Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד עולם הרכב

shay76s

פוסטים מומלצים

אני למדתי בצורה קצת אקראית ולא מסודרת לפי סדר...

זה התחיל מסרטונים ביוטיוב והתנסות פיזית על רכבים. גם כשהייתי במוסכים הייתי מתעניין ושואל את המוסכניק מה הוא עושה לא בקטע של חפירה אלא בקטע של למידה, ורובם הסבירו יפה מאד ושיתפו אותי בכל פעולה. הן בכפרים והן במורשים.

ואז הכל מתחבר ביחד, הסרטונים ומה שהעניים רואות מקרוב. 

יש אחלה סרטונים בעברית ביוטיוב שיתנו לך רקע טוב בעברית, ואת המילים שהם יאמרו בסירטונים באנגלית, כמו למשל, גיר DCT/DSG, אתה לוקח וחופר על זה באנגלית. כשיהיה לך את הבסיס בעברית ותבין מה זה DCT, אתה גם תבין את פחות או יותר את ההסברים באנגלית ותוכל להתקדם יותר ויותר(גם באנגלית).

את המעט של המעט של האנגלית שאני יודע(בנתיים), זה בגלל רכבים.

ככה אתה תדע את כל שמות החלקים שנמצאים בתוך חלק אחד. לדוגמא: מנוע מכיל פיסטון, תלתלים(או טלטלים), גל ארכובה שנקרא גם כקראנק, וכו'.

דיפרנציאל(או כמו שתבין בהמשך שהישראלים אוהבים לקצר ואתה תשמע אותם אומרים דיפ', כמו דפי'(ברילטור).) מכיל בתוכו גלגל שיניים שנקרא קורונה, סטליטים ופלנטרים, וכו.

יש הרבה דוגמאות, אבל זה הכיוון וככה תמשיך ותראה שאתה מבין מצויין.

ואז אתה גם תבין איך הכל פועל ומה ההיגיון. למשל לגבי הדיפ' יש סרטוני הסבר ברורים ממש שמסבירים את פעולותיו.

יש את בני הרניק, גם לכפיר ובועז יש סדרת סירטונים על ברקסים בולמים ועוד עם הרבה מידע.

וגם את של Elic25 כמו שכבר נכתב פה.

בקיצור... לא חסר.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בתאריך 16.9.2024 בשעה 00:29, shlomiko כתב:

יש מחסור גדול במוסכניקים ולכן ישנם כאלה מוסכים שמחפשים ידים עובדות אפי' ללא ניסיון.

תכל'ס ללמד עובד לעשות טיפול 10K זה תרגול של פעם פעמים וזה רוב העבודה, כנ"ל החלפת בלמים וצלחות

חבר שלי מנהל מוסך גדול בפתח תקווה מחפש, אם זה מעניין אותך תשלח לי הודעה בפרטי

הייה יכול להיות מתאים הבעיה שאני גר בצפון. חשבתי שבשביל לעבוד במוסך צריך לעבור קורס...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לך ש״בני הדודים״ ( למעשה חצאי-אחים, אותו האבא  האם אחרת) שעובדים במוסכי המדרכה עברו קורס 😜

כנס למוסך כללי בקירבתך ושאל אם צריך מיתלמד. לא יזיק.

בתאריך 16.9.2024 בשעה 04:24, cohen motor 377 כתב:

תלתלים(או טלטלים)

תלתלים יש בראש, טלטלים מלשון טילטול , (רגע של עברית, כי אישתי מורה לדקדוק ולשון😉)

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zaf כתב:

תלתלים יש בראש, טלטלים מלשון טילטול , (רגע של עברית, כי אישתי מורה לדקדוק ולשון😉

אני יודע מה המשמעות כן?!

כתבתי כך כי אני יודע שיש כאלה שכותבים ככה, ויש כאלה שכותבים ככה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, zaf כתב:

נראה לך ש״בני הדודים״ ( למעשה חצאי-אחים, אותו האבא  האם אחרת) שעובדים במוסכי המדרכה עברו קורס 😜

כנס למוסך כללי בקירבתך ושאל אם צריך מיתלמד. לא יזיק.

תלתלים יש בראש, טלטלים מלשון טילטול , (רגע של עברית, כי אישתי מורה לדקדוק ולשון😉)

פעם היה כאן מישהו שהסמלון שלו היה שלט ״גן טלטלים״.

פות״ש - מה שמציעים לך כאן זה ללכתֶלהיותֶשוליה. בוא אגלה לך משהו - גם את המקצוע שלי (רפואה) לומדים 3 שנים תיאוריה, ואחר כך עובדים כשוליות הרבה שנים.

יש לי שתי שאלות:

1. אולי פספסתי משהו, אבל האם כוונתך ללמוד טיפול ברכב כמקצוע או כתחביב?

2. מה הרקע המקצועי והלימודי שלך?

