Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

המנוע התחיל לעשות קצת רעשים בהתנעות כאשר קר. קראתי שזה נורמלי בחלק מהמנועים, אבל לא בטוח אם במאזדה 2 (2015-2024).

בכל מקרה, ניסיתי לבדוק שמן מנוע:

כאשר המנוע קר לגמרי (בבוקר) השמן לא מגיע אפילו לעיגול התחתון ובקושי מופיע על גבי המדיד.

כאשר הוא חם אחרי נסיעה ואני נותן לו 15 דקות לנוח, נראה שיש שמן (רק בצד אחד של המדיד).

אבדוק שוב מחר.

שום מנורה לא נדלקת.

לא בטוח מה הצעד הבא שלי צריך להיות.

הרעש הזה נורמלי?

שמן מנוע מודדים אחרי נסיעה ומנוחה של מספר דקות?

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

שמן מנוע מודדים אחרי נסיעה ומנוחה של מספר דקות?

כן. (או על הבוקר לפני נסיעה ראשונה, כשהרכב עומד במקום מישורי).

לפני כשעה, Lior_Django כתב:

הרעש הזה נורמלי?

לא יודע, לא שמעתי. (בניגוד לאחרים ששאלו כאן לאחרונה, אתה עדיין לא העלת קובץ אודיו).

אם לזרוק ניחוש,

ברכב עם מרימי שסתומים הידראולים, ייתכנו קולות תיקתוק בשניות הראשונות לפעולת המנוע.

במיוחד בהפעלה ראשונה על הבוקר בימים קרים.

הבעיה, אני לא יודע אם ברכב שלך יש מרימי שסתומים הידראולים. (ברוב המאזדות הישנות שאני מכיר אין)

פורסם

ככל שחלף יותר זמן מכיבוי המנוע, כך המדידה יותר מייצגת ומדויקת. לכן הייתי הולך לפי התוצאות של מדידה בבוקר לפני הנסיעה. תוודא שהרכב על מפלס ישר.

כאן תוכל למצוא את רשימת הרעשים והגורמים הפוטנציאלים במנוע שלך. נשמע שבמקרה שלך רלוונטי סעיף 8. אם מסתכלים על רשימת הדברים שם, החשוד המיידי זה ה-HLA (מרימי שסתומים הידראוליים). ובעמוד האבחון שלהם כתוב שאם הרעש נעלם זמן קצר לאחר הפעלת המנוע, זה תקין.

הייתי מתמקד בחוסר השמן - משלים למקסימום כאשר המנוע קר (שים לב להשתמש באותו סוג שמן כמו ששמו לך בטיפול האחרון מבחינת צמיגות/תקן), ואחרי זה עוקב אחרי צריכת השמן כדי להבין עד כמה המצב קריטי, ומתקדם משם.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

תשים שמן איכותי 5W30תקן A5 קסטרול. 

כן יש רעש בהנעה קרה תמתין דקה וסע.

תמיד שהשמן יהיה קרוב למקסימום שהרכב קר.

שאתה מגיע למינימום בין טיפולים צריך להוסיף שמן.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם

שהרכב קר השמן לא מגיע אפילו לעיגול התחתון.

אבל בספר הרכב כתוב לחמם אותו, לתת לו לנוח ואז למדוד.

לפי ספר רכב (לא ברור לי אם זה מתאים למנוע הספציפי שלי)

Screenshot_20250224-095938.png

• מעניין 1
פורסם
לפני 37 דקות, BassDriver כתב:

הנחיית יצרן, למדוד גובה שמן 5 דקות לאחר שהמנוע דומם,

סתם שאלה.

מה קורה לשמן שעה אחרי שהמנוע דומם, או 24 שעות,

למה שהמפלס ימשיך לרדת כשהמנוע קר ?

לפני 17 שעות, Lior_Django כתב:

כאשר המנוע קר לגמרי (בבוקר) השמן לא מגיע אפילו לעיגול התחתון ובקושי מופיע על גבי המדיד.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 30 דקות, רוןS כתב:

סתם שאלה.

מה קורה לשמן שעה אחרי שהמנוע דומם, או 24 שעות,

למה שהמפלס ימשיך לרדת כשהמנוע קר ?

תלוי ככל הנראה בהתפשטות/התכווצות של מולקולות השמן וגם רכיבי המנוע כתלות בטמפרטורה. לכן ככל הנראה קבעו סטנדרד מדידה אחיד לכולם.

פורסם (נערך)

תעשה טיפול חסר הרבה שמן. בקש שיבדקו גם אם יש נזילות.

שהרכב קר שהשמן יהיה קרוב לקו השני. כל עוד לא הגיע לקו המינימום הכל בסדר. תמיד אפשר להוסיף מעט.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם (נערך)

כל תגובה אומרת משהו אחר.

אני אקפוץ מחר למוסך, אבדוק את זה, ואשתדל גם להעלות הקלטה.

(יש המלצה למישהו איך להעלות קובץ וידיאו?)

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

זה לא תורה מסיני כל עוד לא ירד מהמיניומום ולא מעל המקסימום הכל תקין יש טווח רחב.

הרעש בהנעה קרה גם תקין.

זה שאתה נוסע בלי שמן זה לא תקין.

פורסם

לפי מה שרשום בספר רכב, לא מודדים בבוקר, אלא לאחר הנעה וחמש דקות מנוחה (אני נתתי 15 דקות).

אז לפי הספר רכב שמצורף פה למעלה, מפלס השמן תקין.

אבל אני אקפוץ מחר למוסך, בשביל שימדדו לי שמן 🤷‍♂️.

פורסם

ההבדל במפלס בין שמן קר לחם לא אמור להיות משמעותי. הסיבה שזה מופיע ככה בספר הרכב היא (להערכתי) שברכבים חדשים עם חיישני מפלס שמן המנוע צריך להיות חם בשביל בדיקה מדויקת, והיצרנים כנראה החליטו ליישר קו בין כל הרכבים (ולא לבלבל לקוחות עם רכב ברמת גימור א' צריך מדידה עם מנוע קר, ועם רמת גימור ב' עם מנוע חם). מהתיאור שלך (שמן מתחת למינימום בבוקר, בקושי מעל המינימום רבע שעה אחרי כיבוי), אין פה שאלה של האם חסר לך שמן או לא (חסר לך), זה רק עניין של כמות. תשלים כמה מאות מ"ל, ותמשיך לעקוב אחר המפלס כדי לראות האם השמן נעלם או לא.

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...