Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה המתאם שיש ברכב

image.thumb.jpeg.28cb96c2da3b9cdb2dc306ded8c12e71.jpeg

וזה מה שהגיע עם המערכת:

image4.thumb.jpg.8f11898eb4daed8a786ebd059c6e702f.jpgimage3.thumb.jpg.0cd498b99d4e2785410f60433fcaafbb.jpg

לא יודע אם מצליחים להבין את זה פה בתמונה אבל החיתוך הפוך והמחבר לא נכנס .. אז אין לי רדיו ברכב כרגע. יצרתי קשר עם המוכר באליאקספרס והם אמרו לי שאין להם פתרון בשבילי כי הם לא מייצרים משהו אחר.

מישהו יודע לעזור לי עם זה? 

בנוסף ברכב שלי (סובארו אימפרזה) אחרי שחיברתי הכל כמו שצריך עדיין לא עובדים חלק מהכפתורים של ההגה (הכפתורים התחתונים יותר, כמו הכפתור של לענות לשיחה, לנתק ).. יש כבר כחול שמגיע מהאזור של ההגה אבל לא יודע מה לעשות איתו 

קראתי בגוגל באיזה פורום ישן (2010) שיש איזה טריק שקשור לרכבי סובארו ולשיטת החיווט של בקרת השליטה דרך ההגה, אם מישהו פה מכיר ויכול לעזור יותר מאשמח

עריכה אחרונה על ידי VertigoBell
פורסם

נסה לרכוש מתאם אחר. תראה למשל מי מאלו מתאים.

לא רואים בתמונה שלך, אבל לא נראה שיש כבל כחול בצמה של הרכב, נכון?

לא יודע ספציפית לגבי השליטה מההגה, אבל זה לא משהו שמוסבר בהוראות הרכבה שאולי הגיעו או שניתן להיעזר במוכר?

פורסם
לפני 12 שעות, Tom_22 כתב:

נסה לרכוש מתאם אחר. תראה למשל מי מאלו מתאים.

לא רואים בתמונה שלך, אבל לא נראה שיש כבל כחול בצמה של הרכב, נכון?

לא יודע ספציפית לגבי השליטה מההגה, אבל זה לא משהו שמוסבר בהוראות הרכבה שאולי הגיעו או שניתן להיעזר במוכר?

עברתי הרבה על ההוראות הרכבה, לצערי אין משהו ספציפי חוץ מהכבל שמיועד לSteering Wheel Control שכמובן ווידאתי שהוא מחובר (וכן חלק מהכפתורים עובדים..)

מעבר לזה המוכר הוא סיני ומאוד קשה לתקשר ולקבל ממנו עזרה בכלל 

מצאתי שרשור בפורום ישן מ2010-2011 שם הם הצליחו להשיג Wiring Diagrams של סובארו..

image.thumb.png.8bd6d89f699f668e1582a60d43aabb9c.png

זאת התגובה של מי שהצליח לפתור את זה אבל הצבעים לא כל כך מסתדרים לי

ציטוט

You need to ground the ORANGE/WHITE, and tie the BLUE/WHITE and PURPLE/WHITE together to the white interface wire. Try to program it this way and if the VOICE button doesnt program, then put in a 100 ohm resistor on the BLUE/WHITE before the WHITE wire.

פורסם
לפני שעתיים, VertigoBell כתב:

חלק מהכפתורים עובדים

האם ביצעת כיול של תפקוד הכפתורים דרך המערכת, במידה והאפשרות קיימת? או שחלק עובדים רק מעצם החיבור הפיזי?

פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

האם ביצעת כיול של תפקוד הכפתורים דרך המערכת, במידה והאפשרות קיימת? או שחלק עובדים רק מעצם החיבור הפיזי?

ביצע כיול, חלקתי לא נקלטים במערכת ולא ניתן לכייל (ההנחה שלי היא בעיה בחיבור הפיזי..)

