Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יחיד למשפחה עד 140k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח עזרה בבחירת רכב יחיד למשפחה

זוג + 3 ילדים .( בוסטר + 2 כסאות בטיחות מלאים)

כרגע עם רכב חברה יונדאי איוניק 2021. מרוצים מאוד .

רוצים להחליף לרכב בבעלותנו.

נוסעים בין 15k-20k בשנה . 

רכב חשמלי לא רלוונטי. ( חניה מרוחקת מלוח החשמל הצריך הרמה של אבנים משתלבות של בערך 25 מטר ).

השקולים הרלוונטים .

בטיחות בטיחות בטיחות 

תא מטען גדול מאוד ( עגלת תאומים )+ ציוד נוסף

צריכת דלק 

מרווח .

140k זה הגבול העליון , מעדיפים להוציא פחות .

מתלבטים בין:

איוניק זהה לשלנו.2021

קורולה 2021

טוסון 2021

מתכננים לקנות דרך טרייד מוביל ,

טויוטה סלקט או כלמוביל טרייד אין .

לא מעוניינים ברכב ליסינג .

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, yoranch כתב:

רכב חשמלי לא רלוונטי. ( חניה מרוחקת מלוח החשמל הצריך הרמה של אבנים משתלבות של בערך 25 מטר ).

זה פתיר. אם תרצה אני יכול להפנות אותך לקבוצת טלגרם שעוסקת רק בהתקנות, תוכל לברר איך וכמה זה יעלה.

לגבי הרשימה שלך הייתי הולך על  איוניק בגלל העגלה והחסכון. קורולה, רק אם אתה מוצא סטיישן, רק תעשה נסיעת מבחן (בגרסת ה 122כ"ס).

חבר שעבר מאיוניק לקורולה ממש התבאס מעצלנות יחידת ההנעה של הקורולה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

גם קיה נירו היברידית יכולה להתאים לדרישות.

טוסון רכב לא חסכוני בגרסאות הבנזין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

זה פתיר. אם תרצה אני יכול להפנות אותך לקבוצת טלגרם שעוסקת רק בהתקנות, תוכל לברר איך וכמה זה יעלה.

לגבי הרשימה שלך הייתי הולך על  איוניק בגלל העגלה והחסכון. קורולה, רק אם אתה מוצא סטיישן, רק תעשה נסיעת מבחן (בגרסת ה 122כ"ס).

חבר שעבר מאיוניק לקורולה ממש התבאס מעצלנות יחידת ההנעה של הקורולה.

תודה על העזרה ,

אבל בדקתי עלויות של התקנה של עמדת טעינה , 

זה אמור לעלות  מעל 15k , מה שמחייב אותי  ללכת על רכב סיני חשמלי , נסענו נסיעות מבחן אבל לא התחברנו ,והאופציה הרלוונטית ביותר היא mg סטיישן עם טווח נסיעה נמוך.

כרגע זה לא רלוונטי מבחינתנו 

פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

גם קיה נירו היברידית יכולה להתאים לדרישות.

טוסון רכב לא חסכוני בגרסאות הבנזין.

הבעיה בנירו שתא המטען קטן. ניתן להכניס עגלת תאומים בד"כ רק אם מורידים את הכיסוי העליון. במצב זה הבטיחות יורדת, כי חפצים מהתא מטען יכולים לעוף לתוך תא הנוסעים בזמן תאונה, מה שיפגע בבטיחות שחשובה לפות"ש.

פורסם

נשמע שקורולה סטיישן תעשה את העבודה ותשאיר גם עודף.

היא לא מאוד מרווחת במושב האחורי אבל יש פתחי מיזוג, תא המטען גדול, היא נוחה, אמינה וחסכונית.

פורסם

נסה לברר האם אתה יכול לרכוש את האיוניק ששירתה אותך.

נראה לי שאתה מרוצה מהרכב ויודע בדיוק מה עבר עליו מהק"מ הראשון.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הייתי מוסיף לרשימה את הסוזוקי ויטארה , תא מטען מכובד , רכב יחסית גבוהה כך שמנוח מאוד להכניס ולרתום את הילדים.

ממליץ לך להתרחק הן מטרייד מוביל ובמיוחד מטויוטה סלקט, מנפקים מחירים גבוהים מאוד לרכבים שלהם , במקרה שלי ביקשו מעל 10K מעל מחירון משוקלל על יאריס בטענה שטויוטה רכב מבוקש בשוק...

חפש בעצמך , יש הרבה רכבים מיד פרטית בשוק היום , עדיף על סוחרי רכב גם אם הם יושבים במשרדים מפונפנים.

תוריד את האפלקציה של המחירון של לוי יצחק + חיפוש רכב לפי מספר רישוי , ייתן לך מושג על מצב הרכב , מספר ידים , נסועה אמיתית וכדומה.

דו"ח מסלקה יידע אותך באם הרכב עבר תאונות ואו אירועים ביטוחים שונים.

שיהיה בהצלחה. 

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ויטרה ל 3 ילדים?

