Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

מכירים דרכים להתגבר על שיבושי GPS?
או אפליקציית ניווט בזמן אמת שאפשר איתה בזמן שיש שיבושי GPS?

מצאתי את הכתבה הזאת, וממליצים בה להוריד מפה OFFLINE בגוגל מפות. 
https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/bkyy4jnyc
הם לא אמרו, אבל אני מניח שאחרי הורדת המפה אני אמור לנווט בתוך ה-GOOGLE MAPS, וזה אמור להיות בסדר. 
הם גם מזכירים שם אפליקציות בשם Sygic ו-maps.me - מישהו מכיר או משתמש? 

תודה מראש. 

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם
  • מצחיק 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כשה-GPS משובש, אף אפליקציה לא תדע איפה אתה כדי לנווט ...

אפשר להכין מראש מסלול (ב-Google Map לדוגמה) ולהדפיס את הוראות הנסיעה מראש כמו שהייתי עושה לפני עידן הסמארטפונים והאפליקציות.

• רעיון טוב! 4
פורסם

לי תמיד עוזר לשנן מסלול נסיעה לפני שאני יוצא. כל דקה שהשקעתי בשינון המסלול והפניות משתלמת לי בנסיעה. באותה צורה, בכל פעם שאני מזדרז לצאת בלי לדעת בדיוק איך לסוע -  אני מתעכב בפניות לא נכונות, מה שמפצה על החיסכון בזמן ביציאה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הסיבה ששום אפליקציה לא תעזור היא שרכיב ה-GPS שבמכשיר מקבל סיגנל משובש ולכן המכשיר ממקם את עצמו על המפה באופן שגוי.

להוריד מפות Offline לא יעזור וגם לא נחוץ כיוון שאין בעיה להתחבר עם המכשיר לרשת הסלולרית, שזה מה שמצב Offline נועד לפתור.

שתי האפשרויות הן: להשתמש במפה מנייר (שהדפסת לבד או קנית) או להשתמש במפה בטלפון אבל להבין איפה אתה נמצא ולהתקדם ידנית עם המפה.

החסרון באשרות השניה היא שהמכשיר ינסה מידי פעם להקפיץ אותך למיקום השגוי ואז צריך להזיז ידנית את המפה לאיזור בו אתה נמצא.

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אם אתה חייל מילואים, צהל הוציא מהדורה מיוחדת של כרטא שאותה ניתן לבקש ולקבל של מפת ישראל, לא ברמה של אטלס הזהב (מבחינת הגודל) אבל בהחלט שימושי וקריא.

וכמובן מעודכן ל2024

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, פאטון כתב:

לי תמיד עוזר לשנן מסלול נסיעה לפני שאני יוצא. כל דקה שהשקעתי בשינון המסלול והפניות משתלמת לי בנסיעה.

זה בדיוק מה שהייתי עושה לפני שהומצא ה-gps, הגעתי ככה לכל פינה בארץ בלי לפתוח מפה באמצע נסיעה. כניסת הסמראטפונים ניוונה את היכולת הזאת כמעט לגמרי, אבל הגיחות לחיפה בחודשים האחרונים הכריחו אותי לחזור לאימונים... זה עובד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

https://play.google.com/store/apps/details?id=app.organicmaps

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand

לפני 10 שעות, אורי מ. כתב:

שתי האפשרויות הן: להשתמש במפה מנייר (שהדפסת לבד או קנית) או להשתמש במפה בטלפון אבל להבין איפה אתה נמצא ולהתקדם ידנית עם המפה.

החסרון באשרות השניה היא שהמכשיר ינסה מידי פעם להקפיץ אותך למיקום השגוי ואז צריך להזיז ידנית את המפה לאיזור בו אתה נמצא

למה שיקפיץ? אפשר לכבות GPS. חוץ מזה, תוכנות בד"כ לא אמורות להקפיץ כשאתה מדפדף באופן ידני, אלא רק במצב מיקום אוטומטי.

לפני 10 שעות, אורי מ. כתב:

להוריד מפות Offline לא יעזור וגם לא נחוץ כיוון שאין בעיה להתחבר עם המכשיר לרשת הסלולרית, שזה מה שמצב Offline נועד לפתור.

אכן לא ברור מה הקטע של כל הכתבות שמקשרות ענייני GPS למפות offline או מודפסות (?!).

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 20.10.2024 בשעה 18:48, hans כתב:

זה בדיוק מה שהייתי עושה לפני שהומצא ה-gps, הגעתי ככה לכל פינה בארץ בלי לפתוח מפה באמצע נסיעה. כניסת הסמראטפונים ניוונה את היכולת הזאת כמעט לגמרי, אבל הגיחות לחיפה בחודשים האחרונים הכריחו אותי לחזור לאימונים... זה עובד.

