Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לעשות טיפול לרכב שלי
כמה שאלות חברים, אשמח לעזרתכם 

אני רוצה להחליף שמן, פילטר שמן, ופלאגים (פילטר אוויר נקי, בדקתי)
עכשיו…
 1) איזה שמן אני צריך ? 
(יש המלצה על איזה חברה?)
2) מומלץ להוסיף תוספות לשמן? אם כן, איזה?
3) פלאגים, לא הצלחתי למצוא את הדגם שאני צריך, מישהו יכול להמליץ?
4) פילטר שמן, צריך דגם מסוים לרכב שלי, אם כן איזה?
5) יש משהו שפספסתי שאני צריך להחליף?
שברולט קרוז 2010

פורסם

1. בספר רכב יהיה כתוב לך את הצמיגות והתקן, חשוב מאוד להקפיד על שניהם, החברה פחות משנה העיקר שיעמוד בשניהם

2.לא ממליץ

3.תכתוב פה את הדגם מנוע שלך וידעו לענות לך איזה

4.צריך וגם זה תלוי לדגם מנוע

5.פילטר מזגן? ומתי פעם אחרונה שהוחלף שמן גיר אם בכלל? נוזל קירור מתי הוחלף אם בכלל?

פורסם
לפני 7 דקות, Shab00 כתב:

1. בספר רכב יהיה כתוב לך את הצמיגות והתקן, חשוב מאוד להקפיד על שניהם, החברה פחות משנה העיקר שיעמוד בשניהם

2.לא ממליץ

3.תכתוב פה את הדגם מנוע שלך וידעו לענות לך איזה

4.צריך וגם זה תלוי לדגם מנוע

5.פילטר מזגן? ומתי פעם אחרונה שהוחלף שמן גיר אם בכלל? נוזל קירור מתי הוחלף אם בכלל?

תודה על התשובה
1) לפי מה שבדקתי זה 5W-30
2) דגם מנוע F16D4
3) שמן גיר, לא יודע מתי החליפו, ולא יודע איך מחליפים 
4) נוזל קירור, לפני כמה חודשים

פורסם

אתה צריך שמן בתקן dexos 1 gen 2 בצמיגות 5W-30 אני אישית קונה CASTROL בדר״כ אבל אין לי העדפה ספציפית, כל אחת מהיצרניות הגדולות יהיה בסדר (המחיר גם סביר ביחס לשאר)

פילטר שמן - לכל יצרן יש את המק״טים שלו, ממליץ על MANN/MAHLE 

לא צריך תוספות לשמן (לפחות ממה שאני מכיר), יש כאלו שנוהגים לשים שמן לקילומטראז' גבוה שעלול לעזור (תיאורטית, שוב לא בקיא) עם נזילות מהאטמים וכו'...

פלאגים, כנ״ל, כל חברה והמק״ט שלה

ממליץ לך להכנס לקטלוג של אחת החברות האלו ולמלא את הנתונים של הרכב שלך ולקבל מק״טים לכל דבר, או לחלופין ללכת לחנות חלקי חילוף לתת להם רשיון רכב והם יביאו לך לפי מה שמתאים. גם לאבי חלקי חילוף (justmotor) יש באינטרנט מסנן כזה לפי רכב אבל לרכב שלי (אסטרה 2013 1.4 טורבו - מקביל לקרוז 1.4 לא מצאתי ממש זמינות גדולה)

בדר״כ בטיפול קטן מחליפים שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר. אם הפילטר אוויר ממש נקי ניתן לדלג על השלב הזה. רצוי להחליף אטם לבורג אגן שמן, אני אישית מחליף את כל הבורג פעם בשנתיים עושה הזמנה מ-cars245 ביחד עם כל הפילטרים.

פעם בשנתיים - פילטר מזגן, כמובן שצריך לעשות גם בדיקה מקיפה ולבדוק בלאי ברכב, פלאגים בדר״כ כל 4 שנים תלוי אם יש לך פלאגים רגילים או אירידיום, לבדוק נוזל קירור, נוזל בלמים יש להחליף כל שנתיים, לבדוק צמיגים, לבדוק רפידות לבדוק צלחות, גומיות, תפוחי הגה וכו'... אם אתה רוצה סתם לחסוך כמה מאות שקלים לעשות את העבודה על עיוור אולי זה לא ישתלם לך כי אתה עלול לפספס בעיות גדולות שיעלו לך הרבה כסף אחר כך, אם יש לך באמת כוח ואחריות לזה, תעבור על כל מה שרשמתי לעיל. בהצלחה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
קניתי את כל המוצרים, אבל אני לא מצליח לפתוח את המיכל שמן מנוע מלמטה.
ניסיתי בכל הכוח, עם פלייר ועם מברגה חשמלית, וכלום לא זז.
נראה שהפתרון היחיד הוא להשתמש במשאבת שמן להוציא את השמן.
מישהו בירושלים או גוש עציון יכול להשאיל לי משאבת שמן?
או שאולי יש לכם רעיון אחר איך לסדר את זה?

