Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה גרם לכם לאבד אמון ברכב?

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי לאחרונה במקרה של רכב שנוסע אולי 5 אלף בשנה, אמין בדרך כלל, אבל תקלה אחת של 3 אלף שקל גרמה לבעלים שלו לאבד בו אמון ולרצות למכור אותו. 

לטעמי זה מאוד מוגזם, אבל סתם עלה בי תהיות מה היה הגבול מבחינתי ברכבים שהיו לי שגרם לי למכור מהסיבה הזאת? 

במקרה שלי זה היה עם הסיטרואן סי 3 וכול סאגת הרצועת טיימינג הטבולה. מכתחילה לא היה לי אמון גדול, אבל אחרי שנדלקה לי מנורת מנוע והיה צורך להחליף את הרצועה שהתחילה להתפורר, איבדתי אמון מוחלט ברכב ורציתי להפטר ממנו במיידי. העניין שאני גם נוהג הרבה. אם הייתי נוהג 5 אלף בשנה, כניראה שהייתי יותר סובלני בקשר לזה. 

מה היה המקרה שלכם? וגם מה הרקע מאחורי זה? שכן דין רכב עבודה שנוסע הרבה שונה לגמרי מדין רכב שני שכמעט ולא נוסע. 

פורסם
לפני 8 דקות, davemustaine87 כתב:

מה היה המקרה שלכם?

לא היה אצלי דבר כזה. 

יש לי אוטו עם 300 אלף ק"מ, יש לי אמון מלא בו, מכיר את כל המחלות והשטויות שלו. אם מחר הוא מתקלקל, נראה מה עושים. נגיע לגשר נעבור אותו וכו'. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

פורסם

לנו הייתה יונדאי i20 שהלך ראש מנוע, אחרי השיפוץ התקלות פשוט לא פסקו, המוסכניק היה זוועה.

יצויין שהיינו גרים אז ביישוב שכמעט כל נסיעה הייתה מצריכה מעבר באחד הכפרים הפחות נעימים (שעלה לכותרות כמה פעמים) והחשש להתקע שם עם הרכב הכריע למכור אותו כמה שיותר מהר. 

פורסם

25 שנה החזקתי רנואים ומשם עברתי ישירות ל dsg יבש.

.אני מנחש שהבנת כבר שגם ברכבים אני אתאיסט גמור 

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתה לי רנו מגאן קופה בשנת 2001.

מעבר לתקלות שהייתי מסוגל לסלוח להם, והיו לא מעט, הייתה לה בעיה שכל כמה התנעות ובאופן בלתי צפוי היא פשוט לא הייתה מניעה, לא סטרטר ולא נאדה. זה לא הייתה בעיית מצבר ולא היה קודן - פשוט באג באימובליזר המקורי.

כמובן שזה תמיד קרה בתזמון הכי לא מתאים, ובמיקום הכי לא מתאים, וכל פעם זה היה מסתדר לבד אחרי בין 10 דקות לשעה.

תמיד לצאת לדרך היה הגרלת לוטו, בלתי נסבל.

• מבאס 1
  • מעניין 1

STI 2004

פורסם

תפרט. האם הרכיב הזה היה חדש מקורי או תחליפי מיצרן טוב? או חלק משומש/משופץ?

תיקון יקר לא צריך לגרום לאבד את האמון ברכב. תיקונים יקרים הם חלק מאחזקת רכב.

מה שגורם לאיבוד אמון, הוא רכב שתוקע אותך באמצע הנסיעה, או שלא מניע כשצריך אותו. והרבה פעמים מה שגורם לתקלה החוזרת, הוא התיקון הזול.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קשה לומר שאיבדתי אמון ברכב מסויים, עד כדי כך שמיהרתי להפטר ממנו.

אצלי בדרך כלל זה היה להעמיד אותו בצד כמה חודשים,  רק כדי לאסוף מספיק אומץ כדי להזמין גרר שיקח אותו למגרש הגריטה.

(כשאני חושב על זה, אני בדרך כלל הייתי התחנה האחרונה של הרכב).

אבל אובדן אמון יכול להתבטא בצורות שונות, הנה אחת מהן. לא הייתי רחוק מאקט כזה עם המינימיינורים שלי.

פורסם

תקלה במשאבת שמן מנוע שכדי להחליף את המשאבה צריך לפרק את כל המנוע = עלות החלפה כמו החלפת מנוע. (קקטוס).

הרכב נמכר עם התקלה (ועם גילוי נאות והפחתה ניכרת במחיר).

פורסם

הטויוטה קורולה 1998 שנאלצתי לגרור פעמיים כשהגיעה לגיל 12 - פעם דליפה ממשאבת המים בדיוק ביום מסיבת בר המצווה של אחד הבנים, פעם שניה ״פוף״ וענן לבן מהגריל כשעמדתי בצומת, בסופו של דבר זה היה רק כשל בפקק הרדיאטור.

בדקתי במרשם מספרי הרישוי, עבר טסט לפני מספר שבועות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חמסה חמסה טפו טפו מלח מים שום בצל, אבל מעולם לא "חטפתי צינור" והתייאשתי מאוטו שבבעלותי (גם מהפורד פוקוס שעשיתי לה ראש מנוע),  ואת כולם מכרתי במצב נסיעה, לא בלחץ, כשעלתה הזדמנות לקנות אוטו חדש יותר.

ב17 שנה היו בבעלותי 6 מכוניות בלבד, לעומת חבר'ה פה שמחליפים מכוניות כמו גרביים, אז אולי זה קשור גם לזה...

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ספרתי כמה מכוניות היו בבעלותי ב-35 השנים האחרונות - סה״כ 12, אבל זה כולל גם את המכוניות של אשתי (ולא כולל רכבי ליסינג שהיו לה כמה שנים והוחלפו לפי מדיניות הליסינג ולא הצרכים שלי). למעשה 10 מתוכן היו אצלי בין 6-9 שנים, ושתי המכוניות שנמכרו צעירות נמכרו בשל צורך כלכלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...