Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 2008, סיאט אטקה 2021+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף לרכב קרוסאובר לקנות מפרטי ? עד 120 אלף שקל, או שיש לכם רכב אחר בקרוסאוברים להמליץ לי ?  ואם כן איזה דגם היא המומלץ שהכי אמין ולא עושה בעיות לטווח ארוך

פורסם

מבין השניים כמובן אטקה יותר אמינה.

אמינים יותר טויטה, קיה, יונדאי.

יש לך אופציה לקנות מיצובישי ASX חדשה ב 132 0 קמ.

פורסם
לפני 3 שעות, Alf3 כתב:

מבין השניים כמובן אטקה יותר אמינה.

אמינים יותר טויטה, קיה, יונדאי.

אבל בכל המבחנים המון ממש ממליצים על הפיגו בגלל זה הסרט שלי כי באמינות אני מפחד איתה… אם והיית צריך לקנות רכב קרוסאובר בסטייל הזה לתקציב עד 120 אלף נתונים טובים (2021+, 70 אלף קילומטראז גג יד 1) מה היית לוקח ?

פורסם

מה יש כבר להמליץ על הפיגו לעומת האטקה ?

אני בכוונה שואל - תנסה *אתה* להסביר לי למה אתה כזה מתלבט?

אני אישית הייתי הולך על האטקה בלי קשר להמלצות, כי למדתי שההמלצה הכי טובה היא של עצמך - אחרי שאני בודק לעומק ומבין מה אני רוצה.

פורסם (נערך)

70 אלף קמ זה שליש מחיי הרכב.זה המון ל 2021.

תנסה למצוא רכב לא יותר מ 40 אלף קמ, יש כאלה.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

קילומטראז' לא מכתיב את חיי הרכב.

רכב שעבר 40 אלף ק"מ ב-3 שנים רק בעיר או בפקקים כנראה יהיה יותר עייף מרכב שנסע בעיקר מחוץ לעיר באותם 70 אלף ק"מ.

לפני 13 שעות, Alf3 כתב:

איפה ה-ASX ואיפה האטקה וה-2008?

רכב שמרגיש מאוד מיושן ולא מאובזר ביחס לשתי האופציות שהוא מתעניין בהן. גם מבחינת אביזרי בטיחות היא מציעה הרבה פחות לעומתן.

פות"ש - בכל אופן הם לא באותה קטגוריה, האטקה מתחרה ב-3008 וה-2008 מתחרה בארונה.

מבחינת אמינות מנוע - האטקה. מבחינת אמינות גיר - 2008.

כנראה שהייתי בוחר באטקה בגלל שהיא מרווחת יותר, מנוע אמין יותר, גיר שכבר יודעים איך לטפל בו במחיר סביר אם קורה משהו וגם האבזור עדיף ברמות הגימור הבסיסיות (אם משווים רמת גימור בסיסית של שתי המכוניות שציינת).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מסכים עם שום דבר ממה שגבת לי.

לא הבנתי גם מה אתה מציע, לבדוק שעות מנוע בכל רכב שאתה רואה?

אף אחד לא עושה את, גם במכירה ק״מ גבוה זה מה שמתבססים עליו.

ASX מגיע חדש עם אחריות(ראש שקט), אין פה השוואה בכלל. אופציה נוספת על השולחן.

פורסם
לפני כשעה, Alf3 כתב:

ASX מגיע חדש

ה- ASX "חדש" רק בתאריך העליה לכביש - בשאר הפרמטרים מדובר ברכב מיושן עם הנדסת אנוש גרועה, מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית ללא שיקוף, יחידת הנעה לא נעימה וצריכת דלק גבוהה (מניסיון עם רכב מאגר לאחר מתיחת הפנים בעבודה שלי).
אני נוהג באטקה 2024, לצערי ברכב שלי "שיפרו" את האבזור עם לוח שעונים דיגיטלי ומערכת מולטימדיה עם ממשק גרוע - ברכבים משנתונים נמוכים יותר מערכת המולטימדיה טובה יותר ולוח השעונים מצויין... בשאר הפרמטרים - האטקה מעולה: יחידת הנעה נהדרת, הנאה מנהיגה ומרווח פנימי יחסית לממדים החיצוניים.
מניסיון של בדיקה באולם התצוגה: ה-2008, תא המטען והמושב האחורי צפופים מאוד ואיכות תא הנוסעים נמוכה (למרות העיצוב המרהיב).

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, Alf3 כתב:

אני לא מסכים עם שום דבר ממה שגבת לי.

לא הבנתי גם מה אתה מציע, לבדוק שעות מנוע בכל רכב שאתה רואה?

אף אחד לא עושה את, גם במכירה ק״מ גבוה זה מה שמתבססים עליו.

ASX מגיע חדש עם אחריות(ראש שקט), אין פה השוואה בכלל. אופציה נוספת על השולחן.

עם מה אתה לא מסכים? איפה ה-ASX ואיפה ה-2008 והאטקה?

מבחינת אבזור בטיחות, אין תיקון סטייה מנתיב, אין בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור רכב בשטח מת יש רק ברכב הגימור הגבוהה.

המולטימדיה ב-2008 ובאטקה מקוריות, ב-ASX זה בהתקנה מקומית.

