Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקור משכיר בנכנס מושכר

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני מתנצל, אבל אני לא מבין.

נניח שהמשכיר רוצה להיכנס לדירה בעוד שבוע, ביום ראשון בשעה 9 בבוקר. זמן התראה שהוא סביר לכל הדעות, אבל לשוכר לא מתאים, כי הוא עובד, אז השוכר מציע 7 בערב.

האם זו הפרת חוזה?

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מצבים שבהם אני מפסיק לעקוב אחרי פוסט. בהצלחה בלפתור את "הבעיה"

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 10 דקות, snoop90 כתב:

נניח שהמשכיר רוצה להיכנס לדירה בעוד שבוע, ביום ראשון בשעה 9 בבוקר. זמן התראה שהוא סביר לכל הדעות, אבל לשוכר לא מתאים, כי הוא עובד, אז השוכר מציע 7 בערב.

האם זו הפרת חוזה?

לא.

בתיאום זה שזה מתאים לשני הצדדים.

אם על כל הצעה תגיד לא או שתגיד רק יום שלישי ב 4.59 בבוקר אז זו הפרה אבל לא מבין על מה הדיון 

אם הצשכחר מראה את הדירה זה אומר שממילא השוכר לא ממשיך.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, snoop90 כתב:

האם זו הפרת חוזה?

נשמע שאתה מחפש להקשות על המשכיר מבלי שיבואו אליך בטענות.

זה נקרא חוסר תום לב. אז אם אתה רוצה להתחכם, תגיד, ונפסיק להשקיע בלנסות לעזור.

אם אתה רוצה להתנהל בצורה סבירה, פעל כמו אדם שאין לו אינטרס לקלקל לאחר, וכמו שאתה מנסה לתאם פגישה עם חבר ושניכם עסוקים, כל אחד מפרט את המגבלות שלו ומוצאים זמן שהוא יחסית נוח לשני הצדדים.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני שעתיים, snoop90 כתב:

האם זו הפרת חוזה?

תביא קונטקסט.

הוא נכנס לחרבן אצלך? הוא מראה לדיירים חדשים שנכנסים אחרייך?

אתה גם צריך להתנהל בצורה הגיונית ולא להתנהל בחוסר תום לב. אתה יכול להגיד שמבחינתך מתאים רק ב11 בלילה אבל זה ברור שלא עשית שום מאמץ.

פורסם

ניסיתי להמנע מלהביא קונטקסט, כי מן הסתם שאספר מהפרספקטיבה שלי.

אני השוכר. הייתי מעדיף להפרד מהמשכיר הזה, אבל הדירה מעולה, נשאר לי שנה וחצי בחוזה ואני לא מעוניין לחפש ולעבור דירה עכשיו.

התקשורת עם המשכיר רעה, חד משמעית ואין בזה ספק. זה התחיל מזה שבתום החוזה הקודם לא הכיר באפשרות של האופציה וניסה להעלות את המחיר. הטענה שלו היתה שהחיים לא הוגנים כשהטענה שלי היתה "שחתמנו ביחד על החוזה, אז בבקשה תכבד אותו".

בסוף כפיתי עליו לכבד את החוזה, שזה ביטוי מוזר מבחינתי, איך אפשר לכפות על בן אדם את מה שהסכים לעשות מלכתחילה?

עכשיו החליט למכור את הדירה. הדרישה היחידה שלי שלא יראה את הבית כשאני לא נמצא. ביררתי ואני רואה בין השורות בהודעות כאן, שזו בקשה לגיטימית.

אני נמצא בדירה בכל יום, מבחינתי שיקבע מהיום להיום. אני גם יכול לעבוד מהבית ולצאת לעבודה מאוחר יותר או לחזור מוקדם יותר.

מצד שני, יש מועדים שלא מסתדרים ואני מציע מועדים חלופיים. ניסיתי גם מראש לתת טווחי זמן שבהם תמיד אפשר לבוא להראות את הדירה.

הוא רוצה להודיע לפחות 24 שעות מראש על הביקור ולהכנס לדירה, אפילו אם אני לא נמצא.

לי מאוד חשוב להקפיד על החוזה בתום לב ואני שובר את הראש, האם הדרישה שלו ברוח החוזה ולגיטימית. לכן גם בפורום שאלתי את השאלה בלי לתת את הקונטקסט, כדי לא לקבל תשובות מוטות.

פורסם
לפני 4 דקות, snoop90 כתב:

זה התחיל מזה שבתום החוזה הקודם לא הכיר באפשרות של האופציה וניסה להעלות את המחיר

זה כבר תלוי מה כתוב בחוזה והאם ישנה אפשרות לאופציה להארכה. 

