Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיפון לזוג+1

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב הנוכחי:
סיאט אטקה FR 2020, נרכשה מחברים .אוסיף שרכב אמין ללא בעיות - למרות זאת רכב חדש DSG אני אכן חושש לרכוש.

מה מחפשים: (לא מצאנו את האחד שאמרנו ואו )

• רכב חדש עם טרייד אין על הקיים, כדי לחסוך את ההתעסקות והסיכון שברכישת רכב משומש.
  • לא שוקלים רכב חשמלי כרגע.
  • צריכת דלק לא מהותית (ק"מ שנתי כ-7,000).
  • בטיחות מעל הכל.
  • חווית נהיגה דומה או משופרת לעומת האטקה. (לדוגמה, CX-5 עם מנוע 2.0 הרגיש חלש).
  • רכב נוח לנסיעות עם תינוק (ספציפית חווית נסיעה רכה ונעימה, מספיק מקום בשורה אחרוית, בגז׳ בגודל סביר).
  • תקציב: עד 200,000 ש"ח.
  • סלון לא מעור.
  • גודל דומה או מעט גדול יותר מהאטקה.
  • אין צורך ביכולות שטח.

יתרונות נוספים (לא קריטיים):

• גג פנורמי.
  • חניה אוטומטית.
  • מערכת סאונד איכותית.
  • דברים כמו carplay, מצלמה אחורית, בקרת שיוט אדפטיבית וכו אני אפילו לא מציין - לדעתי הם חובה ברכב חדש

על מה נהגנו:

• קיה ספורטאז': לא הרגיש נוח (אני גבוה).
  • קיה נירו: מעורב מבחינת חוויה(רכות, רעש), בגז׳ קטן מדי.
  • יונדאי טוסון: פופולרי אצלי בעבודה, אך התחושה מעט "זולה" , רעש

מה רק ראינו לא נהגנו:

• סקודה קארוק: אמינות גרמנית מהווה שיקול, אך האטקה שירתה היטב, אז אולי ננסה.
  • VW טיגואן: דומה לקארוק .
  • אטקה חדשה: לא מציע שיפור מהותי על הדגם הנוכחי - לדעת פחות מוצלח מ2020.

לא מכירים|לא ריאנו|צריך ללכת לראות:
ניסאן (לדעתי קשקאי קטן מדי ואקסטרייל גדול מדי), שברולט (טראקס,טריילבלייזר - לא מבין ככ מה גודלם הפיזי) , פיז'ו (3008), סיטרואן.

לא רלוונטיים:

• הונדה, רנו, מיצובישי, סוזוקי: לא אהבנו.
  • מאזדה, טויוטה: ביטוח יקר מדי.

בלי קשר לדרישות שלנו אם יש כאן אנשים שעברו מאטקה לרכב אחר אשמח לשמוע חויה שלכם - גם אם טובה וגם אם פחות.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי needGolf
פורסם

קארוק, אטקה וטיגואן, בגדול אותו דבר. הבדלי איבזור בהתאם לרמת גימור וכיול מתלים מעט שונה ( האטקה נוקשה יותר מהשתיים האחרות ) ובטיגואן מעט יותר מרחב לנוסעים ומטען. אתה פוסל משום מה 3008, לטעמי הבחירה הנכונה לפי הפרמטרים שהצבת, ודאי כשמדובר במנוע 1.6 או דיזל.

פורסם

לא הבנתי למה להחליף.

הרכב שיש לך די מתאים לדרישות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 11 דקות, axSupreme כתב:

אין הרבה שדרוגים ״עממיים״ מהאטקה מבחינת חויית נהיגה.
מה עם וולוו xc40 T5 R-Design? או xc60 אם צריכים יותר מקום.

