Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתה מקשקש?

א. רכב מיני או סופר מיני עושה על מיכל דלק בנסיעות עירוניות בערך כ300 ק"מ,

ב. טסלה עושה 400 ק"מ

ג. רכב חשמלי בעירוני הרבה יותר זול מרכב בעירה פנימית

ד. רכבים חשמלים כמו רכבי בעירה פנימית, ישנם נוחים יותר וישנם נוחים פחות, אך מכאן ועד להכליל את כל הרכבים החשמלים,

אז בבקשה לפני שאתה מקשקש תבדוק נתונים.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
בתאריך 12.10.2023 בשעה 08:42, Guyziv כתב:

קונים חשמליות כי רואים בזה חסכון בדלק

הרכבים עצמם לא נוחים, הטווח לא מתאים לישראל, חוץ מחסכון בדלק נטו אין בהם שום דבר

מה אתם עונים לו באופן מנומק ומפורט בכלל? אתם מתייחסים אליו כאילו הוא מטומטם, אבל הוא לא. הרי מדובר בטרול.

מי שאומר שהטווח לא מתאים לישראל הרי מצהיר בריש גלי שאין לו אפילו יומרה לשכנע או לכתוב משהו רציני. כי הטווח שלהן כנראה מתאים לאוסטרליה או קנדה....

לפני 13 שעות, Guyziv כתב:

החסרון הכי גדול שלהן זה הטווח הנמוך

ובמיוחד טסלה

שמצהירים על 480 קמ על הנייר

בפועל אתה מקבל 220

כשאתה כותב 220 אתה מתכוון 220 ק"מ או 220 מטר?

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 23 שעות, WE988244 כתב:

מה אתה מקשקש?

א. רכב מיני או סופר מיני עושה על מיכל דלק בנסיעות עירוניות בערך כ300 ק"מ,

ד. רכבים חשמלים כמו רכבי בעירה פנימית, ישנם נוחים יותר וישנם נוחים פחות, אך מכאן ועד להכליל את כל הרכבים החשמלים,

אז בבקשה לפני שאתה מקשקש תבדוק נתונים.

א' למיטב ידיעתי רכב סופרמיני עושה בוודאי 500 ק"מ וזה כבר תלוי בדגמים,

אבל העניין האמיתי זה זמן ההטענה- תדלוק כהאחרון לוקח גג 5 דק' ההטענה זה הרבה יותר זמן בתקווה שמצאת עמדה - מהירה -פנויה - בטווח הקרוב. ולא חם מדי מחוץ לאוטו כדי לחכות בלי מזגן,

ד. רוב הרכבים שעלו על הכביש הם הסינים למינהם שגם לשיטתך תודה שנוחות זה לא הצד החזק שלהם,

אז גם אם הטענות לא היו מדויקות אבל  בוודאי יש להם על מה להתבסס

• אהבתי 1
פורסם

עוד תיאורטיקן שמעולם לא נהג / השתמש ברכב חשמלי מסביר למה זה לא טוב.

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 8 שעות, gollu כתב:

יש לך נתונים לגבי גניבות, ספציפית כמה רכבים ירדו מהכביש בגלל גניבות?

השמועות מספרות שלא נגנבה אף לא טסלה אחת.

אבל מצד שני נגנבו רכבי איוניק לטובת גנרטורים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

עוד תיאורטיקן שמעולם לא נהג / השתמש ברכב חשמלי מסביר למה זה לא טוב.

מעולם לא נהגתי ברכב חשמלי וזה שכרגע לא מתאים לי (אין לי אפשרות לעמדת טעינה)  לא פוסל אותם בעיניי, אבל 

א) יש לי טויוטה יאריס 2013 (לא היברידית) וטווח הנסיעה כשאני נוסע בעיקר בעירוני הוא בערך 450 ק"מ למיכל דלק

ב) ככל הידוע לי זמן ההטענה לסוללה של מכונית חשמלית ארוך משמעותית מזמן מילוי מיכל דלק 

האם אני טועה?
ואם לא, במה מור 1 טועה - פרט לגישה?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

השאלה היא פשוטה,

לא אליך ספציפית, כללית למי ששוקל רכב חשמלי - האם כל יום אתה עושה 450 ק"מ? אם כן. רכב חשמלי פחות מתאים לך. 

