Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי שאני כנראה אקנה את אחת מאלו, 
אבל כן אחרי בדיקות, צפיות וקריאה שעשיתי נותרתי עם כמה שאלות. 
אולי חלק מכם יוכלו לעזור. 

1.) עד כמה אתם חושבים שהרובוטי במכוניות הללו יותר גרוע מהידני
בעיקר בהקשר של האם הוא רק פחות נוח? או שהוא גם מתקלקל יותר, ומשמעותית יותר יקר לתיקון

2.) לפי מה שאני מבין יש באייגו ובדומותיה רק ידני או רובוטי, או שאולי יש גם תיבה אוטומטית
אשמח להבהרה אם מישהו מכיר. 

3.) כיוון שה C-1 / אייגו / 108-107 זה אותה מכונית, נשארת רק שאלה של שנתון. 
בהכרח במכוניות הללו שנתון יותר חדש הוא יותר טוב? 
מה דעתכם? 
והאם יש שנתון שהייתם ממליצים עליו / ממליצים להימנע ממנו

4.) שמעתי ממקור אחד שהחליפו את המנוע 1.0 משנת 2018 בגלל תקני פליטה אירופאיים. 
מישהו יודע האם המנוע של 2018 ואילך הוא יותר טוב או פחות?

5.) אני לא רואה שביד-2 מוכרים אוטו כזה במנוע 1.2, אני מניח שבארץ יש רק את המנוע 1.0...

6.) גם יצא לי לדבר עם מכונאי פה בארץ שטען שהאייגו יותר אמין מהשתיים האחרות (הוא דיבר על מערכת החשמל ועל עוד משהו), 
מה שנשמע לי מוזר כי מכאנית הן אמורות להיות אותן מכוניות. 
המכונאי הזה סתם נדמה לו כי לטויוטה יש שם, או שיש דברים בגו? 

תודה רבה!

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם

1.2 היה רק ב-108 עם תיבה ידנית.

לא יודע לגבי אמינות הגיר הרובוטי, מצאתי אותו איטי.

בהתחשב ששלושתן ירדו מאותו פס ייצור בצ'כיה, הן כנראה יקבלו את אותם רכיבים חשמליים על מנת לחסוך בחלפים.

הייתי מעדיף אחת כמה שיותר חדשה (אייגו או C1 מהדור השני או 108).

פורסם

הרובוטי יותר יקר גם באחזקה שוטפת (החלפת קלאץ' יותר יקרה, וגם מגיעה בתדירות קצת יותר גבוהה).

אבל זו לא אותה עלות כמו רובוטי דו מצמדי.

אין תיבה אוטומטית פלנטרית. או רובוטי או ידני.

המכונאי חרטטן. הרכבים מיוצרים באותו המפעל, הם אמינים באותה מידה (חוץ מהמנוע 1.2 של פיג'ו 108, שהוא מנוע של פיג'ו ולא של טויוטה).

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

1- הרובוט הרבה פחות נעים מהידני.

2-יש רק ידני או רובוט.

2- 108 הרבה יותר טובה מה107, ב אזור 2018 הגיעו הרכבים עם מערכות בטיחות כמו בלימה אוטונומית והתראה על סטיה.

4-לא נתקלתי בבעיות ברשת.

5-מנוע ה 1.2 שודך רק לפיגו 108 עם גיר ידני, הוא פחות אמין מה 1.0 אך חזק ממנו.

6-זה אותו רכב,מנוע 1.0 הוא של טיוטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

פות"ש,

יש גישת אנטי לא מוצדקת בפורום הזה כלפי גיר רובוטי חד מצמדי,

אני יכול להגיד לך שאמא שלי קנתה ב01/2017 פיג'ו 108 1.0 רובוטית,

שעדיין נוסעת היום כמו חדשה, לגמרי, ואני לא מגזים, אין רעשים הכל חלק, ונעים.

רוב הנסיעות שלה בחיפה, הרכב היום עם 50 ומשהו אלף ק"מ, אצלה כבר 7 שנים, והיא אצלה עד היום ועדיין לא למכירה, היא נהנית ממנה מאוד,

0 תקלות (למעט אחת שמסך המולטידיה שבק חיים אחרי כמה חודשים מעליית הרכב על הכביש שהוחלף באחריות),

חסכוני מאוד, עד היום הממוצע סביב ה 18 ק"מ לליטר,

למרות שמדובר ברכב רובוטי, הוא יחסית מהנה, אך כמובן דורש נסיעות רגועות,

מתרגלים מהר מאוד לגיר והמנוע, ובכלל כל הרכב סופר אמין, חד משמעית.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

אתה לא יכול להגיד לא מוצדקת כי חלק אוהבים וחלק לא.

אותי זה ממש מעצבן ועוד רבים אחרים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עניין של הרגל. 
הפיקנטו של הבת שלי ״מתהדרת״ בגיר החד מצמדי הזה. בנסיעות הראשונות ,כשנהגתי בבה כמו שאני רגיל, ההרגשה הייתה לא נעימה בעליל ,כאילו חזרתי לימי הנהיגה הראשונים שלי בידני 😐

כיום, בנסיעה רגועה ומתונה על הגז, ההחלפות הרבה יותר חלקות וכמעט ואינן מורגשות, הן כן כאשר לוחצים חזק בניסיון להאיץ מהר. אבל היי, הרכב הזה לא מאיץ אף פעם, הוא ״מעלה מהירות באופן הדרגתי״| 😁

ואת זה הוא עושה יפה מאוד.  גיר חד מצמדי לא נועד למיאוצי רמזורים, וככל שננהג רגוע ומתון יותר, הנסיעה היא נעימה יותר.

