Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

THP 165 VS 208

ik3

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, ik3 כתב:

אתה מתכוון לK&N רגיל?

יש כאלו שתחליף למקורי עם זרימה טיפה יותר טובה.

מניח שבלי קשר קאצ קאן כנראה יהיה חובה במנוע הזה

תראה, נעות על הכביש מכוניות שכבר חצו את ה-200k ק"מ. מנוע סטוק, שלא שיחק עם פילטרים שלא עומדים בהגדרת היצרן - לא מכיר דיווחים על בעיות. 

בהקשר הזה, הקפדה על מסננים לפי הגדרת יצרן של יצרנים נורמליים, הקפדה על שמן לפי מפרט יצרן והחלפות שמן של פעם ב-10k או שנה לפחות, יבטיחו חיים ארוכים מאד למנוע הזה. 

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

לבקשתך בפוסט השני, מעלה פה את החוויה שלי מה208GTI.

הייתה בבעלותי עד לפני כמעט שנתיים פיגו 208GTI, 2015, אני יד2, שהגיעה לידיי עם 60 אלף ק"מ. הרכב כמובן טופל במוסך היבואן כל חייו לפני שהגיע לידיי והיה תיעוד טיפולים מלא ואף מקדים למה שצריך by the book.

כמובן שגם לאחר הקנייה, הרכב נכנס למוסך גבע ליישור קו מלא, טיפול והחלפה של כל דבר שרק יכלו והעלה סימן שאלה (מכסה שסתומים, פלאגים, טיפול כמובן, רפידות וצלחות חדשות, נוזל קירור, נוזל בלמים, וצמיגים חדשים).

הרכב היה כיף גדול! השילוב של המשקל הקל, המנוע החזק והאבזור המצויין היה ממש כיף.

אבל לצערי, הראה אמינות ממש ממש לא טובה בשנה שהחזקתי בה, מצאתי את עצמי 3 פעמים בשנה גורר את הרכב למוסך גבע בת"א.

פעם ראשונה על קויל שנשרף בזמן נסיעה עירונית (אז לא ידעתי לאבחן את התקלה, בדיעבד הייתי מסדר בעצמי).

פעם שנייה הרכב החל לעלות מעט טמפרטורות (היה בחורף וללא שום סיבה). למזלי אני תמיד פוזל לכיוון המד מעלות, ותפסתי אותו עוד לפני הקו האדום, מה שהציל את הראש מנוע. הוחלף טרמוסטט. דבר זה קרה למרות שאני פעם בשבוע הייתי בודק שמן, ואת כל הנוזלים.

פעם שלישית, הלכה לי המשאבת דלק האחורית, והרכב עלה שוב על הגרר, מה שהיווה מבחינתי את הקש ששבר את גב הגמל.

לצערי אני מסכם את החוויה עם הרכב מאוד ברגשות מעורבים, בעיקר בגלל האמינות שלה, שאני אכלתי אותה חזק. מצד שני, רכב ספורטיבי עם חבילה כזו אני לא חושב שקיים עוד היום.

מקווה מאוד שהבעלים הבאים נהנה מהיישור קו האגרסיבי שנכפה עליי :) 

עריכה אחרונה על ידי Erel
  • אהבתי 1

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם (נערך)

ואם לשאלה כללית מה דעתכם האם זה נשמע סביר בתור רכב דיילי? לסופש יש לי את הטייפר אבל ליום יום אני צריך משהו שלא ידכא אותי כמו הלc1 ויהיה מתאים לנסיעות קריות-מרכז פעמיים בשבוע בחסכון יחסי ונוחות גבוהה, תנאי נוסף הוא הגודל מריבי הוא סופר מיני.

ברור לי שזה לא טיפוסי אבל עדין זה הכיון שנראה לי הכי הגיוני בהשוואה לאלטרנטיבות(נגיד עד 50k), האלטרנטיבות אגב הן 208 דיזל(שכולן גמורות בצורה הזויה), איביזה ליטר(מה שמחזיר אותי לרכב מדכא) ומיטו טיגט(שזה אומר ירידה משמעותית בשנתון ועליה גדולה בקמ, ולא בטוח שיהיה בכלל חסכוני יותר מהפיגו, כנראה שלא)

עדכון: 208 גם מה שהיה גמור כבר אין בלוח, מיטו צריך לבדוק לגבי עניין הנוחות קצת סקפטי לגבי, לגבי האיביזה גם כן צריך לבדוק עניין הנוחות(האם יש הבדל בין הfr לבין הרגילה מבחינת המושב? כי ברגילה המושב זוועה למיטב זכרוני)

לפני 33 דקות, Erel כתב:

לבקשתך בפוסט השני, מעלה פה את החוויה שלי מה208GTI.

