Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, שלמה 30 כתב:

אני מנסה למכור כבר חודש  ספורטז 2020 דיזל יד ראשונה 113 אלף ק"מ

אולי 2 טלפונים לא רציניים

הרכב נורמלי ומטופל במורשה  

מוזר 

מחירון העם די מדויק לטעמי, בהתחשב שמדובר בדגם יחסית נפוץ.

screenshot-www_gov.il-2023_12.20-00_35_07.thumb.png.9141fcf869df1bd1d311c36c3a2295b6.png

screenshot-www_gov.il-2023_12.20-00_36_25.thumb.png.33df8ac12e8059a0f50e09728a5297ee.png

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, eladns כתב:

אתם מתלוננים על המרקטפליס? יד 2 יותר עם הזויים.

רואה X1

מחירון יצחק לוי 36. מוכיח לבחור, הוא מבחינתו יד 2 היא האמת

שם המחירון 45 

יא חביבי

מחר בבית משפט הלך הרכב ,חברת הביטוח תיתן 36 לא 45. את מי מעניין מחירון יד 2 שכל אחד שם מנפיץ מחירים?

חביבי את מי מעניין מחירון? זו הנפצה ישראלית שלא קיימת בשום מקום אחר. בשאר העולם השוק קובע את המחיר, או אתרי bidding סטייל carsandbids או bringatrailer - והמחירונים השונים מתיישרים לפי השוק. ישראל זה השוק היחיד שיש קונצנזוס על מחירון מסוים שהוא קובע את השוק.

פורסם

אני לא יודע איך אפשר לתמחר שווי במנותק מאיזה מחירון.

ואגב תמיד (מכניסתו של יד 2) מוכרים היו הולכים על המחירון היקר והקונים היו הולכים לפי המחירון הזול. 

זה דרכו של עולם

פורסם

אף פעם לא הבנתי מה זה משנה מה מחירון ה"רשמי" וההפרש בין מה שמר מוכר מבקש ?

שיבקש כמה שבא לו ומי שרוצה לקנות יקנה מי שלא - לא - שוק חופשי.

מה זה שונה מעגבניות או שואב אבק דייסון ?

יש מחיר שהרכב הממוצע שווה. יופי. זה לא מחייב את המוכר למכור בו ולא את הקונה לרכוש בו.

• אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, stum כתב:

אף פעם לא הבנתי מה זה משנה מה מחירון ה"רשמי" וההפרש בין מה שמר מוכר מבקש ?

שיבקש כמה שבא לו ומי שרוצה לקנות יקנה מי שלא - לא - שוק חופשי.

מה זה שונה מעגבניות או שואב אבק דייסון ?

יש מחיר שהרכב הממוצע שווה. יופי. זה לא מחייב את המוכר למכור בו ולא את הקונה לרכוש בו.

הנושא במחירון הרשמי. זה מה יחיב את חברת הביטוח במקרה שהאוטו ילך טוטולאוס,

לדוג' קניתי אוטו ב50,000 ש"ח, המחירון של לוי יצחק הוא 35000 ש"ח,

יומים אחרי ח"ו נכנס בי רכב שלא באשמתי, אני מגיע לתבוע את הביטוח, אני יקבל 35000 ש"ח, ותו לא,

לכן כשאני קונה רכב ואני מבטח אותו אני רוצה לדעת שאני לא משלם סכום שהוא הרבה יותר גבוה ממה שאני יקבל במקרה שהרכב הולך,

כמובן שזכותו של כל אדם למכור כל מוצר שבוא רוצה באיזה מחיר שהוא רוצה, אבל זכותי לא לגרום לערך הכסף שי לרדת בצורה כל שהיא.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

שוק יד 2 מתנהג בצורה על סף הזויה, מוכרים חושבים שככל הנראה יצור הרכבים עומד להיפסק ומתמחרים את הרכבים שלהם בהתאם.

לפני כ 3 חודשים הייתי בשוק עבור הבת שלי בחיפוש אחרי יאריס \ סוויפט , היו כוכבים שלא התבישו לבקש עד 14 אלף מעל מחירון משוקלל , היטיבו לעשות טויוטה סלקט שביקשו על יאריס 16K מעל מחירון בתואנה שהרכב מבוקש בשוק...

