Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקור משכיר בנכנס מושכר

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל הכי חשוב להיות בני אדם משני הצדדים. כשנזקקים לסעיפים בחוזה המצב כבר ירד מהפסים.

לכל מצב שצריך להראות דירה לשוכרים/קונים פוטנציאלים והדירה מיושבת - העצה הכי טובה שאני יכול לתת, היא לקבוע חלון אחד או שניים של זמן קבועים בכל שבוע. נניח יום שלישי 16.00-18.00 ויום שישי 10.00-12.00, לצורך הדוגמה. זמן שנוח לדיירים וגם לבעל הבית.

ככה כשמתעניינים רוצים לבוא, בעל הבית פשוט מציג להם שאלה הזמנים שיש. ואין צורך כל פעם מחדש לתאם עם הדייר.

זה גם חוסך נסיעות לבעל הבית - הוא יכול להראות לכמה מתעניינים בו זמנית.

תמיד נהגתי ככה כשמכרתי או השכרתי וזה עובד מצוין.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הדבר היחיד הבטוח הוא המוות. 

ומיסים.

לפני 58 דקות, amosbmw כתב:

קודם כל הכי חשוב להיות בני אדם משני הצדדים. כשנזקקים לסעיפים בחוזה המצב כבר ירד מהפסים.

לגמרי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

או יעלה מחיר השכרה משמעותית

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

לא אם יש לך חוזה.

בהצלחה עם זה: לשכנה שלי היה חוזה לשנה + שתי אופציות לשנה נוספת כ"א (סה"כ 3 שנים). אחרי 8-9 חודשים (של שנת השכירות הראשונה) בעל הדירה הודיע לה שהוא מעלה את המחיר משמעותית (בערך 25%) בגלל עליות המחירים בשוק. כשהיא אמרה לו "אבל יש חוזה" הוא הגיב עם "ולפי החוזה אני יכול לבקש ממך לפנות את הדירה תוך 90 יום, אז או שתסכימי להעלאה או שתמצאי לך דירה אחרת". שילמה שנה שניה כמו גדולה את מה שביקש, ואז עזבה.

ברגע שיש סעיף ביטול תוך X זמן, כל סעיף אחר בחוזה כתוב על הקרח.

פורסם

מי שחותם על אופציה אם פינוי מוסכם מצד המשכיר פשוט לא מבין מה זו אופציה ובטח שלא חתם אחרי התייעצות עם עו"ד או עם מישהו שקרא כמה חוזים בחייו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, Fazer כתב:

אם היא חתמה על חוזה כזה.... לפעמים לומדים לקח בדרך הקשה.

פורסם
לפני 12 שעות, snoop90 כתב:

הדרישה היחידה שלי שלא יראה את הבית כשאני לא נמצא

זו בהחלט בקשה לגיטימית. זה הבית שלך כרגע, ולא לרצות זרים שיסתובבו בו בלעדיך זה הגיוני לגמרי, וזמן ההודעה מראש לא רלוונטי לענין.

תסביר לו שתשמח להתגמש מאוד בשעות, וגם אם יודיע שעתיים מראש, אם יתאים לך אז לא תסרב, אבל ענין הנוכחות שלך הוא תנאי שאתה לא מוכן להתגמש בו. 

ועוד דבר, היות והתקשורת בעייתית, לצעד כל אינטראקציה בינכם, אז עדיף בוואטסאפ או להקליט שיחות אם אתה יכול. כדי שתוכל להוכיח שהתגמשת ככל שיכולת.

פורסם
לפני 7 שעות, momi2004 כתב:

החוק קובע שלמשכיר יש 90 יום להודיע על סיום חוזה ללא תניה, ולשוכר תוך 60 יום, כאשר אפשר לקצר את זה לשוכר ולהאריך למשכיר אם רוצים להיטיב אבל לא פחות ממה שקבוע בחוק.

אפשר סימוכין בבקשה. זה יהיה אחלה בחלה להכיר.

לפני 6 שעות, taranta כתב:

לא רק עם שוכרים אגב. בת משפחה שלי קנתה נכס עם תאריך פינוי שנה קדימה (התאים גם לה וגם למוכר).

ככל שהתאריך מתקדם המוכר עושה בעיות - רוצה לצאת בתאריך מאוחר יותר, לא מוכן להראות את מצב הדירה ועוד.

כל הדברים הנ"ל מפורטים אגב בפירוש בחוזה, הבעיה שחוששים שיעשה נזק לנכס אם יכפו אותו.

תלוי בחוזה שנחתם, אם יש בתוך חוזה המכירה - סעיף שכירות זה בעצם מונע וויכוחים וכו'. בדר"כ עדיף להשים יומית/חודשית גבוהה בכמה מאות שקלים ממחיר השוק להשכרה.

לפני 4 שעות, Fazer כתב:

כן אבל אתה יכול לעשות אופציה להארכה עם עליית מחיר בהתאם 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 41 דקות, DareDevil כתב:

ן אבל אתה יכול לעשות אופציה להארכה עם עליית מחיר בהתאם 

אופציה שצריך לנהך מומ על מחיר היא לא אופציה.

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

אופציה שצריך לנהך מומ על מחיר היא לא אופציה.

איזה מו"מ? אני מדבר על אופציית הארכה בשנה שכוללת בתוכה עליית מדרגה של כמה מאות שקלים או בהתאם למדד המחירים וכו'.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם זה מובנה ומוגדר זה משהו אחר. כבר ראיתי חוזים שנכתב שיש אופציה והמחיר באופציה ייקבע בעת החידוש.

• מצחיק 2

פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

אפשר סימוכין בבקשה. זה יהיה אחלה בחלה להכיר

ישנו בחוק השכירות והשאילה 25 יב' (ב). אבל זה רק אומר שאם למשכיר יש אפשרות לפנות את השוכר שלא עקב הפרת חוזה, זה חייב להיות בהתראה של 90 יום לפחות, ובנוסף חייבת להיות אופציה מקבילה לסיים את החוזה מכל סיבה בהתראה שלא עולה על 60 יום. 

אבל אין הכרח שזה יכלל בחוזה. אם נכלל, רק בתנאים האלה לכל הפחות לטובת השוכר.

• אהבתי 3
פורסם

מישהו לימד אותי כלל טוב בלמצוא שוכרים: להציע מראש מחיר טוב ולציין במודעה שרק לבעלי משכורת קבועה. מסביר להם יפה בטלפון כי אני מחפש שוכרים קבועים ברעיון (ונותן אופציה אם יש צורך), ולכן אני צריך שישלחו לי תלושים וגם 3 חודשים דפי עו”ש (!). אם הם לא נעלבים הם ממשיכים בתהליך.

פוגש אותם בדירה ורואה שהם אנשים מן היישוב וסוגר חוזה.

מנסיוני: רוסים וחרדים הם השוכרים הכי טובים (ככלל). פעם היה לי שוכר רוסי חרדי!

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני למדתי לסמוך מעבר לכל הנתונים בעיקר על החושים שלי. כבר היו לי לקוחות עם כסף והיסטוריה טובה שלא באו לי טוב בעין ובדיעבד התברר שצדקתי (אם מישהו זוכר למשל את נגה אלקטרוטכניקה למשל. חברה בורסאית ענקית שנסחרה בנסד"ק שסירבתי לתת לה אשראי כי המנכ"ל לא נראה לי. שנתיים אחרי הם פשטו רגל ובעל השליטה נעצר על גניבה מהחברה). אני יודע שאני מפסיד על הדרך לפעמים גם לקוחות טובים אבל מעדיף לישון בשקט.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...