Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, אבי ים כתב:

הולך רגל בכביש הוא אורח ולא בעל הבית וצריך להתנהג בהתאם
וגם אתה כהולך רגל תצעק על נהג שיסע לא בזהירות על המדרכה ובצדק
לכל אחד יש מקום מיועד עבורו, וכשמשהו מגיע לתחום של השני הוא זה שצריך להיזהר 
ואם הוא לא נזהר הוא ראוי לכל גינוי
אני לא צריך לפחד לנסוע בכביש שמא משהו יזנק לי בין הגלגלים ובגלל זה לנסוע בתוך העיר על 20 קמ"ש
ואתה לא צריך לפחד ללכת במדרכה מחשש שאיזשהו נהג יחליט לנסוע שם בפראות ולהיצמד לקירות

לדעתי בכביש המצב הוא הרבה יותר מורכב.

זה נכון שרכבים אמורים לנסוע על כביש, אבל זה ממש לא אומר שהכביש שייך לרכבים מבחינת החוק, או שייך רק לרכבים.

הכביש שייך לכל משתמשי הדרך, ובהם רכבים, הולכי רגל, דו גלגלי וכ"ו.

גם הנהגים  מבחינה חוקית, לא יכולים להתנהג כאילו הכביש שייך רק להם, גם הולכי רגל צריכים לפעמים להשתמש בכביש כדי לחצות אותו, אני לא חושב שהחוק מגדיר את הולכי הרגל כ "אורחים" בתוך הכביש, ותתקן אותי אם אני טועה.

החוק היבש מגדיר את הולכי הרגל בתור משתמשי דרך, ביחד עם הרכבים, וגם להם הזכות להשתמש בכביש למטרות חצייה והנהגים צריכים לכבד את הזכות הזאת ולתת להולכי הרגל לחצות את הכביש בביטחה. זה לא שהכביש שייך רק לנהגים ןהולכי הרגל הם האורחים, הכביש שייך לכל משתמשי הדרך.

אל תשכח שהנהגים הם אלה שיושבים מאחורי ההגה ונוהגים ברכב, בזמן שהולכי הרגל הם הרבה יותר פגיעים.

עכשיו, אחרי שאמרתי את כל זה, זה נכון שיש גם הולכי רגל לא זהירים(כן, כולל אני במקרים שתיארתי בפתיחת השרשור), ובאמת שאני כהולך רגל צריך להשתדל להבא להיות יותר מרוכז.

באמת יש מקרים שבהם הולך הרגל התפרץ לכביש מנקודה שבה הנהג לא היה יכול להבחין בו ולבלום בזמן, אלה באמת המקרים שבהם הנהג בכלל לא אשם,

ועובדה שגם אני הרגשתי לא נעים אחרי שהתעלמתי מהנהג שבלם מולי וצפר.

כמו שכבר כתבתי בפתיחת השרשור, הכביש הספציפי הזה הוא כביש ארוך מאוד יחסית ללא מעבר חצייה, אבל כדי להגיע למרכז המסחרי,  הולכי רגל חייבים לחצות אותו, ויש לפעמים מכוניות שחונות משני הצדדים, ומצד שני גם עבור הנהגים זה מאתגר כי בכביש שאין בו מעבר חצייה אז אסור לנהג ליזום עצירה עם הוא לא חושב שהולך הרגל מתכוון לחצות, אז מי שנוהג צריך לסמוך על החושים שלו

בקיצור, מצב מורכב ומסובך לפעמים.

ועדיין, לדעתי זה לא יהיה נכון להגיד שהנהגים בלבד הם בעלי הכביש וששאר משתמשי הדרך הם רק "אורחים".

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, NEW10 כתב:

בדיוק בגלל זה אומרים לנהגים להוריד מהירות במקומות מסויימים גם כשאין רמזור או מעבר חצייה, ככה שיהיה להם יותר זמן לבלום בזמן. 