אם לא, נמשיך. 

אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית, אז בזמן שאתה ישן, הרכב 'מתדלק' חשמל.

הטימטום שבהצהרות לגבי עמדות ציבוריות מאנשים שלא חוו שימוש בעמדות ציבוריות הוא כמו לקבל עצות על גידול כלבים ממי שלא היה לו כלב מעולם, גם לא דג זהב.  

עוד מעט שנה וחצי עם שני כלי רכב חשמליים פרטיים, ומבחנים על כמעט כל החשמליות המשווקות בארץ, רק פעם יחידה הגעתי לעמדת טעינה שהיתה תפוסה ונאלצתי להמתין. כשהיא התפנתה היא נכנסה לתקלה, ואז נסעתי 2 ק"מ לעמדה מהירה של חברה אחרת. זהו. 

אתה לא מטעין בעמדה ציבורית 'מהירה' ל 100%. אתה מטעין רק כדי שתוכל להגיע הביתה ולהטעין לאט בבית. החשמל בעמדה מהירה גם יקר, והטעינה המהירה פחות בריאה לסוללה. 

תחשוב שאתה עם רכב הבנזין שלך יכול לתדלק בתחנת דלק ב 7 שקל לליטר, או מהבאר הפרטית בבית שם עולה לך ליטר 1.5 שקל. ברור שלא תתדלק 'פול' בחוץ. מזה נגזר גם שלרוב רכב חשמלי לא יושב בעמדה מהירה שעה וחצי. אולי באילת אנשים מטעינים בטעינה מהירה לסוללה כמעט מלאה.  

עמדות ציבוריות איטיות פרוסות כבר בהרבה ערים. דוגמה, ביום שישי האחרון בשש בערב לקחתי רכב חשמלי כלשהו, נסעתי לאור עקיבא לאסוף ציוד ומשם כ 250 ק"מ למסור את הציוד ליחידה בצבא, ואז חזרה הביתה. ברור היה שהטווח לא יספיק. עצרתי במתחם טעינה אי שם, היו שם 8 או 6 עמדות מהירות, כולן פנויות. חיברתי את הרכב, שתיתי אספרסו ארוך, קצת ווטסאפים ותמונות, והמשכתי הביתה. הגעתי לא רחוק מהבית לעמדה ציבורית שהיה לי צ'יפ של היבואן. חיברתי את הרכב ממש בחצות, ולמחרת בשמונה בבוקר באתי לנתק אותו. דרמה? לא. כן נאלצתי ללכת 400 מטר מיותרים לחלוטין מהעמדה הציבורית עד הבית. וחזרה למחרת. וזה לא בריא. 

עם רכב חשמלי צריך לשנות את תפיסת השימוש, להבין מה הוא יכול לעשות ומה לא, להבין את היתרונות, ולהשתמש בהם. 

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

discoTD5

מסכים איתך בכל מילה,

כל מילה פנינה,

נכון שאני בעלים של רכב דיזל, אך יש סביבי המון חברים שעברו לחשמליות, החיסכון החודשי למי שנוסע מעל ל20אלק"מ בשנה הוא משמעותי, נסיעה שקטה ונוחה,

נכון שזה מלמד את הבנאדם איזו שהיא שינוי בתפיסה, אבל מה אנחנו רובוטים שתכנתו אותנו להגדרה אחת, והמתכנת מת?

