Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב SUV למשפחה סביב ה100

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפשים להתחדש עם רכב גבוה למשפחה 2+2 בתקציב של אזור ה100.

דברים חשובים לפי הסדר:

1. חייב להיות SUV, היה לי לפני סיוויק האצבק 1.8 וזה היה נורא.

2. בטיחות

3. תא מטען מכובד, 2 עגלות (אמבטיה וטיולון), לפעמים מזוודות, אופניים וכו

4. אמינות טובה, אני שונא לבלות במוסכים.

5. ביצועים (שוב, הסיוויק הרגה אותי מהבחינה הזאת

6. ביטוח סביר

פחות חשוב:

דלק (נוסעים 6 בשנה), גאדג'טים, מרווח מאחור (ילדים)

צמצמתי את האפשרויות ומתלבט לגבי כמה אופציות אשמח לחוות דעת:

סיאט אטקה/סקודה קארוק 2020/21 - על פניו מושלם עבורי, תא מטען מרווח, נוח בטירוף (ישבתי והיה מושלם) נהיגה נעימה. הבעיה היחידה זה אמינות הגיר. בסוכנות טרייד אין הלחיצו אותי עם זה בעיקר בגלל שזה יד 2 עם 70k ו4 שנים על הכביש. אמרו שברכבים אלה זה יותר המח גיר ופחות הקלאצ'ים ושזה יותר יקר. כמה זה סיפור? איך האמינות חוץ מזה? לרדת לגמרי מהאופציה הזאת?

ספורטאז'/טוסון 2020 מנוע 2.0 - הרגיש פחות נח, הטוסון יקרה, ביטוח יקר בכמעט אלפיה, והרכב קצת גדול מדי אולי. אבל - אמינות טובה, מרווח, דלק לא מספיק משנה ו"לכולם יש אותם" אז כנראה שהם בסדר. כמה הרכב עצלן יחסית לסיוויק שהיתה לי? מה עוד צריך לדעת?

סלטוס 2021 - מקווה שהתא מטען מספיק גדול, אבל נתונים יבשים סבירים מבחינתי. איך הנסיעה והאמינות? ביצועים סבירים? מה יש להגיד על הסלטוס?

פיג'ו 3008 2020/21 מנוע טורבו 1.6 - מה שאני באמת רוצה, עונה על הכל וגם המראה יפהפה. כולם אומרים לי לא להתקרב. גם במוסך וגם הסוחרים. מה הבעיות אמינות האמיתיות? אני אבלה כל חודשיים במוסך?

פסלתי: cx30 סוזוקי scross, תא מטען קטן מדי. Cx5 יקרה מדי לשנתון סביר.

מעבר לזה אשמח לשמוע אם יש משהו שפספסתי וכדאי לשקול

עריכה אחרונה על ידי Kimel
פורסם

כבר כמה אמרו לי "לא להתקרב לסקודה/סיאט הן לא אמינות כיד שניה רק חדשות, תראה רק קוריאני ויפני" מרגיש לי אמירה כוללנית מדי אבל מלחיצה כי מוסך וסוחר רכב אמרו לי כבר.

מה אומרים? משהו קונקרטי בעייתי? ללכת נגד כולם או שיצחקו לי בפנים עוד 4 שנים?

• לא הבנתי... 1
פורסם

אני ממש לא מומחה גדול אבל נמצא בתהליך חיפוש רכב כעת ויכול לומר שאם אני משקלל את כל מה ש-״כולם״ אומרים על כל רכב שאפשר לרכוש היום בארץ, המסקנה שלי היא שעדיף לרכוש אופניים.

אבל מכיוון וקשה לי לדווש בעליות ארוכות ואין לי זמן לנסוע בינעירוני באופן כזה, אז צריך מכונית, ואז אני מגיע למסקנה אישית, נכונה או לא, שבראש וראשונה חשוב לבדוק האם הרכב, כמו כל מכונה עובדת, עבר שימוש סביר ותוחזק באופן סביר, שוטף, ובמוסך מקצועי ולא אצל הגיס על המדרכה.

אז אחרי סינון ראשוני של סוג הרכב והנסועה שלו, אני מחפש היסטוריה טיפולית מתועדת.

בלעדיה אני פשוט עובר הלאה.

אגב, אני גם לא מתרגש ממספר הידיים, אדרבה, המחיר יורד בהתאם, אבל הסביר לי פעם חבר מעבר לים שלעיתים עדיף רכב שכל שנתיים הפך לבבת עינו של בעלים חדשים ונלהבים, מרכב שהיה שנים ארוכות אצל אותו אחד.

לך תדע מה נכון…

• אהבתי 2
פורסם

אם נהנת מהואגיות הייתי שוקל להסתכל על הדגם של 2 ליטר, ככה תוכל להיות רגוע בנוגע לגיר. 
מצד שני אם תלמד להשתמש נכון בגיר אני חושב שהסיכוי שמשהו כזה יקרה מוח גיר/קלאצים ירד.

גם פיג'ו 3008 זאת אפשרות טובה, הם שיפרו את האמינות שלהם במנוע הזה ואתה יכול להשתמש בו בראש שקט יחסית. 

מה שכן אתה יכול לחפש את גרסת הדיזל. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 8.1.2025 בשעה 07:33, Kimel כתב:

סי 5 איירקרוס 1.6 ליטר טורבו בנזין ברמת הגימור שיין פק - הבת דודה היותר נוחה של ה-3008, 3 כסאות עצמאיים במושב האחורי. יש לי כזה משלהי 2020, רק דלק, צמיגים וטיפול שנתי. זהו.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

בלי הדרישה לביצועים לעומת סיוויק,  היה אפשר להסתפק בספורטאז' / טוסון או מיצובישי אאוטלנדר 5 מקומות ( בגאז' ענק).

