Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, ברווז כתב:

ו- קראתי נכון? אקדח סיליקון חשמלי?! בשביל מה??? אתה אשכרה משתמש כל כך הרבה שאתה צריך אקדח חשמלי לזה?

נראה לי שזה פשוט נוח ויוצא מדויק יותר .. כשצריך "לרוץ" על איזה קו איטום של חלון או באמבטיה. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, ברווז כתב:

ו- קראתי נכון? אקדח סיליקון חשמלי?! בשביל מה??? אתה אשכרה משתמש כל כך הרבה שאתה צריך אקדח חשמלי לזה?

כשאקדח סיליקון חשמלי גנרי עולה 100-150 שקל, לא צריך להשתמש "כל כך הרבה" בשביל שיהיה תירוץ טוב לקנות. מספיק שימוש אחד רציני. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, Liviur כתב:

הזמן העיקרי שאני משתמש במולטיטול זה כשאני לא בבית + אני צריך כלי רנדומלי.

כמו שציינו פה, לא כזה :lol:. מדובר על הכלי הנטען\חשמלי שנקרא גם כן מולטיטול מסיבה כלשהי. 

אני עם לדרמן WAVE עליי כבר הרבה מאד שנים, לא יוצא מהבית בלעדיו. 

**משתמש הכי הרבה בפלאייר, להוציא סיכות מניירות במשרד. איך נפלו גיבורים.

לפני 23 שעות, Liviur כתב:

ואגב גם אז -> אני לוקח מברג עם ביטים ורוב השימוש במולטיטול זה עבור הפלייר (כי סכין folded יש לי קבוע עלי.)

מוכר, מוכר, אשמח לשמוע איזו מתקפלת (או מתקפלות) יש לך עליך ביום יום (כאספן, סקרנת אותי).

שווה אולי דיון נפרד, האמת. 

לפני 20 שעות, saar5555 כתב:

נראה לי שזה פשוט נוח ויוצא מדויק יותר .. כשצריך "לרוץ" על איזה קו איטום של חלון או באמבטיה. 

מתקשה להבין את הטיעון הזה, הדיוק עם האקדח הידני מצויין- הדיוק עם האצבע אחר כך הוא הבעייה, ואני לא יודע, כל המקרים של אצבע חשמלית שמצאתי היו עבור שימוש, אה, אהם, אחר קצת. 

והצעצוע של המריחה לא ממש עובד הכי טוב בעולם, מהטיפונת שימוש שניסיתי אותו. אולי שגיאת משתמש, אולי דרעק- אין תשובה חד משמעית בינתיים. 

לפני 15 שעות, שחר 1 כתב:

כשאקדח סיליקון חשמלי גנרי עולה 100-150 שקל, לא צריך להשתמש "כל כך הרבה" בשביל שיהיה תירוץ טוב לקנות.

בכנות, לא מצליח ממש להבין את הנקודה הזו. 

יש כלים שפשוט אין טעם לקנות חשמלי, זה לא חוסך כמעט כלום מבחינת העבודה, השימוש, עייפות המשתמש- מה הפואנטה? למי שכואבת לו היד, למשל, אני יכול וחצי להבין את היתרון של החשמלי פה. אבל למשתמשים מזדמנים? מה מרוויחים פה בדיוק? 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 45 דקות, ברווז כתב:

כמו שציינו פה, לא כזה :lol:. מדובר על הכלי הנטען\חשמלי שנקרא גם כן מולטיטול מסיבה כלשהי. 

גמרתם אותי … קוראים לזה image.thumb.jpeg.eae7068b17dfbd7d8e7a4665a7f7c217.jpeg

oscillating tool ויש לו שימושים מסוימים שהוא ה״מלך״ (לדוגמא לנקות לפני grout אם לא רוצים להשתמש בכלי ידני ולהזיע)

לפני 47 דקות, ברווז כתב:

מוכר, מוכר, אשמח לשמוע איזו מתקפלת (או מתקפלות) יש לך עליך ביום יום (כאספן, סקרנת אותי).