בכל מקרה, נניח וחו"ח הייתי נפגע על ידך, בגלל שאין שם מעבר חצייה אז בתור הנהג הפוגע היה לך סיכוי לצאת בזיכוי מוחלט מהאירוע? אני שואל באופן תיאורתי כמובן(דרך אגב,אני מבטיח שגם אם חס וחלילה הייתי נפגע עלידך, לא הייתי עושה לך צרות לרגע ומודה בטעות שלי כהולך רגל,לרגע לא הייתי מחפש לסבך אותך כנהג או כל נהג אחר), וכן באמת שאני אשתדל להיות יותר מרוכז ולא ללכת על בטוח.

אף נהג לא יצא מזה כמו שהיה לפני שהוא נכנס לזה. גם אם הוא יצא זכאי משפטית, מה שלא מובטח בכלל, החיים שלו לא ייראו אותו דבר אחרי שהרג אדם אחר, גם בטעות. אתה לא רק לוקח סיכון על עצמך כשאתה חוצה ככה, אתה גם מסכן אנשים אחרים, שעלולים לפגוע בך ולהיפגע בעצמם. 

כל הכבוד לך שהבנת את הטעות שלך, הייתי מציע פשוט להסתכל לצדדים ורק אז לחצות או לא לחצות. אם תשלח תמונה של המקום, נוכל לדעת יותר טוב מה סביר ומה לא. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

אף נהג לא יצא מזה כמו שהיה לפני שהוא נכנס לזה. גם אם הוא יצא זכאי משפטית, מה שלא מובטח בכלל, החיים שלו לא ייראו אותו דבר אחרי שהרג אדם אחר, גם בטעות. אתה לא רק לוקח סיכון על עצמך כשאתה חוצה ככה, אתה גם מסכן אנשים אחרים, שעלולים לפגוע בך ולהיפגע בעצמם. 

כל הכבוד לך שהבנת את הטעות שלך, הייתי מציע פשוט להסתכל לצדדים ורק אז לחצות או לא לחצות. אם תשלח תמונה של המקום, נוכל לדעת יותר טוב מה סביר ומה לא. 

https://linksharing.samsungcloud.com/tNDkBc85ZUSX

https://linksharing.samsungcloud.com/8lb71KIHcgFq

https://linksharing.samsungcloud.com/hrmTj2FUnyRh

זה מה שהצלחתי לצלם מהכביש.

אני באמת מאוד מקווה שזה הצליח לקלוט תמונה מספיק ברורה של המקום.

https://linksharing.samsungcloud.com/piVCPPdXiIGb

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת תמונה
פורסם

גם לי בשכונה יש כביש דומה, שהמרחק מהאמצע עד לאחד ממעברי החצייה הוא בערך 2 דקות הליכה שזה מרגיש לאנשים המון, ולכן גם אצלי בשכונה כולם חוצים את הכביש. אבל, לרוב אנשים מסתכלים לצדדים לפני חצייה. זה מאוד פשוט, להסתכל שמאלה ואז ימינה ולחצות. אם יש רכב להמתין ולא לגרום לו לבלום. זה א' ב' של נימוס. לא מבין איך זה נהיה שרשור של שני עמודים. 

מניסיוני עם 3 עיריות, פנייה לעירייה במכתב או מייל עוזר מאוד גם אם לא מהיר. תוכל לשלוח מכתב ואולי יצבעו מעבר חציה באמצע הרחוב. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני 51 דקות, ניקו פ. כתב:

גם לי בשכונה יש כביש דומה, שהמרחק מהאמצע עד לאחד ממעברי החצייה הוא בערך 2 דקות הליכה שזה מרגיש לאנשים המון, ולכן גם אצלי בשכונה כולם חוצים את הכביש. אבל, לרוב אנשים מסתכלים לצדדים לפני חצייה. זה מאוד פשוט, להסתכל שמאלה ואז ימינה ולחצות. אם יש רכב להמתין ולא לגרום לו לבלום. זה א' ב' של נימוס. לא מבין איך זה נהיה שרשור של שני עמודים. 

מניסיוני עם 3 עיריות, פנייה לעירייה במכתב או מייל עוזר מאוד גם אם לא מהיר. תוכל לשלוח מכתב ואולי יצבעו מעבר חציה באמצע הרחוב. 

https://linksharing.samsungcloud.com/cHimX8ghRLIb

התמונה הזאת היא בדיוק המקום שבו זה קרה.