בסבלנות מצאתי יד פרטית , רכב מתועד לחלוטין אשר נרכש בכ 500 ש"ח מעל מחירון משוקלל...

לאחר שנים רבות עם ליסינג ולאור מחירי הרכב המופרכים יוצא לדרך חדשה עם רכב פרטי, ננעלתי על טסלה מודל 3 משומשת , לפני כחודש הייתה חזרה לנורמה ואנשים ביקשו על מודל 21 כ 150K , מתחילת דצמבר בתואנה שמחירי הרכב הולכים לעלות עקב עלית המס קפצו מחירי המשומשות מודל 22 ל 185K... כאשר מחירון משוקלל הוא 153K , יצרתי קשר עם מוכר אשר מעמיד את ה 3 שלו מודל 22 למכירה , הרכב עלה לכביש במרץ 22 , על השעון כ 85,000 ק"מ , מבקש על הרכב כ 151K , מחירון משוקלל של הרכב 128K, הסברתי לו ש 23K מעל מחירון לרכב עם נסועה כמו שלו זה אינו בא בחשבון , התשובה שלו שהוא מנסה , לא ילך הוא ישאר עם הרכב.

בקיצור צריך סבלנות , יש רכבים טובים ויש מוכרים אשר באמת מוכנים למכור במחיר הוגן , החיפזון בעת הזו מהשטן.

• אהבתי 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 30 דקות, WE988244 כתב:

הנושא במחירון הרשמי. זה מה יחיב את חברת הביטוח במקרה שהאוטו ילך טוטולאוס,

לדוג' קניתי אוטו ב50,000 ש"ח, המחירון של לוי יצחק הוא 35000 ש"ח,

יומים אחרי ח"ו נכנס בי רכב שלא באשמתי, אני מגיע לתבוע את הביטוח, אני יקבל 35000 ש"ח, ותו לא,

לכן כשאני קונה רכב ואני מבטח אותו אני רוצה לדעת שאני לא משלם סכום שהוא הרבה יותר גבוה ממה שאני יקבל במקרה שהרכב הולך,

כמובן שזכותו של כל אדם למכור כל מוצר שבוא רוצה באיזה מחיר שהוא רוצה, אבל זכותי לא לגרום לערך הכסף שי לרדת בצורה כל שהיא.

לא מבין את הנסיון לקבע איזה קשר מחייב בין מחיר המחירון, או תגמולי הביטוח, לבין עיסקאות בשוק החופשי. חשוב לך לא להפסיד כסף, בסדר גמור, אל תשלם שקל מעל המחירון. חברת הביטוח לא התחייבה כלפיך שלא ייגרם לך נזק כספי בגין ההפרש בין מה ששילמת לסכום שתקבל כשיפוי בגין גניבה או טוטאל לוס, קל וחומר שידוע מהו הבסיס לחישוב השיפוי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

שוק יד 2 מתנהג בצורה על סף הזויה, מוכרים חושבים שככל הנראה יצור הרכבים עומד להיפסק ומתמחרים את הרכבים שלהם בהתאם.

לפני כ 3 חודשים הייתי בשוק עבור הבת שלי בחיפוש אחרי יאריס \ סוויפט , היו כוכבים שלא התבישו לבקש עד 14 אלף מעל מחירון משוקלל , היטיבו לעשות טויוטה סלקט שביקשו על יאריס 16K מעל מחירון בתואנה שהרכב מבוקש בשוק...

בסבלנות מצאתי יד פרטית , רכב מתועד לחלוטין אשר נרכש בכ 500 ש"ח מעל מחירון משוקלל...

לאחר שנים רבות עם ליסינג ולאור מחירי הרכב המופרכים יוצא לדרך חדשה עם רכב פרטי, ננעלתי על טסלה מודל 3 משומשת , לפני כחודש הייתה חזרה לנורמה ואנשים ביקשו על מודל 21 כ 150K , מתחילת דצמבר בתואנה שמחירי הרכב הולכים לעלות עקב עלית המס קפצו מחירי המשומשות מודל 22 ל 185K... כאשר מחירון משוקלל הוא 153K , יצרתי קשר עם מוכר אשר מעמיד את ה 3 שלו מודל 22 למכירה , הרכב עלה לכביש במרץ 22 , על השעון כ 85,000 ק"מ , מבקש על הרכב כ 151K , מחירון משוקלל של הרכב 128K, הסברתי לו ש 23K מעל מחירון לרכב עם נסועה כמו שלו זה אינו בא בחשבון , התשובה שלו שהוא מנסה , לא ילך הוא ישאר עם הרכב.

