Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממליץ לקנות מפרטי,

קשה למצוא אחד יוצא ליסינג שטופל כמו שצריך בחומרים איכותיים,

לגבי ה1.6, צר לי, אך אני נקלעתי לעליות בכפרים בצפון ואפילו בנצרת שהרכב בקושה זז ממש זחילה כמו משאית, 

אני מנסה להסביר לפות"ש את מה שאני עברתי עם הרכב בתור ניסיון וכל אחד כאן שלא באמת ניסה זורק סטיגמה או השערה,

חברים בבקשה, אם אין ניסיון מעשי עם הרכב והמנוע הזה לא להטעות את הבן אדם שהולך לשלם על רכב שיכול להבין מהר מאוד שעשה טעות איומה, גם אצלי יש עמית בעבודה שקנה 1.6 למרות שרוב הנסיעות שלו במישור מתחרט שלו הוסיף והלך על ה2.0 בעיקר בגלל הטיולים שהוא עושה פעם בחודש.

• אהבתי 1
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אתה מציג תמונה מוגזמת, ״נקלעתי לעליות בכפרים בצפון שהרכב בקושי זז וזחל כמו משאית״, די נו.

פשוט לוחצים על הגז, מגיעים ל4-5 אלף טורים והכל זז. 

אתה כמו אשתי שמצפה ללטף את הדוושה במזדה 2 שלה ולהמריא בעליות בטבריה וכשאני מסביר לה שצריך להרביץ כי מה לעשות כל המנועים האטמוספרים האלה שווים לכפרה אז היא מתעצבנת.

פשוט צריך ללחוץ על הגז וחזק. היית צריך לבוא לראות איך אצלנו בעבודה היו לוחצים עם ספורטז׳ים 1.6 בליסינג כשהם היו. הם מסוגלים להגיע גם לחלל.

מה שכן הסיפור עם הצריכת שמן אני לא מכיר, אולי זה הגיוני אם המנוע כל הזמן במאמץ.

• מצחיק 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני שעתיים, GABIUBOGI כתב:

הקושי היחיד שאתה תרגיש הוא בנסיעה לאילת ולצפון.

אבל שוב מה זה קושי בעצם, תצטרך ללחוץ חזק יותר זה לא שהרכב יעמוד בצד או יעלה בזחילה של משאית.

הכל בסדר אנשים פה מאבדים פרופורציה לגבי המנוע הזה. פשוט צריך לשמור על הילוך נמוך וללחוץ. 

כמובן זה מתבטא בצריכת דלק, גם ה2000 אוכל.

אבא שלי נוהג רגוע מאוד חצי עירוני חצי בינעירוני, לא מוציא טוב יותר מ1:10 לעולם.

אני תכלס יודע שלא משנה מה נכתוב אתה תקנה בסוף 1.6 בגלל המחיר והשנתון הגבוהה כי בסוף זה מה שחשוב לאדם רגיל. הרכב יביא אותך לכל נקודה בלי בעיה, כנראה עם קצת יותר לחיצות ופחות עקיפות אבל לכל מקום תגיע בכיף.

תלך לאיזה חברת ליסינג או טרייד מוביל שיש להם ספורטז׳ים 1.6 ו2.0 כמו זבל ותעשה נסיעת מבחן.

האמת התקציב כןאן מאוד מוגבל. 70K אם יהיה עוד אלף אלפיים אולי אצליח לגרד.

כמובן שאם התקציב היה יותר גמיש זה היה יותר קל.

קצת צפוף עם משפחתית כדוגמת מה שיש לי היום או מאזדה 3 וכו'.. שוב זה לא שאין מקום בכלל, אבל קצת צפוף עם 2 ילדים.

לכן אני חושב על לעבור לרכב פנאי. מבחינת מקום, בגאז ופרקיות הקיה עונה על הצרכים.

בתקציב הזה קשה מאוד למצוא משהו אחר בשנתון 2017 2018.

