Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעדכן שהייתי היום במוסך, מילאו לי ליטר שמן (לא ברור אם מזה הרעש, כי היום הרמתי את המכסה וניסיתי לאתר את המקור וזה נראה מאזור הרצועות/מותחנים)

תוך כדי הביקור במוסך הם שמו לב לעוד כמה דברים בתא מנוע שאני צריך להחליף בשבוע הבא.

מצרף הקלטה. הרעש הוא מעין נקישות מתכתיות ומופיע רק בדקות הראשונות אחרי מספר שעות שהרכב נח)

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Lior_Django כתב:

תוך כדי הביקור במוסך הם שמו לב לעוד כמה דברים בתא מנוע שאני צריך להחליף בשבוע הבא.

איזה דברים צריך להחליף?

יכול להיות שהם יפחיתו את הרעשים?

מעבר להוספת ליטר שמן.

האם השמעת למוסך  את ההקלטה?

או לשאול אותם על הרעש בLIVE במוסך.

למרות שאתה טוען שהרעש נעלם לאחר כמה דקות בבוקר, ייתכן שאוזן מיומנת יותר תקלוט את הרעש גם אם הוא נחלש.

(לא נעלם לחלוטין).

אני לא מתמחה במאזדות,

אבל אני כבר לגמרי לא בטוח שמדובר במרימי שסתומים.

יש מגוון רעשים בהקלטה שלך, אף אחד מהם לא נשמע לי מטריד או מעורר מחשבה על תקלה רצינית שהולכת להגיע.

אומר בזהירות ובהסתייגות,

לא התרגשתי, ואני דווקא אחד שבדרך-כלל כן מתרגש מרעשים. (גם מרעש שלא באוטו שלי).

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם (נערך)

בגדול שמתניעים המנוע עצמו קצת רועש יותר בחצי הדקה הראשונה. (בגלל סלד יותר גבוה - חושב שזה בעוד הרבה רכבים)

במוסך אמרו לי שרצועה אחת נראית יבשה, יש מותחן שיש ממנו הזעה ותושבת מנוע שצריך להחליף.

שאני חושב על זה, אני לא בטוח שאחד מהם בעל היכולת להשמיע את הנקישות ששומעים.

לא כל כך רצו לשמוע את ההקלטה ולאחר דקה של נסיעה הרעש יפסיק. אז קצת בעיה להשמיע להם.

פורסם

בהחלט ייתכן שהחלפת החלקים תפחית רמת רעש.

שלושת החלקים האלה, כאשר הם שחוקים, הם תורמים לייצור רעש ורעידות.

לאחר החלפה, נשמח להתעדכן, בשירשור הזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בכל מנועי SkyActiv-G לדורותיהם, מותקנת מערכת "Accelerated Warmup System - AWS".
שמטרתה לחמם את הממיר הקטליטי ולהקטין פליטת מזהמים בדקות ההנעה הראשונות.
בהנעה קרה, המערכת מבצעת אחור הצתה, ומעלה את הסל"ד. כתוצאה, המנוע נשמע "רועש". לאחר שמתחמם, הסל"ד יורד והרעש חולף.
זה נורמלי לחלוטין. מצ"ב TSB של מזדה המסביר את פעילות המערכת.
בנוסף, היות ומדובר במנועים מבוססי הזרקה ישירה, פעילות משאבת הדלק לחץ גבוה שמונעת ע"י הקמשפט - מייצרת גם היא רעש שנשמע לא טבעי, אך תקין.
במנוע זה יתכן גם רעש ממרימי השסתומים ההידראולים עד שהמנוע מתחמם, וכן בשל פרפרים ששולטים על כמות האויר הנכנס בדקות הראשונות בסעפת יניקה.

Mazda AWS explanation TSB.pdf

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לי נשמע כמו רעש של המותחן ההידראולי או של מיסב האלטרנטור. רעש חיצוני שלא קשור למנוע.

מחסור בשמן יותר מדאי אותי.. הרכב מטופל לפי הספר עם שמן איכותי בתקן A5?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

טופל בזמן במוסך מאזדה ליד הבית.  (שהיה פעם מוסך רשת)

עבר לפני חודשיים - 4, טיפול כולל החלפת שמן. אני אמשיך לעקוב אחרי הרמה שלו.

גם אני התחלתי לחשוב שזה לא מהמנוע.

נחליף שם את המותחן ונראה.

פורסם

אם יש סימני רטיבות/לכלוך על גוף המותחן - סימן שהייתה ממנו נזילה והוא זקוק להחלפה - תקלה נפוצה. נסה לקבל מהיבואן בקשה של רצון טוב כי הוא לא זול.

אם לא יסכימו - יש חלופות  ב ebay ואמאזון - מניח שגם ב car245.

פורסם

לא. ב 3 שלי המותחן התפגר כשהרכב היה בן 7 (גם הוא 2015) ונסע בסך הכך כ 40 אלף ק"מ..

במוסך אמרו שזה לא נכלל באחריות רצון טוב, אבל אם אתעקש יגישו בקשה להחלפה. הסבירו לי שלא כדאי כי אם יאשרו את ההחלפה ובעתיד תצוץ תקלה יותר מהותית - כמו בעיה גיר, היבואן כבר לא יפצה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

המותחן הזה נוטה להיכשל מוקדם יחסית, כנראה מתוכנן כך מבחינת MTBF - Mean time before failure.
אצלי הוחלף ב CX5 ב 70,000, ב CX30 ב 30,000 באחריות, ב 2 ב 45,000.

מומלץ להחליף "על הדרך" את רצועת האביזרים (הרצועה הארוכה), ואת רצועת משאבת המים (הרצועה הקצרה). ההחלפה מורכבת לביצוע באמצעים ביתיים כי צריך לפרק הבטנה ולהגיע לרצועות מלמטה. מצורפת דוגמת מותחן באמאזון ב 31$ (יש לוודא תאימות מק"ט).
רצועות מומלץ לקנות בדיוק המקט המקורי - החליפיות מגיעות בואריאציות שונות לא תמיד באורך הרצוי.

דוגמת מותחן שכשל (מאופיין בלכלוך שומני רטוב/יבש על הגוף) מול חדש, ודיאגרמה של המערכת:

image.thumb.png.f7aa2bc3e3a678a34872b5eec243087d.png

image.png.e16edb52c5e4c42c1b6567fca28b53b1.png

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...