Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תוהה האם רישיון נהיגה זר ממדינות בהם תהליך הוצאת רישיון נהיגה הינו פשוט עד גיחוך, מאפשר לנהוג בישראל? 

בהודו למשל, אפשר לקבל רשיון נהיגה בלי שום טסט רק שולחים את הדרכון וכו'

מי יודע ?

מצרף לינק בנושא.

https://denationalize.me/travel-hacks-en/getting-a-drivers-license/

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

אם אתה אזרח ישראלי - אסור לנהוג אתו כלל, אלא אם אתה תושב חוזר (או תייר - דהיינו היית לפני כן 5 שנים בחול ואתה זכאי למעמד תושב חוזר), שאז מותר לנהוג תקופה קצרה (לא זוכר, 3 חודשים או שנה) וזכאי להמרת הרישיון בתוך 5 שנים לרשיון ישראלי. 

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כזה כמו שמקבלים בקישור שנתת יכול לסדר לך לילה בבית המעצר. התהליך בקישור שהבאת הוא Travel Hack כלומר לא ממש חוקי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 29 דקות, zvit כתב:

Travel Hack 

האמת גיגלתי קצת בשביל להבין את זה ועדיין לא הבנתי.

בהנחה ותהליך הוצאת רישיון הנהיגה באותה מדינה הינו חוקי בחוקי אותה מדינה מה הבעיה בעצם ? זה לא שאני מנצל מישהו באופן לא יפה או לא חוקי 

אגב מה המדינות שעם רישיון נהיגה שלהם אפשר לנהוג פה בארץ ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 8 שעות, M H כתב:

בהנחה ותהליך הוצאת רישיון הנהיגה באותה מדינה הינו חוקי בחוקי אותה מדינה מה הבעיה בעצם 

הוא לא חוקי, זאת שיטה עוקפת חוקים.

לפני יותר מ-40 שנה חבר שלי "הוציא" רשיון נהיגה במקסיקו ע"י... הצגת פנקס קופת חולים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אסור אסור אסור.

אם אתה אזרח מדינה, צריך לנהוג עם הרישיון של המדינה.

תופס גם בחול.

כשגרתי בנורווגיה, היה היתר ל 3 חודשים לרישיון הישראלי, ואז הייתי צריך להנפיק רישיון מקומי במשרד התחבורה המקומי. את הרישיון הישראלי הם גזרו אל מול העיניים שלי.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, לירון .ה. כתב:

את הרישיון הישראלי הם גזרו אל מול העיניים שלי.

למה ובאיזו זכות ?

אם מותר להחזיק באזרחות כפולה, קל וחומר שגם רישיון נהיגה.

זה לא סותר את הדרישה ההגיונית לנהוג במדינה X עם רישיון מקומי.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

זה החוק שם.

ולמה אני צריך רישיון ישראלי בנורווגיה בתור תושב שם?

עם הרישיון הנורווגי אפשר לנהוג בכל אירופה.

אחרי שגזרו, התקשרתי למשרד הרישוי, אמרתי שאיבדתי את הרישיון ושלחו לי חדש לבית בארץ.

יאריס 2005

פורסם (נערך)

רשיון נהיגה מוצמד לתושבות לא לאזרחות.
המרת רשיון זר רק לתושב חוזר או עולה חדש ועם ותק ברשיון של 5 שנים

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

המרת רשיון זר רק לתושב חוזר או עולה חדש ועם ותק ברשיון של 5 שנים

או לאזרח חוץ עם אשרה קבועה, עובד זר, סטודנט וכדו’

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם אתה אזרח ישראל מותר לך לנהוג אם רישיון חוץ תקופה מסוימת (נראה לי שנה) אבל שוטרים לא בודקים את זה במיוחד אם אתה מדבר לא בעברית

פורסם
לפני 13 שעות, לירון .ה. כתב:

אסור אסור אסור.

אם אתה אזרח מדינה, צריך לנהוג עם הרישיון של המדינה.

תופס גם בחול.

כשגרתי בנורווגיה, היה היתר ל 3 חודשים לרישיון הישראלי, ואז הייתי צריך להנפיק רישיון מקומי במשרד התחבורה המקומי. את הרישיון הישראלי הם גזרו אל מול העיניים שלי.

אם כבר בנושא, קרוב משפחה ישראלי שגר בבולגריה הוציא שם רשיון וגם לו גזרו את הרשיון הישראלי. האם כשהוא יבקר בארץ הוא יוכל להשכיר רכב רק על סמך הרשיון הבולגרי שלו? 

פורסם (נערך)

יש לי קרוב משפחה שחי בקנדה מעל 50 שנה, כמובן נושא רישיון קנדי, ונוהג איתו בישראל לפחות חודשיים כל שנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, davemustaine87 כתב:

אם כבר בנושא, קרוב משפחה ישראלי שגר בבולגריה הוציא שם רשיון וגם לו גזרו את הרשיון הישראלי. האם כשהוא יבקר בארץ הוא יוכל להשכיר רכב רק על סמך הרשיון הבולגרי שלו? 

אם יש לו דרכון בולגרי? אז כמו כל תייר יכול לנהוג עם הרישיון של המדינה.

הוא מתכוון לחזור לארץ?

יאריס 2005

פורסם

אני צריך לבדוק אבל לא ניראה לי שיש לו דרכון בולגרי, הוא משתמש בדרכון הישראלי שלו. יש לו מעמד תושב בבולגריה. לא יודע לגבי העתיד, אבל כרגע הוא גר שם ב-5 שנים האחרונות, ומבקר בארץ פעמיים בשנה. 

יש לו רשיון ישראלי שהוא כבר הזמין מבעוד מועד(כמו שאתה עשית) אבל עד שהוא יקח אותו, התוכנית היא לשכור רכב ישירות מנתב"ג עם הרשיון הבולגרי

• תוכן חדש...