פורסם
לפני 3 שעות, wildlands2019 כתב:

אני ממליץ לקנות מפרטי,

קשה למצוא אחד יוצא ליסינג שטופל כמו שצריך בחומרים איכותיים,

לגבי ה1.6, צר לי, אך אני נקלעתי לעליות בכפרים בצפון ואפילו בנצרת שהרכב בקושה זז ממש זחילה כמו משאית, 

אני מנסה להסביר לפות"ש את מה שאני עברתי עם הרכב בתור ניסיון וכל אחד כאן שלא באמת ניסה זורק סטיגמה או השערה,

חברים בבקשה, אם אין ניסיון מעשי עם הרכב והמנוע הזה לא להטעות את הבן אדם שהולך לשלם על רכב שיכול להבין מהר מאוד שעשה טעות איומה, גם אצלי יש עמית בעבודה שקנה 1.6 למרות שרוב הנסיעות שלו במישור מתחרט שלו הוסיף והלך על ה2.0 בעיקר בגלל הטיולים שהוא עושה פעם בחודש.

רובן (99%) יד ראשונה במקור ליסינג, וכבר ביד השניה פרטית. כך שהקונה (אני) אהיה יד שלישית.

היד השניה טיפלה במוסך מורשה יבואן או כללי

אבל זה לא משנה, מיד עושה רענון שמן, פילטרים, פלאגים, בדיקת בלמים.

יש לרכב הזה שגרת טיפולים מיוחדת???

פורסם

יש שגרת טיפולים, חשוב שמנים איכותיים,

ה1.6 שהיה לי, שוב, היה ליסינג לא 0 ק"מ, אלא ממש ליסינג 3 שנים ועבר כנראה טיפולים לא משהו, "השערה", אולי זאת הסיבה שאכל שמן, ויכול להיות שזה פשוט בלאי סביר למנוע ה1.6, לא יודע, מה שבטוח הפרטי שיש לי היום פשוט עולם אחר, אפילו יותר שקט ונוסע יפה וחלק יותר,

שים לב שמחודש 10/2017 הגיע דגם שכולל פסנטר רחב יותר שכולל שליטה קלה יותר על בקרת האקלים והמולטימדיה, זה נראה כך החל מחודש זה:

Screenshot 2023-09-21 110002.png

פורסם
לפני 5 דקות, wildlands2019 כתב:

יש שגרת טיפולים, חשוב שמנים איכותיים,

ה1.6 שהיה לי, שוב, היה ליסינג לא 0 ק"מ, אלא ממש ליסינג 3 שנים ועבר כנראה טיפולים לא משהו, "השערה", אולי זאת הסיבה שאכל שמן, ויכול להיות שזה פשוט בלאי סביר למנוע ה1.6, לא יודע, מה שבטוח הפרטי שיש לי היום פשוט עולם אחר, אפילו יותר שקט ונוסע יפה וחלק יותר,

שים לב שמחודש 10/2017 הגיע דגם שכולל פסנטר רחב יותר שכולל שליטה קלה יותר על בקרת האקלים והמולטימדיה, זה נראה כך החל מחודש זה:

Screenshot 2023-09-21 110002.png

אני מתמקד בעיקר ב2018 כך שזה כלול שם וגם  גג זכוכית נחמד.

ב2017 שהגיע 10/2017 זה לדעתי אפילו ללא בקרת אקלים אלא מזגן 1,2,3,4

פורסם

כן, יש מצב שבקרת אקלים הגיעה רק החל מ10/2017,

אך אם אני לא טועה זה רק באורבן הפשוט, במפוארים יותר כן היה איזה בקרת אקלים כלשהי גם מ2016,

אגב בספורטאג' היא עובדת מצויין, אני משתמש רק בה קיץ וחורף.

פורסם

שווה שתשקול גם CX-5 משנתונים מעט ישנים יותר, אזור שנת 2015-2016 מאמין שתיכנס לך בתקציב.

