Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובישי אטראג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

במטרה לצמצם את תיק האשראי המשפחתי בכמה עשרות אלפי ₪ (קצת יותר מ 60,000₪) אני מחפש מיצובישי אטראג' עד 30,000₪ .

נראה שלאלדן יש את הצעת הערך הכי  טובה. אחריות בעיקר.

הסיבה העיקרית לבחירה ברכב זה היא כי אני בכל מקרה משתמש בעיקר באופניים רגילים ליום יום שלי.

אשמח לשמוע דעתכם על הרכב, איזה שנתון מומלץ, למה לשים לב, והאם אכן לאלדן הצעת הערך הכי טובה או שכדאי לרכוש בשוק הפרטי? 

פורסם
לפני 9 שעות, Elka.jan כתב:

נראה שלאלדן יש את הצעת הערך הכי  טובה. אחריות בעיקר

אז זהו (שלדעתי) לא ממש. האטראז'ים המוצעים באלדן  היו בשימוש צהל בעבר ורובן עם מעל 200000 ק"מ.נמכרות ב-26000 ש"ח שנת 2016 בתום האחריות יהיו שוות את משקלן בברזל - לא הרבה יותר מזה.

בשבוע שעבר גיסי רכש מכלמוביל טרייד אטראז' מ-4/2017  עם 109000 ק"מ ב-33000 ש"ח.

אגב הסיבה שאלדן כל-כך נדיבים באחריות היא די פשוטה:

1) בלי האחריות הם לא היו מצליחים למכור בכלל.

2) המכוניות אמינות מאד וגם אם תהיינה להם כמה נפילות עדיין לעומת ערך הגרט הם ישארו מורווחים.

אופציה נוספת ולדעתי מוצלחת יותר מה-208 (ואלי גם מהאטראז') היא הפיג'ו 301  1.6 שמחיר השוק שלה של שנת 2017 עומד על סביבות 20000 ש"ח+- עם מנוע TU עם אמינות מוכחת, וגיר 6 הילוכים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 דקות, zvit כתב:

2) המכוניות אמינות מאד וגם אם תהיינה להם כמה נפילות עדיין לעומת ערך הגרט הם ישארו מורווחים.

אז למה זה:

לפני 9 דקות, zvit כתב:

בתום האחריות יהיו שוות את משקלן בברזל - לא הרבה יותר מזה.

?

פורסם

תבדוק אם יש ספייס סטאר,זאת גירסה קטנה יותר של האטראג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה בתום האחריות הן תהיינה שוות את משקלן בברזל:

מאד פשוט - תפרסם רכב בן עשר עם 330000 ק"מ - נראה מי יתקשר אליך...

בגיל עשר (ובטח עם נסועה כזאת) כבר מתחילות תקלות בלאי בלי קשר לאמינות הבסיסית (הטובה) של הרכב.

אפילו עם ההצעה ה"אטרקטיבית" של האחריות הארוכה הם כבר מתבחבשים שנתיים עם המכירה של בוגרות הצבא האלה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מכר שלי קנה מאלדן אטראז עם 240 אלף ק"מ 

לפני שנה וחצי.

האוטו נוסע כמו גדול בלי בעיות

לא להאמין

זה פחנוע אבל סוס.

לדעתי הרכב היום מתקרב ל 280... עושה דיילי את בית שמש מודיעין 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 33 דקות, zvit כתב:

מאד פשוט - תפרסם רכב בן עשר עם 330000 ק"מ - נראה מי יתקשר אליך...

בגיל עשר (ובטח עם נסועה כזאת) כבר מתחילות תקלות בלאי בלי קשר לאמינות הבסיסית (הטובה) של הרכב.

אז לטענתך כל רכב בן עשר עם 330 אלק"מ שווה את משקלו בברזל

פורסם

לא כולם. אלה שבקטגוריה של האטראז' - בהחלט.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

אני מבין את כלל השיקולים והמכלולים, אבל חייב לציין שהמטרה שלי לצמצם תיק אשראי באופן מהותי, גם מבחינת תזרים וגם מבחינת היקף החוב.

כרגע עם איוניק 2021 בהלוואה, נותר כ 60 אש"ח, עולה כ 1,200₪ בחודש עם בלון עוד 3 חודשים (אפשר להמשיך על התשלום החודשי הזה) 

כבר לא איכפת לי הרכב כי אני לא נוסע כמו פעם, וכמו שכתבתי, משתמש בעיקר באופניים רגילות, הכי כיף לי שבעולם, עושה איתן קצת יותר מ 1,000 ק"מ בחודש (כמעט כל חודש וחצי - חודשיים מחליף שרשרת ב 45₪ וצמיגים שמתבלים אולי אחרי 5-6 חודשים וזהו) הלוואי ורכבים היו עם תחזוקה כזו.

לרכב כמה מטרות:

1. להמשיך לקבל אחזקת רכב מהעבודה שזה סכום לא מבוטל בכלל.

2. לנסוע בעיקר סופי שבוע למקומות קצת רחוקים (200 קמ +-) 

3. תא מטען יחסית גדול, האטראז' עונה על זה

4. אין לי כח וזמן להתעסק עם תקלות משביתות, והאחריות של אלדן מגדרת את הסיכון הזה

5. הרכב כמעט ולא זז מהחניה בראשון עד חמישי

6. צריכת דלק נמוכה

דרך אגב, לא מצאתי 301 שמגיעה עם אחריות, חשוב לי הגידור הזה.