אז ככה - בשלוף יש לי רוטציה של 4 - 2 מתקפלים ו2 לא וזה תלוי מה אני עושה ולאן אני הולך. (לא להתרגש מהמחירים - כולם היו מתנות או נקנו בהנחות משמעותיות)

ליום יום , פתיחת קופסאות וכו כשצריך משהו קטן וקומפקטי אני עם Benchmade mini bugout

https://www.benchmade.com/products/533bk-2-mini-bugout

אם אני הולך לטייל או משהו דומה , חבלים וכו אז Benchmade Mini Adamas. הוא פשוט מאסיבי (אל תיתן למילה מיני לבלבל אותך).

https://www.benchmade.com/products/273gy-1-mini-adamas

למצבים יותר ״טקטיים״ יש לי Toor Jank Shank אם אני לא עם ציוד מלא.

https://toorknives.com/products/jank-shank-s-socom-black

ועל החגורת נשק הרצינית (ליד המיטה , לאימונים עם 2 מערכות נשק וכו) יש לי Toor Darter.

https://toorknives.com/products/darter-s-shadow-black

האחרון זה ללא ספק הסכין האהוב עלי - וכל מי שראה אותו פיזית - עף עליו בקטע אחר.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 20.12.2025 בשעה 09:29, Liviur כתב:

הזמן העיקרי שאני משתמש במולטיטול זה כשאני לא בבית + אני צריך כלי רנדומלי.

זה לרוב קורה בטיול, במטווח , תקוע עם משהו שהשתחרר ברכב / אופנוע וכו.

באיזור הבית? אין סיכוי - יש לי ערימות של כלים יעודיים שיעשו את העבודה בכמה רמות מעל.

ואגב גם אז -> אני לוקח מברג עם ביטים ורוב השימוש במולטיטול זה עבור הפלייר (כי סכין folded יש לי קבוע עלי.)

אני משלב - מחוץ לבית יש עליי Leatherman Surge עם סט ביטים וראצ'ט - מספיק לרוב מה שצריך

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

למי שכואבת לו היד, למשל, אני יכול וחצי להבין את היתרון של החשמלי פה. אבל למשתמשים מזדמנים? מה מרוויחים פה בדיוק?

כשעובדים עם אקדח סיליקון במשך כמה שעות (מה שאמרתי, עבודה אחת גדולה, יכול לקרות גם לחובבן בבית) - היד כואבת... 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

oscillating tool 

בארץ, לא קוראים לזה ככה... :rofl:

אני חצי בספק אם יש יותר מדי אנשים שמכירים בכלל את המילה oscillating.

לפני שעתיים, Liviur כתב:

ליום יום , פתיחת קופסאות וכו כשצריך משהו קטן וקומפקטי אני עם Benchmade mini bugout

https://www.benchmade.com/products/533bk-2-mini-bugout

אם אני הולך לטייל או משהו דומה , חבלים וכו אז Benchmade Mini Adamas. הוא פשוט מאסיבי (אל תיתן למילה מיני לבלבל אותך).

https://www.benchmade.com/products/273gy-1-mini-adamas

קטע. גם אני חובב בנצ'מייד- זו החברה הסדרתית האהובה עלי. 

הסכין שהשתמשתי בה הכי הרבה ביום יום (כשנשאתי סכין עלי, היום אני כבר לא צריך- העבודה שלי לא כוללת פתיחה של חבילות וקרטונים כל הזמן) הייתה גריפטיליאן. סוס! עבודה!!. האדאמס לא עשה לי את זה במיוחד, בכנות. 

איך הבאגאאוט? 

ושאלה טכנית עליה. הדגם עשה עלי רושם של קצת flimsy, מבחינת הידית- יש שם גמישות מורגשת או שזה מרגיש "יציב" ו"מוצק" ביד? 

אגב זו שיטת הנעילה החביבה עלי גם כן - בנצ'מייד קוראים לה AXIS, לחברות אחרות יש שמות אחרים. מאד! יעיל וזריז לשימוש, במיוחד למי שאוהב "להקפיץ" את הלהב. נוח גם לסגירה קלה וזריזה ביד אחת.  

לפני 57 דקות, winner כתב:

אני משלב - מחוץ לבית יש עליי Leatherman Surge עם סט ביטים וראצ'ט - מספיק לרוב מה שצריך

במלא הכנות- לא מרגיש גדול מדי?

עזוב את הסט ביטים וכו, הכלי עצמו. יש לי גם אחד, הוא ענק. 