הייתה בבעלותי עד לפני כמעט שנתיים פיגו 208GTI, 2015, אני יד2, שהגיעה לידיי עם 60 אלף ק"מ. הרכב כמובן טופל במוסך היבואן כל חייו לפני שהגיע לידיי והיה תיעוד טיפולים מלא ואף מקדים למה שצריך by the book.

כמובן שגם לאחר הקנייה, הרכב נכנס למוסך גבע ליישור קו מלא, טיפול והחלפה של כל דבר שרק יכלו והעלה סימן שאלה (מכסה שסתומים, פלאגים, טיפול כמובן, רפידות וצלחות חדשות, נוזל קירור, נוזל בלמים, וצמיגים חדשים).

הרכב היה כיף גדול! השילוב של המשקל הקל, המנוע החזק והאבזור המצויין היה ממש כיף.

אבל לצערי, הראה אמינות ממש ממש לא טובה בשנה שהחזקתי בה, מצאתי את עצמי 3 פעמים בשנה גורר את הרכב למוסך גבע בת"א.

פעם ראשונה על קויל שנשרף בזמן נסיעה עירונית (אז לא ידעתי לאבחן את התקלה, בדיעבד הייתי מסדר בעצמי).

פעם שנייה הרכב החל לעלות מעט טמפרטורות (היה בחורף וללא שום סיבה). למזלי אני תמיד פוזל לכיוון המד מעלות, ותפסתי אותו עוד לפני הקו האדום, מה שהציל את הראש מנוע. הוחלף טרמוסטט. דבר זה קרה למרות שאני פעם בשבוע הייתי בודק שמן, ואת כל הנוזלים.

פעם שלישית, הלכה לי המשאבת דלק האחורית, והרכב עלה שוב על הגרר, מה שהיווה מבחינתי את הקש ששבר את גב הגמל.

לצערי אני מסכם את החוויה עם הרכב מאוד ברגשות מעורבים, בעיקר בגלל האמינות שלה, שאני אכלתי אותה חזק. מצד שני, רכב ספורטיבי עם חבילה כזו אני לא חושב שקיים עוד היום.

מקווה מאוד שהבעלים הבאים נהנה מהיישור קו האגרסיבי שנכפה עליי :) 

תודה רבה!

שלך אגב היה ה200 או 208 כוח?

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

לשאלתך, החזקתי ב200 כ"ס (העדפתי בגלל הממיר הבעייתי ב208 כ"ס).

במקרה ;) החזקתי גם מיטו (אמנם לא TJET אבל בכל זאת).

בעיניי הרכב יותר כיף מהפיגו, משהו באופי הרועש שלו כבש אותי. אבל האיכות חיים בו הרבה פחות טובה מאשר בפיגו. הרכב יותר חלש, פחות נוח וללא קרוז וכל הפינוקים של הפיגו ובנוסף המושבים משמעותית פחות נוחים ופחות עוטפים מהמושבים בפיגו.

בעיניי, אין ספק שלחיות עם הפיגו יהיה הרבה יותר נוח, בטח בנסיעות מנהלתיות כאלה ארוכות על בסיס שבועי.

עריכה אחרונה על ידי Erel
  • אהבתי 1

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Erel כתב:

לשאלתך, החזקתי ב200 כ"ס (העדפתי בגלל הממיר הבעייתי ב208 כ"ס).

במקרה ;) החזקתי גם מיטו (אמנם לא TJET אבל בכל זאת).

בעיניי הרכב יותר כיף מהפיגו, אבל האיכות חיים בו הרבה פחות טובה מאשר בפיגו. הרכב יותר חלש, פחות נוח וללא קרוז וכל הפינוקים של הפיגו ובנוסף המושבים משמעותית פחות נוחים ופחות עוטפים מהמושבים בפיגו.

