Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקור משכיר בנכנס מושכר

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה תמיד נזהרתי עם שוכרים. שוכר שלא בא לי טוב בעין גם אם לא יכולתי להצביע על משהו ספציפי פשוט נפסל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

על נזק, גם אם נגרם מהזנחה ניתן לתבוע, ודאי כשמדובר בפעולה אקטיבית של סגירת מערכת השקיה, אבל לא רק. ולהבא, להכניס לחוזה, כדי למנוע את הענין מראש.

ולענין התיאום, עדיף כמובן לנסח מראש את הסעיף כדי שלא יהיה עמום כל כך, כי סביר משתנה מאדם לאדם, אבל אף פעם אי אפשר לחשוב על כל האופציות מראש. 

כדאי להציע למשכיר מספר אופציות, לתת לו טווח ימים ושעות שמתאים לכם. לא סביר ששוכר יצטרך לקחת חופש או לאחר לעבודה לשם כך, אבל זה תלוי במקום עבודה, יש אנשים שאין להם בעיה לגיע לעבודה ב-10, לאחרים אסור לאחר דקה. ולכן הפתרון הוא תקשורת. אם רק עונים בשלילה, זה יוצר אנטגוניזם, אבל לומר "אין לי אפשרות בזמן שהצעת, אני צריך להיות בעבודה, אבל אפשר בערב/מוקדם יותר/בשישי/בשלישי אני יוצא מוקדם מהעבודה..."

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 4
פורסם

יש שוכרים שבטוחים שקנו את הבית ויעשו מה שבא להם. שוכרים כאלה (אם עברו את הסינון ובכל זאת השכרת להם) כשמסתיים החוזה - להתראות.

מי ששואל שאלה כזו בפורום, אם אתה מצד השוכר - תקבל תשובות שימצאו בעיניך. אם אתה בצד המשכיר - תקבל תשובות שלא תצליח בכלל להבין "למה מה קרה?". 

הכל זה ענין של פוזיציה.

ולגבי גינה, היתה לי שוכרת ארבעה חודשים (של חורף) וכל הגינה מתה כמעט לגמרי. עצי תפוזים ולימונים של 40 שנה. כל השכנים נהנו מהם.  גדר חיה בקושי עוד חיה...  עצוב.

• מבאס 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

שעה 9 בבוקר זאת לא שעה סבירה. זאת שעה שאנשים עובדים בה.

להודיע ביום חמישי על יום ראשון, זה גם לא סביר, זה אפילו לא יום עבודה אחד, אפילו אם אני עובד משמרות אני לא יכול להחליף משמרת, וגם לבקש יום חופש באפס התרעה על עניין שהוא לא חירום בעייתי.

והאמור לעיל נכתב עוד מהצד של המשכיר. ככל שהייתי רוצה להגיע לדירה, הייתי יותר נותן את דעתי על נוחות השוכרת.

פורסם
לפני 8 שעות, discoTD5 כתב:

נניח שהחוזה נגמר,  ואתה רוצה להראות את הנכס לרוכשים פוטנציאליים או לשוכרים חדשים. 

אבל הדיירים לא משתפים פעולה. 

מה אז? 

נניח שהם מזניחים מאוד את הנכס, עובש בכל מקום, לכלוך של הומלסים, זבל, עכשיו לך תראה את הנכס. 

נניח שהנבלות סגרו את הברז של מערכת ההשקיה הממוחשבת ששמת, וגינה בשווי של חמש ספרות מתה. 

חוסר שיתוף הפעולה וההזנחה, פוגעים בך.

לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

גינה זה בעיה... גם אצלי חסכו במים והרגו עצים ודשא (שזה משהו שאני לא מבין הרי שכרתם בית עם גינה יפה להנות ממנה ולא לחסוך 300 שקל על מים)

לגבי עובש והזנחה... זה עניין של אופי. מי שנהנה לגור בזוהמה ומטפח עובש, אין מה לעשות 

יש כאלו אבל יש גם שוכרים שמשאירים את הבית ללא רבב

באופן דומה לרכבי ליסינג והסיבה שאני לעולם לא ארכוש רכב ליסינג, רוב האנשים לא מתייחסים בכבוד למה שהוא לא שלהם

לפני שעתיים, Michazzz כתב:

יש שוכרים שבטוחים שקנו את הבית ויעשו מה שבא להם. שוכרים כאלה (אם עברו את הסינון ובכל זאת השכרת להם) כשמסתיים החוזה - להתראות.

מי ששואל שאלה כזו בפורום, אם אתה מצד השוכר - תקבל תשובות שימצאו בעיניך. אם אתה בצד המשכיר - תקבל תשובות שלא תצליח בכלל להבין "למה מה קרה?". 

הכל זה ענין של פוזיציה.

ולגבי גינה, היתה לי שוכרת ארבעה חודשים (של חורף) וכל הגינה מתה כמעט לגמרי. עצי תפוזים ולימונים של 40 שנה. כל השכנים נהנו מהם.  גדר חיה בקושי עוד חיה...  עצוב.

שאלה לכל אלו שהשכירו נכסים עם גינה:

לא היה סעיף בחוזה שמבקש לטפל בגינה או לפחות לא להזניח אותה?