עריכה אחרונה על ידי ירושלמי בנשמה
פורסם
לפני שעה, ירושלמי בנשמה כתב:
קניתי את כל המוצרים, אבל אני לא מצליח לפתוח את המיכל שמן מנוע מלמטה.
ניסיתי בכל הכוח, עם פלייר ועם מברגה חשמלית, וכלום לא זז.
נראה שהפתרון היחיד הוא להשתמש במשאבת שמן להוציא את השמן.
מישהו בירושלים או גוש עציון יכול להשאיל לי משאבת שמן?
או שאולי יש לכם רעיון אחר איך לסדר את זה?

מה זאת אמרת פלייר? רוב המברגות קלאץ' לא מספיק חזקות לפתוח משהו בורג שמחוזק יותר מדיי, אפילו אם היה מחוזק לפי הוראת יצרן לא בטוח שהיה נפתח בקלות.

זה בוקסה 10מ״מ אם אני לא טועה לבורג ריקון. תשתמש במפתח הינע 3/8 או 1/2 מספיק ארוך וזה יפתח בקלות, אם אתה מתעקש אפילו ידית כוח קטנה אם המוסך האחרון סגר את זה עם אימפקט. אל תשמש במשהו אחר כי אתה יכול לעגל את הראש ותצטרך לקדוח אותו.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, Aviv13467 כתב:

מה זאת אמרת פלייר? רוב המברגות קלאץ' לא מספיק חזקות לפתוח משהו בורג שמחוזק יותר מדיי, אפילו אם היה מחוזק לפי הוראת יצרן לא בטוח שהיה נפתח בקלות.

זה בוקסה 10מ״מ אם אני לא טועה לבורג ריקון. תשתמש במפתח הינע 3/8 או 1/2 מספיק ארוך וזה יפתח בקלות, אם אתה מתעקש אפילו ידית כוח קטנה אם המוסך האחרון סגר את זה עם אימפקט. אל תשמש במשהו אחר כי אתה יכול לעגל את הראש ותצטרך לקדוח אותו.

זה טורקס 45
נסיתי לפתוח את זה עם אימפקט, גם לא עזר
מצרף תמונה

20240721_145045.jpg

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ירושלמי בנשמה כתב:

זה טורקס 45
נסיתי לפתוח את זה עם אימפקט, גם לא עזר
מצרף תמונה

20240721_145045.jpg

גם אצלי טורקס, אבל אני עם אופל. הייתי בטוח אולי בגלל שזה קרוז אז יש כמו לאמריקאים בורג עם ראש משושה.

עכשיו שאני מבין שיש לך טורקס אני לא יודע איך לעזעזאל אפילו ניסית עם פלייר, מברגה גם לא תעזור ואתה רק תעגל את הראש. לפני שאתה עושה עוד נזק תצטייד במפתח T45 (לא ביט למברג) אלא ממש מפתח לבוקסה או אלו כמו מפתחות הלן (מצרף תמונה) 

image.png.2fe3d44565c82545b4eaee8166951bb2.png

יהיה לך קשה גם עם אלו כי הם לא מספיק ארוכים או אין להם אחיזה מספיק טובה כדי לשחרר משהו שתפוס חזק. אני אישית משתמש בבוקסה עם מתאם להינע 3/8 וככה אפשר להפעיל כוח סביר וגם אפילו להשתמש בידית כוח במידת הצורך

image.thumb.png.2c5d1e689dd791f89c53311631e20d90.png

מאמין שגם כאלו תוכל למצוא בחנות חומרי בניין באזור שלך, באליאקספרס זה עולה כמה שקלים אבל לא יודע עד כמה תרצה לחכות כמה שבועות בשביל זה. (אם יש לך בכלל מפתח בוקסות)

עריכה: הכוונה שלי ב״מברגה לא תעזור״ היא לא שלמברגת אימפקט אין מספיק כוח לשחרר בורג ניקוז שמן, אני בטוח שיש לה יותר ממספיק לשחרר. הבעיה היא שאלא אם כן הביט שאתה משתמש בו יושב 100% כמו שצריך אתה פשוט מאוד מהר תאבד אחיזה ותחרע את הבורג. ואתה כבר עשית קצת נזק להברגה, לכן אני ממליץ על עבודה ידנית עם מפתח בוקסות ובוקסה מתאימה.

