Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מאמינה שרמת בטיחות של רכב מורכבת מהרבה פרמטרים, ומנוכח העובדה שיש כל כך כך הרבה רכבים עם 5 כוכבים במבחני בטיחות אבל בטוח יש הבדלים בינהם, אני תוהה איך בכל זאת לבחור את הרכב הכי בטיחותי.

על וולבו למשל הבנתי שיש להם פח עבה יותר. זה נכון? יש עוד מכוניות עם פח עבה כזה?

אם לא הייתה מגבלה של תקציב, איזה 3 ג'יפים (הכוונה שלי לרכב גבוה, כזה שלא צריך לכופף את הגב כדי לחגור את הילדים, ולא אוטו למטרות נסיעת שטח) נחשבים להכי בטיחותיים? (וחובה פתחי מזגן מאחורה)

ובאותו יצרן רכב יש הבדלי בטיחות מהותיים בין הדגמים - למשל הבדל בבטיחות בין וולבו CX60 לעומת CX40?

עריכה אחרונה על ידי tofish
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בוולוו אין פח עבה יותר, יש יותר הקפדה על תכנון בטיחותי, אזורי קריסה ועוד.

פח עבה זה קשקוש של שנות ה 60.

מעבר לזה איך לי איך לעזור לך, חכה לתשובות של מבינים בדגמים השונים.

• רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

״פח עבה״ זה מושג שלא שמעתי הרבה מאוד זמן והוא חסר משמעות. גם אם היה לרכב מסויים פח עבה יותר, זה לא אומר שזה הופך אותו לבטוח יותר. לפעמים מה שנראה לנו אינטואיטיבית הגיוני, יצא הפוך כשבאים לבדוק אותו מדעית.

מה שאת מאמינה בו הוא נכון, אבל לאדם מהישוב אין שום יכולת אמיתית להשוות או לדעת איזה רכב בטוח יותר מאחר. לכן עושים מבחנים ריסוק, שנותנים סטנדרט אחיד ומדעי למדידה.

זה נכון שיש ביקורות על מבחני הריסוק, ויש להם את המגבלות שלהם, אבל זה לא אומר שאנחנו כצרכנים יכולים למצוא איזה פרמטר וללכת לפיו.

אם כבר מדברים על פרמטרים של בטיחות, רכב גבוה אולי נוח יותר להכנסת הילדים, אבל עקב נקודת שיווי משקל גבוהה יותר, הוא מועד יותר להתהפכות. אז אם בטיחות חשובה לך כפרמטר עליון, תשקלי לוותר על הנוחות לטובתה.

מעבר לכך, לצורך עזרה בבחירת רכב, תגדירי מה חשוב לך, מה התקציב, האם מדובר על חדש או משומש, ומבין האפשרויות תבחרי את זה עם ניקוד הבטיחות הכי גבוה. יש כמה זהים? קחי את זה שהכי יפה בעיניך או הכי זול או הכי זמין לאספקה, מה שחשוב לך...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

"פח שוודי" היה שם דבר כשהייתי ילד, אי שם לפני 60 שנה. ואכן, היצרנים השוודיים, סאאב ז"ל, וולבו יבדל"א, הצטיינו בבניית רכבים מאסיביים - אבל הם הצטיינו בעוד דברים, למשל התקנת מערכות בטיחות מתקדמות. הם היו, למשל, מראשוני היצרנים שהתקינו חגורות בטיחות וכריות אויר.

במהלך השנים מהנדסי הרכב למדו לשלב במכוניות "אזורי קריסה". אלה אזורים עם נקודות חולשה מובנות שמאפשרות ספיגת אנרגיה בסרחי הרכב, בעוד שתא הנוסעים נותר שלם. את ההדגמה בשטח ראיתי לפני כ-40 שנה, כאשר משאית פגעה מאחור במהירות גבוהה במונית מרצדס שעמדה ברמזור. המונית נזרקה לצומת ותא המטען שלה התקפל לחלוטין, אבל סוף הקיפול היה באיזור הקורה האחורית (C). כיום כל סרטון של מבחן ריסוק ידגים זאת. אז הרכב אחרי התאונה ייראה, זוועה וכנראה ירד מהכביש, אבל הנוסעים בו יישארו שלמים.

אגב, לגבי מבחני הריסוק, רובינו מתבססים על האירופיים המוכרים כ-EuroNCAP. כיוון שהמבחנים משתנים בתדירות גבוהה. וכיוון שציוד הבטיחות משתנה מרכב לרכב ובין שנות ייצור ורמות איבזור של אותו דגם, חשוב לא להסתפק בספירת הכוכבים אלא לקרוא את הדוח לכל רכב ולהשוות למפרט הרכב המבוקש.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, tofish כתב:

אם לא הייתה מגבלה של תקציב, איזה 3 ג'יפים (הכוונה שלי לרכב גבוה, כזה שלא צריך לכופף את הגב כדי לחגור את הילדים, ולא אוטו למטרות נסיעת שטח) נחשבים להכי בטיחותיים? (וחובה פתחי מזגן מאחורה)

את צריכה טסלה סייברטראק. עשויה מפלדת אל-חלד משודרגת.

הפח שם הכי עבה וחזק מכל הרכבים המודרניים. האוטו בין הבטיחותיים בעולם וגם גבוה!

כל הדרישות שלך ברכב אחד. תתחדשי!

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...