תשתחררו מהסטיגמות והמוסכמות, ותלמדו שהעולם גדול.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

תודה DiscoTD5 - מה שכתבת מסתדר מצוין עם מה שאני מכיר ואני מבין שאתה בעצם אומר שהבעיה העיקרי של מור 1 היא בגישה כי מה שהוא כתב נכון עובדתית אבל בהחלט לא סיבות לפסול רכב חשמלי (כל עוד יש לך אפשרות לטעון שלא בעמדות ציבורות מהירות....)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הגולש שאתה הדובר שלו כרגע רשם גיבוב שטויות ועבר על חוקי הפורום.

• אהבתי 1

לשעבר:

פורסם
בתאריך 15.10.2023 בשעה 21:50, מור 1 כתב:

אבל העניין האמיתי זה זמן ההטענה- תדלוק כהאחרון לוקח גג 5 דק' ההטענה זה הרבה יותר זמן בתקווה שמצאת עמדה - מהירה -פנויה - בטווח הקרוב. ולא חם מדי מחוץ לאוטו כדי לחכות בלי מזגן,

ד. רוב הרכבים שעלו על הכביש הם הסינים למינהם שגם לשיטתך תודה שנוחות זה לא הצד החזק שלהם,

כדי שלא יהיו אי הבנות, אסביר כאן בפירוט למה מדובר ב'ייעוץ לא מבוסס':

זמן הטענה - ברגע שגולש כותב שתדלוק לוקח 5 דקות והטענה זה הרבה יותר זמן, בתקווה שמצאת עמדה מהירה פנויה - כאן ברור לי שמדובר בגולש שלא מבין מה זה רכב חשמלי, מעולם לא השתמש ברכב חשמלי ובגדול מצטט סיסמאות ריקות מתוכן. הטענה של רכב חשמלי שונה לחלוטין מתדלוק של רכב בנזין או דיזל. את ההסבר רשמתי למעלה.

התוספת של 'בהנחה בלה בלה בלה' מצביעה על 0 נסיון. בפוסט אחר רשם שטן המחירים את כמויות החשמליות שעלו על כבישי הארץ. הם מטעינים איפשהו, ובגלל שאתם לא רואים תור עם אוהלים של ממתינים לעמדת טעינה, כנראה שלכולם יש פתרון. חברות הטעינה מכניסות מאות עמדות מהירות בכל רחבי הארץ, ואם לפני שנה וחצי לא היתה באמת בעיה, בחלוף שנה וחצי יש 'עוד יותר פחות' בעיה. גם אם כמות החשמליות עולה אקספוננציאלית. 

גם הטיעון של 'לחכות בחוץ בלי מזגן'  הוא סיסמא ריקה מתוכן. עמדות טעינה לא צצות באמצע המדבר או סתם בשומקום. תמיד יהיה לידן יילו/אלונית או מרכז מסחרי כזה או אחר. זה שתשמינו תוך כדי - כבר כתבתי את זה בעבר. אבל אתם לא תמתינו שעות בשמת הקופחת. זו היתה עוד אינדיקציה למה הגולש מצטט סיסמאות ללא הבנה. 

עוד דבר - 'רכבים סיניים לא נוחים' הוא שוב סיסמא ריקה מתוכן. בנוסף לזה שהדברים הקודמים שרשם הם גיבוב שטויות, כאן יש גם חוסר הבנה עמוק מאוד של מי שהבנתו בעולם הרכב מסתכמת בקריאת 'מעריב לילדים' או שהוא עובד אצל יבואן רכב שכרגע לא מייבא כלי רכב חשמליים. יש כלי רכב סיניים מצויינים. יש כלי רכב סיניים איומים. יש כלי רכב סיניים סבירים וממוצעים כמו כל רכב.  

בקיצור - 'נח בשבע שגיאות' - הנחות בסיס שגויות, מוטעות, שהוא מהדהד ברחבי הפורום ובגלל פונק באזהרה. 

• אהבתי 2

לשעבר:

פורסם
לפני 8 שעות, discoTD5 כתב:

הגולש שאתה הדובר שלו כרגע רשם גיבוב שטויות ועבר על חוקי הפורום.