האם בעל הדירה לקח מתווך שיטפל במכירה? אולי שווה לבדוק אפשרות לעבוד מול המתווך מבלי שבעל הדירה יהיה נוכח בתהליך הזה.

כמובן שיש לקחת בחשבון, שמי שיקנה ממנו את הדירה יחליט שאתה לא תישאר בדירה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

כמובן שיש לקחת בחשבון, שמי שיקנה ממנו את הדירה יחליט שאתה לא תישאר בדירה.

קונה הדירה מחויב לחוזה, גם אם לא הוא חתם עליו אלא בעל הדירה הקודם.

רוצה לפנות את הדייר ? אל תחדש לו חוזה בבוא הזמן.

פורסם
לפני 11 דקות, guya72 כתב:

קונה הדירה מחויב לחוזה, גם אם לא הוא חתם עליו אלא בעל הדירה הקודם.

רוצה לפנות את הדייר ? אל תחדש לו חוזה בבוא הזמן.

זה כבר תלוי בחוזה שכירות או בחוזה המכר, אם קיים סעיף להמשכיות חוזה השכירות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עזוב רגע את החוזה, ועזוב את המשקעים. תהיה בנאדם.

אל תהיה גורם שמסכל את היכולת של בעל הנכס למכור את הנכס שלו. 

תן לו שבוע מראש שלושה / ארבעה / חמישה חלונות זמן סבירים, בוקר אחד ושני אחה"צ בשעות סבירות. 17:00-19:00 זה שעות סבירות. 18:00-21:00 זה שעות סבירות. 23:05 - 00:32 זה שעות לא סבירות. הוא יצטרך לנסות לקלוע לשעות שלך עם הרוכשים העתידיים. אם לא מסתדר, ואתה הצעת 17:00-19:00 והוא ביקש 19:30, ואין לך בדיוק משמרת ב'משמר המפרץ' וזה בסדר מבחינתך, אז כמובן תאשר.

ממה שרשמת נראה שאתה מאוד משתף פעולה, וזה ראוי להערכה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 4 שעות, snoop90 כתב:

אני השוכר. הייתי מעדיף להפרד מהמשכיר הזה, אבל הדירה מעולה, נשאר לי שנה וחצי בחוזה ואני לא מעוניין לחפש ולעבור דירה עכשיו.

התקשורת עם המשכיר רעה, חד משמעית ואין בזה ספק. זה התחיל מזה שבתום החוזה הקודם לא הכיר באפשרות של האופציה וניסה להעלות את המחיר. הטענה שלו היתה שהחיים לא הוגנים כשהטענה שלי היתה "שחתמנו ביחד על החוזה, אז בבקשה תכבד אותו".

בסוף כפיתי עליו לכבד את החוזה, שזה ביטוי מוזר מבחינתי, איך אפשר לכפות על בן אדם את מה שהסכים לעשות מלכתחילה?

עכשיו החליט למכור את הדירה. הדרישה היחידה שלי שלא יראה את הבית כשאני לא נמצא. ביררתי ואני רואה בין השורות בהודעות כאן, שזו בקשה לגיטימית.

אני נמצא בדירה בכל יום, מבחינתי שיקבע מהיום להיום. אני גם יכול לעבוד מהבית ולצאת לעבודה מאוחר יותר או לחזור מוקדם יותר.

מצד שני, יש מועדים שלא מסתדרים ואני מציע מועדים חלופיים. ניסיתי גם מראש לתת טווחי זמן שבהם תמיד אפשר לבוא להראות את הדירה.

הוא רוצה להודיע לפחות 24 שעות מראש על הביקור ולהכנס לדירה, אפילו אם אני לא נמצא.

לי מאוד חשוב להקפיד על החוזה בתום לב ואני שובר את הראש, האם הדרישה שלו ברוח החוזה ולגיטימית. לכן גם בפורום שאלתי את השאלה בלי לתת את הקונטקסט, כדי לא לקבל תשובות מוטות.

לפי מה שאתה מתאר יש לך אינטרס שהדירה תימכר ויהיה לך בעל בית אחר.

לך יש אופציה ואם לא כתוב שמכירה מבטלת אותה אז היא שרירה וקיימת. מי שירצה שתצא יצטרך לעשות את זה או בהסכמתך או דרך בית משפט שלא ימהר לאשר את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש בהשכרה סוג של הימור, שהאדם מולו מתנהלים מתנהג כמו בנאדם או כמו מניאק...

