Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקור משכיר בנכנס מושכר

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה עצות למשכירי דירה מניסיון עם שוכרת נוראית:

רוב החוזים הסטנדרטיים לא מכילים סעיף של סיום החוזה ללא התראה מראש, ואם אין סעיף כזה ברור החוק לא מאפשר לסיים את החוזה. החוק קובע שלמשכיר יש 90 יום להודיע על סיום חוזה ללא תניה, ולשוכר תוך 60 יום, כאשר אפשר לקצר את זה לשוכר ולהאריך למשכיר אם רוצים להיטיב אבל לא פחות ממה שקבוע בחוק.

שכירות תמורת צ'ק בנקאי בלבד. צ'ק בנקאי הוא צ'ק שלא יכול לחזור, כי הוא של הבנק. כל בעיה קודם כל מפקידים את הצ'ק. ערבים זה שווה לכלום כי צריך ללכת לבית משפט. צ'ק ראשון שחוזר, אם שומעים סיפורים, אז ישר להוצאה לפועל, זה מסלול מהיר של פחות מ 12K לחודש, והם מתחילים למרר לו את החיים, וכמובן להתחיל בהתייעצות עם עורך דין בהליך פינוי דירה.

לא משכירים דירה בלי שרואים תלושי משכורת של 3 חודשים אחרונים של כל אחד מהשוכרים. זה מעיק, אבל זה המצב .

לפרט בחוזה בדיוק מה צריך לטפל בדירה ואיך צריך להשאיר אותה. אחרי זה אפשר לנכות מהצ'ק הבנקאי את הסכום לתיקונים.

הסעיף של להראות את הדירה שצוין פה בפוסט הראשון לא כולל את נוכחות המשכיר, וכדאי מאוד להוסיף את זה בבירור. הודעה על שבוע מראש בשעות עבודה נורמליות שבין 09:00-18:00 תהיה מקובלת לחלוטין על בית משפט, במיוחד אם נדרשים להגיע בעלי מקצוע שלא עובדים ב20:00 בערב.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רק עם שוכרים אגב. בת משפחה שלי קנתה נכס עם תאריך פינוי שנה קדימה (התאים גם לה וגם למוכר).

ככל שהתאריך מתקדם המוכר עושה בעיות - רוצה לצאת בתאריך מאוחר יותר, לא מוכן להראות את מצב הדירה ועוד.

כל הדברים הנ"ל מפורטים אגב בפירוש בחוזה, הבעיה שחוששים שיעשה נזק לנכס אם יכפו אותו.

פורסם

מעולם לא השכרתי נכס. כי אין לי נכס להשכיר. 

כן שכרתי דירות. 

רוב התגובות פה מתארות שוכרים בעיתיים. 

לא ראיתי כמעט התיחסויות לבעלי-דירה בעיתיים. שלא לומר, [צונזר] [צונזר] פיל ב[צונזר] עם מגש [צונזר] [צונזר] [צונזר] אחותם.

עברתי נבלה שכזו.

תקשורת בריאה בין השוכר והמשכיר חשובה מאד. 

כשמשהו משתנה ביחסים, והתקשורת הופכת להיות כוחנית (לא משנה מאיזה צד) זה זמן מעולה להתחיל לחשוב מה הלאה, כי זה נוטה להסלים. ומהר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבעייה עם ״לפרט בחוזה״ היא שיש אינסוף מקרים ותגובות, וברגע שהחוזה מכיל רק חלק מהם אפשר להניח שהשאר אינו נכלל, וכפי שעו״ד אמר לי פעם ברגע שאתה בונה חוזה סופר מפורט אז בית המשפט יתייחס פחות למה ש״אדם סביר״ היה עושה ויותר לסעיפים בחוזה. 

האם ציינתם את סוג הצבע שהקירות אמורים להיות צבועים בו? צבע שמן כהה יהיה נקמה נאה במשכיר לא הוגן. 

ביקור בזמן (לא) סביר? סבבה, רק תתעלמו מריח האשפה בדירה/תינוק צורח/פילם מחשיך על החלונות. 

פורסם
לפני 21 דקות, taranta כתב:

לא רק עם שוכרים אגב. בת משפחה שלי קנתה נכס עם תאריך פינוי שנה קדימה (התאים גם לה וגם למוכר).

ככל שהתאריך מתקדם המוכר עושה בעיות - רוצה לצאת בתאריך מאוחר יותר, לא מוכן להראות את מצב הדירה ועוד.

כל הדברים הנ"ל מפורטים אגב בפירוש בחוזה, הבעיה שחוששים שיעשה נזק לנכס אם יכפו אותו.

דווקא פה זה יותר פשוט כי יש עורכי דין מההתחלה והכל כתוב. סטיה מזה רק בהסכמת הצדדים כשאם יש צד מפר גם הסנקציות מוגדרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

"פשוט" זה יחסי. יש סנקציות אבל הן לא שוות את הנייר שעליהן הן כתובות. סכום קנס לכל יום שלא שווה את ההתעסקות + סכום מכובד על הפרת חוזה יסודית אבל אז המכר בטל. אז מה זה עוזר לה?

