Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון דירות נכון

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

עוד דבר שחסר זה חלון קיפ לאיורור בין האמבטיה למסתור כביסה או לפחות בין האמבטיה לחדר שירות. כ"כ טריויאלי, לא מבין למה לא עשו את זה. יש ונטה במקום.

מעיד על עצמי:

[השנה 2014] אני מסתכל על תוכניות לדירות חדשות.

נראה לי מוזר שאין חלון (בחלק מהם) באמבטיה ראשית. את חלקן אני פוסל על זה.

אחרי חיפוש נרחב מוצא את הדירה עם התוכנית הכי טובה שראיתי עד כה.  סוגרים וקונים.

במהלך כל הזמן בין הסגירה לכניסה לדירה (כ 2.8 שנים) אני בודק איך אני משפר את הנקודות שחשובות לי.

מחליט להגדיל את המטבח ע"ח חדר השירות, מבטל שירותי אורחים, בונה נישה עמוקה במקום שירותי האורחים ובאמצעות נגרות ייעודית אני מאחסן שם את המכונת כביסה והמייבש + ארון שירות עמוק ומצויין).
שורה תחתונה נשארתי עם חלון סגור באמבטיה ראשית (בקיצור "אין חלון") אבל שמתי וונטה מעולה 6" שפותרת לי את כל הבעיות.

מסקנה: הבנתי שחלון בחדר אמבטיה הוא לא דיל ברייקר בשבילי, אבל לקח לי זמן להבין את זה. ממליץ בחום על וונטה 6" (עולם אחר ביחס ל 4").

איציק

• אהבתי 4

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

אי אפשר לסובב את האמבטיה, בהמשך שלה כיור עם ארון 70 ודופן זכוכית ביניהם ואת האסלה לשים מתחת לאין חלון ?

אתה יכול לשקול הסבה מקצועית לתחום עיצוב הפנים😁

בעקרון- פיר האינסטלציה הוא מאחורי שירותי האורחים. אין בבניין קולונים נוספים (או לפחות לא אמורים להיות).

ואסור לעבור עם קולטן מתחת לאמבטיה (הכלי).

אבל הכיוון מעניין. אם חושבים מחדש על כל האיזור של אמבטיה-שירותי אורחים-חדר שירות, אולי אפשר לעשות משהו בכיוון שחשבת עליו

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, איציק נ. כתב:

מסקנה: הבנתי שחלון בחדר אמבטיה הוא לא דיל ברייקר בשבילי, אבל לקח לי זמן להבין את זה. ממליץ בחום על וונטה 6" (עולם אחר ביחס ל 4").

זה לא היה דיל ברייקר מבחינתי כי גרתי עם הוריי שנים רבות בדירה עם אין-חלון ויש-וונטה באמבטיה, וידעתי שזה לא סיפור. 

אכן אחד השיפורים הנפוצים פה בפרוייקט היה לפתוח את ההנמכה באמבטיה ולהחליף את שתי הוונטות (גם זו של שירותי האורחים) בוונטות מפלצתיות (ועל הדרך להחליף את הצינורות השרשוריים הדפוקים שהקבלן שם ואצל רוב הדיירים קרועים ופגומים). ויתרנו כרגע משיקולי תקציב, כידוע לך רשימת השיפוצים והשיפורים אינסופית ואנחנו שמנו גבול במקום מסויים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 46 דקות, pasat04 כתב:

זה יותר בכיוון של "במחיר למזדקן"...

גאון. אתה צריך לרשום על זה זכויות יוצרים

• מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

קבל משהו, לקבלן היו זכויות בנייה אך הוא לא ניצל אותן במלואן עקב טעויות אדריכליות

מקור - 4 חדרים 127 מטר שקולע למה שאמרת שלא קיים יותר :)

image.thumb.png.cbd6129df566b6977140c682878f2d3e.png

שינוי שאני עשיתי (הוספת חדר)

image.thumb.png.66047973f64da5554a4bb126284a5aa2.png

כפי שחדי העין ישימו לב, צמח לו קיר תומך באזור המקורה בחצר, בעקבות כך, אחרי דין ודברים עם הקבלן הוא הצליח להוציא היתר ע"ח זכויות הבניה שנשארו לו להרחיב את הדירה

image.thumb.png.dde22a35665225abab2573c87c90611b.png

בגדול היו הרבה טעויות אדריכליות בפרויקט הזה, חלק הפסידו חלונות, חלק הרוויחו והפסידו שטחים (הפסדתי כ40 מ"ר בגינה שהשכן הרוויח), אבל החדרים יחסית מרווחים ונעימים, זה תלוי בפרוייקט.

