Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת לוח חשמל ביתי

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עם הגידול במספר צרכני החשמל בבית, לוח החשמל הביתי/דירתי בן 2 השורות מלא לגמרי.

החיבור הביתי הוא תלת פאזי ולכן המפסק הראשי, מפסק פחת, מפסק נוסף עבור מזגן מרכזי, תופסים את מרבית השורה התחתונה.

מה שמשאיר רק את השורה העליונה ולא מאפשר לבצע חלוקה טובה של המעגלים. 

לאחר שאיבחנתי תקלה בגרניק הוותיק  שהיא למעשה צריכת הזרם שלו ברגע ההפעלה גורמת לפיק שמקפיץ את המאמ״ת המשויך לשקע בחצר, (קורה גם עם החדש שהספקו גבוה יותר) . אין מנוס מהחלפת הלוח כולו.

לצערי השקעים בקיר החיצוני נוספו כמה שנים לאחר שהבית הושלם, ולכן חוברו למעגלי מאור/שקעים בחדרים הגובלים בהם. 

הכוונה היא להחליף את לוח החשמל ל גדול יותר  עם 3 שורות, לרענן את כל המאמ״תים , לבצע חלוקה מחדש של צרכנים/מעגלים לתת מענה לשקעי כח היכן שנדרש ולהשאיר מקום להוספת מיכשור  תלת פאזי ( מזגן בקומה עליונה, וכיריים אינדוקציה במטבח) 

המשימה : למצוא חשמלאי מוסמך ,מאזור המרכז , פדנט ומסודר שיבצע את המשימה ללא קיצורי דרך ויתקין ארון ראוי ומדוגם. 

אודה לקבלת המלצות על בסיס ניסיון בבקשה. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אסור להוליך שני מעגלים שונים (מאמ"תים לצורך העניין) באותו מוביל.

כלומר- תצטרך לחצוב צינור חדש,  עבור כל מאמ"ת חדש מלוח החשמל, עד למתקן שהוא מזין.

אם תכתוב באיזה איזור בארץ, יהיה קל יותר להמליץ לך על חשמלאי

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה, נתי.
אני מראש העין (בכל זאת מישהו צריך לגור פה ולא בפתח תקווה 😜)

כלאמר, עבור שקעי הכח בקירות החיצוניים אצטרך לסלול צנרת חדשה ישירות מהלוח?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לגבי חשמלאי- אין לי מושג.

לגבי שני מעגלים באותו צינור [מוביל] חפש בפורום של אריאל סגל (משום מה לא עולה לי עכשיו) אם אני לא טועה במצב קיים ואין אפשרות סבירה אחרת [כמו לחצוב חצי בית...] מותר כשמתקינים מא"ז דו קוטבי ויש מחיצה בקופסת ביקורת.

לגבי הגרניק, מאוד מעניין אותי, כמה אמפר הוא צורך?

עריכה- פרק ג' סעיף 13 אות ה

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם
לפני 14 שעות, natco כתב:

אסור להוליך שני מעגלים שונים (מאמ"תים לצורך העניין) באותו מוביל.

כלומר- תצטרך לחצוב צינור חדש,  עבור כל מאמ"ת חדש מלוח החשמל, עד למתקן שהוא מזין.

אם תכתוב באיזה איזור בארץ, יהיה קל יותר להמליץ לך על חשמלאי

למיטב ידיעתי זה מותר כל עוד בלוח חשמל הם מחוברים ביחד (כמו, למעשה, קו תלת פאזי. מעבירים 3 פאזות באותו הצינור אבל לכל אחת מהן יש מאמת משלה ובלוח הם מחוברים יחדיו).

המטרה היא שיהיה ניתוק מלא לכל החיווט באותו צינור במקרה של: תקלה, קצר, חיתוך בשוגג של הצינור וכו'.

אני יכול לשאול בשנית את החשמלאים שאני עובד איתם אבל ממה שאני מכיר לאורך השנים זה מותר. המקרה של 2 פאזות הוא לא שכיח, אבל תלת פאזי הוא מקרה שכיח ודוגמא מצויינת למה זה אפשרי (עם האביזר המתאים בלוח).

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי לשון החוק שפורג'י ציטט, מסתבר שזה אכן מותר בבניינים קיימים, כשאין ברירה אחרת.

זה סעיף שלא הכרתי (הפסקה בחוק אכן מתחילה ב"אין להעביר שני קווים באותו מוביל", אבל אז באה ההחרגה).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 17 שעות, zaf כתב:

עם הגידול במספר צרכני החשמל בבית, לוח החשמל הביתי/דירתי בן 2 השורות מלא לגמרי.

החיבור הביתי הוא תלת פאזי ולכן המפסק הראשי, מפסק פחת, מפסק נוסף עבור מזגן מרכזי, תופסים את מרבית השורה התחתונה.

מה שמשאיר רק את השורה העליונה ולא מאפשר לבצע חלוקה טובה של המעגלים. 

לאחר שאיבחנתי תקלה בגרניק הוותיק  שהיא למעשה צריכת הזרם שלו ברגע ההפעלה גורמת לפיק שמקפיץ את המאמ״ת המשויך לשקע בחצר, (קורה גם עם החדש שהספקו גבוה יותר) . אין מנוס מהחלפת הלוח כולו.

1. אשמח אם תצלם את המאמ"ת שקופץ לך.

2. שלב ראשון - עדיף לחזק את כל הדירה ולהחליף קווים קיימים של 10A ב 16A (משמע: החלפת החיווט מ 1.5ממ"ר ל 2.5 ממ"ר).

מניסיון, יש דירות שעובדות במבנה הזה עם 0 בעיות במשך עשרות שנים.