בקיצור צריך סבלנות , יש רכבים טובים ויש מוכרים אשר באמת מוכנים למכור במחיר הוגן , החיפזון בעת הזו מהשטן.

חבר נפרד מאחת הטסלות שיש ברשותו, (לו ולאשתו) עבור רכב 7 מקומות (כתבתי על הרכישה של הרכב השני מוקדם יותר בשרשור הזה)

הטסלה בת שנה ו3 חודשים עם 8000-10000 קמ בערך, פורסמה ב185, נמכרה למחרת ב182.

• אהבתי 1
פורסם

הסיפור עם החות׳ים לא אמור להשפיע בעתיד על שוק היד 2?

מחיר המכוניות החדשות מסתמא יתייקר וכך גם המשומשות, לא?

תקנו אותי אם אני טועה. 

פורסם
לפני 8 שעות, Morningstar כתב:

חביבי את מי מעניין מחירון? זו הנפצה ישראלית שלא קיימת בשום מקום אחר. בשאר העולם השוק קובע את המחיר, או אתרי bidding סטייל carsandbids או bringatrailer - והמחירונים השונים מתיישרים לפי השוק. ישראל זה השוק היחיד שיש קונצנזוס על מחירון מסוים שהוא קובע את השוק.

מה זאת אומרת את מי מעניין המחירון?

את חברת הביטוח ובתי המשפט .

אני כבר פניתי ללוי יצחק וליד 2.

ללוי יצחק ביקשתי לדעת האם הם תובעים את יד 2 בגלל עיוות של השוק

ואת יד 2 אני מחכה לתשובה איך מגיעים למחלקה המשפטית שלהם.

זה לא הגיוני!

בחור שקנה על סמך מחירון לא רישמי של יד 2 רכב ב50 אלף ,הרכב נגנב וקיבל 31 בגלל שהמחירון של לוי יצחק הוא הקובע, למה שלא יתבע את יד 2 על ההפרש?

קבעתם שהמחירון הוא 50 בגלל הנפצה של כל מוכר שלא דובר אמת. רושם 50 ואחר כך גם עם החזה הנפוח הארץ ישראלי ממשיך להגיד מכרתי ב50!!! לא נכון מכרת ב40 ואף נמוך מזה אבל האגו לא נותן לך להגיד את האמת.

עיין ערך בעלי אלפא. הרכב הוא זהב טהור! לא יורד מהמחירון. בפועל מוכר 159 ב10 אלף שקל אבל מספר לכולם שמכר ב25 כי מי רוצה שיתסכלו עליו בשכונה ויגידו הנה הפראייר שהפסיד את התחתונים שלו על האלפא שקנה...

• מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 3 שעות, topop כתב:

הסיפור עם החות׳ים לא אמור להשפיע בעתיד על שוק היד 2?

מחיר המכוניות החדשות מסתמא יתייקר וכך גם המשומשות, לא?

תקנו אותי אם אני טועה. 

לפי פרסומים שונים מדובר בהתייקרות של אחוזים בודדים בלבד,

'מסתמא' (אני ממש משוגע על העגה התלמודית).

• מצחיק 1
פורסם
לפני 45 דקות, eladns כתב:

מה זאת אומרת את מי מעניין המחירון?

את חברת הביטוח ובתי המשפט .

אני כבר פניתי ללוי יצחק וליד 2.

ללוי יצחק ביקשתי לדעת האם הם תובעים את יד 2 בגלל עיוות של השוק

ואת יד 2 אני מחכה לתשובה איך מגיעים למחלקה המשפטית שלהם.

זה לא הגיוני!

בחור שקנה על סמך מחירון לא רישמי של יד 2 רכב ב50 אלף ,הרכב נגנב וקיבל 31 בגלל שהמחירון של לוי יצחק הוא הקובע, למה שלא יתבע את יד 2 על ההפרש?