בעיניי, אין ספק שלחיות עם הפיגו יהיה הרבה יותר נוח, בטח בנסיעות מנהלתיות כאלה ארוכות על בסיס שבועי.

כן תנאי ראשון שלי בשביל הפיגו זה שיהיה ה208 עם הריביזה האחרונה שטיפלו בכל השטויות שלהם,

לגבי ממיר אם ילך אני אשים בלי, ומקסימום אוסיף משתיק(גם יעשה את הרכב כנראה יותר חסכוני קצת)

ולגבי המיטו אני מוכן לשקול רק טיגט כי המולטי איר זה יהיה להכניס ראש בריא למיטה חולה🤧 

לפני 23 שעות, menir1 כתב:

תראה, נעות על הכביש מכוניות שכבר חצו את ה-200k ק"מ. מנוע סטוק, שלא שיחק עם פילטרים שלא עומדים בהגדרת היצרן - לא מכיר דיווחים על בעיות. 

בהקשר הזה, הקפדה על מסננים לפי הגדרת יצרן של יצרנים נורמליים, הקפדה על שמן לפי מפרט יצרן והחלפות שמן של פעם ב-10k או שנה לפחות, יבטיחו חיים ארוכים מאד למנוע הזה. 

זה אצלי הסטנדרט לא משחק עם טיפולים ועושה טיפולים עודפים.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

ממה שאני מכיר, לא היו שינויים דרמטיים בחלק המכני של המתיחת פנים (המעבר ל208 כ"ס).

בהחלט הממיר לא הדאגה הראשונה, כי ברגע שקורה אפשר או לאפס תקלה ולחיות עם זה לזמן מה, לבנות כבר מערכת פליטה עם דודים והכל 😈, או פשוט להעביר בקומבינה.

לגבי המיטו, דווקא המולטיאייר שאני מכיר שטופלו טוב, לא עשו שום בעיות (והכרתי כמה וכמה וגם משופרות עם מעל 200K קילומטר).

המערכת הזו אכן רגישה להזנחה, אבל אם יש טיפולים מאז שהרכב נקנה וטופל לפחות כל 15K ובידייך יעבור לכל 10K, לא חושב שצפויה לך משם תקלה (כמובן שיש לימונים בכל מקום).

כן הייתי יותר דואג מהחיישן מוט הגה שעלול להתפגר בנסיעה ולהוות סכנה.

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

פורסם
לפני 3 דקות, Erel כתב:

ממה שאני מכיר, לא היו שינויים דרמטיים בחלק המכני של המתיחת פנים (המעבר ל208 כ"ס).

בהחלט הממיר לא הדאגה הראשונה, כי ברגע שקורה אפשר או לאפס תקלה ולחיות עם זה לזמן מה, לבנות כבר מערכת פליטה עם דודים והכל 😈, או פשוט להעביר בקומבינה.

לגבי המיטו, דווקא המולטיאייר שאני מכיר שטופלו טוב, לא עשו שום בעיות (והכרתי כמה וכמה וגם משופרות עם מעל 200K קילומטר).

המערכת הזו אכן רגישה להזנחה, אבל אם יש טיפולים מאז שהרכב נקנה וטופל לפחות כל 15K ובידייך יעבור לכל 10K, לא חושב שצפויה לך משם תקלה (כמובן שיש לימונים בכל מקום).

כן הייתי יותר דואג מהחיישן מוט הגה שעלול להתפגר בנסיעה ולהוות סכנה.

היו ולא מעט במעבר מ200  ל208 ששיפרו אמינות משמעותית, ה200 הוא דומה מאוד לn18 שהיה במיני בריביזה האחרונה שלו שזה כבר טיפלו בהרבה מהמחלות אבל עדין לא מנוע בריא במיוחד.
ב208 הוא כבר מגיע אחרי ריביזה נוספת ששם כבר להבנתי כמעט ואין שטויות.

לגבי המוט הגה במייטו אכן בעיה ידועה שמעלה עוד חשש לגבי הדגם.