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Aviv13467 כתב:

עריכה: הכוונה שלי ב״מברגה לא תעזור״ היא לא שלמברגת אימפקט אין מספיק כוח לשחרר בורג ניקוז שמן, אני בטוח שיש לה יותר ממספיק לשחרר. הבעיה היא שאלא אם כן הביט שאתה משתמש בו יושב 100% כמו שצריך אתה פשוט מאוד מהר תאבד אחיזה ותחרע את הבורג. ואתה כבר עשית קצת נזק להברגה, לכן אני ממליץ על עבודה ידנית עם מפתח בוקסות ובוקסה מתאימה.

לפני כשעה, Aviv13467 כתב:

גם אצלי טורקס, אבל אני עם אופל. הייתי בטוח אולי בגלל שזה קרוז אז יש כמו לאמריקאים בורג עם ראש משושה.

עכשיו שאני מבין שיש לך טורקס אני לא יודע איך לעזעזאל אפילו ניסית עם פלייר, מברגה גם לא תעזור ואתה רק תעגל את הראש. לפני שאתה עושה עוד נזק תצטייד במפתח T45 (לא ביט למברג) אלא ממש מפתח לבוקסה או אלו כמו מפתחות הלן (מצרף תמונה) 

image.png.2fe3d44565c82545b4eaee8166951bb2.png

יהיה לך קשה גם עם אלו כי הם לא מספיק ארוכים או אין להם אחיזה מספיק טובה כדי לשחרר משהו שתפוס חזק. אני אישית משתמש בבוקסה עם מתאם להינע 3/8 וככה אפשר להפעיל כוח סביר וגם אפילו להשתמש בידית כוח במידת הצורך

מאמין שגם כאלו תוכל למצוא בחנות חומרי בניין באזור שלך, באליאקספרס זה עולה כמה שקלים אבל לא יודע עד כמה תרצה לחכות כמה שבועות בשביל זה. (אם יש לך בכלל מפתח בוקסות)

יש לי 45 כמעט כמו בתמונה, (לא הצלחתי למצוא כמו בתמונה שלך) וזה נכנס בול במקום
הבעיה שבדקתי בכמה מקומות, ולאף אחד לא היה מתאם ממה שיש לי לבוקסה

אבל נסיתי עם מברגה חשמלית, וזה לא זז, לכן אני חושב שנצטרך לחשוב על פתרון אחר

1.png

פורסם
לפני 3 שעות, ירושלמי בנשמה כתב:

יש לי 45 כמעט כמו בתמונה, (לא הצלחתי למצוא כמו בתמונה שלך) וזה נכנס בול במקום
הבעיה שבדקתי בכמה מקומות, ולאף אחד לא היה מתאם ממה שיש לי לבוקסה

אבל נסיתי עם מברגה חשמלית, וזה לא זז, לכן אני חושב שנצטרך לחשוב על פתרון אחר

1.png

לצערי אין לך באמת דרך להפעיל מומנט עם ביט כזה כדי לשחרר בורג ניקוז שהוברג בחוזקה הרבה מעבר למה שהיצרן ממליץ. אם לא מצאת בארץ תרכוש מאליאקספרס אחרת אני לא רואה איך אתה תצליח לפתוח את זה. אולי אחד מהמפתחות הלן עם ראש טורקס ששלחתי גם יעבוד, יש לי ערכה כזאת שקניתי ממקס סטוק פעם איזה 15-20 שקל, אני בטוח שתמצא איפשהו כזה דבר.

פורסם

קודם כל תנסה קצת WD40 או משהו בסגנון תן לו כמה שניות להיכנס בחריצים ואז עם ראצט' עם מתאם לביטים ותשים ביט טורקס זה יפתח.

אם זה סגור ממש חזק אפשר להוסיף צינור מתכת על הידית ולהאריך אותה אז תקבל יותר מומנט וכח לפתיחת הבורג.

בכל מקרה לא להשתמש במברגה שלא תהרוס את הבורג.

אם 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...