בדרך אגב זה לא אני שגיבבתי שטויות,

זה guyziv.

אני הגבתי על התגובה של WE98... עליו, שחלק מהטענות שהוא כתב לא היו נכונות.

וגם לדעתי [כמו שכתבתי במפורש] guyziv מגזים וטוען לא נכון. [ואולי גם בגישה]

אבל זה לא אני,

ומילא לקבל ממך אזהרה, אבל אל תשמיץ בקול.

ולהלן המילים הראשונות שכתבתי, אשמח שתגיד לי מה לא נכון בהם, [חוץ מהמאמר היפה של העמדת טעינה.]

בתאריך 15.10.2023 בשעה 21:50, מור 1 כתב:

א' למיטב ידיעתי רכב סופרמיני עושה בוודאי 500 ק"מ וזה כבר תלוי בדגמים,

אז גם אם הטענות לא היו מדויקות אבל  בוודאי יש להם על מה להתבסס

לפני שעה, discoTD5 כתב:

עוד דבר - 'רכבים סיניים לא נוחים' הוא שוב סיסמא ריקה מתוכן. בנוסף לזה שהדברים הקודמים שרשם הם גיבוב שטויות, כאן יש גם חוסר הבנה עמוק מאוד של מי שהבנתו בעולם הרכב מסתכמת בקריאת 'מעריב לילדים' או שהוא עובד אצל יבואן רכב שכרגע לא מייבא כלי רכב חשמליים. יש כלי רכב סיניים מצויינים. יש כלי רכב סיניים איומים. יש כלי רכב סיניים סבירים וממוצעים כמו כל רכב.  

בקיצור - 'נח בשבע שגיאות' - הנחות בסיס שגויות, מוטעות, שהוא מהדהד ברחבי הפורום ובגלל פונק באזהרה. 

אני נסעתי פעם על הBYD [הקלאסי כן?!, המנהלים שלהם זה כבר עניין אחר] ובוא נוחות לא היה שם, היה חדשנות היה עוד הרבה דברים, אבל רעש הקפיץ שיכוך המהמורות בדרך וכו' לא הצטיין בכלל, וכנ"ל היה בג'ילי.

ולידיעתך רק בשנה האחרונה BYD מסרו יותר מ-12K מכוניות ובשנה שלפני ג'ילי הייתה שם קיצור המכה המרכזית של החשמליות הם מהמותגים האלה, [איך שלא תסתכל על המספרים]

ואני מאוד נהנה שלקחתי אותי פרויקט אישי.

כתבתי את דעתי בעיניניות ועל הטעינה ענית יפה, אבל אל שאר הטענות, למה ככה?

פורסם

אין לי ענין עם כלי רכב חשמליים, אין לי מאלה, כנראה גם לא יהיה עד שאחרוש את החצר הקדמית ואהפוך אותה לחניה, לא מצוי ביתרונותיהם וחסרונותיהם מהעדר נסיון אישי. לכן הויכוח לא רלבנטי עבורי. אבל נכנסתי לכאן כי קצת צורמת הגישה הכועסת של המנהל כאן. " גיבוב שטויות" ודומיהם לא מכבדים לטעמי את הנמען, גם לא את הכותב. לגוף הדיון ואפשר שגם אצלי מדובר ב" גיבוב " , אני אולי מנחם את עצמי בכך שבהיותי בעלים של רכב בעירה פנימית, תדלוק/טעינה ונגזרותיהם פשוט לא מעניינים אותי, בין בנסיעה קצרה בין ארוכה, נגיש ונוח מדי, סוג של לוקסוס ועל לוקסוס משלמים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הדיון על ההבדלים בשימוש בין רכבים חשמליים ורכבים דלקיים כבר מעייף ובשורה התחתונה שכל אחד יעשה כראות עיניו.

אבל להציג באופן גורף תמונה של שימוש מושלם ונטול בעיות ברכב חשמלי כבר באמת חוטא לאמת.