וגם הקילומטראז', אין דרך להוכיח אבל להגיד שב-70 אלף ק"מ זה שליש חיים של רכב זה לא משהו מוכח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי, אם ה 2008 מספיקה לך מבחינת גודל, קח סיאט ארונה חדשה ב 114000 שקל וזהו. זה אוטו מצויין אתה תהנה ממנו מאוד. המיצובישי שהציעו פה, באמת אמין, אבל משאר הבחינות זה רכב לא תחרותי, נוסע כמו אוטו מלפני 15 שנה. התעשייה התקדמה מאז, אבל למיצובישי לא היה כסף לפתח דגמים חדשים אז היא מנסה למכור רכבים מלפני 15 שנה לדודות זקנות. לדעתי בסכומים האלה כדאי לקחת חדש ולא יד שנייה. הארונה מרווחת יותר מהפיגו 2008. היא זריזה ונעימה. האטקה מרווחת יותר ומעט זריזה יותר. אבל אם אתה לא מסיע 3 אנשים מאחורה, קח ארונה

פורסם
לפני 22 דקות, guy.a כתב:

לדעתי, אם ה 2008 מספיקה לך מבחינת גודל, קח סיאט ארונה חדשה ב 114000 שקל וזהו. זה אוטו מצויין אתה תהנה ממנו מאוד. המיצובישי שהציעו פה, באמת אמין, אבל משאר הבחינות זה רכב לא תחרותי, נוסע כמו אוטו מלפני 15 שנה. התעשייה התקדמה מאז, אבל למיצובישי לא היה כסף לפתח דגמים חדשים אז היא מנסה למכור רכבים מלפני 15 שנה לדודות זקנות. לדעתי בסכומים האלה כדאי לקחת חדש ולא יד שנייה. הארונה מרווחת יותר מהפיגו 2008. היא זריזה ונעימה. האטקה מרווחת יותר ומעט זריזה יותר. אבל אם אתה לא מסיע 3 אנשים מאחורה, קח ארונה

ארונה חדשה זה 128 לדעתי, יש מבצע החודש 123

• אהבתי 1
פורסם

יש הבדל משמעותי בין לקבל רכב חדש בניילונים עם אחריות לבין רכב שנסע את הקילומטרז 70 אלף שהכל מתחיל להתקלקל.

ב 200 אלף + צריך כבר להחליף את הרוב הדברים ברכב, אם כבר לא הוחלפו, כולל בולמים ומה לא.

בק״מ הזה כבר לא שווה להשקיע ברכב ומפה הדרך שלו לפירוק לא ארוכה. לכן, כן 210 אלף קמ זה כבר רכב בדרך לשם.

כמו כן, ב50 אלף הראשונים מרגישים שהרכב חדש, שום פלסטיק לא רועש ולא שדהר לא רועד, אין מכות, שריטות.

רכב עם 70 אלף זה רכב אחר לגמרי, הרגשה אחרת לגמרי.

פורסם (נערך)

צודק לגבי המחיר. אבל במחיר הזה, לדעתי , לשימושים שלך,לא תמצא משהו עדיף

עריכה אחרונה על ידי guy.a
פורסם
לפני שעתיים, Alf3 כתב:

יש הבדל משמעותי בין לקבל רכב חדש בניילונים עם אחריות לבין רכב שנסע את הקילומטרז 70 אלף שהכל מתחיל להתקלקל.

ב 200 אלף + צריך כבר להחליף את הרוב הדברים ברכב, אם כבר לא הוחלפו, כולל בולמים ומה לא.

בק״מ הזה כבר לא שווה להשקיע ברכב ומפה הדרך שלו לפירוק לא ארוכה. לכן, כן 210 אלף קמ זה כבר רכב בדרך לשם.

כמו כן, ב50 אלף הראשונים מרגישים שהרכב חדש, שום פלסטיק לא רועש ולא שדהר לא רועד, אין מכות, שריטות.

רכב עם 70 אלף זה רכב אחר לגמרי, הרגשה אחרת לגמרי.

לא פוסל את דבריך, אבל רכב עם 70 אלף לא אמור להתחיל להתקלקל. מכיר אישית רכבים שחוץ מבלאי סביר לדוגמת רפידות בלימה, הם בסדר גמור גם ב 150 אלף. להוציא תקלות יצרן עם ריקול.

אני חושב שהדוגמה הכי טובה שראיתי זה וידאו שהעלה לפני שבוע מוסך רון על סיאט איביזה שחוץ ממדחס מזגן ועוד משהו הרכב הגיע ל 400,000 קמ בלי תקלות.

לגבי איכות הרכבה וחומרים  שהרכב מתחיל לקרקש אני מסכים איתך לגמרי אבל גם זה לפעמים פתיר ותלוי בדגם הרכב.

פורסם

זה שקר, חד משמעי.

לי ולכל החברים היו רכבים של הקונצרן ולא פעם. איך הרכב מתחיל להזדקן זה תקלה אחרי תקלה, בין אם דברים קטנים או גדולים.

גם אם נפלת על דגם עם מכלולים לא בעיתיים , עדיין ברכב יש חלקים שהבלאי שלהם מתוכנן וצפוי.

קח לדוגמא מנעולי דלתות, אין לך שום השפעה על זה. 

מה עם קלאץ? בין אם זה גיר רגיל או דסג.

כל מני חיישנים, ממיר קטליטי לא נסתם ולאו פעם אחת ב400 אלף?

אתה מבין שזאת אגדה אורבנית.

אם כל הרכבים האלה היו כל כך אמינים, למוסך המדובר שפרסם את הוידאו בספק שהיתה פרנסה.

• מעניין 1

• תוכן חדש...