האמת היא שאני ממליץ לך להשקיע בלימודי האנגלית, כיוון שבכל מקצוע שבו תבחר לעסוק תזקק לה. למשל - כטכנאי רכב תזקק להיכרות יסודית עם מערכות של כל דגם רכב ספציפי, והספרות המקצועית תהיה באנגלית. וכך בכל תחום שבו תרצה לעסוק, אם כמקצוע ואם כתחביב.

שיהיה בהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, sperial כתב:

פעם היה כאן מישהו שהסמלון שלו היה שלט ״גן טלטלים״.

פות״ש - מה שמציעים לך כאן זה ללכתֶלהיותֶשוליה. בוא אגלה לך משהו - גם את המקצוע שלי (רפואה) לומדים 3 שנים תיאוריה, ואחר כך עובדים כשוליות הרבה שנים.

יש לי שתי שאלות:

1. אולי פספסתי משהו, אבל האם כוונתך ללמוד טיפול ברכב כמקצוע או כתחביב?

2. מה הרקע המקצועי והלימודי שלך?

האמת היא שאני ממליץ לך להשקיע בלימודי האנגלית, כיוון שבכל מקצוע שבו תבחר לעסוק תזקק לה. למשל - כטכנאי רכב תזקק להיכרות יסודית עם מערכות של כל דגם רכב ספציפי, והספרות המקצועית תהיה באנגלית. וכך בכל תחום שבו תרצה לעסוק, אם כמקצוע ואם כתחביב.

שיהיה בהצלחה!

רוצה ללמוד רכב כתחביב... מאוד אוהב לעשות את הדברים בעצמו לפחות את הדברים הבסיסים...

רקע מקצועי שלי ... שיווק ומתחיל הנדסאי בניין בקרוב.

ויש לי 3 יחידות באנגלית אבל צריך עוד לשפר משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי shay76s
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
בתאריך 12.9.2024 בשעה 23:08, עדי-אל כתב:

בעלות הזאת אתה קונה רכב ענתיקה ומתאמן עליה 

כל הסרטונים והלמידה זה השלמה לעשייה. בלי שתעשה לא תלמד כלום 

ענתיקה? שני הקורסים עולים 15 אלף שקל.

אפשר לקנות בזה רכב צרפתי בן 9, כזה שיש לכל תקלה שלו 100 סרטונים ביוטיוב, כלי עבודה בסיסיים וללמוד לבד.

• רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, cohen motor 377 כתב:

יש כאלה שכותבים ככה,

בוא נאמר שעיברית, זה לא הצד החזק של בעלי האתר 😜 אני מאמין שמה שנמכר שם,  יותר מוצלח מהתאור 😉

ט.ל.ח

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • מצחיק 2

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

ענתיקה? שני הקורסים עולים 15 אלף שקל.

אפשר לקנות בזה רכב צרפתי בן 9, כזה שיש לכל תקלה שלו 100 סרטונים ביוטיוב, כלי עבודה בסיסיים וללמוד לבד.

איפםה ראיתה ששתי הקורסים עולים 15 אלף ? ראיתי שקורס אחד עולה קרוב ל5000 אלף עוד כמה סדנאות קטנות הכל ביחד סביב ה6000-6500 

מה פספסתי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

נתבלבלתי. הוא כתב "קורס טיפול 10000" אז חשבתי שככה עולה הקורס השני...

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.9.2024 בשעה 09:51, chrono כתב:

אני יכול להמליץ על הקורס הבא: https://www.howacarworks.com/video-course/

זה קורס וידאו שבו מכונאי רכב מפרק לאט לאט (ועם הרבה הסברים) רכב (מיאטה דור 2) לכל רכיביו. מאוד מעניין, ברור, ומצולם טוב.

קצת תיאום ציפיות:

• הקורס הנ"ל לא גמור. יש חלקים חסרים - הוא הפסיק לצלם בתקופת הקורונה, ועדיין לא השלים את הצילומים מאז (לא בטוח אם זה יושלם מתישהו, כל פעם מבטיחים שזה יקרה וזה לא מתקדם כבר 4 שנים)
  • המטרה של הקורס היא לא ללמד איך מטפלים ברכב

אני אישית נהנתי ממנו מאוד, החכמתי, וזה נתן לי יותר קונטקסט לדברים תיאורטים שהכרתי על אופן פעולת הרכב (למען הסר ספק - הוא לא ממש רלוונטי לרכב שלי, החלק היחיד המשותף בינו לבין המיאטה שלי הוא פנסי איתות צדדייים). אם יסיימו את הצילומים אני אשמח, אבל גם במצב הנוכחי והלא מושלם, אני מרגיש שה-25 דולר ששילמתי שווים את הסדר גודל של 14 שעות וידאו שיש שם.

יש דרך לתרגם את הוודיאו של האתר הזה דרך בינה מלאכותית ? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל בלימוד אנגלית. זה כל כך בסיסי והרבה יותר חשוב מעולם הרכב.

חומר הלימוד זמין בכל דרך שתרצה, קורס, וידאו או ספר.

אחרי שתשלוט באנגלית כל עולם הידע בכל תחום יהיה פתוח לפניך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...