אפשר בקלות להוציא כאן 6 ואם מתאמצים אז גם 7 חדרים, הקבלן רצה לתת מחיר טוב ודירה מרווחת.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לגבי וונטות - יש לי וונטות באמבטיה הראשית ןבשתי מקלחות המתבגרים ואין בהן בעיית לחות. הבעיה קיימת רק במקלחת ההורים כאשר לא פותחים את החלון במלואו אלר רק באלכסון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

אתה יכול לשקול הסבה מקצועית לתחום עיצוב הפנים😁

תשמע, כל שיפוץ אשתי מתעקשת להביא מעצבת פנים, כל פעם אני אומר לה זה מיותר כי ממילא אני אעשה את הכל, כל שיפוץ המעצבת מתנגדת למה שאני מציק, כל שיפוץ אני מתעקש וכל שיפוץ אחרי שעושים המעצבת מסכימה שצדקתי שהתעקשתי.

אני טוב בחלק הטכנולוגי והפרקטי אבל כשזה מגיע לצבעים ושטויות כאלה אני זז הצידה ומשאיר את הבמה לאשתי ולמעצבת.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

מה דעתך על זה.

בלי תקציב שיפוץ מוגבל זה מה שהייתי עושה.

מוריד את הקיר שמפריד בין החדרים לבין הסלון.

מוריד את השירותים הקטנים

מוריד את הקיר שבין המקלחת לחדר שירות

מוריד את החלונות ושם דלת נפתחת למסתור כביסה

שם קיר במקום הפתח דלת של החדר שירות.

ארונות צבועים בכתום

כמובן שהקיר של השירותים הקטנים מקטין טיפה את המקום ויספיק שיהיה במקומו ארון קטן פשוט של 3 דלתות בשביל הרגשת המרחב בדירה.

כמובן שזה לא לוקח בחשבון סיכוי שהורדתי קיר תומך וכו' לכן להתייעץ עם אנשי מקצוע 

screenshot-www.google.com-2024_07.16-00_47_28.thumb.png.8d73a8e2c2fed25dfb2b3785a43f8b51.png

לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

רעיון מעניין. אם כי תכל'ס אין מקום בין המכונה לקיר. יש שם בקושי שני ס"מ. היה תכנון לעשות מדפיה בהתאמה אישית מעל המכונה/מייבש, כרגע הוקפא מכל מיני סיבות.

אולי דלת הזזה מסוג אקורדיון שמתלבשת על המשקוף.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם לחבר את חדר השירות עם האמבטיה אז למה לא להשאיר את דלת חדר השירות, לבטל את הדלת של האמבטיה ולעשות ארון אמבטיה עם מראה ענקית לאורך כל הקיר שליד הדלת שביטלנו?

וכמובן שמבטל את הקיר הקטן ליד המקרר, עושה במקומו דלפק ואת המטבח ממשיך לצורת ח'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

וכמובן שמבטל את הקיר הקטן ליד המקרר, עושה במקומו דלפק ואת המטבח ממשיך לצורת ח'.

בגלל הדלת והארון חשמל 

לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

אם לחבר את חדר השירות עם האמבטיה אז למה לא להשאיר את דלת חדר השירות, לבטל את הדלת של האמבטיה ולעשות ארון אמבטיה עם מראה ענקית לאורך כל הקיר שליד הדלת שביטלנו?

כל אחד והטעם שלו.. למרות שזו אופציה לא רעה..

שכחתי לציין, נקודות ניקוז ומים של השירותים הקטנים, לא מבטל לגמרי אלא סוגר עם האלמנטים הנדרשים לכך, בשביל שאם תרצה בעתיד לעשות בחזרה שירותים קטנים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הנושא מחרפן גם אותי. 

כעצמאי, הייתי בהרבה מאד דירות בכל הארץ. 

נעזוב לרגע גם את הנושא של גג גבוה בבתים ישנים (תקרה סביב 3 מטר גובה אם אני לא טועה) שזה אדיר.