אם איכשהו תצליח להכניס אחת מאחרי מתיחת הפנים (מתחילת 2016 בערך) יהיה בכלל מעולה.

סחיבה טובה בכל הגרסאות, צריכת דלק סבירה ואמינות טובה.

שני דברים שדורשים פשרה פה זה נושא האבזור ואולי גם אבזור הבטיחות ביחס לספורטאז׳ המדוברת.

פורסם

קצת עזרה כדי לחדד את נושא הספורטאגי 1.6 .

הרכב אומנם גדול ומרווח יותר, אך אם להתייחס כאן קצת לנושא האמינות, ובכן לא הכל וורוד שם.

הרכב אכן עצלן. וזה מורגש כבר בהתחלה בזינוק הראשוני .

מלבד הרכבים שטיפה צמאים לשמן מנוע, קח בחשבון שתצטרך להתמודד עם עוד פאקים שקיימים ברכבים הללו:

- דאשבורד שפשוט נסדק בצורה קשה מאוד, באזור כרית האוויר של הנוסע,

- מנעולי דלתות עם נטייה של סירוב פתיחה מבחוץ, אומנם מקרים מעטים אבל עדיין,

- אורות מרצדים במצב N. ראיתי הרבה רכבים כאלה. במיוחד בפנסים האחוריים.

- פנסים קדמיים שזקוקים להחלפה, עקב כשל בטסט השנתי,[עסק ממש לא זול].

- מע" המולטימדיה שהיבואן התקין, פשוט גרועה, ועם מצלמה שמזכירה איכות סרטי  קלטות VHS  של פעם.

הבחור שהמליץ לך על ה-ASX , לא טעה בהרבה.

הרכב משמעותית חזק מ- ה1.6 ספורטאגי, וזה מורגש בכל מצבי נהיגה . עם מרווח גחון גדול בהרבה.

גם באבזור. כניסה והתנעה ללא מפתח, תאורת לד מלאה מאחור, ועוד..

האמינות שלו פשוט מוחלטת. 0 תקלות. וזה דבר חשוב מאוד כאשר אתה קונה רכב משומש, שאינו מגובה באחריות יצרן\יבואן .

ה-ASX אכן, זהו רכב מיושן מבפנים . אתה לא מתחבר לזה, וזו זכותך..

יש נהגים רבים שרואים זאת, סוג של יתרון. הרבה יותר קל למשל, להפעיל מערכות הקשורות למיזוג\אורוור\חימום, מאשר לחפור תוך כדי נסיעה בתפריטי המסכים הרבים .

הרגשתי פשוט צורך להעמיד דברים על דיוקם, במיוחד בהתמודדות עתידית מצדך , עם מה שרשמתי. מקווה בשבילך שלא יהיו כאלה..

עם אתה הולך על הרכב, מלבד בדיקה תקינה, בדוק גם מה שרשמתי מקודם, ותשתדל לבחור מלכתחילה אקזמפלר שמור.

• אהבתי 1
פורסם

הפנסים מוחלפים בחינם ע"י היבואן,

אם נכשלתה בטסט בלבד,

לגבי פנסים מרצדים, ונעילת דלתות, כנראה נדיר מאוד, אני בקבוצה בפייסבוק מזה שנתיים ולא שמעתי על תקלות אלה בכלל.

דשבורד, אכן, מה שכן יש מלא שטיחים קלים שאפשר לשים מעל ונראים מצויים, כולל מדן שמש, אצלי תפו תפו תפו עדיין לא קרה, אך אני עם 2 המצורים האלה שציינתי באופן קבוע.

מעבר לזה האיכות פי כמה מעל הASX, בכלל לא אותה רמה, לא מבין למה מנסים לדחוף את המוצר הפג תוקף הזה בכל חור שנקרא ספורטאג'!