לא בתקציב כחדש ב200

STI 2004

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

קארוק, אטקה וטיגואן, בגדול אותו דבר. הבדלי איבזור בהתאם לרמת גימור וכיול מתלים מעט שונה ( האטקה נוקשה יותר מהשתיים האחרות ) ובטיגואן מעט יותר מרחב לנוסעים ומטען. אתה פוסל משום מה 3008, לטעמי הבחירה הנכונה לפי הפרמטרים שהצבת, ודאי כשמדובר במנוע 1.6 או דיזל.

לא פסלתי הוא ברשימת לא ראינו|לא מכירים . אתמול בערב ראיתי בקטנה בחניה סופר - הגה קצת מוזר - הוא נוח?

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

לא הבנתי למה להחליף.

הרכב שיש לך די מתאים לדרישות.

ק״ם יחסית גבוהה כבר - קנינו מחברים שירדו מהארץ.  למרות שחווית נהיגה טובה , הוא די קשיח על הכביש. בעיקרון מחפשים שדרוג - נגיד קארוק בגז גדול יותר והוא רק יותר - בכמה קשה להגיד מנסיעת מבחן אחת.

לפני שעה, axSupreme כתב:

אין הרבה שדרוגים ״עממיים״ מהאטקה מבחינת חויית נהיגה.
מה עם וולוו xc40 T5 R-Design? או xc60 אם צריכים יותר מקום.

יקר והיה לנו הונדה בעבר (זה אותו יבואן) - היו אינסוף בעיות עם שירות.

עוד כמה נקודות - אם היה לנו איפה להטעין - כנראה שהיינו קונים מודל Y - כנראה בעתיד כשנעבור דירה.

אנחנו משתדלים להחליף רכב כל 4-5 שנים.

יתרון להישאר בגרמניות - לא צריך שוב לעבור בין מוסכים עד שמוצאים אחד טוב (אנחנו במוסך רון)

אני לא יודע אם זה רק אני אבל רכבים ששכרתי בארה״ב משנתונים נמוכים יותר ועם ק״ם גבוה יותר הרגישו טובים יותר מרכבים חדשים בארץ.

+ראיתי שברולט היום - לא אהבתי

סיטראין c5 נראת פחות טוב מ3008 אז גם לא

קיות כנראה גם לא, כמו שרשמתי ספורטאז היה לא נוח , נירו לא נהנתי

טיגואן יורד בגלל תקציב ומושבי עור בגימור לא בסיסי

לסיכום זה משאיר אותנו עם:

אטקה חדשה - צריך לבדוק לעומק אבל כנראה ירידה מ2020 במערכות בטיחות , בתכלס אותו רכב עם מראה חיצוני פחות מוצלח.

קארוק - על חשבון מה הבגאז גדל שם? רכב נשאר אותו אורך, לא?

לנהוג בטוסון עוד פעם - אולי דעתי תשתנה

ללכת לראות ניסאן

ללכת לראות | לנהוג על 3008 - לראות אם ההגה נוח

פורסם

מה הנסועה שלכם? מה הנסועה ה״קצת גבוהה״ של הרכב הקיים? מה חסר לכם באטקה?

אני לגמרי עם @amosbmw - אם האטקה לא שחוקה או בעייתית מסיבה אחרת היא תוכל לשמש אתכם היטב עוד כמה שנים. והרכב שלכם בן 4-5, עקום ירידת הערך שלו מתחיל להשתטח, אבל עלויות התחזוקה עדיין לא עולות. מה כבר יכול לקרות. סט מצמדים ב-4,000 ש״ח? זה הרבה פחות מכמה עשרות אלפים להחלפת הרכב. אז אם יש לך בחצר עץ שמניב שקלים - תפדל, אבל אם אתה עובד קשה כדי להרוויח אותו והרכב הנוכחי לא בעייתי (ומהפוסט שלך נראה שאין לך בעיה עם תוצרת VAG) - כדאי להישאר איתו.