אבל אם סבלת.בסיוויק, אז רק מנועי טורבו בנזין ישפרו את המצב.

לכן, אטקה/ קארוק/ טיגואן מנוע 1.5 כנראה הכיוון.

צרפתיות ( סיטרואן c5 איירקרוס/ פיג'ו 3008) אפשר לשקול רק עם מנוע 1.6 בנזין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הטוסון יותר זריזה מהסיוויק, גם אם בפתיחה התוצאה דומה בסיוויק יש תחושה מאוד עצלה ובשביל לקבל תגובה מספקת צריך רגל כבדה על הגז. 

הטוסון רחוקה מלהיות ביצועיסטית אבל בהחלט מספקת, לשאר הדרישות שציינת הטוסון תהיה בחירה טובה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
בתאריך 8.1.2025 בשעה 07:33, Kimel כתב:

מחפשים להתחדש עם רכב גבוה למשפחה 2+2 בתקציב של אזור ה100.

דברים חשובים לפי הסדר:

1. חייב להיות SUV, היה לי לפני סיוויק האצבק 1.8 וזה היה נורא.

2. בטיחות

3. תא מטען מכובד, 2 עגלות (אמבטיה וטיולון), לפעמים מזוודות, אופניים וכו

4. אמינות טובה, אני שונא לבלות במוסכים.

5. ביצועים (שוב, הסיוויק הרגה אותי מהבחינה הזאת

6. ביטוח סביר

פחות חשוב:

דלק (נוסעים 6 בשנה), גאדג'טים, מרווח מאחור (ילדים)

צמצמתי את האפשרויות ומתלבט לגבי כמה אופציות אשמח לחוות דעת:

סיאט אטקה/סקודה קארוק 2020/21 - על פניו מושלם עבורי, תא מטען מרווח, נוח בטירוף (ישבתי והיה מושלם) נהיגה נעימה. הבעיה היחידה זה אמינות הגיר. בסוכנות טרייד אין הלחיצו אותי עם זה בעיקר בגלל שזה יד 2 עם 70k ו4 שנים על הכביש. אמרו שברכבים אלה זה יותר המח גיר ופחות הקלאצ'ים ושזה יותר יקר. כמה זה סיפור? איך האמינות חוץ מזה? לרדת לגמרי מהאופציה הזאת?

ספורטאז'/טוסון 2020 מנוע 2.0 - הרגיש פחות נח, הטוסון יקרה, ביטוח יקר בכמעט אלפיה, והרכב קצת גדול מדי אולי. אבל - אמינות טובה, מרווח, דלק לא מספיק משנה ו"לכולם יש אותם" אז כנראה שהם בסדר. כמה הרכב עצלן יחסית לסיוויק שהיתה לי? מה עוד צריך לדעת?

סלטוס 2021 - מקווה שהתא מטען מספיק גדול, אבל נתונים יבשים סבירים מבחינתי. איך הנסיעה והאמינות? ביצועים סבירים? מה יש להגיד על הסלטוס?

פיג'ו 3008 2020/21 מנוע טורבו 1.6 - מה שאני באמת רוצה, עונה על הכל וגם המראה יפהפה. כולם אומרים לי לא להתקרב. גם במוסך וגם הסוחרים. מה הבעיות אמינות האמיתיות? אני אבלה כל חודשיים במוסך?

פסלתי: cx30 סוזוקי scross, תא מטען קטן מדי. Cx5 יקרה מדי לשנתון סביר.

בתור מי שנמצא גם בחיפושים לא מעטים בתקופה האחרונה ובפורום הזה ובעל צרכים יחסית זהים לשלך, פרט לכך שהדלק קצת יותר חשוב (נוסע בפועל 12-13 בשנה, אבל בשביל השמרנות מתמחר לפי 15 בשנה) ובתקציב אני נמוך ממך בכ-15-20 א' ש"ח, אשמח לדעת מדוע פסלת את הסוזוקי קרוס אובר? זה אחד הפייבוריטים מבחינתי, לאור האמינות של רכב יפני והמרווח, ומעניין אותי אם הוא נפסל רק על סעיף המרווח שעבורי הוא דווקא מתאים, או אם היו סיבות נוספות. 

פתוח לשמוע את הדעות של יתר הפורום 🙂

פורסם
לפני 22 שעות, Meaptem2025 כתב:

בתור מי שנמצא גם בחיפושים לא מעטים בתקופה האחרונה ובפורום הזה ובעל צרכים יחסית זהים לשלך, פרט לכך שהדלק קצת יותר חשוב (נוסע בפועל 12-13 בשנה, אבל בשביל השמרנות מתמחר לפי 15 בשנה) ובתקציב אני נמוך ממך בכ-15-20 א' ש"ח, אשמח לדעת מדוע פסלת את הסוזוקי קרוס אובר? זה אחד הפייבוריטים מבחינתי, לאור האמינות של רכב יפני והמרווח, ומעניין אותי אם הוא נפסל רק על סעיף המרווח שעבורי הוא דווקא מתאים, או אם היו סיבות נוספות. 

פתוח לשמוע את הדעות של יתר הפורום 🙂

בעיקר תא מטען שהיה נראה לי קטן, אבל אולי אני מגזים? גם הרכב שהייתי רוצה הוא 2022+ אחרי המתיחת פנים וזה כבר לא בתקציב כל כך.

תודה לכולם על העזרה, כנראה שזה הצטמצם מבחינתי לסלטוס או סקודה קארוק תלוי מה יגיע קודם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...