Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד עולם הרכב

shay76s

פוסטים מומלצים

אני יכול להמליץ על הקורס הבא: https://www.howacarworks.com/video-course/

זה קורס וידאו שבו מכונאי רכב מפרק לאט לאט (ועם הרבה הסברים) רכב (מיאטה דור 2) לכל רכיביו. מאוד מעניין, ברור, ומצולם טוב.

קצת תיאום ציפיות:

• הקורס הנ"ל לא גמור. יש חלקים חסרים - הוא הפסיק לצלם בתקופת הקורונה, ועדיין לא השלים את הצילומים מאז (לא בטוח אם זה יושלם מתישהו, כל פעם מבטיחים שזה יקרה וזה לא מתקדם כבר 4 שנים)
  • המטרה של הקורס היא לא ללמד איך מטפלים ברכב

אני אישית נהנתי ממנו מאוד, החכמתי, וזה נתן לי יותר קונטקסט לדברים תיאורטים שהכרתי על אופן פעולת הרכב (למען הסר ספק - הוא לא ממש רלוונטי לרכב שלי, החלק היחיד המשותף בינו לבין המיאטה שלי הוא פנסי איתות צדדייים). אם יסיימו את הצילומים אני אשמח, אבל גם במצב הנוכחי והלא מושלם, אני מרגיש שה-25 דולר ששילמתי שווים את הסדר גודל של 14 שעות וידאו שיש שם.

עריכה אחרונה על ידי chrono
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 9 שעות, chrono כתב:

אני יכול להמליץ על הקורס הבא: https://www.howacarworks.com/video-course/

זה קורס וידאו שבו מכונאי רכב מפרק לאט לאט (ועם הרבה הסברים) רכב (מיאטה דור 2) לכל רכיביו. מאוד מעניין, ברור, ומצולם טוב.

קצת תיאום ציפיות:

• הקורס הנ"ל לא גמור. יש חלקים חסרים - הוא הפסיק לצלם בתקופת הקורונה, ועדיין לא השלים את הצילומים מאז (לא בטוח אם זה יושלם מתישהו, כל פעם מבטיחים שזה יקרה וזה לא מתקדם כבר 4 שנים)
  • המטרה של הקורס היא לא ללמד איך מטפלים ברכב

אני אישית נהנתי ממנו מאוד, החכמתי, וזה נתן לי יותר קונטקסט לדברים תיאורטים שהכרתי על אופן פעולת הרכב (למען הסר ספק - הוא לא ממש רלוונטי לרכב שלי, החלק היחיד המשותף בינו לבין המיאטה שלי הוא פנסי איתות צדדייים). אם יסיימו את הצילומים אני אשמח, אבל גם במצב הנוכחי והלא מושלם, אני מרגיש שה-25 דולר ששילמתי שווים את הסדר גודל של 14 שעות וידאו שיש שם.

נראה מעניין באסה שזה באנגלית!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ לך להצטרף לטיפול רכב של אחד מחברי הכנופיה (קבוצה בפייסבוק לdiy ברכב). אתה יכול סתם להגיע כדי ללמוד או על הדרך גם לטפל ברכב שלך. 

• רעיון טוב! 2

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (present)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, shay76s כתב:

ואיפה כאן הבעיה?
יש ערוצים גם ברוסית , אולי פחות מלמדים לפרטים, אבל הטובים הם תמיד באנגלית. הנה אחד מ 1942:

• מעניין 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מופתע (וגם קצת פגוע) שאף אחד עוד לא ציין את הערוץ שלי, שכולל מעל 200 סרטונים, רובם הדרכתיים.

https://youtube.com/@knufia?si=DGB5-3YH2oSv9GD2

וכמובן את קבוצת הפייסבוק שמונה מעל ל30000 חברים.

• אהבתי 7
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, EliC25 כתב:

מופתע (וגם קצת פגוע) שאף אחד עוד לא ציין את הערוץ שלי, שכולל מעל 200 סרטונים, רובם הדרכתיים.

ממ... נראה לי שקראת את התגובות מהר מדי:

לפני 11 שעות, GaT כתב:

ממליץ לך להצטרף לטיפול רכב של אחד מחברי הכנופיה (קבוצה בפייסבוק לdiy ברכב). אתה יכול סתם להגיע כדי ללמוד או על הדרך גם לטפל ברכב שלך. 

• אהבתי 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (present)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, EliC25 כתב:

צודק. מחילה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיניי הסרטונים של אלי

הם מעולים ויפים אבל יותר משתפים בתהליך מאשר מלמדים אותו.

לא חושב שאני מסוגל להחליף ציריות רק מצפייה בסרטון.

סרטון לימודי הוא ערוך פחות יותר יורד לרמת הבורג וסוג המפתח ודרכי הגישה וזיהוי הבעייה וכו.

אבל אוליי זה רק אני שאני בור יחסית בתחום.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המילה הראשונה 'בעיניי' היא בהחלט חשובה.

אני לא למדתי באמצעות זה שמישהו החזיק לי את היד או עבר איתי שלב שלב, למדתי בדיוק בדרך שבה אני מלמד אחרים - דרך היוטיוב (ואני עדיין עושה זאת בכל עבודה חדשה שאני ניגש אליה)

מעבר לכך, אני מקבל בחודש עשרות פידבקים על אנשים שלראשונה עשו טיפול כזה או אחר בעזרת אחד הסרטונים שלי.