פורסם

בקשר לרדיו, תבדוק טוב אם המחבר לא תואם אם בכל זאת לא הצלחת תוכל להכניס רק את המתאם למערכת ויהיה לך רדיו, אולי לא בקליטה הכי טובה אבל יהיה. 

בקשר לשליטה מההגה, במערכות האלו השליטה מגיעה ע"י שני חוטים, וGND כלשהו, זאת אומרת בצמה המרכזית (של המערכת האוניברסלית) יש לך שתי חוטים שאחראים על השליטה מההגה.  ע"פ הקישור ששמת פה אם הצלחתי להבין אותו, מה שקרה זה שיש רכבים שהשליטה עובדת עם חוט אחד מקורי וכנראה ככה ברכב שלך, המערכת מעלי כנראה לא תמיד מסתדרת עם נגודיות רבה מחוט אחד, לכן הפתרון שהוצע שם היה לחבר את החוט השני (שיוצא מהמערכת האונברסלית) עם החוט הראשון, ואם זה לא עובד לשים בין  החוט השני לראשון נגד 100 אוהם. 

בשביל למצוא את החוט הראשון והשני פשוט תבדוק בדיאגרמת חיווט של המערכת החדשה, תמצא שם key-1 key-2 .

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, ELI001 כתב:

בקשר לרדיו, תבדוק טוב אם המחבר לא תואם אם בכל זאת לא הצלחת תוכל להכניס רק את המתאם למערכת ויהיה לך רדיו, אולי לא בקליטה הכי טובה אבל יהיה. 

בקשר לשליטה מההגה, במערכות האלו השליטה מגיעה ע"י שני חוטים, וGND כלשהו, זאת אומרת בצמה המרכזית (של המערכת האוניברסלית) יש לך שתי חוטים שאחראים על השליטה מההגה.  ע"פ הקישור ששמת פה אם הצלחתי להבין אותו, מה שקרה זה שיש רכבים שהשליטה עובדת עם חוט אחד מקורי וכנראה ככה ברכב שלך, המערכת מעלי כנראה לא תמיד מסתדרת עם נגודיות רבה מחוט אחד, לכן הפתרון שהוצע שם היה לחבר את החוט השני (שיוצא מהמערכת האונברסלית) עם החוט הראשון, ואם זה לא עובד לשים בין  החוט השני לראשון נגד 100 אוהם. 

בשביל למצוא את החוט הראשון והשני פשוט תבדוק בדיאגרמת חיווט של המערכת החדשה, תמצא שם key-1 key-2 .

לגבי הרדיו אני אנסה אבל לחבר את המתאם (מניח שהכוונה למתאם אנטנה שהוא החלק השחור שצילמתי)

מצרף דיאגרמת חיווט של המערכת החדשה. 

image.thumb.png.7f2a1448111b67c4c767b60eb1c40ca4.png

לא רואה פה key-1 key-2 אבל כן 2 שקשורים לCanbus והם C7,C8

לפי מה שאני ראיתי ברכב לפחות זה שיש 2 חוטים שיוצאים מההגה לא אחד ואחד מהם לא מחוברים כרגע לכלום. 

עריכה אחרונה על ידי VertigoBell
פורסם
לפני 8 דקות, VertigoBell כתב:

רואה פה key-1 key-2

G6 G7 

לפני 9 דקות, VertigoBell כתב:

לפי מה שאני ראיתי ברכב לפחות זה שיש 2 חוטים שיוצאים מההגה לא אחד ואחד מהם לא מחוברים כרגע לכלום

לא נראה לי שאפשר לראות חוטים שמגיעים מההגה כי הם תמיד נכנסים ואז יוצאים יחד עם הצמה המרכזית, החוטים שאתה רואה מכיוון ההגה יכול להיות שזה מכיוון התיבת פיוזים וזה משהו אחר. 

• תוכן חדש...