הצעתי מקודם קיה נירו ( משמעותית גדולה מאשר ויטרה ), כתבו שהבגאז' קטן מדי....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 30 דקות, vladclar כתב:

ויטרה ל 3 ילדים?

הצעתי מקודם קיה נירו ( משמעותית גדולה מאשר ויטרה ), כתבו שהבגאז' קטן מדי....

הבאגז של הויטרה גדול יותר מזה של הנירו , בעל ויטרה בעבר ונירו כרגע.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לפי הנתונים היבשים, נפח תא המטען של הנירו גדול ב- 26 ליטר (401 מול 375 ליטר).

בסיס הגלגלים של הנירו גדול ב- 20 ס"מ משמעותיים מאוד בשורה השנייה... הנירו היא משפחתית מוגבהת לעומת הויטארה שהיא סופר מיני מוגבהת ולכן הנירו הרבה יותר מתאימה למשפחה עם 3 ילדים.

פורסם (נערך)

אם שעון החשמל של הדירה שלך קרוב לחניה שלך אפשר להתקין לוח חשמל נוסף בצמוד לשעון החשמל ומשם למשוך קו חשמל לעמדת טעינה צמודה לחניה שלך.

אבל אני גם לא רואה כרגע רכב חשמלי אחד שנמכר בישראל שעדיף על הרכבים שאתה מתלבט ביניהם, יש לרכבים החשמליים כמובן יתרונות וחסרונות שונים לעומת הרכבים הללו אבל לכל אחד מהם יש חסרון מהותי אחד לפחות לטעמי שפוסל אותם בשבילי.

בכל אופן שלושת הרכבים שאתה מתלבט ביניהם הם רכבים טובים עם הבדלים כאלו ואחרים, אבל באופן אישי את הקיה נירו והיונדאי איוניק הייתי פוסל משתי סיבות:

האחת היא שרמת הקרינה בהם גבוהה משמעותית מזו של הטויוטה קורולה שבה הקרינה ברמה נמוכה מאד, אמנם מדובר בקרינה בלתי מייננת שנחשבת כלא מסוכנת בריאותית ואולם למען הזהירות אם יש אפשרות להפחית את החשיפה לקרינה אני מעדיף.

השנייה היא שלפחות על פי כתבה במגזין אוטו, שנתקלתי בה אחרי שמישהו מחברי הפורום הנכבד העלה בשרשור אחר כאן, ואני חייב להגיד שהופתעתי לרעה, האמינות של הרכבים הללו לא משהו:

https://www.auto.co.il/article/roadcartest/135280-pre-owned-auto-kia-niro

https://www.auto.co.il/article/135242-pre-owned-auto-hyundai-ioniq

(למרות שיש להן אחריות ארוכה, לאיוניק במיוחד, אבל לא למצמדים למשל על פי הכתבות הללו שמתברר שגם סובלים מבלאי למרות שמדובר ברכבים היברידיים).

אם הגורמים הללו לא ייגרמו לך לפסילת הקוראיניות, אז לגופו של עניין:

לגבי הקורולה אכן גירסת הסטיישן מומלצת יותר מהסדאן ועדיפה גירסת הספייס פלוס (לעומת גירסת הספייס הפשוטה יותר).

יש לה תא מטען גדול ושימושי, נוחות נסיעה עדיפה על הקוראיניות ויחידת הנעה חלקה יותר. מצד שני חלק לא אוהבים את אופי הגיר שדומה במצבים מסויימים לאופי פעולה של גיר רציף. אני מאד אוהב אותו ומעדיף אותו על אופי פעולה של גיר עם הילוכים כדוגמת גיר רובוטי או אוטומי פלנטרי.

מצד שני ייתכן שתאי המטען בקוראיניות יספיקו לך תבדוק בפועל, הן קצת יותר מאובזרות מהקורולה (בקורולה משגע אותי שאי אפשר להגדיר נעילה ופתיחה אוטומטיים עם תחילת נסיעה וסיום נסיעה בהתאמה), יותר מהירות במצב ספורט בגיר, במצב רגיל בגיר לא מורגש הבדל בביצועים לדעתי.

המרווח הפנימי בין הקורולה והאיוניק דומה, אבל הקורולה צרה יותר בחלק העליון של המרכב באזור הראשים, הנירו קצת יותר מרווחת ובעיקר בחלק העליון של המרכב היא אוורירית יותר משמעותית, אבל תבדוק בפועל (את האיוניק אתה מכיר), בגלל כסאות הילדים כל ס"מ משמעותי, בעיקר ברוחב המושב האחורי, הקירבה של דפנות הרכב לכסאות הבטיחות וכו'.

בידוד רעשי הכביש בקוראיניות מהחלק האחורי של המרכב די גרוע לדעתי, בקורולה בידוד רעשי הכביש מהחלק הקדמי רק בינוני.

הטויוטה ראב 4 אופציה טובה, קצת יותר מרווח מהקורולה ותא המטען יותר פרקטי בפועל מהקורולה סטיישן (יותר רחב וגבוה ויותר קצר שזה פחות חשוב), גבוה יותר, מהיר יותר, אבל יקר יותר ופחות חסכוני בדלק. 

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...