סלונים- יותר גדולים מכל הדירה שלי (מילולית. אני מתכוון לזה מילולית.), אבל החדרים? זוועה. פיצי. עוד יותר קטן בבתים החדשים מאשר בדירה הנוכחית שלי (אצלי זה בערך 270*280 לחדר). ואני לא מדבר על דירות בבניין, אלא על בתים. 

דאקינג. בתים. פרטיים.

ראבק, באחת הדירות, המחשבה הראשונה שהייתה לי כשראיתי את הסלון הייתה כמה עולה לשכור סגווי (היה פופולרי אז, אני כבר זקן). 

החדר של הילד? לדעתי לא יותר מ-220 אורך  על פחות מ-200 רוחב, ממה שיצא לי לראות כשעברתי ליד החדר.

בית פרטי.

זוועה. פשוט עצוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.7.2024 בשעה 23:01, DareDevil כתב:

בלי תקציב שיפוץ מוגבל זה מה שהייתי עושה.

מוריד את הקיר שמפריד בין החדרים לבין הסלון.

מוריד את השירותים הקטנים

מוריד את הקיר שבין המקלחת לחדר שירות

מוריד את החלונות ושם דלת נפתחת למסתור כביסה

שם קיר במקום הפתח דלת של החדר שירות.

רעיונות יפים, שרובם עלו בוריאציות שונות בשנה האחרונה. כרגע מכל מיני סיבות אני לא מתכוון לעשות כלום, אבל אם נבטל בעתיד את ה"אמברגו שיפוצים", הדבר הראשון שיילך הוא כמובן הקיר של המסדרון בין החדרים לסלון. זה הכי פשוט ומתבקש.

דלת בחדר שירות במקום חלון לא מעשי, הקיר מתחת לחלון למיטב ידיעתי מבטון.

לפני 21 שעות, DareDevil כתב:

בגלל הדלת והארון חשמל 

מדוייק. יש שם לוח חשמל.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

image.png.f54ab57ae07227ff48d535f3d2c44fe7.png

מה אתם אומרים אפשר לשנות בדירה הנ"ל?

דברים שחשובים לי שאני חושב איך לעשות:

מיקום ייעודי לשולחן עבודה

מיקום מכנות כביסה/מייבש

אפשרות לחדר אחד עם שירוקלחת

חשבתי את הקיר של מרפסת השירות לשבור ולשלב איכשהו בנגרות של המטבח נישה למכונת כביסה/מייבש

שירותי אורחים לבטל, ולהוריד למטה קצת את חדר הרחצה.

בשטח באורך 2.38 מ' שיוגדל בכ50-60 ס"מ מהגדלת חדר הרחצה לייצר שירוקלחת + חלל עבודה קטן כלשהו לחדר העליון.

אופציה נוספת במידה ואפשרי - לשבור את חדר הרחצה העליון ואת הקיר המחבר ולעשות OPEN SPACE ענק עם מקום למטבח ופינת אוכל, ואת המטבח למטה להפוך לחדר (העניין שיש שם חלון ענק עם מתלה כביסה, קצת מכוער...)

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

רעיונות יפים, שרובם עלו בוריאציות שונות בשנה האחרונה. כרגע מכל מיני סיבות אני לא מתכוון לעשות כלום, אבל אם נבטל בעתיד את ה"אמברגו שיפוצים", הדבר הראשון שיילך הוא כמובן הקיר של המסדרון בין החדרים לסלון. זה הכי פשוט ומתבקש.

דלת בחדר שירות במקום חלון לא מעשי, הקיר מתחת לחלון למיטב ידיעתי מבטון.

מדוייק. יש שם לוח חשמל.

לא הייתי מוריד את המסדרון. זה יוצר לך בליל דלתות בסלון וחוסר פרטיות מוחלט. לא תוכל לדחוף את הספה אחורה יותר מדי כדי להגדיל את הסלון כי צריך להשאיר מעבר. ילד שיוצא בערב מחדר כדי ללכת לשירותים נתקל באנשים בסלון. נראה לי שיוצר בלגאן לא אסתטי.

הייתי מנסה להזיז את הפתח כדי לייצר פינת אוכל יותר גדולה אם יש צורך.

• תוכן חדש...