פורסם

אתה בוחר מה לתבוע כשיש הפרה כזו. אתה יכול ללכת להפרה יסודית ואז באמת אתה מקבל את הפיצוי (לרוב 10% מהעסקה) והעסקה מבוטלת ואתה יכול לתבוע קיום העסקה ותשלום נזקים מוכחים.

ברור לחלוטין שכשהגעת לפסים כלה כבר אכלת אותה אבל בהינתן שהצד השני אדם נורמטיבי לרוב מגיעים להסדר.

פורסם

רוב הטיפוסים האלה מתקפלים ברגע שהם מבינים שזה הולך לעלות להם אבל נכון שחלקם לא צפויים. נדיר שאנשים חותמים הסכם בכוונה לא לעמוד בו.

גם אני קניתי את הבית שלי מטיפוס יוצא דופן (שאפילו מתווכים לא האמינו שהצלחתי להגיע איתו לחוזה. בית מצויין במחיר טוב שהוא פוצץ מספר עסקאות לפני החתימה) אבל לקחתי סיכון מחושב ובסוף נגמר כמו שצפיתי (פרט ללחץ של אשתי שלא נקבל מפתח).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, momi2004 כתב:

כמה עצות למשכירי דירה מניסיון עם שוכרת נוראית:

רוב החוזים הסטנדרטיים לא מכילים סעיף של סיום החוזה ללא התראה מראש, ואם אין סעיף כזה ברור החוק לא מאפשר לסיים את החוזה. החוק קובע שלמשכיר יש 90 יום להודיע על סיום חוזה ללא תניה, ולשוכר תוך 60 יום, כאשר אפשר לקצר את זה לשוכר ולהאריך למשכיר אם רוצים להיטיב אבל לא פחות ממה שקבוע בחוק.

שכירות תמורת צ'ק בנקאי בלבד. צ'ק בנקאי הוא צ'ק שלא יכול לחזור, כי הוא של הבנק. כל בעיה קודם כל מפקידים את הצ'ק. ערבים זה שווה לכלום כי צריך ללכת לבית משפט. צ'ק ראשון שחוזר, אם שומעים סיפורים, אז ישר להוצאה לפועל, זה מסלול מהיר של פחות מ 12K לחודש, והם מתחילים למרר לו את החיים, וכמובן להתחיל בהתייעצות עם עורך דין בהליך פינוי דירה.

לא משכירים דירה בלי שרואים תלושי משכורת של 3 חודשים אחרונים של כל אחד מהשוכרים. זה מעיק, אבל זה המצב .

לפרט בחוזה בדיוק מה צריך לטפל בדירה ואיך צריך להשאיר אותה. אחרי זה אפשר לנכות מהצ'ק הבנקאי את הסכום לתיקונים.

הסעיף של להראות את הדירה שצוין פה בפוסט הראשון לא כולל את נוכחות המשכיר, וכדאי מאוד להוסיף את זה בבירור. הודעה על שבוע מראש בשעות עבודה נורמליות שבין 09:00-18:00 תהיה מקובלת לחלוטין על בית משפט, במיוחד אם נדרשים להגיע בעלי מקצוע שלא עובדים ב20:00 בערב.

אני חייב להודות שאני פסלתי אחלה דירה על הצ'ק הבנקאי (ואני אחלה דייר אם אפשר שהנחתום יעיד על עיסתו), כי זה פשוט כמו לתת לבנאדם כסף מזומן. לא לכולם יש רצון לתת 20-30 אלף שקל לבעל דירה ועל אחת כמה וכמה לכמה שנים טובות אם הסכמנו שהחוזה הוא לטווח ארוך. זה כסף שאני מעדיף להשקיע ולא שיאבד את ערכו. אתה בתור בעל דירה לוקח מהבנאדם סכופ איקס אבל מחזיר לו פחות כי הכסף נשחק. 

אם אתה מחפש חוזה חד צדדי לטובת המשכיר, זו בהחלט המלצה טובה. 

אבל יש לקחת בחשבון שהיא כנראה תעלה למשכיר בכמה וכמה שוכרים שלא יהיו מוכנים לתנאי זה. האם זה משמעותי? אולי כן אולי לא אי אפשר לנבא. 

אז אני לא מסכים שזה כמה טיפים טובים לבעלי דירות. זה יותר נשמע כמו טיפים לבעל דירה מאוד חרדתי או כזה שנכווה ברותחין. 

ששוב אציין כי זה לגיטימי, אך מגיע עם מחיר ובעיניי לא מהווה המלצה טובה לכל בעלי הדירות. 

