Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בודק את האפשרויות שלי עם המזדקנת שחוגגת 17.

1. גיר מפירוק לא בא בחשבון (AS IS במצבו הנוכחי) כי זה חתול בשק (רכבים בני 15 ומעלה).

2. הגיר הנוכחי שתה לפני כמה שנים נוזל קירור ושיפוץ חלקי לא מספיק (הנוזל קירור ניפח את הגומיות).

מחפש המלצה ***מניסיון אישי*** למכון שיקח את הגיר הנוכחי (פיזית הוא יקבל את האוטו לידיו ויפרק את הגיר), ישפץ אותו (או יביא גיר מפירוק וישפץ אותו) ויחזיר אותו חזרה לאוטו.
גבע ואורן לא מתעסקים בזה.

קיבלתי 2 הצעות ממקומות שאין לי ניסיון אישי איתם.
מדובר בגיר שמשודך למנוע 2000 סמ"ק (RFJ) של סיטרואן (C4) בנזין - לכן גיר של 1600 לא מתאים.

שתבוא עליכם ברכה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק אני רואה כאן אופציה של פרויקט?  כולה גיר, כמה מסובך זה כבר יכול להיות?

😁

פורסם

יש לך את גירים שרונים (שם הפרטי שלו זה אמיר) 

אני עשיתי אצלו שיפוץ למוח גיר והיהה אחלה 

בעיה קטנה שלו שהוא לא עונה כ"כ מהר לטלפונים אז 

פשוט תנדנד לו 

המספר שלו הוא: 0505722711 אמיר 

יום טוב הוא נמצא בהוד השרון

• רעיון טוב! 1
פורסם

במצב "רגיל" של כשל ברינגים או בדיסקיות חיכוך, הייתי הולך על זה.

בגלל שהגיר שתה נוזל קירור - הנזק הגיע לכל פינה. זה מצריך פירוק לגורמים או החלפה של הגיר.

אני מנסה כבר לא מעט זמן לבצע את ה"חושבים" בעניין.

מצד אחד - להתחדש.
מצד שני - ההתחדשות לא תואיל לנו בכלום (זה אוטו שנוסע בערך 1200-1500 קמ בשנה).

מצד שלישי - הוא שווה במחירון כלום

מצד רביעי - בשבילי הוא שווה הרבה כי: המזגן חדש (מאייד, מעבה, מדחס), האוטו אחרי טיימינג (של DAYCO) ומשאבת מים מקורית. 4 צמיגים של פאלקן חדשים והמצבר גם במצב טוב. 

מצד חמישי - התחדשות תעלה לפחות כמה עשרות אלפים. זה לא משנה אם זה 20 אלף או 50 אלף, סביר להניח שהרכב הבא לא יהיה במצב הזה (אחרי טיימינג\צמיגים\מזגן\וכד').
מצד _______ - האוטו הזה עבר אצלי כבר החלפת תיבת נתיכים (זה חלק שהיום כבר אין להשיג בעולם - גם לא משומש) שזה יתרון משמעותי (נותן מרווח נשימה נוסף קדימה).
מצד _______ - זה אוטו שלישי במשפחה (כמו שאמרתי, עושה בערך 1200-1500 קמ בשנה)
מצד _______ - אוטו חדש יותר כמעט בטוח יצריך ממני עוד הוצאות קבועות (מקיף היום זה סיפור של 3-4 אלף שח בקלות, דבר שאין לי היום).

אני באמת מתלבט אם לשים עליו עשיריה (חצי לשיפוץ גיר וחצי לפחחות וצבע כללית) ולהמשיך לחיות איתו עוד כמה שנים - או להחליף (בנבלה אחרת שתספק לי הרבה תעסוקה שלא תמיד יש לי זמן אליה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה כמובן שיקולים שלך 

אבל כתבת את זה לבד אני אני סך הכול חוזר על זה 

לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

אני באמת מתלבט אם לשים עליו עשיריה (חצי לשיפוץ גיר וחצי לפחחות וצבע כללית) ולהמשיך לחיות איתו עוד כמה שנים - או להחליף (בנבלה אחרת שתספק לי הרבה תעסוקה שלא תמיד יש לי זמן אליה).

במקרה שלך אני הייתי משפץ ונשאר איתו אלא א"כ יש לך חשש 

שהוא פתאום ימות לך שזה לא הייתי משאיר אבל בכללי הייתי עושה לו שיפוץ 

פורסם

לפני שנים לא מעטות - לפחות 6-7  - היה לי רנו מגאן  דור 1 טורבו דיזל 1.9 DTI  עם 100 כ"ס עם גיר DPO (שה בעצם AL4) אוטומט שכשל ב- 250,000 ק"מ.

הכנסתי לאבחון אצל מכון הגירים בסגולה פ"ת שהיה אז של ספי ויניב. עשו לי שיפוץ גיר מלא ואיכותי שהחזיק היטב. המחיר היה סביר. 