לפני 7 שעות, א.ד.מ. כתב:

לא חושב שאני מסוגל להחליף ציריות רק מצפייה בסרטון.

זה כבר עניין מנטלי, אי אפשר להצליח לעשות משהו אם אתה אפילו לא חושב שאתה מסוגל לעשותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה,

אני מכור לסרטונים שלך,

ובעניי באמת זה אחד הערוצים שאני מחכה שיצא משהו חדש.

אבל כמו שכתבת אני לא מקבל מהם ביטחון לעשות לבד.

בכל מקרה תודה על כל מה שאתה עושה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום
בתאריך 12.9.2024 בשעה 17:59, Gauss כתב:

הזיה,..
בימי היוטיוב לא רואה הצדקה לשלם סכומים הזויים כאלה על דברים שנגישים כל כך בחינם ברשת.

כנראה שפראירים לא מתים..

אתה מתאר פה מצב של לימוד שחייה בהתכתבות....

כשתקפוץ למים ותתחיל לטבוע - תצטער שלא שחית קודם בחלק הלא-עמוק של הבריכה😉

כנ"ל בחיפוש רכב משומש - זה טוב שיש מדריכים למיניהם ברשת, אך אין תחליף לניסיון בפועל

בעת הבדיקה, ובסופו של יום אתה עלול לשלם מחיר יקר על טעויות שלא הוזכרו ביוטיוטב.... 

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקורס תיאורטי אין יותר פרקטיקה מאשר בסרטון. העלות לא מוצדקת. אם היה מדובר בסדנה בה אשכרה עושים דברים, זה כבר היה עניין אחר (ועדיין, כתלות בבן אדם - יש כאלה שיהיה עבורם יעיל יותר לקנות רכב פרוייקט בעלות הסדנה, וללמוד עליו לבד).

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 58 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

כנ"ל בחיפוש רכב משומש - זה טוב שיש מדריכים למיניהם ברשת, אך אין תחליף לניסיון בפועל

בעת הבדיקה, ובסופו של יום אתה עלול לשלם מחיר יקר על טעויות שלא הוזכרו ביוטיוטב.... 

גילוי נאות וכו' :)

בתור מי שמתפרנס מהנושא הנידון, ברור שלא תהיה בעד שאנשים יעשו אותו בעצמם.

לפני שעתיים, א.ד.מ. כתב:

אבל כמו שכתבת אני לא מקבל מהם ביטחון לעשות לבד.

זו הנקודה

כל אחד יכול לקחת את זה למקום האישי שלו.

אני אישית חששתי המון זמן לעשות טיימינג לבד למרות שיש לי את כל ההבנה התיאורטית, עד שבסוף שינסתי מתניים ועשיתי את זה, טעיתי בפעם הראשונה ושילמתי על כך כסף, אבל בפעמים הבאות כבר ידעתי לחלוטין מה לעשות בכוחות עצמי.

כל אחד יכול לקחת איזה סרטון שלי שירצה ולעשות כראות עיניו ויכולתו, אחד יסיים בהחלפת מגבים, והאחרון יפרק מנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני נושאים שונים יש כאן:

1. להבין מה עיקרון הפעולה של מערכות ברכב. לגבי זה אפשר בלי ללכלך את הידיים.

2. ללמוד איך מפרקים, מתקנים ומחליפים דברים. כאן אין תחליף לניסיון מעשי, מתחילים מהדברים הפשוטים ביותר (החלפת גלגל מפונצ'ר) וכל פעם מתקדמים לעבודות מסובכות יותר, רוכשים את הכלים המתאימים ומנסים.

אישית התחלתי הרבה לפני שהיה בכלל יוטיוב או סרטונים. למדתי מספרים ועד היום אני מעדיף הוראות כתובות על סירטון.

צריך להשלים עם זה, שמתישהו במהלך הלימוד תגרום לנזק, תשבור משהו או תגרום להשבתה לא מתוכננת של הרכב לכמה ימים. אם אתה מוכן לזה נפשית אז שום דבר לא צריך לעצור אותך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.9.2024 בשעה 18:59, shay76s כתב:

באסה כי זה באיכות מאוד גבוה! ואני לא יודע אנגלית איך אני אמור להבין ? האנגלית שלי בנונית ואני לא כל כך יבין.

לפני 1 דקה, amosbmw כתב:

שני נושאים שונים יש כאן:

1. להבין מה עיקרון הפעולה של מערכות ברכב. לגבי זה אפשר בלי ללכלך את הידיים.

2. ללמוד איך מפרקים, מתקנים ומחליפים דברים. כאן אין תחליף לניסיון מעשי, מתחילים מהדברים הפשוטים ביותר (החלפת גלגל מפונצ'ר) וכל פעם מתקדמים לעבודות מסובכות יותר, רוכשים את הכלים המתאימים ומנסים.

אישית התחלתי הרבה לפני שהיה בכלל יוטיוב או סרטונים. למדתי מספרים ועד היום אני מעדיף הוראות כתובות על סירטון.

צריך להשלים עם זה, שמתישהו במהלך הלימוד תגרום לנזק, תשבור משהו או תגרום להשבתה לא מתוכננת של הרכב לכמה ימים. אם אתה מוכן לזה נפשית אז שום דבר לא צריך לעצור אותך.

איזה ספרים ?

לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

צודק שצריך ניסיון בפועל אבל צריך גם תאוריה קודם לא? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...