Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, עדכון לפוסטים האחרונים שלי, הBRZ נמכרה, שכרתי רכב לחודש, ולצערי גם הלקסוס IS וגם ה330e ירדו מהפרק.

הלקסוס בגלל התא נוסעים המיושן וה330e בגלל שנראה שהיא במיטבה רק עם טעינה יומיומית. וגם כי אישתי פתאום הבינה כמה הן ארוכות ביחס למה שהיינו רגילים עד כה ואמרה שיהיה לה קשה לנהוג (ולחנות) איתן.

הלכנו לבדוק את הX1 והאמת שממש הופתענו לטובה מאיכות תא הנוסעים, מהאבזור והשקט בנסיעה ודי החלטנו שזה מה שאנחנו רוצים (משומשת).

דבר אחד הפריע… המנוע B38 הצנום שמפיק 136 כ״ס מרגיש איטי מאד והבנתי שלא אמין במיוחד (אך לא מהידועים לשמצה של BMW).

הX1 מגיעה רק עם המנוע הזה לארץ ולכן אין באמת אופציה אחרת (אפילו בדקתי יבוא, אף אחד לא רוצה להתעסק וסוכן ביטוח הפחיד אותי עם מחירים אסטרונומיים). 

לכן חשבנו על הiX1 30, שבשוק היד שנייה אפשר להשיג בבערך 50K יותר מגרסאת הבנזין. זה מעבר לתקציב. אבל בגלל שהוא חשמלי, אני מצפה שיחסוך לי הרבה בגלל ה(חוסר ב)דלק ומניח שהאחזקה (טיפולים) זולים  ופחות תכופים וגם יותר אמינות. ככה שיש מצב שבסה״כ מגיעים לאותו סדר גודל?

אנחנו נוסעים סביבות ה12,000 ק״מ בשנה והטענה תצטרך להיות בעמדות ציבוריות (יש בחניון של העבודה, שאליה אני בד״כ הולך ברגל, אבל יכול להכניס את הרכב לחניון בדביל להטעין פעם בשבוע-שבועיים). 

מה אתם הייתם עושים?

עריכה אחרונה על ידי AsafRS
פורסם

הערה קטנה מבעל רכב חשמלי: 

טעינה בעמדה ציבורית לא זולה יותר מדלק!

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

בנסועה כזו החיסכון הרבה יותר קטן ממה שאתה חושב, בטח עם טעינה ציבורית.

כיוון שאין לך מטען בבית - חשמלי יכול להיות די מעצבן (זה נשמע בקטנה עמדות ציבוריות, ואז אתה מגלה שזה הרבה זמן והתעסקות).

אם אין לך דרישות מיוחדות מהמנוע - לך על בנזין בלי לחשוב פעמיים.

פורסם
לפני 7 דקות, GTאי כתב:

בנסועה כזו החיסכון הרבה יותר קטן ממה שאתה חושב, בטח עם טעינה ציבורית.

כיוון שאין לך מטען בבית - חשמלי יכול להיות די מעצבן (זה נשמע בקטנה עמדות ציבוריות, ואז אתה מגלה שזה הרבה זמן והתעסקות).

אם אין לך דרישות מיוחדות מהמנוע - לך על בנזין בלי לחשוב פעמיים.

מה אתה מגדיר בתור דרישות מיוחדות?

בנסיעת מבחן היה לי קצת מאכזב בתור נהג.

בסוף אני יורד מהBRZ אז קיבלתי 100 כ״ס פחות ו275 ק״ג יותר :)

אני לא רוצה לפחד ללחוץ כי אולי ילך הטורבו.

לפני 10 דקות, לב טוב כתב:

הערה קטנה מבעל רכב חשמלי: 

טעינה בעמדה ציבורית לא זולה יותר מדלק!

יכול לפרט? יש פה איזה עלויות נסתרות? או שממש ההטענה עצמה עולה כמו דלק? 

פורסם

נעשה את זה פשוט, אם לא היה לך מספיק חזק יש בכלל סיבה לפזול לחשמלית, אם עשה את העבודה זה מספיק.

טורבו לא הולך כל יום, כנראה גם לא ילך כשהרכב יהיה אצלך, וגם אם כן התיקון יעלה פחות מהפער לחשמלית.

בעמדות ציבוריות טעינה מגיעה ל 2.5 ש"ח לקוט"ש בקלות, תוסיף על זה שצריכת החשמל היא בפועל הרבה מעבר למוצהר (ואתה בירושלים עם עליות) ואתה מקבל עלות לק"מ שהיא  לא הרבה יותר נמוכה מאשר תדלוק בנזין.

אם אתה מטעין בבית במחיר קוט"ש ביתי הפער הופך למשתלם יותר (ועדין לא חושב שיהיה לך זול יותר בהתחשב בנסיעה המועטה שלך למול פער של 50,000 ש"ח בקניה)

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...