• מעניין 1

פורסם
לפני 49 דקות, Erel כתב:

ממה שאני מכיר, לא היו שינויים דרמטיים בחלק המכני של המתיחת פנים (המעבר ל208 כ"ס)

החליפו את משאבת הזרקה לחץ גבוה, שהייתה בעייתית בגרסת ה-200 כ״ס (ואז הממיר הפך לבעייתי עם אורך חיים קצר... הצרפתים לא יכולים לתקן משהו אחד בלי להרוס משהו אחר, כדי שיהיה ״איזון״...). בנוסף שינו תוכנת ניהול מנוע שהגדילה את המומנט (30.6 קג״מ לעומת 28 קג״מ) שהגיע בסל״ד קצת יותר גבוה ממקודם. שינוי נוסף זה הורדה של הרזונטור בגרסת ה-208 לטובת סאונד דומיננטי יותר (חופר קצת במהירות שיוט).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

השינוי לא דרמטי כמו שאמרו פה, זה לא כמו השינוי בין 156 ל 165.

מההיכרות שלי המקרה של @Erel מבאס אבל ממש ממש לא מייצג, ובאופן יחסי לרכבים אחרים הוא די אמין בהיבט של תקלות משביתות (=גרירה למוסך).

פורסם (נערך)

מקפיץ לא יודע אם יש צורך בשרשור נוסף, 

בגדול אני חושב האם יש אלטרנטיבות נוספות לדרישות שלי פרט ל208GTI שבגדול נשמע שיחסית בסדר מבחינת עד כמה שהיא עונה לדרישות אבל עדין נושא האמינות מעט מטריד בכל זאת זאת דיילי לגמוע קמ רבים.

הדרישות שלי הן כאלו:

-חסכון בדלק 1ל15 ומעלה

-נוחות נסיעה טובה, אני הולך להעביר שעות רבות ברכב

-מחיר גבול עליון 50K

-גודל מירבי: סופר מיני

-שיהיה לא לגמרי מדכא לשימוש(אני מבין שזה נורא סובייקטיבי אבל מקווה שתצליחו להבין את הכוונה כאן)

כרגע עם C1 דיילי והדבר שהכי קשה לי איתה שהיא מדכאת אותי, אני חייב לפחות רמה מינימלית של ריגוש מהרכב

אפשרויות שחשבתי עד כה:

208 GTI כמו שאמרתי דגם ה208כוח אחרי ריביזיה.

208 דיזל(אמורה להיות מאוד דומה ל208 הרגילה שזה סביר לגמרי בנוחות), אין בשוק כרגע אז לא רלוונטי

דציה סטפוי דיזל - לא יודע אם תהיה הבדל באיזשהו אופן ביחס לC1 וכנראה אותה בעיה תהיה בה של רכב מדכא, למרות שפחות עגלה שזה לטובתה

הונדה CRZ- כיון מעניין אבל יש להן שוק סגור שבו כל הבעלים משחקים אותה קרטל ומחזיקים את המחיר למעלה- 100% מעל מחירון, מה גם שכל דגם שראיתי או שממש מדליק נורות אדומות או עם 250-270 אלף קמ

הונדה גאז - ממה שראיתי כולן שמפורסמות נראות מזעזע ועם קמ 200++, וחושד שאחת כזאת תחזיר אותי לבעיה של רכב מדכא(אם ככה לא עשינו כלום בהחלפה)

איביזה 1.0(FR) - כיוון אפשרי ולכאורה הרכב חסכוני אולי אפילו הכי חסכוני ברשימה הזו, אבל התחושה שלי היא 1 שהרכב יהיה לא נוח בעליל ו2 מדכא, מעניין אותי אם בגרסת FR המושבים איכותיים ונוחים יותר? כי ברגילה במצב פשוט עצוב מאוד.

אלפא מיטו TGET- אולי תצליח להוציא איזה רבה חיוך ממני(בתקווה) אבל מדובר בשנתונים ישנים מאוד (09-10) והרבה מהרכבים כבר 200++ אלף קמ, לא בטוח שהרכב חסכוני ביחס לGTI(חבר עם אברט אמר שהייתה אוכלת לו 1ל12 ויותר ברגיל), ובטוח שבצד הנוחות היא לא תהיה מבריקה, אבל אמינות לפחות מצד המנוע אמורה להיות בסדר.

