Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה לא פסים מחזירי אור (אאל״ט 5X40 ס״מ) אלא מלבנים גדולים. בכלל, לכל בסוג רכב דרישות שונות למחזירי אור. גם התקנים משתנים, הפסים המקוריים, באמצע שנות ה-60, היו אדומים, אחר כך אלכסונים אדום-לבן ולאחרונה אלכסונים אדום צהוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שונא. עושה בערך חודשיים לפני. אחי מפחיד אותי זה בדיקת זהום אוויר. תמיד יש דפיקות לב.

אבל עובר. פעם ניסו להכשיל על פנסים דהוהים. היה ליד משהוא שמתעסק בזה. אבל עברתי.

לי יש שני רכבים להעביר. שנים באותו מכון. 

למדתי משנה שעברה להגיע ממש שפותחים. בדרך כלל הם לא עייפים ועצבניים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

אלה לא פסים מחזירי אור (אאל״ט 5X40 ס״מ) אלא מלבנים גדולים. בכלל, לכל בסוג רכב דרישות שונות למחזירי אור. גם התקנים משתנים, הפסים המקוריים, באמצע שנות ה-60, היו אדומים, אחר כך אלכסונים אדום-לבן ולאחרונה אלכסונים אדום צהוב.

למיסחרי קטן כמו ברלינגו וגמפי זה 5x40. מסחרי גדול זה המלבנים הגדולים

פורסם

תתחדש על התמונה @דובצע

השנקל שלי וסליחה אם חפרתי -

הכוח משחית. וכשנותנים למישהו פיקוח על משהו, גם מסיבות טובות, הוא יחפש לנצל את הכוח שלו לעיתים כהוכחה שאכן התפקיד שלו מצדיק את עצמו.

הטסטרים הופכים להיות עם קשה כשנותנים להם כוח משמעותי מדי בידיים - ההרגשה שעל פיהם יישק גורמת בעצמה לעיוותים.

אני לא יודע איזה מורה נהיגה היה לכם אבל הרבה מהם מחפשים לעשות עוד שיעורים ומצליפים בך שאתה לא טוב מספיק - לדעתי זה אותו סוג בעיה.

לכן אני אשמח כשיעבירו את הטסט למוסכים ששמה המוסכניק רגיל לעבוד אצלך ולא בטוח שאתה עובד אצלו - כמו שאם מוסך מחליף בלמים סומכים עליו ולא שולחים את האוטו לבדיקה אחר כך - כי המוסכניק יודע שאם הבלמים לא יהיו ספץ' אתה תאשים אותו ולא תבוא אליו אח"כ - אותו דבר צריך לסמוך עליו שיעשה טסט כי אם אח"כ יהיה איזה ליקוי אתה תבוא אליו בטענות.

אז מה הטענה - אנשים שלא אכפת להם ומעבירים בקומבינה - יהיה להם יותר קל עכשיו כשהמוסכניק החבר עושה את זה ובסופו של דבר זה מסכן את שאר האנשים בכביש.

אז זהו שמכוני הטסטים לדעתי לא רק לא פותרים את הבעיה הזאת אלא רק מחמירים אותה וממסדים אותה כי כל אחד יודע למי לפנות כשהוא רוצה לעשות קומבינה או כשהוא רוצה לעבור בשקט ועצם המיסוד של הבעיה מחמיר אותה הרבה יותר - כמו שחצי מהחבר'ה פה מעידים שהם שולחים את המוסכניק - אז על מי הם סומכים? על המוסכניק.

הגיגיי להערב

תודה ששרדתם עד כאן וסורי שלא עשיתי ספוילר.

חג שמח.

• אהבתי 3
פורסם

איום ונורא, כבר יצא לי לחוות הכשלה שהצריכה ממני להמתין כחודש ואז לבצע טסט במכון רישוי אחר ליברלי יותר.

ברכבי ספורט הם כבר הרבה פחות סלחניים וגם המאכערים סיגלו מחירון עבור כל חשש.

אם בעבר דרשו 300 ש''ח, אז היום כבר מדברים על 800 ש''ח.

ואני לא מדבר על גדישת מנוע אטמוספרי או השתלת ls3.

בסה''כ קויילאוברים וזיהום אוויר חריג מהמותר.

