Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ב VW עם גיר DSG

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אח שלי קיבל לא מזמן את ה VW החדשה שהזמין (TROC).

בקבלת הרכב, הסביר לו הנציג שאחרי שמניע, עדיף לתת איזה חצי דקה למנוע שהטורים יירדו לאזור 0.9 ואז להתחיל נסיעה.

1. זה אמיתי? גם בשנת 2024? חובה לעשות את זה כדי לשמור על הגיר או אפשר להניע ולייסוע ישר?

2. בחלק מהמקרים, כשהוא מנסה לייסוע מיד אחרי ההנעה, מרגיש קפיצה בהחלפה מהילוך 2, טבעי? תקין?

תודה!

• מבאס 1
  • ספונסר פורום
פורסם

תתחדשו, אחלה רכב.

1. ההנחיה קשורה למעשה למנוע (1.5, נכון?) ולא לגיר.

עקב דיווחים בעולם על "אפקט קנגורו" בהתחלת נסיעה במנוע קר (קפיצות לא נעימות ולא חלקות בעלייה בטורים במצערת קלה),

יש מצב שההמלצה להמתין לרגיעה בסל"ד אחרי התנעה קרה נועדה להפחית את הקפיצות הללו. הגיר עצמו לא שייך לזה.

2. זו יכולה להיות תופעת הקנגורו האמורה  -  מציע להתלונן רשמית במוסך על מנת שיהיה רישום מוקדם ככל האפשר. VW טענו שעדכון תוכנה עוזר לפתור את הבעיה - יש לבדוק האם במנוע של אחיך קיימת הגירסה העדכנית. 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

נראה לי שהנציג התבלבל, אם כבר זה לא קשור לDSG אלא למנוע.

אצלי בגולף דור6 יש רעשים כמו בסרטון סביב החצי דקה הראשונה לאחר ההתנעה. זה קורה תמיד לאחר שהרכב עמד בערך יום (או יותר) ללא התנעה.

בד"כ לאחר כחצי דקה הטורים מתייצבים ואז אני משלב ל-D ונוסע.

מצרף סרטון לדוגמא:

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

תתחדשו, אחלה רכב.

1. ההנחיה קשורה למעשה למנוע (1.5, נכון?) ולא לגיר.

עקב דיווחים בעולם על "אפקט קנגורו" בהתחלת נסיעה במנוע קר (קפיצות לא נעימות ולא חלקות בעלייה בטורים במצערת קלה),

יש מצב שההמלצה להמתין לרגיעה בסל"ד אחרי התנעה קרה נועדה להפחית את הקפיצות הללו. הגיר עצמו לא שייך לזה.

2. זו יכולה להיות תופעת הקנגורו האמורה  -  מציע להתלונן רשמית במוסך על מנת שיהיה רישום מוקדם ככל האפשר. VW טענו שעדכון תוכנה עוזר לפתור את הבעיה - יש לבדוק האם במנוע של אחיך קיימת הגירסה העדכנית. 

תודה רבה על התשובה, אגיד לו שייפנה למוסך.

אבל הקפיצה נראית במעבר הילוכים, עדיין לדעתך קשור למנוע?

לפני 5 שעות, fusion-x כתב:

נראה לי שהנציג התבלבל, אם כבר זה לא קשור לDSG אלא למנוע.

אצלי בגולף דור6 יש רעשים כמו בסרטון סביב החצי דקה הראשונה לאחר ההתנעה. זה קורה תמיד לאחר שהרכב עמד בערך יום (או יותר) ללא התנעה.

בד"כ לאחר כחצי דקה הטורים מתייצבים ואז אני משלב ל-D ונוסע.

מצרף סרטון לדוגמא:

פנית עם הרעשים למוסך? הצליחו לסדר? תקין?

פורסם

אני כבר עם רכב של קבוצת VAG עם מנוע 1.5 ותיבת  DSG (אוקטביה דור 3 2020 שנסעתי בה 132K קמ ואטקה 2024 שכבר הספקתי לנסוע בה 23K קמ), ישר לאחר ההתנעה אני יוצא לגרך בלי להמתין ולט נתקלתי בשום בעיה.

תתחדשו ותהנו

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...