמיגים חוץ מהגודייר אפיגריפ פרפורמנס 2, הפער ביניהם יחסית נמוך אבל המחיר של הגודייר כפול..

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם

אין שום משמעות לביקורות בודדות באתר Tires4u.

פורסם

סליחה הייתי צריך להיות ברור יותר, ביקורות באתר שציינת קודם tyrereviews.com.

אומנם 58 ביקורות זה לא הרבה אבל זה יותר מהפירלי.

אני מבין שאם הדעות כל כך חלוקות כנראה הם לא להיט, אני סתם מנסה להבין את הפער בדעות.

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodyear/EfficientGrip-Performance-2.htm

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Dunlop/SP-Sport-FM800.htm

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4.htm

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Pirelli/Cinturato-P1-Verde.htm

פורסם

הבעיה שם לצמיג הספציפי של דנלופ, זה שזה מבוסס על חוות דעת משתמשים בלבד. כלומר בתנאים שונים ולא אחידים כולל רמת הנסיון של אותם הנהגים בכלל ועם אותו צמיג.

אין מבחנים אובייקטיבים שכוללים אותו, בניגוד למרבית שאר הצמיגים המומלצים.

גם בפורום עלו לפני כמה שנים הבדלים שאולי ניכרים בדגם הזה בין מקומות ייצור שונים.

אגב, בשרשור אחר עלה שחוזר המלאי של הפאלקן ZE310 הרגיל והמומלץ כאחד שנותן תמורה טובה למחירו. זה מאומת אולי ע"י הימצאותו באתר היבואן שוב.

בכל אופן, אתה הרי איתם כרגע. ואם הם עדין תקינים (לא ציינת כמה זמן איתם ועם הרכב), לא רואה בהכרח סיבה לרוץ להחליפם.

וכמו שכתבו קודם, בהשוואה לאיביזה, צריך להבחין מה היו ההבדלים כמו דגם הצמיגים וגודלם ובהתאמה מה מידת הבלמים וסוגם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, Tom_22 כתב:

הבעיה שם לצמיג הספציפי של דנלופ, זה שזה מבוסס על חוות דעת משתמשים בלבד. כלומר בתנאים שונים ולא אחידים כולל רמת הנסיון של אותם הנהגים בכלל ועם אותו צמיג.

אין מבחנים אובייקטיבים שכוללים אותו, בניגוד למרבית שאר הצמיגים המומלצים.

גם בפורום עלו לפני כמה שנים הבדלים שאולי ניכרים בדגם הזה בין מקומות ייצור שונים.

אגב, בשרשור אחר עלה שחוזר המלאי של הפאלקן ZE310 הרגיל והמומלץ כאחד שנותן תמורה טובה למחירו. זה מאומת אולי ע"י הימצאותו באתר היבואן שוב.

בכל אופן, אתה הרי איתם כרגע. ואם הם עדין תקינים (לא ציינת כמה זמן איתם ועם הרכב), לא רואה בהכרח סיבה לרוץ להחליפם.

וכמו שכתבו קודם, בהשוואה לאיביזה, צריך להבחין מה היו ההבדלים כמו דגם הצמיגים וגודלם ובהתאמה מה מידת הבלמים וסוגם.

הבנתי תודה רבה, אבדוק לגבי זמינות של הפאלקן.

אני חצי שנה עם הרכב והצמיגים בני 4 והם די יבשים, האמת טעות חמורה שלי שלא הסתכלתי מקרוב וחשבתי שיש להם עוד קצת זמן, אצרף תמונות למטה.

אין לי ניסיון עם צמיגים למעט נהיגה ברכבים שונים והקשבה לרעש בתא נוסעים, אנסה בכל מקרה דגם אחר.

לגבי האיביזה, היא דגם 2024 הכל מקורי מהחברה, אני לא יודע לומר מה מותקן בבלמים, אוכל לברר מה דגם הצמיג למרות שהבנתי כבר מהתגובות שאין דרך להגיע לצורת הבלימה של האיביזה, לתומי תהיתי אם זה עניין של התקנת צלחת גדולה יותר יחד עם רפידה איכותית יותר (ואם צריך צמיגים) אבל הבנתי מהתגובות כאן שזה לא ממש ישים.

בכל מקרה תודה רבה לכולם על העזרה.

IMG_4710.thumb.jpg.83c1fd0627740ba06390c5ef46e37e58.jpg IMG_4713.thumb.jpg.e75015410394b01fb1d4e1540d1299be.jpg

פורסם (נערך)

האמת שהם לא נראים עד כדי כך נורא. ראה דיון עם מצב דומה. 

לגבי ענין הבלימה, יתכן ומה שאתה באמת מחפש זה את הנשיכה הראשונית. לא תיארת הרי שבעת בלימה אתה נתקל בכניסה מוקדמת של מערכת ה-ABS, מה שאולי יעיד על צמיגים בעייתיים, אלא שלתחושתך בבלימה במהירות גבוהה האיביזה הרגישה יותר טוב (כי במקביל טענת גם שלא חסרה לך עוצמת בלימה).

אם תשיג המידע לגבי דגם הצמיגים, בקש גם את המידה. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...