דומני שהיום יש שם רק אחד מהם ספי או  יניב ושווה לבדוק מולו אם הוא עדיין רוצה/יודע/מסכים להתעסק בזה. 

פורסם

דיברתי עם יניב. הוא נתן לי הצעת מחיר אבל גם עדכן אותי ש"זה יותר מערך הרכב".

אני יודע לעשות חשבון אבל אין לי זמן לשכנע כל עובר אורח מהרחוב, כמה האוטו הזה מטופל וגם אם קיבלתי אותו עכשיו מבן אדם זר בחינם אין כסף, יש לו ערך. בכמה אלפים אפשר לסדר אותו ולהמשיך לנסוע ברכב מטופל פיקס (לאורך השנים טיפלתי ברג'קטים קטנים ולא הזנחתי, זה למה הוא באמת עדיין נראה ומרגיש הרבה יותר צעיר מגילו. מי שעוקב אחרי השירשור בפורום סביר להניח שראה... [ריפוד גג, חלונות חשמליים וכד'] ).

אני עדיין בודק חלופות אחרות ומצאתי כמה דברים מעניינים ביד 2.
שכחתי לציין שהיום האוטו עבר טסט (ביקרתי השבוע ב"גבע" לאישור בלמים) כך שאני לא לחוץ מאוד בזמן, לא בחיפושים על אוטו אחר ולא על גיר, אבל אם אני הולך על גיר הייתי רוצה לנצל את החופשה הקרובה מבתי הספר לתקתק את העניין.
במידה ואמשיך איתו, סביר להניח שאחליף גם זוג בולמ"ז אחוריים (אחד מהם התחיל להזיע) - אבל זה ממש "בקטנה".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מה עם ארז סנטו?

הוא בעיקר בסוזוקים אבל אולי שווה לשאול אם הוא מכיר את הal4

‎0544434580 יושב בכניסה לטירה

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בשביל הספורט פתחתי יד2 והלכתי להציץ היום על רכב עם נתונים הכי טובים שהיו על הלוח (וגם התמונות היו נראות טוב על פני המסך בבית).
בפועל - זה לא כמו שלי. אומנם החיצוני לא רע בכלל - אבל תא הנוסעים שחוק לגמרי מהשמש ואת הדשבורד מסתיר כיסוי - ולא סתם. רואים סימני נפיחות במקומות מסויימים בצד ימין מעל הכרית אויר. הצצה מתחת לפגוש הקדמי מגלה שכל תחתית הרכב מפוצצת שמן מנוע (זה יכול להיות בעיה באטמים של בית מסנן השמן וזה יכול להיות גם מבית הקמשאפטים). בכל מקרה, איך עבר טסט לפני חודש - תנחשו בעצמכם.

בפועל אני פשוט עושה השוואה מול הסחורה שלי לסחורה של האחרים. לא עניין של גרידיות - כי בכל זאת מדובר במכוניות של כמה שקלים... אבל אני יודע שאין מציאות בחוץ. אני יכול לחפש עוד הרבה והסיכויים למצוא רכב במצב הזה, בסכומים האלו, הוא אפסי.

התקשרתי היום למקום נוסף שקיבלתי עליו המלצה והוא נתן לי הצעה הוגנת למדיי וכנראה שאני אלך איתה. טרחתי להסביר לו בצורה מאוד מפורטת את עברו של הגיר הנוכחי בשביל שיבין שלא יכולים להיות פה קיצורי דרך אם רוצים להצליח בעבודה.

עדכונים - בהמשך.

איציק

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני במקומך הייתי מחפש רכב דומה למכירה שעבר שיפוץ גיר בשנים האחרונות.

יצא לך כנראה (קשור ביכולת משא ומתן שלך) יותר זול מכל שיפוץ.

+ ישאר לך רכב שלם לחלקי חילוף.

אם יש איפה לאחסן. אחלה.

אם לא. גלגל אותו לברזל ותקבל זיכוי על אגרת הרישוי.

.

פורסם
בתאריך 7.9.2023 בשעה 20:45, גאון ברכבים כתב:

יש לך את גירים שרונים (שם הפרטי שלו זה אמיר) 

אני עשיתי אצלו שיפוץ למוח גיר והיהה אחלה 

בעיה קטנה שלו שהוא לא עונה כ"כ מהר לטלפונים אז 

פשוט תנדנד לו 

המספר שלו הוא: 0505722711 אמיר 

יום טוב הוא נמצא בהוד השרון

מחזק

את אמיר אני מכיר אישית כבר המון שנים, והוא עושה עבודה יסודית ומקצועית.

בחור נחמד גם.

בתאריך 8.9.2023 בשעה 10:38, שביט כתב:

מה עם ארז סנטו?

הוא בעיקר בסוזוקים אבל אולי שווה לשאול אם הוא מכיר את הal4

‎0544434580 יושב בכניסה לטירה

ארז מאוד בררן לגבי מה הוא מכניס למוסך שלו, ואני בספק שהוא יכניס סיטרואן :)

פורסם
לפני 57 דקות, om2 כתב:

אני במקומך הייתי מחפש רכב דומה למכירה שעבר שיפוץ גיר בשנים האחרונות.