אני באתי לחצות מצד ימין של התמונה (בדיוק איפה שחונה המכונית הלבנה ולידה יש פח זבל קטן אם מצליחים לראות את זה בתמונה), ירדתי לכביש וחציתי ממש לכיוון איפה שעומד התמרור על העמוד חשמל שכתוב עליו 60 (איפה שחונה המכונית הכסופה אפורה). שם בדיוק אני חציתי.

בקשר לפנייה לעירייה אני באמת חושב לפחות לנסות לשאול מישהו על לצבוע מעבר חצייה במקום).

פורסם

תשמע בהמשך התמונה יש מעבר חציה, זה כמה? 20 שניות הליכה מאיפה שעמדת? מיותר, לא שווה את הסיכון וגם ללכת זה בריא. 

פורסם
לפני 2 דקות, ניקו פ. כתב:

תשמע בהמשך התמונה יש מעבר חציה, זה כמה? 20 שניות הליכה מאיפה שעמדת? מיותר, לא שווה את הסיכון וגם ללכת זה בריא. 

אני אוהב מאוד ללכת.

מהעבודה שלי אני הולך וחוזר כל יום ברגל בלי צורך בתחבורה ציבורית, פשוט כשאני יוצא מהסופר ממול ורוצה להגיע הביתה, לבניין שלי שנמצא ממול, לא חשבתי שאני צריך ללכת עד למעבר החצייה הזה, לחצות את שני מעברי החצייה ואז להסתובב לכיוון הבניין(את זה אני רגיל לעשות כשאני יוצא להליכה), אבל בחזרה מהסופר הביתה עם קניות, או כמו לפני שבוע עם שישיית מים, לא חשבתי שיש טעם בלהאריך את ה"טיול".נדמה לי שזה דקה או שתיים או יותר זמן הליכה עד למעבר, לא יודע ואף פעם לא ספרתי אבל לא בטוח.

אבל נכון אתה ורוב המגיבים בשרשור צודקים, הטעות הייתה קודם כל שלי, הודיתי בזה, למרות שגם לנהגים יש אחריות.

פורסם
לפני 5 שעות, NEW10 כתב:

הכביש שייך לכל משתמשי הדרך, ובהם רכבים, הולכי רגל

לא, הכביש אסור בשימוש להולכי רגל פרט לחציתו, וגם החציה מוגדרת:

תקנה 108:

(א)  לא ילך אדם בכביש ולא יסיע בו עגלת ילדים או עגלת חולים או כיסא חולים, אלא אם אין בצד הכביש מדרכה או שוליים תקינים או שביל שהוקצה להולכי רגל.

(ב)  הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על אדם החוצה כביש.

תקנה 110:

(א)  לא יחצה אדם כביש, אלא לאחר שבדק את מצב התנועה בו ונוכח שאפשר לחצותו בבטיחות.

(ב)  אם יש בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר המיועדים למעבר הולכי רגל, לא יחצה הולך רגל את הכביש אלא בהם.

(ג)   אם אין בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר כאמור אך יש בקרבת מקום צומת, יחצה הולך רגל את הכביש בקרבת צומת.

(ד)  בכל מקרה יחצה הולך רגל כביש, במהירות סבירה ובקו ישר והקצר ביותר בין קצות הכביש, ולא יתעכב בכביש שלא לצורך.

תקנה 111:

לא ירד הולך רגל ממדרכה או ממקום מבטחים אחר שבדרך באופן פתאומי או מבלי שנקט בזהירות מספקת, בשעה שרכב מתקרב אליו, ממרחק שאין סיפק בידי נוהג הרכב לעצור את הרכב כדי למנוע תאונה.

נכון, גם על הנהגים קיימת חובה להזהר, אבל כאשר אתה בעצמך מודה שפעלת בניגוד לכל תקנה רלוונטית, בחוסר זהירות מוחלט, תוך התעלמות מההפרעה וסיכון שיצרת, ובמקום לשמוח שהנהג שעבר במקום היה מספיק זהיר כנדרש בחוק לא לפגוע בך, אתה חופר לנו כבר שני עמודים ֿ על חובתם של הנהגים, ומתרץ את זה באיזה פיזור דעת תמים, כאילו זה משנה.