לא תמיד קולטים את זה מראש, וזה הדדי גם מצד השוכר וגם מצד המשכיר.

נכון שיש חוזה, אבל לא תמיד הוא מכסה הכל ולא תמיד קל לאכוף כל סעיף.

אני מטפל בדירה מושכרת של קרובת משפחה (גרה רחוק ואני גר קרוב).

גרו בדירה שלה זוג צעיר עם ילדים, ובשנה השנייה לחוזה הם כנראה נקלעו לבעיות כלכליות,

אבל במקום לדבר ולבקש איזה גרייס או משהו, פשוט הפסיקו לשלם. הצ'קים חזרו,

ובמקומם היא קיבלה סיפורי אלף לילה ולילה, קצת מזומן מדי פעם ולבסוף פשוט התעלמו ממנה.

אותי הם סיננו בטלפון, וגם לא ענו בדלת כשהיה ברור שהם בדירה (שומעים את הילדים...).

דפקתי בדלת בערב שישי, ואחרי כמה דקות של דפיקות הם נאלצו לפתוח.

ביקשתי בנימוס תקיף שיסגרו את החוב ויתפנו, כי החוזה בדיוק נגמר.

הם כנראה הבינו שלבעלת הדירה יש גב, ואחרי חודשיים פינו את הדירה.

את החוב הם פרסו לשנה, למעט שכ"ד של חודש אחד שהסכמנו לוותר להם.

כשנכנסנו לדירה הפנויה חשכו עינינו. הזנחה גדולה וגם כמה סימני ונדליזם.

תיעדנו הכל והבאנו שיפוצניק לסייד ולטייח ועוד כמה דברים בעלות של מעל 2000 שקל שהיא ספגה מכיסה.

הקרובה שלי החליטה שאם הם יעמדו בתשלומים של החוב, היא תבלע את הצפרדע ותגיד 'ברוך שפטרנו'

ואם לא יעמדו בתשלומים - יחטפו תביעה על הכל כולל הכל.

הבהרנו להם את זה באופן שהבינו שכדאי מאוד שישלמו, ואכן כך היה. אז ברוך שפטרנו מהם.

במקומם נכנס זוג מבוגר. נראו אנשים מהיישוב, נחמדים ומסודרים, עד ש...

השכנים העידו על צעקות ומריבות קולניות, וצ'ק של חודש אחד חזר, וחשבנו ששוב נכנסנו לאותו סרט.

הפעם לא חיכיתי יותר מדי ונכנסתי לדבר איתם.

מסתבר שהם משפחה שכולה שאיבדו את בנם בענבי זעם, ניסו לפתוח דף חדש בדירה חדשה,

אבל לא הלך להם. רבו, התפרקו, התגרשו והפרידו חשבונות ולכן חזר הצ'ק.

ראיתי שהבחור בדיכאון עמוק ולא לחצתי עליו. הוא ביקש קצת זמן להתארגן

ובאמת היה הגון ואחרי חודש שילם את החוב ונתן צ'קים חדשים.

מאז כבר כמה שנים והוא עדיין גר (לבדו) בדירה והכל זורם על מי מנוחות.

מסקנות פרודוקטיביות אין לי כל כך...

חוץ מלהקשיב לתחושת בטן וטביעת עין ממי שוכרים או למי משכירים.

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 שעות, snoop90 כתב:

אתה לא יכול לבקש עצה לנושא שהוא לא שחור או לבן בלי לספר הכל. כמו שצריך לספר היסטוריה רפואית לרופא או לספר את האמת לעורך דין שלך, אם אתה רוצה תשובות נורמליות תיתן את הסיפור המלא, בלי לשנות את המציאות.

לפני 8 שעות, snoop90 כתב:

חוזה השכירות עובר לבעלים החדשים, אז אם הם לא מעוניינים בדירה למגורים זה טוב לך. אם הם רוצים לגור הם צריכים לעבוד לפי החוזה.

הוא לא אמור להיכנס לבית שלך בלי שאתה שם, אם אתה נותן לו מספיק חלונות סבירים להגעה, שיהיה חזק. כמו שאתה צריך להתאמץ קצת, ככה גם הוא צריך וגם הקונים החדשים.

לפני שעה, KipodYam כתב:

בעל בית חדש - יגור בנכס בעצמו או יעלה מחיר השכרה משמעותית (או ינסה לפחות לעלות משמעותית שאלה כמה יקבל). ככה זה.

חוזה ממשיך. יסיים בעל הבית את החוזה ושיעלה כמה שבא לו.

• תוכן חדש...