זו הסיבה שקניתי אותו- הנחתי שהוא יהיה נוח לידיים הגדולות שלי. 

אבל הוא פשוט מרגיש לי גדול מדי. הוא יושב דרך קבע בתיק שאני לוקח איתי לכל מקום, אבל אני לא ממש משתמש בו. TOO MUCH כזה. 

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

בארץ, לא קוראים לזה ככה... :rofl:

אני חצי בספק אם יש יותר מדי אנשים שמכירים בכלל את המילה oscillating.

קטע. גם אני חובב בנצ'מייד- זו החברה הסדרתית האהובה עלי. 

הסכין שהשתמשתי בה הכי הרבה ביום יום (כשנשאתי סכין עלי, היום אני כבר לא צריך- העבודה שלי לא כוללת פתיחה של חבילות וקרטונים כל הזמן) הייתה גריפטיליאן. סוס! עבודה!!. האדאמס לא עשה לי את זה במיוחד, בכנות. 

איך הבאגאאוט? 

ושאלה טכנית עליה. הדגם עשה עלי רושם של קצת flimsy, מבחינת הידית- יש שם גמישות מורגשת או שזה מרגיש "יציב" ו"מוצק" ביד? 

אגב זו שיטת הנעילה החביבה עלי גם כן - בנצ'מייד קוראים לה AXIS, לחברות אחרות יש שמות אחרים. מאד! יעיל וזריז לשימוש, במיוחד למי שאוהב "להקפיץ" את הלהב. נוח גם לסגירה קלה וזריזה ביד אחת.  

במלא הכנות- לא מרגיש גדול מדי?

עזוב את הסט ביטים וכו, הכלי עצמו. יש לי גם אחד, הוא ענק. 

זו הסיבה שקניתי אותו- הנחתי שהוא יהיה נוח לידיים הגדולות שלי. 

אבל הוא פשוט מרגיש לי גדול מדי. הוא יושב דרך קבע בתיק שאני לוקח איתי לכל מקום, אבל אני לא ממש משתמש בו. TOO MUCH כזה. 

ממש לא

הכלי עצמו בנרתיק על החגורה וסט הביטים בתיק

פורסם

בדקתי את התיאור של הכלי בוש שקניתי באמזון.. 

כתוב oscillating multitool.

באמת לא הבנתי בהתחלה בשביל מה זה טוב. בסוף קניתי לעבודה אחת ומאז מצאתי הרבה שימושים.

טוב למשל לניסור שלא נדרש לדיוק. חוסך את הקטע של לקדוח חור שניתן להכניס בו ג'יגסו.

מישהו גם לקח ממני בהשאלה לפירוק חלונות צד מגופה של סוזוקי ג'מיני.

לגבי לדרמן, לא הסתדרתי איתו מעולם. אני עם אולרי ויקטורינוקס מלפני שהיה לדרמן. ניסיתי פעם אחת לדרמן וחזרתי די מהר לויקטורינוקס.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

איך הבאגאאוט? 

הדגם הרגיל - אכן

לכן שמתי לינק ספציפית וקניתי את הcf elite

זה ספציפית לא מהgravitory הרגיל שלהם אלא מעורבב עם קרבון פייבר והופך אותו למשמעותית קשיח יותר.

חבר שלי שהיה לו אחד רגיל והחזיר בגלל זה גם אמר את זה ישר כשהחזיק את המיני שלי. ההבדל משמעותי ביד ובדיוק פותר את הבעיה הזו.

(זה גם דגם שחובה לקנות ממשווק מורשה או מבנצמייד עצמם. יש המון חיקויים)

לפני 50 דקות, amosbmw כתב:

לגבי לדרמן, לא הסתדרתי איתו מעולם. אני עם אולרי ויקטורינוקס מלפני שהיה לדרמן. ניסיתי פעם אחת לדרמן וחזרתי די מהר לויקטורינוקס.

אני היייתי לגמרי באותו ראש כמוך שנים

גם הלדרמנים הרגילים פשוט מאסיבים מדי לטעמי.

הarc שקיבלתי מתנה שכנע אותי אחרת.