עיקר הבעיות זה אכן קווים חלשים של תאורה (10A עם חיווט 1.5ממ"ר) שסופחו לשקעים....

איציק

• רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

IMG_2001.thumb.jpeg.ef19c9e21aa7105b502c50c18bfa277d.jpeg IMG_1999.thumb.jpeg.8079b37a36948087fcfeec1f6c5a94db.jpeg

פורסם

בנוגע למאמ"ת ששמו "זהירות מחובר לפני הפחת" זה אסור בתכלית האיסור.

במקרה ורוצים להפריד את הגינה מהבית, מתקינים מפסק פחת חד פאזי נוסף רק עבור קו הגינה (אחרת אין לך הגנה מהתחשמלות).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 19 דקות, איציק נ. כתב:

בנוגע למאמ"ת ששמו "זהירות מחובר לפני הפחת" זה אסור בתכלית האיסור

כן, זה מה שהפריע לי בזמנו, אחרי ששמתי לב בכל פעם כשההשקיה בגינה עובדת בלילה , הפיוז קופץ. עקב התייבשות הכבל שהוביל למנורות ההנעוצות. 

לכן ניתקתי לפני שנים את מעגלי הגינה ושמתי תאורה סולארית.

לפני 55 דקות, איציק נ. כתב:

מי מהם "קופץ" ?

בשני מעגלים של 10 אמפר, סלון (לשקע בחצר הקדמית)  וממ״ד (לשקע בחצר האחורית) 

מסתבר שעבור הגרניק הישן היה צריך נתיך של 13 אמפר (אבל תמיד עבד, כל עוד לא היו צרכנים פעילים על אותו מעגל). ועבור החדש נדרש פיוז של 16 אמפר איטי . (לכן נאלצתי להשתמש בכבל מאריך משקע במטבח) 

לפני 14 שעות, FROGIE כתב:

לגבי הגרניק, מאוד מעניין אותי, כמה אמפר הוא צורך?

IMG_2003.thumb.jpeg.61765f220afe8aff4b3c05a368438991.jpeg  IMG_2002.thumb.jpeg.25bb5b7758e608a9fa18cc845877a8c8.jpeg

פורסם

מדובר בלוח ענתיקה, הסימנסים בתמונה אלו אביזרים של שנות ה-90 בד"כ.

הם קופצים כי:

א. זה של הסלון הוא מטיפוס B, לא מיועד להתנעה של מנועים. תחליף ל C (גילוי נאות - כבר שנים לא מתעסקים בטיפוס B אלא רק ב C, מה שמצביע על היותו ענתיקה...)

ב. נכון שזה של הממד הוא מטיפוס C והוא רק 10 אמפר, אבל אמור להחזיק התנעה של מנוע של גרניק ביתי (גם חזק). 

לרוב קורה שהם נחלשים עם הזמן וצריך להחליף לחדש.

לא שולל גם בלאי לגרניק (בלאי = עליה בזרם ההתנעה) או שפשוט זה באמת לא מתאים.

ההמלצה שלי היא לחדש את החיווט ל 2.5ממר (איפה שיש 1.5 להחליף ל 2.5 וככה לעשות את כל הלוח מאמ"תים של 16A) ובנוסף למזגן בקומה העליונה, יש היום מזגנים מיני מרכזיים (אינוורטרים) חד פאזיים עד 4 כ"ס. ממליץ בכל מקרה על מזגן נפרד לכל חדר (3.5A למזגן בממוצע) ולסגור את הפינה.

להחליף את כל האביזרים בלוח החשמל - לחדשים.

בד"כ החלפה של האביזרים לחדשים זה סיפור (בלוח קטן) של 2K ש"ח ומעלה (יכול להגיע סביב 3K ללוח בינוני פלוס).  העבודה ביתר הבית דורשת תמחור ראשוני עם פתח לבלת"מים.

אופציה לקומה העליונה: אולי כדאי לעשות שם לוח מישני - אבל שוב, זה עניין של עלויות וכו'.

איציק

• מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חשבתי מזמן על לוח מישני בקומה העליונה. מן הסתם נוח יותר לנתק מבלי לרדת ולעלות כל פעם שצריך איזו עבודה קטנה שדורשת ניתוק החשמל.

הלוח אכן בן 30 שנה (נכנסתי לבית הזה ב 94) ועם הזמן נוספו התלת פאזי. 

הגרניק הישן אכן עבד מרבית הזמן דרך המעגל של הממ״ד ולכן לא הקפיץ את הפיוז. מן הסתם לא ניו בעבר הרבה צרכנים פעילים על המעל הזה. 

המסקנה, פתרון ראשון לרענן את המאמ״תים ולהחליף את ה10 אמפר ל 16c .

אבל אני עדין רוצה לחלק מחדש את המעגלים. 

פורסם

אתה כבר מדבר על פרוייקט גדול מאוד, שמעלה שאלות על עדכון שאר המערכות בבית. 

יש לי לוח משני, בסופו של דבר 95% ויותר מהפניות ללוח החשמל הן ל״נפילת״ מפסקי פחת בלוח הראשי (יש שניים - ראשי לדירה ונפרד לתאורת הגינה, כפי שהמליץ @איציק נ.).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עם איציק.

זה באמת לוח מימי אנו באנו...ולפני.

תתחליף את כל המאמתים..פחת, ראשי, שים תוצרת אירופאית נורמלית

ABB, שניידר, הגר...

תחליף את כל ה a10 ל a16. תחליף חוטים ל 2.5.

אני גם אצלי בבית די חדש שעברתי זרקתי את ה chant, לשניידר.

כמו כן פעם בשנתיים פותח את הלוח ומחזק את כל החיבורים. הרבה פעמים זה נחלש עם הזמן וצריך לחזק, מגעים לא טובים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...