אני אישית עובד ככה תמיד ועד היום.. ככה, לא עלינו, אני אפילו מבין לאן אני נוסע ואיפה אני נמצא

לא אבין בחיים את האובססיה של ישראלים על GPS

יש לי חברים שמפעילים על כל נסיעה לאותו מקום שנוסעים כבר 10 שנים

מה כל כך קשה לפתוח מפה (גוגל מפס) להסתכל ולדעת לאן אתה נוסע?

ברוב המקרים אתה צריך להגיע לכביש מהיר כלשהו, לרדת ממנו במחלף/צומת X לתוך העיר/יישוב שאתה רוצה ומשם בדרך כלל יש עוד איזה 3-4-5 פניות על למקום שאתה רוצה להגיע

אולי רק ירושלים וחיפה הן מסובכות במיוחד אבל ברוב שאר המקומות זה די פשוט

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, whiterabbit כתב:

אולי רק ירושלים וחיפה הן מסובכות במיוחד אבל ברוב שאר המקומות זה די פשוט

דווקא הניווט בחיפה פשוט, אבל לך תמצא סמטה בת״א, שלאהלדבר על ביתֶבפ״ת

אוב, אני חיפאי אז נקודת המבט לי שונה.

ובכל זאת הנווטן נותן הרבה מידע נוסף מעבר לשמאלה-ימינה. אתה יודע כמה פעמים ווייז הציל אותי מפקקי ענק בדרך היומיומית שלי? אני מתכוון, להגיע לעבודה בזמן במקום באיחור שעתיים.

ברוב המקומות היציאה מהכביש המהיר היא רק תחיל הניווט בכבישים המקומיים. לפני שה-GPS הפך כלי עממי, לקראת נסיעות לחו״ל הייתי מעין לעצמי הוראות נהיגה פניה אחרי פניה, לפעמים לרמת הנתיב, ומישהו היה יושב לידי וקורא את ההוראות. הבעיה היא שכל טעות היתה גוררת צורך בהתאפסות על מפת נייר. לא תמיד טריוויאלי באיזור לא מוכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש שלשה שימושים שונים לתכנות הניווט והפתרון לכל אחד מהם שונה:

1. הגעה לישוב מסוים: השילוט של נתיבי ישראל והעיריות הוא בדרך כלל טוב. צריך להרים את העיניים ולקרוא "ישר לחיפה ימינה לעפולה".

2. הגעה לכתובת ספציפית בעיר לא מוכרת: כמו לפני עידן האפליקציות, הדפסת סוף המסלול ממפות גוגל או אופנסטריט ולימוד. אם מתברברים, עוצרים במקום בטוח בצד ומתקנים.

3. עקיפת פקקים: פה וייז לא מככב לאחרונה גם עם GPS. הרבה פעמים אני מקבל מסלול אחד ישר בפקק. כשאני בוחר במסלול חליפי וייז מתלונן שאעשב פרסה בחזרה לתוך הפקק. רק אחרי שאני עמוק במסלול החליפי שאני בו הוא שם לב רבע שעה יותר מהר. אז צריך נסיון במסלולים השונים ויכולת הערכה עם נתוני המהירות הממוצעת... לא תמיד קל. באיזורים המשובשים אני לא בטוח שנתוני הפקקים מעודכנים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הפסקתי להשתמש בווייז מאוקטובר 23, אחרי שבקריות קיבלתי הוראה לפנות לכיוון גונן.

באזורים המשובשים אין נתוני פקקים. למעשה הפונקציה הזו נוטרלה כדי שהאוייב לא ידע היכן ריכוזים שאליהם ירצה להכווין התקפות. איני יודע האם הדבר נעשה בכל הארץ או רק בצפון. וזאת, מעבר לכך שנתוני הפקקים גם הם תלויי GPS. האמת היא שלא היה מפריע לי לדווח על פקקים על המסלולים של רפיק חרירי, שהמטוסים מאיראן יחפשו דרך עוקפת 😄.

ובכל זאת, עד לפני שנה אם הווייז היה מורה לי לצאת מ-22 לפני היציאה הרגילה הייתי מציית, כי במקום הזה כל fender bender גורם לפקקים של 2-3 שעות, וכמובן שאני מכיר את כל הדרכים היטב. בכל זאת זה המסלול שלי למעלה מ-30 שנה, הרבה לפני ש-22 נסלל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

באותו עניין, חוץ מוויז שפתאום באמצע הנסיעה בכביש מהיר משתגע ומתחיל לצעוק עליי לפנות ימינה ושמאלה, בזמן האחרון, יש איזורים קבועים שבהם ה-Car Play מתנתק ורק כשעוברים אותם חוזר ומתחבר לבד, נראה שגם קשור לשיבושים בספקטרום האלקטרומגנטי...

עריכה אחרונה על ידי winner

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...