פורסם

אני שונא לעשות טסטים.

פעם לא שנאתי. כי הייתי תמים.

אכלתי אותה איזה פעם פעמיים ולמדתי את הלקח.

היום כל החוויה היא לא נעימה. יש מעט מכונים שמלאים לפעמים בקטע רע. היחס מגעיל. 

את הרכב הישן אני תמיד מעביר דרך המוסך. גם ככה הוא צריך אישור בלמים. אז שיעשה לו כבר טיפול ויעביר את הטסט.

עם הזמן אתה לומד באיזה שעות ללכת. 

לאיזה מכונים ללכת ולאיזה לא.

אבל החוויה לא נעימה.

שגרתי בחול, זה לא היה ככה.

• אהבתי 1
פורסם

בפעמים הקודמות אני החלטתי שהמכונאי שלי יעביר את הטסט. משלם לו על השירות וזהו. 

דיי נמאס משני טסטים בשנה ולכן בשנתיים האחרונות החלטתי שאני מקפיא ומושך עד אספנות. 

נשאר עוד שנה ורבע, מחכה ליום המיוחל.

• אהבתי 2

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הרכבים שלי מתוחזקים טיפטופ ואני תמיד עובר מכה ראשונה ועדיין שונא את זה. מעל שעה במקרה הטוב המתנה בתור שלא זז בשביל מסלול של 5 דק ואז עוד תור של רבע שעה לקבל חותמת על הרישיון מפקידה שיש לה את כל הזמן בעולם כולל לשיחות חולין למכרים שנדחפים מהצד.

• אהבתי 1

פורסם

אתה יכול להחזיק את הרכב טיפ טופ, תמיד ימצאו משהו לא תקין. יכול להיות שטות כמו מגב אחורי יבש, יכול להיות עסק יקר כמו רביעיית צמיגים (שגם הצמיגאי שעשה עלי סיבוב טען שתקינים).

חוץ מזה, מערכת הכריזה שאני אף פעם לא מצליח להבין מה הבוחן בבור רוצה ממני וההמתנה האינסופית לבדיקת הפליטות שבסוף הבוחן מעביר בשניה.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל הזמן אני עובר סבבה 

השנה באתי להעביר את הרכב במכון חדש שפועל עד 19 אמרתי וואלה סבבה לא צריל לקחת יום חופש בשביל השטות הזו 

הגעתי למכון עשו לי כל מיני בדיקות שבחיים לא עשו לי באף מכון אחר ובסופו של דבר הבוחן החליט ששני צמיגים קדמיים לא תקינים היו בני שנתיים של חברה טובה עם עוד בשר לא ייבשים ולא נעליים אחרי ויכוח קצר הבנתי שאין עם מי לדבר

חיכיתי שיעבור החודש שצריך להמתין 

לקחתי יום חופש

נסעתי למכון הקבוע שלי והעברתי את הרכב טסט ללא שום בעיה 

בקיצור אין מתנות חינם 

לגבי טסטים במוסכים 

אני חושב שזה לא הכי נכון כי זה פתח ל''בעיות ברכב'' שהמוסך יצפה שתטפל בהם אצלו אבל זו רק דעתי

פורסם

ממש לא נורא:
1. תמיד זה אחרי טיפול שנתי (חוץ מהשנה שפיספסתי)

2. צמיגים תמיד מוחלפים באופן תדיר הרבה לפני שמורגשת שחיקה ממשית

3. הרכב בן 12, נכשל לראשונה לפני שנה על ליקוי מהותי אמיתי שהצריך החלפת משולשים, וכיוון פרונט

לפעמים יש תור. לא נעים, לא נורא, אני במזגן.

פורסם

הסטנדרטים שלי הרבה יותר גבוהים משל כל בוחן או מכון. הרכב מוכן לטסט כל רגע...לא פעם בשנה.

מגיע עם רכב מבריק מיד עם פתיחת המכון ויוצא בלי בעיות.

ואני לא מדבר רק על רכבים חדשים אלא גם אחד בן 15.

בגדול מרגיש שהבדיקה חפיפניקית ומאוד תלויה בג'אננה. לכן רכב שנראה מתוחזק פחות מדליק אותם ומקדמים אותו מהר.

אם היה רג'קט, הוא היה מוצדק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...