לשימושה של הבת שלי, הבחירה הייתה והינה נכונה. אתה רוצה ״זום זום״ , יש אחרות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

אתה לא יכול להגיד לא מוצדקת כי חלק אוהבים וחלק לא.

אותי זה ממש מעצבן ועוד רבים אחרים.

לא אוהבים זה משהו מסויימם ומקובל, עניין סובייקטיבי ללא עוררין,

אך זה שמשקפים תמונה של חוסר אמינות או ברח כמו מאש, כבר הגזמה לא מוצדקת.

מדובר בגיר שבחלק מהרכבים איום ונורא, וחלקם האחר לא רע ואפשר לחיות איתו אחרי שמתרגלים,

למשל אני לא אהבתי את הגיר הרובוטי החד מצמדי של הפיג'ו 301, והדצ'יה סנדרו, באחת רועד ואיטי ובשניה מתבלבל ודופק,

בפיג'ו 108 וביונדאי i10 הרבה יותר נעים, חלק, ומתפקד כצפוי, כך שעם חיסכון ואמינות גבוהה, לא רואה שום סיבה לשלול בגלל שחלק לא אהבו.

נכון שהספארק למשל יותר נעימה בגלל הגיר הרציף, אך הגיר שלה לא כזה אמין, יצא לי לשמוע כבר על כמה תלונות בעיקר בשנתונים הראשונים שלה על הכביש, וגם פחות חסכונית,

ספייס סטאר גם יותר חלקה בנסיעה עם גיר רציף שגם חסכוני, אך פחות איכותית ורמת הנסיעה שלה בכלל לא ברמה של ה108/אייגו, הכל עניין של סדר עדיפויות.

פורסם

אני לא חושב שטענו כלפיו שהוא לא אמין, אלא שהוא לא נעים

פורסם

ואוו, כל כך הרבה תגובות!
חשבתי במקרה הטוב יהיו שלוש :-)

אני אלך על המנוע 1.0 (גם אם תצוץ לי פתאום פיג'ו עם מנוע 1.2),
אמינות חשובה לי ממש, ביצועים פחות.

יוליאן:
108 הרבה יותר טובה מה107, ב אזור 2018 הגיעו הרכבים עם מערכות בטיחות כמו בלימה אוטונומית והתראה על סטיה.
נשמע שכדאי לי לחפש אייגו/C-1/108 שנתון 2018 ומעלה. 
השדרוגים הללו זה בכולם או רק בפיג'ו 108?

אז אני מבין מכם שלמשל כאן, מפרסם ההודעה לא מבין עניין, כי האייגו שלו רובוטית ולא ידנית:

image.png.5a149ef61c3b69f915f7e7f444408efc.png

לגבי רובוטי או ידני:
בתכלס עדיין מתלבט אם לקחת שיעורי רענון על ידני, כי רישיון לפני 18 שנה עשיתי על ידני אבל מאז לא נהגתי בגיר.
עם המחירים של היום (180 שח לשיעור בראשון אצל 4 מורים שבדקתי), 10 שיעורי רענון זה כמעט 2K. 
אבל אולי משתלם גם כי האוטו בסוף יהיה קצת יותר אמין, וגם הבנתי שבמחירון אייגו/108/C1 ידני יצא לי יותר זול מהרובוטי. 
קיצר, מתלבט... 

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה במודעה?

108 קיבלה מערכות בטיחות ממש לקראת סוף 2018, כך שדגמי 2019 הגיעו עם.

פורסם

הוא כתב אוטומטי בעוד שביד-2 יש אפשרות לפרסם כרובוטי (מה שהרוב עושים עם המכוניות הללו)

אז לחפש 108 / C1 / AYGO דגמי 2019 ומעלה?
מניח שזה לא רק ב-108

פורסם

ביד 2 יש כל מיני אופציות.

בסופו של דבר רובוטי זה סוג של אוטומטי, אז אין פה באמת בעיה. יש אנשים שלא מודעים לסוגים השונים ומבחינתם לשים בדרייב ולנסוע. 

פורסם
לפני 21 שעות, סרגיי הלוי כתב:

1.) עד כמה אתם חושבים שהרובוטי במכוניות הללו יותר גרוע מהידני
בעיקר בהקשר של האם הוא רק פחות נוח? או שהוא גם מתקלקל יותר, ומשמעותית יותר יקר לתיקון

ברור שלידני יש יתרון אמינות. זו קביעה כמעט מוחלטת. אלא אם מתעללים בקלאץ' או נופלים על פגם דרמטי וחריג בייצור אז ידני כמעט לעולם יהיה אמין יותר. גם אם משווים אותו לרובוטי מצטיין באמינות.

כל זה לא אומר דבר על האמינות של הגיר הרובוטי המדובר שיכולה להיות מופתית.

זה פשוט כמעט כמו להשוות בין אמינות של מאוורר למניפה. או מברג למברגה....

• תוכן חדש...