לא קיים.

זה הדגם עם מנוע 2000 סמק, אין כאלה על הכביש כמעט.

אלו ששרדו הלכו לגריטה ממזמן בדיוק על עניין כמו זה, גיר.

אלו שעדיין נוסעות - לא אתעסק עם גיר משומש בן 15 ועוד אצטרך לשלם על פירוק, פינוי, פירוק והרכבה מהרכב שלי והתעסקות עם חלק משומש בן 15 שאין לדעת מה מצבו.

במצב הנוכחי - שיפוץ הוא הדרך הקצרה והמהירה ואפילו הזולה (בשיקלול סופי של התעסקות עם עוד רכב משומש) להחזיר עטרה ליושנה.

איציק

• רעיון טוב! 4

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

ההבדל בין שיפוץ גיר ששתה מים לבין קניית גיר מפירוק הכולל פתיחה שלו ושיפוץ בסיסי הוא שמים וארץ.

גיר פלנטרי שמים חדרו אליו הנזק הפנימי שלו אדיר, למעשה צריך להחליף חלקים מגיר אחר שגם הם משומשים, הרי אף משפץ לא יחליף לך בלוק שסתומים עם סלנואידים חדשים אלא ישמש בבלוק משומש תקין ומקסימום יחליף רק את הוסתים העיקריים לחדשים.

המכלול הפלנטרי בעצמו אחרי שעבד עם מים לרוב נטחן או ירעיש לאחר הטראומה הזו.

בגדול השיפוץ שהגיר שלך יעבור הוא להשאר רק עם בלוק בלבד.

הממיר מומנט בוודאות יצטרך החלפה באחד משופץ או שיפוץ הקיים.

העלות תהיה לא כדאית לשפץ גיר כזה. וככל שעוברים הימים גם כשהרכב לא נוסע הנזק גדל מיום ליום כל עוד הנוזל נמצא בגיר וחלקים מתחילים להרס עוד יותר.

ההמלצה שלי היא כמו שהצעת וזה לקנות גיר מפירוק, לבדוק שמצב השמן שלו נמצא סביר ואז להעביר אותו למכון גירים לשיפוץ סטנדרטי עם קיט שיפוץ של אטמים ודיסקיות.

יהיה הרבה יותר אמין.

כי הגיר שלך כמעט כל התכולה שלו הולכת לפח למעט הבלוק, רוב החלקים יהיו מגירים שיצאו משימוש ויתרמו את אבריהם לגיר שלך.

להערכתי גיר מפירוק אם תמצא לא יעבור את ה 3.5k ש"ח ותוסיף על זה שיפוץ גיר או רענון תקרא לזה איך שתרצה יהיה לדעתי הרבה יותר כדאי באופציה של תיקון הרכב.

ותיקי הפורום מכירים את המשפט שכל דבר ניתן לתיקון השאלה מה המחיר.

תבדוק את הדגם גיר המלא ( לא מספיק al4 או dpo) אלא את הדגם המלא לזכרוני חרוט על המכסה האחורי בגיר ולפי זה תדע בפירוק האם הגיר יתאים.

לדעתי תחפש את הגיר הזה ב c5 סביבות 2006 זה יגדיל לך את טווח החיפש כי בשנתונים האלה לא יודע אם יש פירוקיה ששמרה בכלל רכבים כאלה אבל בכל זאת.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דגם הגיר הוא TS20.

ההבדל בין המקרה הזה למקרים קלאסיים של פריצת קולר גיר, הוא שהנוזל קירור שנכנס למערכת הגיר היה נוזל נקי של פרסטון לונג לייף בצבע אדום ****והוא לא**** התערבב עם השמן לכדי "טחינה".

מדובר ב 2 חומרים שנמצאים בנפרד בתוך המכלול כאשר הנזק של הנוזל קירור מתבטא באופן מוזר בניפוח הגומיות/אטמים וכמובן היספגות (ככל הנראה) במכלולים הסופגים (קלאצים וברקסים) של הגיר.

ההצעה שלך מובנת ומבחינתי היתה ברירת מחדל, רק שיש בעיה אחרת והיא להשיג גיר כזה שהוא כבר על הרצפה. ברגע שאין כזה, זה מכניס אותי לגרירה כפולה של רכב אחר, פירוק, היפטרות מהנבלה  ריענון שלו - ורק אז פירוק והרכבה לרכב שלי.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוטו רוצה למות. 

תן לו. 

שחרר אותו. 

תניח לו. 

די. הוא לא נהיה יותר צעיר. 

תראה כמה כבר שפכת עליו, וזה לא ייגמר. 

תרפה ממנו, שחרר. תן לו נשיקה ותגיד לו שאתה אוהב אותו והוא בליבך לעולמים. 

ותקרא לי למדורה. 

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...