הDS3 ירדה כרגע כי אין בשוק (אותו סטטוס של ה208דיזל)

*לא מעניין אותי ידני או אוטומט אבל יש נטייה קלה לידני(הרגל)

אם יש כיונים נוספים אשמח לשמוע

נב מבאס אותי שדגמים טובים לא מגיעים לארץ, למשל ראיתי בלונדון DS3 דיזל- נראה לי כמו רכב שהיה מתאים לדרישות שלי כמו כפפה ליד

עריכה אחרונה על ידי ik3

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 19.9.2024 בשעה 15:46, ik3 כתב:

מקפיץ לא יודע אם יש צורך בשרשור נוסף, 

בגדול אני חושב האם יש אלטרנטיבות נוספות לדרישות שלי פרט ל208GTI שבגדול נשמע שיחסית בסדר מבחינת עד כמה שהיא עונה לדרישות אבל עדין נושא האמינות מעט מטריד בכל זאת זאת דיילי לגמוע קמ רבים.

הדרישות שלי הן כאלו:

-חסכון בדלק 1ל15 ומעלה

-נוחות נסיעה טובה, אני הולך להעביר שעות רבות ברכב

-מחיר גבול עליון 50K

-גודל מירבי: סופר מיני

-שיהיה לא לגמרי מדכא לשימוש(אני מבין שזה נורא סובייקטיבי אבל מקווה שתצליחו להבין את הכוונה כאן)

כרגע עם C1 דיילי והדבר שהכי קשה לי איתה שהיא מדכאת אותי, אני חייב לפחות רמה מינימלית של ריגוש מהרכב

אפשרויות שחשבתי עד כה:

208 GTI כמו שאמרתי דגם ה208כוח אחרי ריביזיה.

208 דיזל(אמורה להיות מאוד דומה ל208 הרגילה שזה סביר לגמרי בנוחות), אין בשוק כרגע אז לא רלוונטי

דציה סטפוי דיזל - לא יודע אם תהיה הבדל באיזשהו אופן ביחס לC1 וכנראה אותה בעיה תהיה בה של רכב מדכא, למרות שפחות עגלה שזה לטובתה

הונדה CRZ- כיון מעניין אבל יש להן שוק סגור שבו כל הבעלים משחקים אותה קרטל ומחזיקים את המחיר למעלה- 100% מעל מחירון, מה גם שכל דגם שראיתי או שממש מדליק נורות אדומות או עם 250-270 אלף קמ

הונדה גאז - ממה שראיתי כולן שמפורסמות נראות מזעזע ועם קמ 200++, וחושד שאחת כזאת תחזיר אותי לבעיה של רכב מדכא(אם ככה לא עשינו כלום בהחלפה)

איביזה 1.0(FR) - כיוון אפשרי ולכאורה הרכב חסכוני אולי אפילו הכי חסכוני ברשימה הזו, אבל התחושה שלי היא 1 שהרכב יהיה לא נוח בעליל ו2 מדכא, מעניין אותי אם בגרסת FR המושבים איכותיים ונוחים יותר? כי ברגילה במצב פשוט עצוב מאוד.

אלפא מיטו TGET- אולי תצליח להוציא איזה רבה חיוך ממני(בתקווה) אבל מדובר בשנתונים ישנים מאוד (09-10) והרבה מהרכבים כבר 200++ אלף קמ, לא בטוח שהרכב חסכוני ביחס לGTI(חבר עם אברט אמר שהייתה אוכלת לו 1ל12 ויותר ברגיל), ובטוח שבצד הנוחות היא לא תהיה מבריקה, אבל אמינות לפחות מצד המנוע אמורה להיות בסדר.

הDS3 ירדה כרגע כי אין בשוק (אותו סטטוס של ה208דיזל)

*לא מעניין אותי ידני או אוטומט אבל יש נטייה קלה לידני(הרגל)

אם יש כיונים נוספים אשמח לשמוע

נב מבאס אותי שדגמים טובים לא מגיעים לארץ, למשל ראיתי בלונדון DS3 דיזל- נראה לי כמו רכב שהיה מתאים לדרישות שלי כמו כפפה ליד

אני בסוגייה דומה, מעניין אותי על מה הלכת בסוף?

פורסם
לפני 3 שעות, bugo121 כתב:

אני בסוגייה דומה, מעניין אותי על מה הלכת בסוף?

לבינתיים נשארתי עם הC1, החישוב שלי הוא כלכלי ולהביא את הGTI היה יוצא לי בעלות לא משמעותית נמוכה מאשר להחזיק טייפ ר דיילי, עם הC1 זה משמעותית פחות ולכן זה נשאר המצב כרגע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...