שחרר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 דקות, NEW10 כתב:

הטעות הייתה קודם כל שלי, הודיתי בזה, למרות שגם לנהגים יש אחריות.

אם נהג פוגע בך (ולפי התיאורים שלך זה רק עניין של זמן. סורי...) - הוא מסתבך בצרות צרורות

גם אם אתה מודה שזו אשמתך המלאה, בהנחה שבכלל תוכל להודות במשהו אח"כ.

במיידי אתה מחרב לו את היום, אח"כ שלילה מנהלתית ל-30 יום עד שיבררו את האירוע,

בהמשך עליה בתעריף הביטוח וכתם על המצפון "דרסתי בנאדם, אולי זו גם קצת אשמתי?"

אז מה בעצם לא ברור לך מעבר לזה שרצית לקצר את הדרך ב-50 מטר ואפילו לא הסתכלת ימינה שמאלה?

למה אתה מחפש אחריות אצל מישהו אחר?

בכלל לא ברורה לי מה מטרת הפוסט הזה שהעלית...

אתה נשמע אדם הגיוני ולא דביל מוחלט, אז פשוט תתנהג בהתאם.

פורסם

רואים את זה הרבה, הולכי רגל שחוצים על פי שמיעה.

התנהגות אנוכית ונוראית, וגם טפשית. היום יש הרבה סוגים של כלי רכב שלא משמיעים קול או קול חלש מאוד. בהם כלי רכב חשמליים, היברידיים ואפילו רכבי בנזין.

תנסה פעם לרכב על אופניים כחוק על הכביש ותראה כמה אנשים פשוט יורדים לכביש בלי להסתכל בכלל! אופניים לא משמיעים שום קול, אבל יכולים להיות במהירות משמעותית, עם בלמים פחות טובים ויכולת תמרון מוגבלת.

הבעיה היא, שבמקרה תאונה עם הולך רגל, הנהג או הרוכב תמיד ייחשב אשם, וגם אם יוכח אחרת הולך הרגל הרס לו את החיים.

לא מוצא שום הסבר הגיוני להתנהגות כזאת. עצלנות? לזרוק את האחריות לחיים שלך על אחרים? 

זכותך המלאה להחליט לא ללכת עד המעבר חציה. גם אני עושה את זה לפעמים. אבל אני מבין שהאחריות המלאה על החצייה הבטוחה היא שלי כהולך רגל, ולא מצפה מאף אחד לעצור בשבילי.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 18 שעות, Be roo כתב:

לא, הכביש אסור בשימוש להולכי רגל פרט לחציתו, וגם החציה מוגדרת:

תקנה 108:

(א)  לא ילך אדם בכביש ולא יסיע בו עגלת ילדים או עגלת חולים או כיסא חולים, אלא אם אין בצד הכביש מדרכה או שוליים תקינים או שביל שהוקצה להולכי רגל.

(ב)  הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על אדם החוצה כביש.

תקנה 110:

(א)  לא יחצה אדם כביש, אלא לאחר שבדק את מצב התנועה בו ונוכח שאפשר לחצותו בבטיחות.

(ב)  אם יש בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר המיועדים למעבר הולכי רגל, לא יחצה הולך רגל את הכביש אלא בהם.

(ג)   אם אין בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר כאמור אך יש בקרבת מקום צומת, יחצה הולך רגל את הכביש בקרבת צומת.

(ד)  בכל מקרה יחצה הולך רגל כביש, במהירות סבירה ובקו ישר והקצר ביותר בין קצות הכביש, ולא יתעכב בכביש שלא לצורך.

תקנה 111:

לא ירד הולך רגל ממדרכה או ממקום מבטחים אחר שבדרך באופן פתאומי או מבלי שנקט בזהירות מספקת, בשעה שרכב מתקרב אליו, ממרחק שאין סיפק בידי נוהג הרכב לעצור את הרכב כדי למנוע תאונה.

