Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם
אשמח לקבל ייעוץ בנוגע לרכב שאני מעוניין לקנות. מדובר בניסאן קשקאי  2020 Acenta tec אוט' דיזל 1.5 (115 כ''ס).

הרכב יד 1 מפרטי נמכר מתחת למחיר מחירון.  אני קצת מודאג כי ברכב הוחלפה שמשה לאחר שלטענת בעלי הרכב נפל אצטרובל ופגע בשמשה הקדמית.

לא נתקלתי במצב כזה בעבר ולכן אשמח לקבל ייעוץ בעניין. החלפת השמשה מצוינת בטופס הבדיקה שבעל הרכב עשה כמובן עם זאת רשום שם שיש גם מעיכות פח קטנות ולכן אני לא רגוע בעניין. אשמח לדעת מה לבדוק בנושא, שאלתי לגבי רטיבות מקוריות השמשה וכו' אבל מה הסיכונים במצב כזה?

מלבד זאת הרכב המצב חדש עשה 50K ק"מ. מטופל בחברה. יש ספר טיפולים מסודר וכו' ואני מאוד מעוניין ברכב.

מצורף טופס בדיקת הרכב לפני שבועיים שעשה בעל הרכב כמובן שאני הולך לקחת את הרכב למוסך למרות שהוא טוען שזה בזבוז כסף מבחינתי והוא לא מתחייב בבדיקה כי הוא עשה אותה לפני שבועיים.

בדיקת רכב.jpg

פורסם

דו"ח בדיקה בלי אף שורת כסת"ח?!?!?!

כבר הרבה זמן לא עלה פה כזה דבר, חשבתי שלא קיים בכלל, נשמע שאתה צריך לחטוף אותו מהר

לגבי השמשה - אין שום בעיה בכך שהוחלפה שמשה, זה לא מעיד על שום דבר עמוק יותר, רק צריך לוודא שהחיישנים שיש בשמשה עובדים היטב ומכויילים כמו שצריך, (זיהוי רכבים / התרעת מרחק / זיהוי גשם..)

כשאתה מחליף שמשה רצוי לבקש שמשה מקורית, אבל אם זה מצב נתון - לא סיבה לפסול עסקה גם אם יש שם שמשה חליפית לא מקורית.

פורסם

נשמע בדיקה מזויפת/משוחדת.

אין שום מצב בעולם שרכב משומש מקבל כזאת בדיקה חלקה. 

הייתי לוקח לבדיקה עצמאית ורק אחרי זה שוקל את הרכב (וקודם מוציא דוח סליקה)

.

פורסם

נראה מאוד מוזר טופס הבדיקה, אישית לא הייתי מבזבז על הרכב בדיקה, מה גם שלא ברור מדוע המוכר ביצע בדיקה משלו ואם היא נראית כך והוא בעצמו אמור להאמין לה, מדוע הוא לא מוכן ליטול אחריות בבדיקה. 

אם אתה מתעקש לקחת לבדיקה, תבדוק רשיון רכב מול תעודת זהות מקורית של בעל הרכב שאכן מדובר בבעל הרכב ותוציא דוח סליקה לפני כן. 

פורסם

אם אתה רוצה ראש שקט:

1. הוצאת דוח סליקה לרכב

2. ביצוע בדיקה מטעמך

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

פספסתי שמדובר בבדיקה מטעם המוכר

אכן נשמע מחשיד תוצאה כזאת מדהימה, אם תקבל תוצאה כזאת בבדיקה מטעמך במכון אחר (-דווקא במכון אחר) אז זה יהיה מעולה

פורסם

איך מוציאים דוח סליקה? חייב את הפרטים של בעל הרכב מלבד מס' רכב?

לפני 56 דקות, om2 כתב:

נשמע בדיקה מזויפת/משוחדת.

אין שום מצב בעולם שרכב משומש מקבל כזאת בדיקה חלקה. 

הייתי לוקח לבדיקה עצמאית ורק אחרי זה שוקל את הרכב (וקודם מוציא דוח סליקה)

כמובן אני מתעקש לקחת לבדיקה רק רוצה לוודא לגבי ירידת ערך כי יש מחלוקת בנושא. הבנתי שיש שמאים שמורידים לפחות 0.5% על שמשה ויש שיגידו 1%
לגבי סליקה, פעם ראשונה מוציא. האם מחייב פרטי בעל הרכב או שמספיק מס' רכב.

פורסם
לפני 44 דקות, Moshe c כתב:

נראה מאוד מוזר טופס הבדיקה, אישית לא הייתי מבזבז על הרכב בדיקה, מה גם שלא ברור מדוע המוכר ביצע בדיקה משלו ואם היא נראית כך והוא בעצמו אמור להאמין לה, מדוע הוא לא מוכן ליטול אחריות בבדיקה. 

אם אתה מתעקש לקחת לבדיקה, תבדוק רשיון רכב מול תעודת זהות מקורית של בעל הרכב שאכן מדובר בבעל הרכב ותוציא דוח סליקה לפני כן. 

לא היית מבזבז משמע היית מדלג לרכב הבא. אתה אומר שעצם שכדאי לוותר על רכב כזה בגלל שהטופס לא נראה אמין?

לפני שעתיים, chezik כתב:

דו"ח בדיקה בלי אף שורת כסת"ח?!?!?!