אני מסכים עם סולל הדרך תקשורת בריאה זה אחד הדברים החשובים. אני פסלתי כמה וכמה דירות עם כל מיני בעלי דירות שהיו בעיניי מאוד חרדתיים, חסרי ניסיון בהשכרה, או אפילו סתם מוזרים. משהו בהתנהלות היה חסר מגע אנושי. הם כאילו חיפשו את העסקה הכי טובה ולא את הדייר הכי טוב. בסוף איך שהוא בדרך נס תמיד מסתדר לי עם בעלי דירות מקסימים (ויש הרבה כאלו, רק צריך סבלנות). אני באמת מתייחס לנכס שאני שוכר כשלי אך חשוב לי שיהיה כבוד הדדי. 

אז פות"ש, פשוט תן לו הרבה חלונות זמנים. כולל שישי בבוקר אם אתה עובד א' עד ה' בבקרים. לא הייתי מחבל לאף בנאדם במכירת דירה גם אם אני לא מחבב אותו. 

אחותי במקרה שוכרת דירה וממש מתבאסת שבעל הדירה מוכר. היא עובדת כל יום עד 16 ואמרה תגיע מתי שאתה רוצה מ-16 ועד הלילה או שישי בבוקר צהריים. רק תעדכן יום יומיים לפני שנראה שאין תכניות. זהו. בעל הדירה מצידו משתדל גם כן ומביא כמות קונים פוטנציאליים במרוכז ולא אחד בכל יום. זה נטו נימוס וכבוד הדדי בין בני אדם. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

רוב הטיפוסים האלה מתקפלים ברגע שהם מבינים שזה הולך לעלות להם אבל נכון שחלקם לא צפויים. נדיר שאנשים חותמים הסכם בכוונה לא לעמוד בו.

גם אני קניתי את הבית שלי מטיפוס יוצא דופן (שאפילו מתווכים לא האמינו שהצלחתי להגיע איתו לחוזה. בית מצויין במחיר טוב שהוא פוצץ מספר עסקאות לפני החתימה) אבל לקחתי סיכון מחושב ובסוף נגמר כמו שצפיתי (פרט ללחץ של אשתי שלא נקבל מפתח).

במקרה שלה מדובר באדם שממש לא חסר לו כסף. הוא תכנן לגמור לבנות את הבית החדש שלו ולעבור אליו.

הבניה התעכבה ולכן הוא לא מוכן לצאת. הלוגיקה שלו אומרת שהוא ישאר בבית עד שהבית החדש יהיה מוכן ושהיא תחפש דירה להשכיר לבינתיים (כרגע מדבר על שישה חודשים).

הוא מוכן להשאר ולשלם, הכסף לא מזיז לו.

פורסם
לפני כשעה, momi2004 כתב:

צ'ק בנקאי לא היית מקבל אצלי כי אני לא מוכן להשכיב כסף אצלך. המקסימום שהייתי מוכן זה לתת לך ערבות בנקאית עם תנאים ברורים כשאתה משלם את העלות שלה.

לפני 1 דקה, taranta כתב:

במקרה שלה מדובר באדם שממש לא חסר לו כסף. הוא תכנן לגמור לבנות את הבית החדש שלו ולעבור אליו.

הבניה התעכבה ולכן הוא לא מוכן לצאת. הלוגיקה שלו אומרת שהוא ישאר בבית עד שהבית החדש יהיה מוכן ושהיא תחפש דירה להשכיר לבינתיים (כרגע מדבר על שישה חודשים).

הוא מוכן להשאר ולשלם, הכסף לא מזיז לו.

השאלה אם קבעו סכום כזה שיהיה כדאי לה.

אני הכנסתי בחוזים גם של המכירה וגם של הקנייה סכומים גבוהים (בערך 70% יותר ממחיר השוק לשכירות של נכס דומה) כדי שלא יהיה כדאי למשוך ושאם בכל זאת ימשכו יכסה את ההוצאות. לא היה אכפת לי לתת את אותו הדבר גם לקונה כי במקרה הכי גקוע מתקזז BACK TO BACK ונשאר עם הפרש קטן בכיס (במידה והקונה יכול להמתין. אם לא אז יוצא לשכירות ולא תוקע אותו).

בכל מקרה שתתייעץ כבר עכשיו עם עורך הדין שלה.

• אהבתי 1

פורסם

הסכום "כדאי" כלחכלית. פשוט לא כדאי למי שפשוט רוצה לעבור לבית ששילמה עליו במיטב כספה ולא להטלטל פעמיים באותה שנה.

כמובן שהכל בדיבור של עורכי הדין, רק אומר שלמרות שהחוזה ברור מאוד, יש קנסות וכו' עדיין זה לא מבטיח יציאה של המוכר בזמן מהדירה.

פורסם

הדבר היחיד הבטוח הוא המוות. לגבי כל השאר אנחנו עושים מה שאנחנו יכולים כדי למזער סיכונים.

ניסתה להגיע להסדר עם הקונה של הנכס הנוכחי שלה? אם הוא גר בשכירות אולי אפשר לשלם לו את השכירות פלוס איזה בונוס קטן.

• תוכן חדש...