נכון, גם על הנהגים קיימת חובה להזהר, אבל כאשר אתה בעצמך מודה שפעלת בניגוד לכל תקנה רלוונטית, בחוסר זהירות מוחלט, תוך התעלמות מההפרעה וסיכון שיצרת, ובמקום לשמוח שהנהג שעבר במקום היה מספיק זהיר כנדרש בחוק לא לפגוע בך, אתה חופר לנו כבר שני עמודים ֿ על חובתם של הנהגים, ומתרץ את זה באיזה פיזור דעת תמים, כאילו זה משנה.

שחרר.

קודם כל תודה רבה על המידע ששיתפת.

לא הייתי מספיק מודע לזה שיש בחוק פירוט ממש נרחב על איך הולך הרגל צריך לחצות את הכביש,אז שוב, תודה על השיתוף. זה באמת חשוב.

נכון, אני באמת מודה שהתנהגתי בחוסר זהירות מוחלט ושהמקרה הזה היה באשמתי ואני מעכשיו שם לב טוב טוב לכביש כשאני חוצה אותו. הנהג היה בסדר גמור כלפיי ואין לי שום תלונות עליו, הוא נהג כמו שצריך ועצר בזמן, הוא יצא מאוד בסדר, ואם כבר אז יש לי כעס כלפי עצמי על זה שאחרי שסיימתי לחצות אז התעלמתי ממנו ופשוט לא הסתכלתי לכיוון שלו וגם על זה אני מצטער.

ההתייחסות שלי בשרשור לחובתם של הנהגים הייתה בעיקר שאלה תיאורתית, לגבי מה האחריות של הנהגים מבחינת החוק כשהם חו"ח פוגעים בהולך רגל שהתפרץ לכביש, ולאו דווקא התייחסות רק למקרה שקרה לי, כמו גם לאחריות שלי לאירוע(שוב,בפעם המיליון,מודה,זה היה באשמתי ובאחריותי ולא בגלל הנהג), אלא בעיקר לדעת על איך כל זה נראה מהצד של הנהגים כשהם נקלעים למצב כזה, ולדעתי הפורום הספציפי הזה הוא מקום מתאים לשאלה כזאת, גם אם לחלק זה נראה כמו שאלה מאוד גנרית.

לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

אם נהג פוגע בך (ולפי התיאורים שלך זה רק עניין של זמן. סורי...) - הוא מסתבך בצרות צרורות

גם אם אתה מודה שזו אשמתך המלאה, בהנחה שבכלל תוכל להודות במשהו אח"כ.

במיידי אתה מחרב לו את היום, אח"כ שלילה מנהלתית ל-30 יום עד שיבררו את האירוע,

בהמשך עליה בתעריף הביטוח וכתם על המצפון "דרסתי בנאדם, אולי זו גם קצת אשמתי?"

אז מה בעצם לא ברור לך מעבר לזה שרצית לקצר את הדרך ב-50 מטר ואפילו לא הסתכלת ימינה שמאלה?

למה אתה מחפש אחריות אצל מישהו אחר?

בכלל לא ברורה לי מה מטרת הפוסט הזה שהעלית...

אתה נשמע אדם הגיוני ולא דביל מוחלט, אז פשוט תתנהג בהתאם.

קודם כל, המטרה של הפוסט הייתה בעיקר לשתף במה שקרה לי. ושוב אני כותב, אני זה שלא היה בסדר במקרה הזה, הנהג פעל נכון(ויותר מזה, גם הייתי צריך להסתובב אליו, להודות לו ולהתנצל), ומעכשיו אני מסתכלל טוב טוב על הכביש כשאני חוצה, גם כשהכביש קרוב מאוד לבית. אני לא מחפש אחריות אצל אחרים, כבר כתבתי שאני הייתי אשם, ושאלת האחריות הייתה בעיקר שאלה תיאורתית מבחינת החוק על האחריות של הנהגים כשהם נקלעים למצב כזה.

