Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שריינו קונה EV בת כמעט שנתיים.

הרכב יצא תקין בבדיקה, למעט העובדה שצריך לבצע כיוון פרונט:

image.png.133e43738ed730dd9134500fb57919e1.png

הצמיגים במידה 215/55/17, מאחור מותקנים שני צמיגים שונים, אחד של מותג (מה שבא עם הרכב) והשני של Haida.

אשמח לשתי המלצות:

1. איזה צמיגים לשים מאחורה.

2. איפה לבצע כיוון פרונט בבאר שבע?

תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מישהו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הרכב הגיע עם מישלין פרימסי 4. המצב שלהם טוב.

אתמול קיבלנו את הרכב, מסתבר שהמצב הוא כזה:

מקדימה צמיג אחד מישלין פרימסי 4 שהגיע עם הרכב ועוד אחד כזה מאחורה.

מקדימה בצד השני אותו סוג של צמיג אבל די טרי (סוף 2023) כנראה הוחלף.

מאחורה צמיג אחד של Haida.

עלו לי כמה מחשבות:

1. להחליף זוג אחד מאחורה, לאחד מקדימה את שני הצמיגים עם אותו תאריך ומאחורה להתקין זוג צמיגים של ריקן או פאלקן. מרגיש לי קצת בזבוז לזרוק צמיג די חדש במקרה הזה.

2. להעביר את הצמיג האחורי המקורי, לשים אותו במקום הצמיג החדש (המישלין) ומאחורה לשים את הצמיג החדש יותר ולצידו עוד מישלין פרימסי 4.

אני פחות אוהב את הסלט של הצמיגים אבל התקציב טיפה לחוץ כרגע. אחרת הייתי מחליף רביעייה.

פורסם

מה מצב השחיקה בין המישלנים? האם ידוע כמה ק"מ עבר החדש מביניהם?

כיוון המחשבה שלי הוא לצוות שני מישלנים מקדימה ולהעביר את הטרי מביניהם (כתלות בשאלות לעיל) אחורה יחד עם עוד אחד כזה חדש שתרכוש. אולי אפשר אפילו למצוא אחד ישן יותר תמורת איזושהי הנחה קלה. למעשה נקודה 2 שלך להבנתי.

ריקן לא מומלץ בגדול. פאלקן, לא בטוח שיש מלאי, למרות מה שמופיע ברשת. צמיג אחר זול בדר"כ שמומלץ לרוב יהיה קלבר דינקסר HP4.

קוד עומס אצלך 94 או 98?

פורסם

אני יכול רק לשער.

הרכב עשה כ-12 אלף ק"מ עד מרץ, במקרה הרע, הצמיג הזה נסע 5000-6000 ק"מ. במקרה הטוב אולי פחות מזה.

פאלקן יש בב"ש, אבל במחיר די גבוה (500₪ לאחד).

קוד עומס 94.

פורסם

אולי אפשר למצוא קצת יותר בזול מחוץ לב"ש - https://tires4u.co.il/tire/23972/215-55r17-fkn-ze310r-94v-tl

5-6K ושנה זה לא נורא בכלל אם אין שחיקה חריגה (ואם יש משהו של ממש בהערה בטופס הבדיקה, אז צריך לוודא זאת).

בדוק זמינות ועלות של מישלין בודד לדעתי.

כמובן שאין בעיה עם החלפת זוג לפאלקן/קלבר/אחרים, אם זה מה שמתאים לך יותר.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור.

הסתכלתי על צמיגים שוב, כי ראיתי התחלה של יובש בחלק מהצמיגים ואני שוקל להחליף אותם לקראת החורף.

הבנתי שיש פאלקן ZE310 תוצרת פולין שיעלו 2000-2200₪ לרביעייה.

במחיר דומה, יש גם את זה:

image.thumb.png.19906609ee6f5f6a38c9a2625708901c.png

אם החיסכון משמעותי מבחינת עלויות, אפשר גם להרכיב את הצמיגים במרכז או בשפלה, במקום בבאר שבע.

פורסם

ZE310 תוצרת פולין? That's a first... 

גם כשהיה יבוא סדיר שלו לא זכור לי ייצור כזה, ומאז המלחמה הגיע יותר ה-ZE310R מהמזרח. 

אולי מדובר ב-FK510 או אפילו ב-ZE914 שעדין קיים במידה. בדוק יותר לעומק. 

אם מדובר ב-FK, זה צמיג ספורטיבי יותר.

אם זה לא הכיוון, אישית הייתי מתעדף את ההנקוק בתמונה. 

פורסם

יודע מאיפה במזרח?

דיברתי עם מישהו שקנה לאחרונה ZE310R, אמר שזה הגיע מפולין.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הוחלפה אתמול רביעייה.

היה נזק לצמיג הקדמי, אמרו לי בפנצ'רייה תחליף זוג.

החלטתי לעשות סדר ולהחליף את כל הרביעייה, בעיקר כי היה סלט (שני צמיגים מקוריים קוד מהירות V, צמיג נוסף כמו המקורי אבל קוד מהירות W וצמיג אחרון שהוא בכלל של חברת HAIDA עם קוד מהירות יותר גבוה (98) וקוד מהירות W).

שמתי 4 צמיגי קלבר HP5, טריים למדי, שבוע 18 של 2025. עלו 2100₪ כולל עבודה.

מעצבן אותי שהפנצ'רייה שמה בכל צמיג לחץ אוויר שונה, למרות שביקשתי ממנו למלא 36PSI בכל הצמיגים (זה מה שהיצרן דורש). הלכתי אחר כך לתחנת דלק וסידרתי בעצמי.

בנתיים ממה שנסעתי אתמול עם הרכב, מרגיש יותר נוח ויציב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

היה לי ניסיון טוב עם ג'נו בעברית, אבל אמרו לי שהתקלקל בתקופה האחרונה. לא יודע אם זה נכון או לא.

הלכתי לרפי צמיגים, נתן מחיר טוב, אבל מה שעיצבן אותי זה שכל צמיג היה עם לחץ אוויר אחר, למרות ששאלתי בסיום העבודה אם נבדק שכל הצמיגים על 36PSI.

היה עדיף שיגיד לי שלא מילא\לא בדק.

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...