קבעתם שהמחירון הוא 50 בגלל הנפצה של כל מוכר שלא דובר אמת. רושם 50 ואחר כך גם עם החזה הנפוח הארץ ישראלי ממשיך להגיד מכרתי ב50!!! לא נכון מכרת ב40 ואף נמוך מזה אבל האגו לא נותן לך להגיד את האמת.

עיין ערך בעלי אלפא. הרכב הוא זהב טהור! לא יורד מהמחירון. בפועל מוכר 159 ב10 אלף שקל אבל מספר לכולם שמכר ב25 כי מי רוצה שיתסכלו עליו בשכונה ויגידו הנה הפראייר שהפסיד את התחתונים שלו על האלפא שקנה...

בהצלחה עם התביעות. כל שופט בר דעת יעיף תיק כזה מכל המדרגות. מי אתה שתגדיר מונופול על מחירונים? המקום היחיד בו המחירון מקבל איזשהי מידה של רשמיות זה בפיצויים מהביטוח. ושם זו בעיה של התובע מול הביטוח - אם כבר צריך לעשות משהו, זה לא לתבוע את יד2 - אלא להכריח את חברות הביטוח לציין את שווי הרכב מבחינתן בעת רכישת הפוליסה.

לתבוע את יד2 על זה שהם נותנים שירות מתחרה ללוי יצחק זה מטופש. אם מישהו מצפה שמחירון יד2 יהיה מה שיקבע את גובה הפיצוי מחברת הביטוח, זו טעות שלו. בדיוק כמו שאם מישהו החליט לשדרג את הרכב שלו והוא נגנב, הביטוח לא יישפה אותו על שווי השדרוגים. שני המקרים שקולים לחלוטין - האזרח הקטן נדפק ע"י חברת הביטוח בגלל חוסר ידע. אם לדעתך זה לא הוגן, תבוא בטענות לחברות הביטוח.

• אהבתי 4
פורסם

אני לא הגדרתי את לוי יצחק כמונופל. המדינה הגדירה אותו.

לי אין בעיה בכלל שיהיו 30 מחירונים.

אבל, תהיה פר.

תעשה ממוצע של המחירונים.

נראה כאילו לוי יצחק תורם לריווחיות של הביטוחים.

ויד 2 גורם לעיוות של השוק. בצורה לא נורמאלית! אנשים מבחינתם זה המחירון הנכון וזה לא נכון!

והרעיון שנתת הוא אדיר לדעתי. שחברת הביטוח תגדיר כמה שווה הרכב.

זה רעיון טוב מאוד

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 5 דקות, eladns כתב:

אני לא הגדרתי את לוי יצחק כמונופל. המדינה הגדירה אותו.

לי אין בעיה בכלל שיהיו 30 מחירונים.

אבל, תהיה פר.

תעשה ממוצע של המחירונים.

נראה כאילו לוי יצחק תורם לריווחיות של הביטוחים.

ויד 2 גורם לעיוות של השוק. בצורה לא נורמאלית! אנשים מבחינתם זה המחירון הנכון וזה לא נכון!

והרעיון שנתת הוא אדיר לדעתי. שחברת הביטוח תגדיר כמה שווה הרכב.

זה רעיון טוב מאוד

כשאתה סוגר ביטוח אתה סוגר חוזה מול חברת הביטוח. פוליסת ביטוח.

אתה מתחייב לשלם X הם מתחייבים לתת לך כיסוי Y.

בפוליסה שלך, אותו חוזה בינך לבין חברת הביטוח,

האם כתוב שם שבמקרה ביטוחי יתבצע שקלול בין כל המחירונים או שרשום שם, כמו אצלי שזה יתבסס על מחירון לוי יצחק?

זה מה שכתוב אצלי, על זה שילמתי ועל זה התחייבו:

image.thumb.png.62d25724ce11d0fb8b96ba19baf8a1a8.png

לא ניסיתי אבל אני מניח שעם מספיק רצון ניתן לבטח על סכום גבוהה יותר מהכתוב במחירון - אם זה אצל חברות ביטוח או סוכן פרטי

• תוכן חדש...