חוץ מזה, משפחה עם תינוק אחד - למה אתה צריך רכב כל כך גדול? אתה מוביל רהיטים? מבחינת צרכים של משפחה עם ילד אחד, וגם שניים - אפילו הארונה מספיקה. האטקה כבר מרווחת מאוד. רכב עוד יותר גדול רק יכביד על עלויות השימוש ונוחות הנהיגה והחניה בעיר.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, BassDriver כתב:

CX30 הביטוח לא יקר יחסית (יש לי גם CX5 - אופרה אחרת).

Cx30 קלאוסטרפובית, אני גבווה, סלון ממש קטן

לפני 15 שעות, sperial כתב:

מה הנסועה שלכם? מה הנסועה ה״קצת גבוהה״ של הרכב הקיים? מה חסר לכם באטקה?

אני לגמרי עם @amosbmw - אם האטקה לא שחוקה או בעייתית מסיבה אחרת היא תוכל לשמש אתכם היטב עוד כמה שנים. והרכב שלכם בן 4-5, עקום ירידת הערך שלו מתחיל להשתטח, אבל עלויות התחזוקה עדיין לא עולות. מה כבר יכול לקרות. סט מצמדים ב-4,000 ש״ח? זה הרבה פחות מכמה עשרות אלפים להחלפת הרכב. אז אם יש לך בחצר עץ שמניב שקלים - תפדל, אבל אם אתה עובד קשה כדי להרוויח אותו והרכב הנוכחי לא בעייתי (ומהפוסט שלך נראה שאין לך בעיה עם תוצרת VAG) - כדאי להישאר איתו.

חוץ מזה, משפחה עם תינוק אחד - למה אתה צריך רכב כל כך גדול? אתה מוביל רהיטים? מבחינת צרכים של משפחה עם ילד אחד, וגם שניים - אפילו הארונה מספיקה. האטקה כבר מרווחת מאוד. רכב עוד יותר גדול רק יכביד על עלויות השימוש ונוחות הנהיגה והחניה בעיר.

אוהבים מרווח, אני גם גבוה, לא אמרתי שזאת החלטה כלכלית נכונה :) , ארונה אחלה רכב , צפוף לי בו . 

לפני 20 שעות, Michazzz כתב:

תודה , q3 אופציה מעניינת ( למרות שאודי-ים ששכרתי באירופה היו לא משהו) באודי ירידת ערך חדה יותר? המחיר יחסית שנתון/ק״ם נמוך יחסית

לפני 19 שעות, Deutz912 כתב:

תלך על 3008, אתה תהנה ממנו

לקחתי באיזה מגרש  לסיבוב, 2022 , הגה אכן מוזר - יכול לציין לטובה מושבים וסלון שקט. מבחינת חווית נהיגה לא סגור , אחפש אולי נסיעת מבחן או אצל חברים בדגם אחרון. בחדש השקיעו בעיצוב. נ.ב. אולי זה הרגל אבל סביבת הנהג גם הרגישה מוזר מבחינת הנדסת אנוש. 

לא השוואתי מערכות בטיחות, אבל נראה לי אין חניה אוטומטית 😕 (מסתבר שאישתי משתמשת הרבה) 

עריכה אחרונה על ידי needGolf
פורסם

ציינתי את הארונה כדוגמה לסופרמיני שמספקת צרכי משפחה קטנה, לא כהמלצה במקרה שלך. אם מדובר ברכב יחיד או ראשי של המשפחה יש היגיון רב בהחזקת רכב מקטגוריה C, מאפשר גמישות בהובלת מטענים.

נוחות של רכב היא עניין אינדיבידואלי לחלוטין, וגם אני, במימדים ממוצעים לגמרי, לא אוהב את המושבים של הארונה. (בדגם שיש לאשתי). מצד שני, נוח לי בסוזוקי קרוסאובר שלי, דגם שאינו אהוד בפורום הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש אתר שמאפשר חיפוש לפי פיצרים ברכב? מצאתי כמה אמריקאים אבל פחות נוח כי רוב הדגמים שהוא מוצא לא קיימים בארץ.

נגיד באיזה גיפונים אכן יש חניה אוטומטית?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...