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

דשבורד, אכן, מה שכן יש מלא שטיחים קלים שאפשר לשים מעל ונראים מצויים, כולל מדן שמש, אצלי תפו תפו תפו עדיין לא קרה, אך אני עם 2 המצורים האלה שציינתי באופן קבוע.

מעבר לזה האיכות פי כמה מעל הASX, בכלל לא אותה רמה, לא מבין למה מנסים לדחוף את המוצר הפג תוקף הזה בכל חור שנקרא ספורטאג'!

לזה אתה קורא איכות ?

דאשבורד שמתפוצץ, ופנסים שלא עוברים טסט?

טוב נו, מזל שיש שטיחונים שיסתירו את "איכות הייצור" של הרכב .

אחלה פתרון. 

http://cars.walla.co.il/item/3607792

http://thecar.co.il/קיה-ספורטאז-הדאשבורד-נסדק-אבל-לקוחות/

היבואן לא מתקן או מחליף פנסים, בגלל העיניים היפות של אף אחד.

היה דיון על זה בבית המשפט. גם אישרו תביעה ייצוגית לגבי אלה שנכשלו בטסט.

*אגב, בלם יד , עם הרגל זה משהו חדשני אצלך?

שהייתי צעיר מאוד נסעתי עם רכבים אמריקאיים ישנים מסוף שנות ה'70 , זה היה גם שם.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

בלם רגל זה סטנדרט אמריקאי, וזה בדיוק לאן הרכב הזה יועד, ואם זה קיים אז הרכב מיושן? הצחקתה, תבדוק מבחנים ותראה שהספורטאג' מול הasx בכלל בליגה אחרת,

זה שיש בעיה בדשבורד ובפנסים לא אומר שכל הרכב כך, בעיות איכות יש גם בב.מ.וו, אז הasx יותר טוב?

אין לך ניסיון אז למה אתה דוחף בכל חור ידע לא רלוונטי?

ואגב כן מחליפים פנסים לכולם, חד משמעית, יש קבוצה בפייסבוק ותוכל לראות את זה שם.

פורסם

אין לי מושג בספורטאז', למיטב זכרוני מעולם לא נהגתי עליו ואולי אפילו לא נסעתי בו,

אבל לאור חילוקי הדעות לגבי הכוח ב-1.6 אני חושב שכדאי לך לשכור כזה ליום (תוודא שאתה יכול לשכור דווקא אותו ולא מאותה קבוצה), לעשות את הנסיעה הקבועה + טיולון באיזור הררי ולראות האם מפריע לך החוסר כוח או לא.

זה כמובן רק אחרי שהחלטת שמשאר הבחינות הוא מתאים לך.

פורסם
לפני 7 שעות, wildlands2019 כתב:

הפנסים מוחלפים בחינם ע"י היבואן,

אם נכשלתה בטסט בלבד,

לגבי פנסים מרצדים, ונעילת דלתות, כנראה נדיר מאוד, אני בקבוצה בפייסבוק מזה שנתיים ולא שמעתי על תקלות אלה בכלל.

ההבדל הוא שאנחנו מנסים לצייר תמונה אובייקבית, מאוזנת עם היתרונות והחסרונות 

אתה פשוט בוחר להציג את הספורטאז כמתת האל למין האנושי וכל הפגמים הם לא יותר ממכה קטנה בכנף.

למה אנחנו מנסים לדחוף? אנחנו לא מנסים כלום ואין לנו מניות במיצובישי מלבד העובדה שהפח אשפה פג התוקף הזה יש לו לא מעט יתרונות כולל מערכת מיזוג ועיצוב של שנות. שבעים.

לסכם את הדיון העקר הזה.

ספורטאז היא מתת אל

זה לא סדקים... 

אין תקלות

הפנסים מחליפים את עצמם

שמן... דלק... מה זה משנה מה האוטו שותה

אבזור זה לחלשים

והASX שומר נפשו ירחק מהמוצר העלוב הזה.

יאללה בואו נתקדם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...