פורסם (נערך)

היה סעיף כזה קשה לאכוף אותו שאתה גר 10000 ק"מ מהגינה.

חלק מהדברים תוקנו (שתלו דשא חדש) אבל לא הכל אפשר לתקן

תמונות מלפני ואחרי... כאב לב

IMG_8348.png

IMG_8349.png

IMG_8351.png

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • מבאס 4
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, avnerak כתב:

לא היה סעיף בחוזה שמבקש לטפל בגינה או לפחות לא להזניח אותה?

ברור שהיה. 

גם סעיף שמחייב אותם לשמור על הנכס, לדאוג לניקיון ועוד. 

העדפתי לנתק איתם מגע ולהוציא את הנבלות מהחיים שלי, מאשר לממש בטחונות או לתבוע בבית משפט. בוודאות הייתי זוכה. 

יש מחיר להכניס שיט כזה לחיים שלך. העדפתי לא לשלם את המחיר. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 40 דקות, discoTD5 כתב:

ברור שהיה. 

גם סעיף שמחייב אותם לשמור על הנכס, לדאוג לניקיון ועוד. 

העדפתי לנתק איתם מגע ולהוציא את הנבלות מהחיים שלי, מאשר לממש בטחונות או לתבוע בבית משפט. בוודאות הייתי זוכה. 

יש מחיר להכניס שיט כזה לחיים שלך. העדפתי לא לשלם את המחיר. 

לדעתי עשית בשכל.

להתחיל להתעסק עם זה עולה קרוב למה שתקבל עוד שנתיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

עכשיו נתחיל לחפש איפה

למה לחפש? לוחצים על האייקון של החץ בפינה השמאלית העליונה של תיבת הציטוט ומגיעים להודעה הרלוונטית.

פורסם
לפני 4 דקות, Be roo כתב:

למה לחפש? לוחצים על האייקון של החץ בפינה השמאלית העליונה של תיבת הציטוט ומגיעים להודעה הרלוונטית.

נראה לי שאפילו פבל לא ידע על זה.

תודה.

• מצחיק 3

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

עדיף כמובן לנסח מראש את הסעיף כדי שלא יהיה עמום כל כך, כי סביר משתנה מאדם לאדם,

זה סעיף מאוד סטנדרטי - קיים בחוזה של תל אביב, בניסוח טיפה שונה.

אבל השאלה פחות לגבי המילה "סביר", אלא לגבי המילה "תאום". אם תאום התקיים - כנראה למילה סביר תהיה פחות משמעות.

אגב, אני מפרש את המילה סביר ביחס לשעות הביקור - כלומר בין 9 בבוקר ל9 בערב.

הופתעתי מהפירוש האחר,  שהוא ביחס למרווח זמן בין ההודעה לכניסה לנכס.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם
ציטוט

השוכר מתחייב להרשות למשכיר ו/או לשלוחיו ו/או לבאים מטעמו להיכנס לדירה לשם בדיקתה ו/או לשם ביצוע תיקונים בה ו/או כדי להראותה לקונים או לשוכרים עתידיים בכל זמן סביר שיידרש על ידי המשכיר ובתיאום מראש עם השוכר.

לפני 37 דקות, snoop90 כתב:

אבל השאלה פחות לגבי המילה "סביר", אלא לגבי המילה "תאום". אם תאום התקיים - כנראה למילה סביר תהיה פחות משמעות.

אני רוצה להבין איך בדיוק אתה מקשר בין שני המילים הללו?

זמן סביר מדבר על ההתראה. יעני המשכיר פנה לשוכר בזמן שהוא לא מהיום להיום למרות שאפשר לקבל את זה במידה וקרה שהם פעלו כך כל הזמן..

תיאום מראש מדבר על ההתראה אבל שנדרשת פה הסכמה בין הצדדים לכניסה לדירה.

אין הרבה פרשנות בנוגע לשורה מהחוזה כל עוד אין לנו את כל הסיפור. כל אחד יקח את הפרשנות למה שהוא מכיר ..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 44 דקות, snoop90 כתב:

אם תאום התקיים - כנראה למילה סביר תהיה פחות משמעות

המילה תיאום לבדה שמה את השוכר ביתרון, הוא יכול לסרב לכל האפשרויות ולהגיד שלא מתאים לו. ולכן הוכנס גם המושג סביר, כי גם למשכיר יש זכויות. 

הענין הוא שסביר זה משהו מאוד נזיל, לך הגיוני 9-9, אבל אם למשל המשכיר עובד במשמרות? או שסתם יש לו עבודה בשעות לא שגרתיות? אז חוזרים שוב לענין התיאום.

לפני 48 דקות, snoop90 כתב:

הופתעתי מהפירוש האחר,  שהוא ביחס למרווח זמן בין ההודעה לכניסה לנכס

נקודה שולית. אם הזמן שהמשכיר הציע מתאים לך, לאמשנה אם זה בהתראה של יום או שבוע. מתאים לך תאורטית אבל הבית מבולגן ולא נוח לך, אז תגיד שלא מתאים ותציע זמן אחר. הסיבה לחוסר ההתאמה לא רלוונטית, בין שאתה לא בבית, או צריך התראה ארוכה יותר.

• תוכן חדש...