בשורה התחתונה הנושא פשוט מאד, כאשר רכב חשמלי זקוק לטעינה במטענים ציבוריים מדובר בהליך שיכול להיות מסורבל יותר מאשר כאשר רכב דלקי זקוק לתדלוק. 

בין אם ישנם זמנים או מקומות שבהם עמדות הטעינה עמוסות (חגים, חופשות, אזורי טיולים ותיירות מבוקשים וכו'), בין אם ישנן עמדות לא תקינות, עמדות תפוסות על ידי רכבים חשמליים אחרים, שחלק גדול מהם גם בעלי קצבי טעינה איטיים וגם אם מדובר רק בטעינה להשלמת הנסיעה היא עדיין איטית יותר מרכב דלקי והם גם מעכבים רכבים חשמליים אחריהם, או שהן תפוסות על ידי רכבים דלקיים, בין אם אין כמעט עמדות טעינה עם גג מקורה מעליהם וצריך להטעין תחת השמש הקופחת ובין אם אין לך בחנויות יילו מקומות לשבת בהם ואתה צריך לשוטט ברחבי החנות הלוך ושוב ובין אם אתה לא רוצה לצאת מהרכב אלא פשוט להמשיך בנסיעה וכמובן שכאשר מדובר בנסיעה בהרכב משפחתי הבעיות מחריפות.

כמה זה רלבנטי? תלוי בפרופיל השימוש ברכב של המשתמש הספיציפי וכמה זה יפריע לו אם וכאשר יתקל בבעיות האלה. יש אנשים שלא משתמשים בכלל במטענים ציבוריים ולכן לא ייתקלו בבעיה הזאת מעולם ובשבילם רכב חשמלי הוא נטול בעיות ואולם יש אנשים שכן ישתמשו במטענים ציבוריים והשאלה מה התדירות וכמה זה יפריע להם תלוי במשתמש הספיציפי.

בעיה מהותית בעיני בדור הרכבים החשמלי הנוכחי נוגעת לרכבים עצמם, טכנולוגיית הסוללות הנוכחית מתבטאת במארזי סוללות עבים, דבר שגורם להגבהת ריצפת פנים הרכב.

זה מביא לכך שכמעט כל הרכבים החשמליים סובלים ממושבים קרובים מדי לריצפה וביחס לרכבים דלקיים וממרווח לקוי לכפות הרגליים של יושבי המושב האחורי מתחת למושבים הקדמיים (מהעדר מרווח בכלל עד למרווח גבולי).

כפועל יוצא מכך תנוחת הישיבה נפגעת ו/או המרווח בפועל ולדעתי האישית זאת התפשרות גדולה.

וזה נכון החל מטסלה מודל 3 שהיא רכב סדאן נמוך ועד למרצדס eqs קרוסאובר מגודל וזה נכון אפילו לרכבים שיש להם פלטפורמה משותפת חשמלית ודלקית כאשר בגירסה החשמלית הריצפה מוגבהת יחסית לגירסה הדלקית (ראה למשל קיה נירו, יונדאי קונה דור קודם וסביר להניח שגם בדור החשמלי החדש שיוצג, חשמלית לעומת פלאג אין וכו').

הרכב החשמלי היחיד שאני מכיר (וישבתי כמעט בכל הרכבים החשמליים הנמכרים בישראל) אשר פטר לחלוטין את בעיית המרווח לכפות הרגליים הנ"ל הוא טסלה מודל y (בעיית גובה המושבים ביחד לריצפה עדיין קיימת שם אבל בצורה פחות מהותית).

ברכבי byd אטו 3 ודולפין המושב האחורי בגובה טוב יחסית לריצפה אבל גורם לישיבה קרובה לגג (ואולם המרווח לכפות הרגליים עדיין דחוק).

היתרונות של רכבים חשמליים ידועים ולא אחזור עליהם.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...