לדעתי האישית אין פסול בשיתוף הזה כאן בפורום, חשבתי שכאן זה המקום המתאים לשתף את מה שקרה לי, גם אם זאה לכאורה סתם מצב גנרי, הרגשתי צורך לשתף,והפורום המשפטי על דיני תעבורה וחוקי תנועה נראה לי מקום הרבה יותר מתאים לשיתוף של מקרה כזה מאשר,נגיד, פורום צמחי מרפא.

ואם כבר הזכרת מה קורה לנהגים שנקלעים חו"ח לתאונה כזאת, אם נהג פוגע במישהו ומוכח מיד שזה לא היה באשמתו, לא מקלים איתו?או מזכים אותו לחלוטין?(תלוי בנסיבות התאוה ובמקרה כמובן)

sperial כבר כתב כאן בשרשור שאם מוכח שהולך הרגל התפרץ לכביש מבלי שהייתה לנהג היכולת לבלום אז הוא יכול לצאת זכאי, וגם הביא דוגמה ממישהו שהוא הכיר.

נכון שהיום שלו נהרס ויש גם כתם על המצפון(למרות שזה כבר תלוי באישיות של הבנאדם, אם נהג בטוח בחפותו ויודע שלא היה יכול לעשות יותר ממה שעשה כדי למנוע את המצב, הוא ימשיך בחייו כרגיל ללא נקיפות מצפון לדעתי,אבל שוב,זה תלוי בבן אדם).

ותכלס, לכל נהג שפגע שוללים במקום את הרישיון? כי אני שמעתי גם על מקרים שנהגים שפגעו והוכח מיד שזה לא היה באשמתם, הרישיון הוחזר להם אחרי יום, או שהם אפילו נהגו הביתה מיד אחרי התאונה ואחרי שכבר פינו את הפצוע, תמיד שוללים? או שיש מקרים ויש מקרים?

פורסם

בכל תאונה שבה נפגע אדם יש שלילה אוטומטית (דומני ל-30 יום) על ידי קצין משטרת התנועה . אם במשפט נקבעת שלילה התקופה מתקזזת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

בכל תאונה שבה נפגע אדם יש שלילה אוטומטית (דומני ל-30 יום) על ידי קצין משטרת התנועה . אם במשפט נקבעת שלילה התקופה מתקזזת.

אז זה אומר בתכלס שנהג שמעורב בתאונה שבה הוא פגע בהולך רגל, אוטומטית אסור לולנהוג למשך שלושים יום? או שזה תלוי בשוטר ובבוחן התנועה שמגיעים למקום ומחליטים בהתאם לנסיבות?

איך זה ששמעתי על נהגים שפגעו והחזירו להם את הרישיון מיד אחרי יום? או כאלה שאפילו נהגו בחזרה הביתה ביום התאונה עצמו אחרי שכבר פינו את הפצוע?

פורסם
לפני 4 דקות, NEW10 כתב:

כאלה שאפילו נהגו בחזרה הביתה ביום התאונה עצמו אחרי שכבר פינו את הפצוע?

1. אישור תנועה זמני .

2. עברו שימוע במקום ע"י קצין משטרה ושיכנעו אותו כי אין סיכוי שיוגש נגדם כתב אישום בהמשך.

פורסם
לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

1. אישור תנועה זמני .

2. עברו שימוע במקום ע"י קצין משטרה ושיכנעו אותו כי אין סיכוי שיוגש נגדם כתב אישום בהמשך.

אז זה באמ מאוד תלוי בנסיבות,

נגיד הייתה תאונה, באה משטרה, בוחני תנועה והכול, משתכנעים בהתאם לנסיבבות שלמרות שנפגע אדם, הוא התפרץ לכביש מבלי שהנהג יכל להספיק לבלום בזמן, ואז גם אין שלילה לנהג שפגע?

אז מצד אחד יש חוק שנהג רכב פגע בהולך רגל=שלילה מנהלתית ל-60 יום, מצד שני יכול להיות שבכלל לא תהיה שום שלילה לנהג שפגע אם השוטרים ובוחני התנועה שמגיעים למקום, משתכנעים שהנהג נהג כחוק למרות הפגיעה?

• תוכן חדש...