עריכה אחרונה על ידי Elka.jan
פורסם
לפני כשעה, Elka.jan כתב:

המטרה שלי לצמצם תיק אשראי באופן מהותי, גם מבחינת תזרים וגם מבחינת היקף החוב.

אם זו מטרת העל, ובהתחשב באורח החיים שלך כפי שאתה מתאר אותו - אתה צריך לוותר לחלוטין על רכב לזמן הקרוב. רכב - כל רכב - הוא מטחנת כספים עוד לפני שהזזת אותו, ובטח אחרי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, yohai71 כתב:

אם זו מטרת העל, ובהתחשב באורח החיים שלך כפי שאתה מתאר אותו - אתה צריך לוותר לחלוטין על רכב לזמן הקרוב. רכב - כל רכב - הוא מטחנת כספים עוד לפני שהזזת אותו, ובטח אחרי.

לא בדיוק.

אני מדבר איתך על תיק אשראי, לא טיפולים ותחזוקה והוצאות תקורה שוטפות של הרכב.רק הביטוח של האיוניק מגיע כבר ל 8,000₪ .

בדקתי על אטרז' צד ג' וחובה יוצא 3,300₪ יחד. בנוסף, טיפולים בכלום כסף, חלפים זולים, אפילו זולים מדי, ומה הסיכוי שהרכב הזה לא יצליח לשרוד 7,000 קמ בשנה? 

יש חלופות טובות יותר עד 30,000₪ ? עם אחריות? וכו'....

מה ההמלצות שלכם כאן? 

אורח החיים שלי מעולה, סך הכל רוצה להיות אבא בריא ולשרת את המטרות של המשפחה ולא של חובות.

פורסם

האחריות של הרכבים האלה לרוב מכסה בדיוק את כל החלקים שכמעט ואף פעם לא מתבלים ומשאירה את כל החלקים שרוב הסיכוי שיתקלקלו במהלך התקופה הזאת חשופים.

הכי טוב? לקנות רכב ישן יותר עם נסועה נמוכה יותר ועם היסטוריה טובה יותר(אפשר אפילו לחפש את אותו הדגם כשמור מיד פרטית), לקחת למוסך שאתה סומך עליו שיגיד לך שהכל בסדר עם הרכב מכאנית - מאשר לקנות רכב מאלדן שבתקלה הראשונה ינסו להתנער.

אני נפלתי בזה לא מזמן, אל תיפול בזה גם.

• רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני קורא את כתב האחריות של אלדן לרכבים משומשים והוא פשוט רע: 

ציטוט

מערכת כוח )תיבת הילוכים(: אחריות על רכיבים פנימיים של תיבת ההילוכים בלבד )לא כולל נזילות שמן, מצמד, חיישנים ומחשב תיבת ההילוכים(.

מערכת מנוע: אחריות על גוף המנוע, ראש מנוע, בוכנות, שרוולים וטלטלים, גל ארכובה, גל זיזים ומשאבת שמן )לא כולל מגדש טורבו(.

מערכת הצתה: אחריות על סלילי הצתה בלבד. 

מערכת קירור: אחריות על משאבת מים, כולל פירוק והרכבה )לא כולל טיימינג(, מצנן מים, מאוורר מנוע ותרמוסטט.

מערכת דלק: אחריות על משאבת דלק וסעפת יניקה בלבד. 2.3 מערכת פליטה: אחריות על סעפת פליטה )לא כולל ממיר קטליטי וחיישן חמצן(.

מערכת היגוי: אחריות על מסרק הגה, צנרת הגה ומשאבת הגה בלבד )לא כולל כיווני פרונט(.

מערכת בלמים: אחריות על משאבה מרכזית, מגבר בלם וצינור בלם )לא כולל מערכת ABS)

מערכת חשמל: אחריות על אלטרנטור ומנוע מגבים קדמי ואחורי בלבד. 2.13 מערכת מנעולים: אחריות על מנוע נעילה מרכזית ומנגנוני חלונות.

בקיצור, אין אחריות אמיתית על שום דבר שיכול להתקלקל ועולה הרבה כסף לתקן אותו. 

והדובדבן בקצפת: 

ציטוט

מימוש האחריות על פי כתב אחריות זה מותנה בתשלום לאלדן של 400 ש״ח )כולל מע״מ( או גובה הנזק בפועל הנמוך מביניהם

בדיחה. 

פורסם
לפני 4 שעות, noknok כתב:

האחריות של הרכבים האלה לרוב מכסה בדיוק את כל החלקים שכמעט ואף פעם לא מתבלים ומשאירה את כל החלקים שרוב הסיכוי שיתקלקלו במהלך התקופה הזאת חשופים.

הכי טוב? לקנות רכב ישן יותר עם נסועה נמוכה יותר ועם היסטוריה טובה יותר(אפשר אפילו לחפש את אותו הדגם כשמור מיד פרטית), לקחת למוסך שאתה סומך עליו שיגיד לך שהכל בסדר עם הרכב מכאנית - מאשר לקנות רכב מאלדן שבתקלה הראשונה ינסו להתנער.

אני נפלתי בזה לא מזמן, אל תיפול בזה גם.

יכול לפרט במה בדיוק נפלת בבקשה?

לגבי ה 301 מבלו סקאי, כשהייתי איש קבע קיבלתי אחת כזו ב 2014 מהם, האם גם אלו שנמכרות על ידם עכשיו יוצאות צה"ל?

• תוכן חדש...