כבר הרבה זמן לא עלה פה כזה דבר, חשבתי שלא קיים בכלל, נשמע שאתה צריך לחטוף אותו מהר

לגבי השמשה - אין שום בעיה בכך שהוחלפה שמשה, זה לא מעיד על שום דבר עמוק יותר, רק צריך לוודא שהחיישנים שיש בשמשה עובדים היטב ומכויילים כמו שצריך, (זיהוי רכבים / התרעת מרחק / זיהוי גשם..)

כשאתה מחליף שמשה רצוי לבקש שמשה מקורית, אבל אם זה מצב נתון - לא סיבה לפסול עסקה גם אם יש שם שמשה חליפית לא מקורית.

כןן אני גם מופתע. פעם ראשונה נתקל בדוח כזה נקי מלבד הלחיצות פח שלא ברור מה המשמעות שלהם?

פורסם
לפני 8 דקות, האופטימי כתב:

לא היית מבזבז משמע היית מדלג לרכב הבא. אתה אומר שעצם שכדאי לוותר על רכב כזה בגלל שהטופס לא נראה אמין?

לא הגיוני שיד ראשונה לא מוכן להתחייב בבדיקה כשיש לו ביד טופס נקי. לו היה יד שניה ומעלה ניחא.

הייתי בודק את רשיון הרכב ורואה אם מצויין 0 בעלים קודמים ומשווה בין שם הבעלים הרשום לתעודת הזהות של המוכר שפגשת והייתי מוציא טופס סליקה לבדוק שאין תאונות.

אם השם תואם ואם טופס הסליקה נקי ואם המוכר נראה לך אמין הייתי לוקח לבדיקה מטעמי מבלי לומר מראש למוכר להיכן אני מעוניין לקחת לבדיקה. 

תחושה אישית שלי, לא תגיע לבדיקה אבל כמובן שיכול להיות שאני טועה. 

אישית יד ראשונה שלא מוכן להתחייב בבדיקה ברכב יחסית חדיש הייתי ממשיך הלאה. 

פורסם
לפני 59 דקות, Moshe c כתב:

יש  לא מעט סימנים/שריטות על המכסה מנוע מתמונה שנשלחה אליי הרגע ומה שכן זה לפחות מופיע בדוח. כנראה בגלל שנפלו המון דברים מהעצים למעלה בחנייה. 

לפני 2 דקות, Moshe c כתב:

לא הגיוני שיד ראשונה לא מוכן להתחייב בבדיקה כשיש לו ביד טופס נקי. לו היה יד שניה ומעלה ניחא.

הייתי בודק את רשיון הרכב ורואה אם מצויין 0 בעלים קודמים ומשווה בין שם הבעלים הרשום לתעודת הזהות של המוכר שפגשת והייתי מוציא טופס סליקה לבדוק שאין תאונות.

אם השם תואם ואם טופס הסליקה נקי ואם המוכר נראה לך אמין הייתי לוקח לבדיקה מטעמי מבלי לומר מראש למוכר להיכן אני מעוניין לקחת לבדיקה. 

מה הכוונה לא תגיע לבדיקה שלא אגיע לבדיקה נקייה כזו או שלא אקח אותו בכלל לבדיקה כי אעלה על עוד דברים בדרך?

לפני 3 דקות, Moshe c כתב:

הטענה שלו שהוא לא מוכן להתחייב היא כי הוא ביצע בדיקה ממש לאחרונה לפני שבועיים. אז כנראה שזו הסיבה, זה עניין כלכלי מבחינתו אבל לך תדע אולי כמו שכתבת זה אמור להדליק לי נורה אדומה. למרות שבדקתי את המקום שבו הוא ביצע את הבדיקה ונשמע מקום מאוד אמין מהביקורות שקראתי.

פורסם

ישנה אפלקציה לנייד בשם חיפוש כלי רכב לפי מספר רישוי, יתן לך מידע נוסף על הרכב כמו למשל נסועה בטסט הקודם , ידים אשר החזיקו ברכב וכדומה.

אם בעל הרכב אינו מוכן להתחייב לבדיקה מטעמך משמע מסתיר משהו, הטופס הנ"ל אינו שווה את הנייר שהוא מודפס עליו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 18 דקות, CX25GTI כתב:

ישנה אפלקציה לנייד בשם חיפוש כלי רכב לפי מספר רישוי, יתן לך מידע נוסף על הרכב כמו למשל נסועה בטסט הקודם , ידים אשר החזיקו ברכב וכדומה.

אם בעל הרכב אינו מוכן להתחייב לבדיקה מטעמך משמע מסתיר משהו, הטופס הנ"ל אינו שווה את הנייר שהוא מודפס עליו.

הוצאתי דוח סליקה חברים. לפי העבר הביטוחי של הרכב יש תוספת מוזרה שמופיעה בשורה אחרונה והיא נקראת שינוי מס' רישוי (תוספת 4). האם אני צריך לדאוג?

פורסם
לפני 5 דקות, CX25GTI כתב:

כל פעמוני האזעקה דולקים פה , חפש רכב אחר.

הבנתי שזה סך הכל העברת פוליסה מרכב לרכב מופיע גם כאן בחיפושים דומים בפורום. זה לא חריג מסתבר

• תוכן חדש...