(עדיין יש לי סייברטול בן 30 שנה כמעט באחד התיקים ואני משתמש בו כל הזמן. אחלה של דבר)

• מעניין 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

ור שלא נדרש לדיוק. חוסך את הקטע של לקדוח חור שניתן להכניס בו ג'יגסו.

גם אצלי, הוצאת משקופי דלתות וחיוך בקו אפס עם הריצוף.

אין כלי שהופך את המשימה הזו לקלה יותר.

השתמשתי גם לפרוק יחידת ארונות תחתונה במטבח ישן על מנת להכניס מדיח. גישה בקו אפס לקיר זה priceless.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

האמת נכון

לפירוקים זה כלי מעולה. (זו פשוט אחת העבודות שלרוב אני נותן למשהו אחר אם אני צריך)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

בדקתי את התיאור של הכלי בוש שקניתי באמזון.. 

כתוב oscillating multitool.

ו... לפני שקנית, ידעת מה זה המילה הזו? :lol:

בחייך, אפילו את המילה ג'יגסו פחות מכירים בארץ, כולם אומרים ג'קסון. 

לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

גם אני התחלתי עם ויקטורינוקס, מצאתי את עצמי בנקודה שהוא לא היה מספיק עבורי- קניתי לדרמן ולא הסתכלתי אחורה מאז. 

לפני 14 שעות, Liviur כתב:

הדגם הרגיל - אכן

לכן שמתי לינק ספציפית וקניתי את הcf elite

זה ספציפית לא מהgravitory הרגיל שלהם אלא מעורבב עם קרבון פייבר והופך אותו למשמעותית קשיח יותר.

חבר שלי שהיה לו אחד רגיל והחזיר בגלל זה גם אמר את זה ישר כשהחזיק את המיני שלי. ההבדל משמעותי ביד ובדיוק פותר את הבעיה הזו.

מעניין. לא שמתי לב לנקודה של ה CF, אם כי כן שמתי לב למבנה של הפלדה של החלק התפעולי. הנחתי שהם פתרו את זה, לפחות חלקית, ככה. תודה על התשובה, זה משהו ש-AI לא יכול לענות עליו :rofl: וצריך אינפוט של משתמש אמיתי בשביל זה.

לפני 14 שעות, Liviur כתב:

(זה גם דגם שחובה לקנות ממשווק מורשה או מבנצמייד עצמם. יש המון חיקויים)

ברור. לכל דגם מוצלח יש חיקויים רבים. 

זה לא בהכרח אומר שהם גרועים, אבל זה לא בהכרח אומר שהם יכולים להתחרות במקור. 

אישית יש לי חיקוי (שאני יודע שהוא חיקוי. וקניתי אותו במחיר של חיקוי.) של פאלקנייבן F1. משמש אותי בטיולים בטבע. 

אני בכנות לא צריך כרגע יותר מהחיקוי הזה, עונה לי על הצרכים הבסיסיים שלי נהדר. יגיע הזמן שבו אחליט להשקיע בסכין שדאות והישרדות אמיתית, וזה כנראה יהיה פאלקנייבן מקורית (כנראה לא F1- הייתי רוצה משהו טיפונת יותר גדול).

יש כמה חנויות שנתקלתי בהן בעבר שמוכרות למיטב ידיעתי סכינים מקוריות של בנצ', WHITE RIVER משהו (חנות באיביי), LAMNIA (ממנה קניתי את האחרונה שלי, דווקא לא בנצ' אלא משהו איטלקי מקסים, שכנראה יהיה הפעם האחרונה שאני רוכש להב בצורה הזו- מבחינת יעילות, חשבתי שיהיה יותר יעיל עבורי אבל אני תמיד חוזר להעדפה המקורית שלי של רברס שיפפוט)- אני כבר לא זוכר איפה עוד אפשר לרכוש בראש שקט. אני כבר מזמן לא קניתי כלום...

בארץ, מהיכרותי עם החומר (גילוי נאות: בתחילת שנות האלפיים ניהלתי את פורום "סכינים למבינים", שבערבות השנים נהפך להיות גם חנות תחת השם הזה), ניתן למצוא כלים מקוריים (לא יודע של אילו חברות) בחנות "סכינים למבינים". 

במפתיע, יש אחת גם בחיפה, באיזור שאני מכיר היטב.

• תוכן חדש...